طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی به صورت مرحله به مرحله

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی به صورت مرحله به مرحله

زرشک پلو با مرغ از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است. از آنجایی که کمتر پیش می‌آید کسی این غذا را دوست نداشته باشد و طرز تهیه‌اش هم سخت و پیچیده نیست، یکی از اولین گزینه‌هایی‌ست که برای سفره‌های مهمانی به ذهن میزبانان خطور می‌کند. مدت زمان آماده‌سازی این غذا ۳۰ دقیقه است و زمان طبخش حدوداً‌ یک ساعت‌ونیم طول می‌کشد.

ما قبلا دستور تهیه یک مرغ مجلسی با عطر زعفران را به شما آموزش دادیم و حالا در ادامه‌ی این متن به نکات و ترفندهای طبخ زرشک پلو با مرغ مجلسی می‌پردازیم. این دستور پخت، طرز تهیه زرشک پلو با مرغ دونفره است و شما به نسبت تعداد نفراتی که برای آنها غذا درست می‌کنید می‌توانید مواد اولیه را کم یا زیاد کنید.

مواد لازم در طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی

  • مرغ تازه: ۲ تکه (بسته به سلیقه‌ی شخصی‌تان می‌توانید از دو تکه ران، سینه مرغ یا ترکیبی از این دو استفاده کنید.)
  • پیاز: ۱ عدد متوسط
  • ساقه کرفس: دو یا سه تکه (البته در نظر بگیرید که اضافه کردن کرفس ضروری نیست و به ذائقه‌ی شما بستگی دارد.)
  • فلفل دلمه‌یی: ۱ عدد متوسط
  • هویج: ۱ عدد متوسط
  • رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
  • ادویه (نمک و فلفل و زردچوبه): به مقدار لازم
  • آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
  • روغن:‌ به میزان لازم
  • زعفران آسیاب‌شده: ۱ نوک قاشق چای‌خوری
  • برنج: ۲ پیمانه
  • زرشک: ۳ یا ۴ قاشق غذاخوری
  • شکر: ۱ قاشق مرباخوری
  • کره: ۵۰ گرم
طرز تهیه زرشک پلو و مرغ - دیجی فود

دستور پخت سریع: طرز تهیه زرشک پلو با مرغ در یک نگاه

  1. مرغ‌های شسته شده را در کمی روغن خوب سرخ کنید تا برشته شود.
  2. پیازهایی که نگینی سرخ شده‌اند را به همان روغن اضافه کنید تا کمی سبک شوند.
  3. حالا نوبت هویج‌‌ها و کرفس‌هاست که در کنار پیازها و در روغن تفت بخورند.
  4. رب را به مخلوط بالا اضافه کنید و تفت دهید.
  5. حدود دو لیوان آب جوش به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و تکه‌های مرغ در آن قرار دهید.
  6. در ظرف را بگذارید تا مرغ‌ها حدود یک ساعت و نیم با حرارت ملایم بپزند.
  7. زرشک پلو با مرغ را در یک دیس زیبا سرو کنید.

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ به صورت مرحله به مرحله

اگر می‌خواهید یک زرشک پلو با مرغ حرفه‌ای درست کنید که همه انگشت به دهان بمانند باید برای آن وقت کافی بگذارید و غذا درست کردن سرسری را کنار بگذارید. برای این کار بهتر است:

۱. پیش از شروع به کار، مرغ‌ها را با زردچوبه و نمک و فلفل سیاه مزّه‌دار کنید و چند ساعتی آن را در یک ظرف در بسته در یخچال بگذارید.

۲. مرغ‌های مزه‌دار شده را در روغن داغ بگذارید تا دو طرف‌اش خوب برشته شود. دقت کنید که اگر مرغ‌ها در حین سرخ‌شدن زیاد جابه‌جا شوند، ممکن است در ادامه شکل‌شان را از دست بدهند و از هم باز شوند. پس مرغ‌ها را با احتیاط سرخ کنید. به این نکته هم توجه کنید که در زمان سرخ شدن مرغ‌ها در ظرف را نگذارید تا مرغ فقط سرخ شود و آب نیندازد.

۳. وقتی دو طرف تکه‌های مرغ به خوبی برشته شدند، مرغ‌ها را بردارید و در همان روغنی که مرغ از خودش پس داده است پیازهایتان را هم تفت دهید. لازم نیست پیازها خیلی سرخ شوند و رنگ‌شان عوض شود، همین که کمی سبک شوند کافی است. اگر طعم سیر را دوست دارید می‌توانید یک یا دو حبه سیر را هم رنده کنید و به پیازها اضافه کنید. سیر نقش مهمی در از بین بردن بوی زحم مرغ دارد.

۴. در این مرحله، هویج، فلفل دلمه‌یی و کرفس‌هایی که حلقه یا خلال کرده‌اید را به پیازها اضافه کنید و بگذارید کمی تفت بخورند.

۵. بعد از آن می‌توانید دو قاشق رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید و آهسته هم بزنید تا رب باز شود.

۶. حالا باید دو لیوان آب به مخلوط بالا اضافه کنید و اجازه بدهید جوش بیاید. وقتی سس‌تان جوش آمد می‌توانید مرغ را به آن اضافه کنید و در ظرف را بگذارید تا مرغ‌ها با حرارت ملایم و ظرف یک ساعت و نیم بپزند. (اگر عجله دارید می‌توانید دو لیوان آب جوش به موادتان اضافه کنید و بلافاصله مرغ‌ها را داخل ظرف بگذارید.)

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ - دیجی فود

طرز تهیه زرشک برای پلو

  • برای درست کردن زرشک ویژه برای زرشک پلو با مرغ بهتر است از یک ساعت قبل زرشک‌ها را در آب سرد بگذارید تا زرشک‌ها حجم بگیرند و تازه شوند و در زمان پخت پفکی و نرم شوند.
  • بعد از یک ساعت، زرشک‌ها را آبکش کنید و اجازه‌دهید آب‌شان خوب برود.
  • کره را در تابه بیندازید تا آب شود و زرشک‌ها را به آن اضافه کنید و آن قدر تفت دهید تا زرشک‌ها حجیم شوند. باید بدانید که زرشک خیلی زود می‌سوزد و تلخ می‌شود پس بهتر است در مراحل پخت زرشک بالای سرش باشید و مدام هم بزنید.
  • بعد از دو سه دقیقه شکر را به زرشک‌ها اضافه کنید تا خیلی ترش نباشند. اگر دوست دارید می‌توانید به زرشک‌هایتان کمی گلاب (در حد یک یا دو قاشق چای‌‌خوری) اضافه کنید.
  • در نهایت زرشک‌ها را با کمی برنج و زعفران دم کشیده مخلوط کنید و دیس برنج‌تان را با این مخلوط تزئین کنید.
طرز تهیه زرشک پلو با مرغ - دیجی فود

فوت کوزه‌گری طرز تهیه مرغ خوشمزه برای مهمانی

در درست کردن هر غذایی یک سری نکات و ترفندهایی وجود دارند که فقط با تجربه به دست می‌آیند و از آنها به‌عنوان فوت کوزه‌گری یاد می‌شود اما شما می‌توانید با خواندن ادامه این مطلب حتی اگر برای اولین بار می‌خواهید زرشک پلو با مرغ درست کنید نتیجه‌ی یک سرآشپز حرفه‌ای را به دست بیاورید.

اندازه‌ی مناسب تکه‌های مرغ

 اگر دوست دارید زرشک پلو با مرغ مجلسی و ویژه‌ای درست کنید اندازه‌ تکه‌های مرغ در شکل نهایی غذایتان بسیار مهم است. برای تهیه یک غذای شکیل و مجلسی بهتر است ساق و ران را از هم جدا کنید تا تکه‌های مرغ‌تان درشت‌تر و زیباتر باشند.

ران یا سینه؟

 انتخاب میان ران و سینه مرغ کاملاً‌ به ذائقه‌ی شما بستگی دارد اما در طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مخلوط به شیوه‌ی مادرها و مادربزرگ‌ها شما می‌توانید هم از ران و هم از سینه مرغ استفاده کنید. گرچه باید در نظر داشته باشید که معمولاً‌ران مرغ خوش‌خوراک‌تر و مجلسی‌تر است.

مزه‌دار کردن مرغ واقعاً‌ لازم است؟

این کار گرچه زمان آماده‌سازی غذا را کمی طولانی‌تر می‌کند اما در تهیه مرغ خوشمزه برای مهمانی تأثیر بسزایی دارد. این کار ضمن اینکه بوی خامی و زحم مرغ را از بین می‌برد، باعث می‌شود ادویه‌ها به بافت داخلی‌ی مرغ برسند تا علاوه بر مزّه‌ی بهتر بافت مرغ هم پوک شود و کیفیت غذا بالاتر برود.

طرز تهیه زرشک پلو و مرغ - دیجی فود

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ و هویج و سبزیجات

نه تنها از هویج که می‌توانید از قارچ، فلفل دلمه‌یی یا کرفس در طبخ زرشک پلو با مرغ استفاده کنید تا هنگام سرو ظرف غذایتان زیباتر، خوشمزه‌تر و رنگارنگ‌تر شود. اگر رژیمی بودن غذا برایتان مهم نیست می‌توانید سبزیجاتتان را اول در روغن زیاد سرخ کنید و بعد داخل سس مرغ بریزد تا خوب پخته شود.

زرشک پلو با مرغ بدون رب یا با رب؟

گرچه چشم و ذائقه ما ایرانی‌ها به رب عادت کرده است اما می‌توان زرشک پلو با مرغ بدون رب درست کرد طوری که همه انگشت‌هایشان را هم بخورند. طرز تهیه این نوع بخصوص از زرشک پلو با مرغ با آنچه در بالا آمده است هیچ فرقی ندارد و فقط باید رب را از آن حذف کنید و نیم ساعت مانده به سرو غذا یک ته فنجان زعفران دم کشیده و غلیظ به مرغ‌تان اضافه کنید تا خوش‌رنگ و خوش‌طعم شود.

طرز تهیه زرشک پلو و مرغ - دیجی فود

نکات سرو زرشک پلو با مرغ

بعد از آشنایی با طرز پخت زرشک پلو با مرغ باید روش‌های مختلف سرو آن را بدانید. برای سرو این غذا دو روش وجود دارد. روش اول به این صورت است که در یک دیس پلو را می‌کشید و آن را با برنج زعفرانی و زرشک تزئیین می‌کنید. تکه‌های مرغ را نیز در کنار آن یا در یک ظرف جداگانه می‌چینید، اما سس مرغ را در کاسه‌های جداگانه می‌ریزید تا هرکس با توجه به سلیقه و ذائقه‌اش از آن بردارد.

در روش دوم سرو زرشک پلو با مرغ، پلو را مثل حالت قبل با برنج زعفرانی و زرشک توی دیس بکشید. اما مرغ را همراه با سس در یک ظرف جداگانه بکشید. اگر فکر می‌کنید سس مرغتان خیلی حرفه‌ای و خوشمزه شده است، این روش برای شما بهتر است و حتماً همه را راضی خواهد کرد.

دیزاین کردن این غذا بسته به خلاقیت شماست. فقط مراقب باشید در تزئیین کردن غذا خیلی زیاده‌روی نکنید، چون غذای شلوغ، آنطور که باید وسوسه‌برانگیز نیست. همیشه بهتر است برای تزئیین غذاها از موادی که در پخت همان غذا به کار رفته‌اند استفاده کنید.

تجربه‌ی شما در طرز پخت زرشک پلو با مرغ چیست؟ فکر می‌کنید فوت و فن بهتری برای خوشمزه درست کردنش بلدید؟

اگر به تهیه غذا با مرغ علاقه مند هستید:

مرغ ترش یک دستور غذای محبوب شمالی با دو روش متفاوت در دیجی فود

طرز تهیه مرغ مجلسی با عطر زعفران

طرز تهیه باقلا پلو با مرغ

 

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه زرشک پلو با مرغ
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


3 1 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
1 دیدگاه
قدیمی ترین
جدید ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات
trackback

[…] کنند، یکی از آن غذاها به همراه گوشت مرغ است. جوجه کباب، زرشک پلو با مرغ، خورشت مرغ و آلو و … . در ادامه می‌خواهیم طرز تهیه […]