طرز تهیه یتیمچه محلی، دو دستور غذای ساده برای عاشقان بادمجان

احتمالاً نام یتیمچه را شنیدهاید، یک غذای محلی بسیار ساده و خوشمزه که تقریباً با دستوری مشابه در اکثر استانهای ایران پخته میشود. البته شاید شما آن را با این نام نشناسید چون یتیمچه را در بعضی مناطق با نام خوراک یتیمک میشناسند. در هر صورت طرز تهیه یتیمچه یا خوراک یتیمک با کمی تفاوت در چاشنیها از آن دستورهای ساده و سریعی است که در مواقع اضطراری به کمکتان میآید.
گذشته از این کالری یتیمچه بسیار کم است و این مسئله هم در محبوبیت آن بیتأثیر نیست. این غذا به ازای هر وعده یکنفره حدود ۲۰۰ کیلو کالری دارد و اگر با کمی تفاوت در دستور اصلی آن را به صورت آبپز آماده کنید تبدیل به یک غذای رژیمی برای کاهش کالری روزانه خواهد شد. طرز تهیه یتیمچه رژیمی یک دستور پرطرفدار برای کسانی است که به دنبال کاهش سریع وزن خود هستند.
یتیمچه در اصل یک غذا با بادمجان و سیب زمینی و گوجه است که در بعضی دستورها برای تنوع بخشیدن به آن مواد دیگری را هم به دستور اضافه میکنند و بر همین اساس انواع خوراک یتیمچه در شهرهای مختلف ایران تهیه میشود. خوراک یتیمچه با کدو، یتیمچه بادمجان و عدس و یتیمچه با گوشت سه مدل پرطرفدار در طرز تهیه یتیمچه است.
ماقبلا طرز تهیه میرزا قاسمی و کشک بادمجان را برایتان نوشتهایم. اگر از عاشقان بادمجان هستید باید بدانید که یتیمچه هم یکی دیگر از غذاهای خوشمزهایست که میتوان با بادمجان درست کرد. ما در این مطلب از دیجی فود یکی از سادهترین دستورها در طرز تهیه یتیمچه را برایتان آماده کردهایم تا بتوانید با استفاده از آن در کوتاهترین زمان ممکن یک غذای خوشمزه محلی برای خودتان آماده کنید. با ما در ادامه این مقاله آموزشی همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه یتیمچه با سیب زمینی
- بادمجان ۵ عدد
- پیاز ۲ عدد
- سیر ۲ حبه
- گوجه ۳ عدد
- رب گوجهفرنگی ۱ قاشق سوپخوری
- سیبزمینی درشت ۱ عدد
- زردچوبه، نمک و فلفل به میزان لازم
- روغن به میزان کافی
دستور سریع در طرز تهیه یتیمچه
بادمجانها را بعد از جدا کردن پوستشان بشویید و حلقهحلقه کنید. آنها را داخل آبنمک قرار دهید تا تلخی بادمجان گرفته شود.
در این فرصت سیر و پیازها را نگینی خردکنید و با مقداری روغن تفت دهید، گوجهها را حلقهحلقه کنید و روی پیازها بچینید. لایه بعدی را با بادمجانهای حلقهای بپوشانید و در آخر روی بادمجانها سیب زمینی حلقهای بچینید.
رب را با یک لیوان آب رقیق کنید و روی یتیمچه بریزید. درب قابلمه را ببندید تا برای نیم ساعت با حرارت ملایم بپزد.
طرز تهیه یتیمچه مرحله به مرحله
- برای درست کردن یتیمچه اولین کاری که باید انجام دهید آماده کردن بادمجان است. بادمجانها را پوست گرفته، به خوبی بشوید و آنها را به شکل حلقهای برش بزنید. قبل از پخت باید تلخی بادمجان گرفته شود برای این کار کافیست آنها را نیم ساعت داخل آبنمک قرار دهید.
- در این فاصله پیازها را نگینی خردکنید و داخل قابلمه با مقداری روغن تفت دهید. قبل از اینکه پیازها طلایی شوند دو حبه سیر را هم نگینی خرد کرده و به پیازها اضافه کنید.
- پیازها که طلایی شدند زردچوبه و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید.
- در این مدل از طرز تهیه یتیمچه به گوجه هم نیاز داریم. گوجهها را بشویید و بعد به شکل حلقهای برش بزنید.
- گوجههای حلقه شده را روی پیازها بچینید. شعله گاز را کم کنید و درب قابلمه را ببندید تا زمانی که گوجهها آب بیندازند.
- حالا روی گوجهها کمی نمک بپاشید و حلقههای بادمجان را هم روی آنها بچینید.
- سیبزمینی را پوست بگیرید و بعد از شستن به شکل حلقههایی که نه خیلی نازک باشند و نه خیلی قطور برش بزنید. به سیبزمینیها کمی نمک بزنید و آنها را هم روی بادمجانها بچینید.
- رب را در یک لیوان آب رقیق کرده و به خوراک یتیمچه اضافه کنید.
- حالا دیگر مراحل پخت در طرز تهیه یتیمچه به انتها رسیده است. درب قابلمه را ببندید و اجاره دهید خوراک شما برای مدت ۳۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزد.
- هر زمان سیبزمینیها پخت و یتیمچه به روغن افتاد میتوانید شعله گاز را خاموش کرده و غذا را داخل ظرف سروتان بریزید. نوش جان.
طرز تهیه یتیمچه کبابی
یکی دیگر از دستورهای پرطرفدار در طرز تهیه یتیمچه شکل کبابی آن است. مواد اولیه در این روش مشابه همان چیزی است که در بالا گفتیم اما روش پخت آن تفاوتهایی با دستور بالا دارد.
- برای درست کردن یتیمچه با بادمجان کبابی ابتدا سیبزمینیها را شسته و داخل قابلمهای آبپز کنید.
- حالا بادمجانها را با پوست روی شعله گاز کباب کنید. البته میتوان آنها را داخل فر و یا روی باربیکیو هم کباب کرد.
- بعد از اینکه بادمجانها کباب شدند پوست رویی آنها را جدا کنید و گوشت بادمجانها را با یک چاقو تیز ساطوری کنید.
- همانطور که گفتیم در طرز تهیه یتیمچه کبابی به سیبزمینی آبپز شده نیاز داریم. سیبزمینیها آبپز شده را پوست گرفته و نگینی خردکنید.
- پیاز و سیر را خرد کرده و با مقداری روغن تفت دهید. حالا بادمجان ساطوری شده را به آنها اضافه کنید.
- سیبزمینیهای آبپز شده را به همراه گوجههای نگینی شده به ترکیب سیر، پیاز و بادمجان اضافه کنید و چند دقیقه به خوبی با هم تفت دهید. هر ادویهای که دوست دارید را میتوانید در این مرحله به یتیمچه اضافه کنید.
- رب گوجه را با مقداری آب رقیق کرده و به خوراکتان اضافه کنید. اجازه دهید یتیمچه برای ۳۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزد.
- میتوانید در آخر برای عطر بهتر کمی گشنیز و پیازچه خرد شده هم به آن اضافه کنید.
نحوه سرو یتیمچه
بعد از اینکه غذا را از روی حرارت برداشتید به ظرف سروتان منتقل کنید. میتوانید اطراف خوراک را با مقداری سیبزمینی سرخشده و یا چند برگ جعفری و گشنیز تزئین کنید.
خوب است که خوراک یتیمچه را با نان سنگک یا بربری سرو کنید. نان سنتی داغ، سبزیخوردن و دوغ یا ماست محلی بهترین گزینهها برای سرو در کنار یتیمچه هستند.
اگر میخواهید این غذا کاملاً رژیمی باشد میتوانید در کنار آن ماست و شوید قرار دهید و به جای نان سنگک و بربری از مقداری نان جو استفاده کنید.
ما دو دستور کامل و پرطرفدار در طرز تهیه یتیمچه را به شما آموزش دادیم حالا شما به ما بگویید در شهرتان یتیمچه را با چه دستوری آماده میکنند؟!





