طرز تهیه چلوکباب وزیری + عکس و فوت و فن‌هایی برای بهتر شدن

طرز تهیه چلوکباب وزیری + عکس و فوت و فن‌هایی برای بهتر شدن

پیش از اینکه به سراغ طرز تهیه چلوکباب وزیری در خانه برویم بد نیست کمی بیشتر با این نوع کباب ایرانی آشنا شوید. اجازه دهید با یک سؤال شروع کنیم! انتخاب شما میان کباب کوبیده و جوجه کباب کدام است؟ همان‌قدر که برای عاشقان کباب انتخاب میان کباب برگ و کوبیده سخت است همان‌قدر هم انتخاب از میان این دو نوع کباب کار سختی است. کوبیده و جوجه هردو از محبوب‌ترین و خوشمزه‌ترین کباب‌های گوشت ایرانی هستند. چاره کار برای وقت‌هایی که میان سفارش دادن یکی از این دو کباب می‌مانید سفارش یک پرس چلوکباب وزیری است!

همانطور که متوجه شدید چلوکباب وزیری ترکیبی از کباب کوبیده پرطرفدار ایرانی و یک سیخ جوجه زعفرانی است. با سفارش یک پرس کباب وزیری هردو این کباب‌ها را در یک بشقاب برای شما سرو می‌کنند؛ اما هدف ما از این مقاله سفارش چلوکباب وزیری از رستوران‌ها نیست. ما می‌خواهیم طرز تهیه چلوکباب وزیری مجلسی را به شما آموزش دهیم تا بتوانید در خانه‌ی خودتان یک کباب حرفه‌ای برای مهمان‌هایتان تدارک ببینید. با ما همراه باشید.

طرز تهیه چلوکباب وزیری - دیجی فود

مواد لازم در طرز تهیه چلوکباب وزیری

  • سینه کامل مرغ ۱ عدد
  • گوشت چرخ‌کرده یک کیلوگرم
  • پیاز ۶ عدد
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • زعفران دم‌کرده مقدار لازم
  • سماق به مقدار لازم

این میزان از مواد در طرز تهیه چلوکباب وزیری برای ۴ نفر کافیست. موادی که در بالا نوشتیم برای آماده کردن ۴ سیخ کباب کوبیده و ۴ سیخ جوجه کباب کفایت می‌کند. اگر تعدادتان کمتر یا بیشتر است می‌توانید مواد را به نسبت تعداد نصف یا چند برابر کنید.

مرحله اول: آماده کردن کباب کوبیده

کباب کوبیده یکی از قدیمی‌ترین کباب‌های ایرانی است. این کباب ترکیبی از گوشت چرخ‌کرده مخلوط، پیاز رنده شده، نمک و زعفران است که روی آتش کباب می‌شود و طعم بسیار بی‌نظیری دارد.

طرز تهیه چلوکباب وزیری - دیجی فود

مراحل پخت کباب کوبیده در طرز تهیه چلوکباب وزیری

  1. اولین مرحله در طرز تهیه کوبیده انتخاب گوشت مناسب است. گوشت چرخ‌کرده مخلوط که ترکیبی از گوشت گوسفندی و گوشت سردست و قلوه‌گاه گوساله باشد بهترین گزینه برای پخت کباب کوبیده است.
  2. ۴ عدد پیاز از دستور طرز تهیه چلو کباب وزیری برای ترکیب با گوشت کباب کوبیده در نظر گرفته شده است. برای آماده کردن کوبیده پیازها را رنده کنید. آب آن را به خوبی جدا کنید و دور بریزید. این مرحله را به دقت انجام دهید چراکه کیفیت بافت و انسجام کباب کوبیده شما تا حد زیادی وابسته به این مرحله است.
  3. گوشت‌ها را حدود ۳ بار چرخ کنید تا برای ورز دادن آماده شوند. سپس ادویه‌های دلخواه، زعفران و پیاز رنده شده را به گوشت اضافه کنید و به خوبی با دست ورز دهید. هرچه بیشتر و بهتر ورز دهید کباب باکیفیت‌تری خواهید داشت. بهتر است نمک را در مرحله آخر یعنی قبل از سیخ زدن کباب کوبیده به گوشت اضافه کنید.
  4. بعد از ورز دادن باید گوشت را برای دو ساعت داخل یخچال استراحت دهید تا کاملاً خنک شود.
  5. در مرحله آخر پخت کوبیده باید برای سیخ شدن گوشت آماده شوید. حتماً میدانید که اگر کباب کوبیده خوب به سیخ زده نشود از آن جدا شده و روی آتش می‌ریزد و پس برای سیخ شدن آن دستتان را کمی خیس کنید و مقداری از گوشت بردارید. آن را با دقت بر روی سیخ فرم دهید. سروته کباب را چک کنید و با فشار دست به سیخ بچسبانید. در نهایت با انگشت شیارهایی بر روی آن ایجاد کنید. کباب کوبیده شما آماده پخت بر روی آتش است. البته پیش از آن باید جوجه کباب را آماده کنید. کباب کوبیده را داخل یخچال قرار دهید و به سراغ جوجه کباب بروید.

مرحله دوم آماده کردن جوجه کباب زعفرانی

جوجه کباب هم مانند کباب کوبیده که در مرحله قبل دستورش را برای شما نوشتیم یکی از غذاهای محبوب ما ایرانی‌هاست. در طرز تهیه این کباب خوشمزه قطعه‌های هم اندازه سینه یا فیله مرغ را درون سس مخصوص مزه‌دار کرده و بر روی آتش کباب می‌کنند. این غذای محبوب را اکثرا می‌پسندند به همین خاطر برای دورهمی‌ها و مراسم‌های بزرگ یک انتخاب هوشمندانه است. مرحله دوم از طرز تهیه چلوکباب وزیری به پخت این کباب خوشمزه اختصاص دارد.

مراحل پخت جوجه کباب در طرز تهیه چلوکباب وزیری

  1. برای تهیه جوجه کباب ابتدا پیاز‌ها را به صورت خلالی و نازک خرد کنید. بهتر است این مرحله را از شب قبل انجام دهید تا جوجه‌ها به خوبی مزه دار شوند.
  2. ادویه‌های دلخواه و زعفران را به پیاز اضافه کنید. می‌توانید از مقداری روغن گیاهی مایع یا ماست  زده شده هم برای نرم‌تر شدن گوشت کمک بگیرید.
  3. سینه مرغ شسته شده را به تکه‌های هم اندازه تقسیم کنید. بهتر است تکه‌های مرغ به صورت مکعب‌های ۳ سانتی متری باشد تا خوب کباب شود.
  4. مرغ‌ها را به مخلوط پیاز و ادویه اضافه کنید و هم بزنید.حالا جوجه‌ها را درون یک ظرف در بسته داخل یخچال به مدت چند ساعت استراحت دهید.

طرز تهیه چلوکباب وزیری - دیجی فود

مرحله سوم: پخت کباب بر روی آتش

برای تهیه چلوکباب وزیری پس از به سیخ زدن کباب کوبیده جوجه‌ها را به سیخ بکشید و همزمان با یکدیگر بر روی شعله کباب کنید. بهترین حالت برای پخت کباب آتش دادن آن روی آتش زغال است؛ پس اگر فضای باز مناسبی دارید، زغال را آماده کنید. کباب کوبیده و جوجه کباب زغالی طعم متفاوت‌تری دارند. در غیر این صورت می‌توانید هردو کباب را در کباب‌پز برقی، گازی و یا در فر هم بپزید.

برای درست کردن آتش، زغال را روشن کنید و باد بزنید تا زمانی که شعله‌ زغال به رنگ آبی متمایل شود. زغال‌ها که به این حالت رسید نوبت چیدن سیخ‌ها روی آتش است. برای پختن دو طرف جوجه نهایتا ده دقیقه و برای پخت کباب کوبیده هم ۶-۷ دقیقه زمان لازم است. حواستان باشد که هنگام کباب کردن سیخ‌ها را مدام بچرخانید تا همه طرف آن به خوبی پخته شود.

فاصله سیخ‌های کباب از شعله باید به اندازه‌ای باشد که اطراف آن نسوزد. ضمنا بهتر است برای سرو چلوکباب وزیری چند سیخ گوجه کبابی هم آماده کنید. ابتدا گوجه‌ها را شسته و سپس آن‌ها را به سیخ بکشید و بر روی شعله یا ذغال کباب کنید تا حدی که پوست گوجه بسوزد.

اگر پیشنهاد دیگری برای بهتر شدن کباب‌ها در طرز تهیه چلوکباب وزیری دارید در کامنت‌ها برایمان بنویسید.

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تیه چلوکباب وزیری
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات