طرز تهیه سوپ شلغم با دو دستور متفاوت را اینجا بخوانید!

طرز تهیه سوپ شلغم با دو دستور متفاوت را اینجا بخوانید!

قبل از اینکه به سراغ طرز تهیه سوپ شلغم برویم بد نیست کمی بیشتر با این غذا آشنا شویم. انواع سوپ و پیشینه این غذا چیزی است که می‌خواهیم به آن بپردازیم. در فرهنگ ما ایرانی‌ها خوردن پیش‌غذا قبل از هر وعده غذایی زیاد جا نیفتاده است؛ اما مرسوم است که در پذیرایی مجالس یک مدل سوپ یا آش به عنوان پیش‌غذا سرو شود.

سوپ در واقع یک غذای روان و مایع است که با غلظت‌های متفاوتی تهیه می‌شود. این غذای مایع غالباً به صورت گرم سرو می‌شود و به دلیل اینکه غنی از مواد غذایی سالم و ضروری است نقش مهمی در داشتن یک برنامه غذایی سالم ایفا می‌کند. این ماده غذایی علاوه بر اینکه اکثر مواد مغذی موردنیاز بدن را به ما می‌رساند کالری بسیار پایینی هم دارد که آن را برای مصرف در انواع رژیم غذایی برای لاغری و سلامت مناسب می‌کند.

همان‌طور که کمی بعد در طرز تهیه سوپ شلغم می‌بینید تنوع مواد اولیه در پخت سوپ بسیار بالاست؛ اما چند ماده اولیه در دستور پخت اکثر سوپ‌ها وجود دارد. آب، سبزیجات، پیاز، گوجه، هویج، یک نوع گوشت، نمک، فلفل و دیگر ادویه‌ها پایه ثابت در پخت انواع سوپ هستند. حالا بعضی سوپ‌ها با برنج و بعضی دیگر با جو یا گندم درست می‌شوند.

سوپ‌ها را می‌توان به دو نوع کلی تقسیم کرد. گروه اول سوپ‌های رقیق که ملات کمتری دارند و معمولاً برای باز کردن اشتها به عنوان پیش‌غذا سرو می‌شوند و گروه دوم سوپ‌های غلیظ که خودشان یک غذای کامل به حساب می‌آیند و از نظر میزان کالری برای مصرف در یک وعده غذایی مناسبند. سوپ شلغم یکی از همین موارد است.

طرز تهیه سوپ شلغم انواع متفاوتی دارد که ما قصد داریم در ادامه این مطلب دو مورد را به شما آموزش دهیم. این سوپ معمولاً به کسانی که سرماخوردگی دارند پیشنهاد می‌شود. عطر و بوی شلغم می‌تواند گرفتگی بینی و درد گلو را هنگام سرماخوردگی التیام ببخشد؛ اما این به آن معنا نیست که سوپ شلغم فقط برای زمان بیماری است. این سوپ بسیار خوشمزه و خوش‌خوراک است و می‌توان آن را در پاییز و زمستان نوش جان کرد.

طرز تهیه سوپ شلغم - دیجی فود

روش اول پخت سوپ شلغم و قارچ

مواد لازم در طرز تهیه سوپ شلغم

  • هویج ۳ عدد
  • پیاز ۱ عدد
  • قارچ ۲۰۰ گرم
  • آب مرغ ۲ لیوان
  • سینه مرغ ریش ریش شده ۱ پیمانه
  • شلغم ۲۵۰ گرم
  • جعفری ۵۰ گرم
  • جو پرک نصف لیوان
  • کرفس ۱۰۰ گرم (به دلخواه)
  • لیموترش ۱ عدد
  • نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

این میزان از مواد اولیه در طرز تهیه سوپ شلغم برای ۴ نفر کافی است. اگر تعدادتان کمتر و یا بیشتر است می‌توانید مقدار مواد را نصف و یا چند برابر کنید.

طرز تهیه سوپ شلغم - دیجی فود

طرز تهیه سوپ شلغم با قارچ به صورت مرحله‌به‌مرحله

  1. ابتدا سینه مرغ را به همراه مقداری نمک و دو لیوان آب روی شعله گاز قرار دهید تا بپزد.
  2. حالا تا مرغ و آب مرغ شما آماده شود باقی مواد را آماده کنید. هویج‌ها را شسته و با پوست‌کن لایه رویی آن را جدا کنید. حالا آن‌ها را به دلخواه خود رنده و یا به شکل نگینی خرد کنید.
  3. قارچ‌ها را بشویید و ورقه ورقه کنید. اگر قارچ‌ها کوچک است که هیچ در غیر این صورت ابتدا آن‌ها را از وسط برش زده و بعد ورقه ورقه کنید.
  4. ساقه کرفس‌ها را جدا کنید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. استفاده از کرفس در طرز تهیه سوپ شلغم کاملاً اختیاری است و می‌توانید آن را کاملاً حذف کنید.
  5. پیاز را با رنده درشت رنده بزنید.
  6. شلغم‌ها را شسته و پوست‌کنید، سپس آن‌ها را روی تخته به صورت نگینی برش بزنید. می‌توانید شلغم را هم رنده بزنید اما در این صورت باید کمی دیرتر شلغم را به باقی مواد اضافه کنید.
  7. حالا آب مرغ را در قابلمه بزرگ‌تری بریزید و به همراه یک لیوان آب جوش و جو پرک شسته شده و تمام موادی که در بالا گفتیم روی شعله گاز قرار دهید تا جوش بیاید. بعد از جوش آمدن شعله گاز را کم کنید تا سوپ شلغم شما با حرارت ملایم به مدت ۴۵ دقیقه بپزد.
  8. سینه‌ مرغ را ریش ریش کنید و بعد از گذشت ۱۰ دقیقه به سوپتان اضافه کنید.
  9. حالا نوبت اضافه کردن نمک و فلفل است. حواستان باشد که نمک را در آخرین مراحل از طرز تهیه سوپ شلغم اضافه کنید.
  10. جعفری‌ها را ریز کنید و داخل سوپ بریزید. البته قبل از اضافه کردن جعفری مطمئن شوید که تمام مواد پخته‌اند و سوپ شما نهایتاً ده دقیقه دیگر با جا افتادن و آماده شدن فاصله دارد.
  11. بعد از گذشت ده دقیقه می‌توانید آب یک لیموترش کامل را داخل سوپ شلغمتان چکانده و گاز را خاموش کنید.

طرز تهیه سوپ شلغم - دیجی فود

روش دوم طرز تهیه سوپ شلغم شیرازی

مواد لازم

  • شلغم ۵۰۰ گرم
  • برنج ۱۰۰ گرم
  • گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
  • لپه ۵۰ گرم
  • نعناع خشک ۲ قاشق چای‌خوری
  • پیاز بزرگ ۲ عدد
  • زردچوبه نصف قاشق چای‌خوری
  • روغن، نمک و فلفل به اندازه دلخواه

طرز تهیه سوپ شلغم به روش شیرازی‌ها

  1. اولین مرحله در پخت این مدل سوپ آماده کردن مواد گوشتی آن است. پس پیازها را شسته و رنده کنید، آب پیاز را بگیرید و به همراه گوشت چرخ‌کرده و مقداری نمک و فلفل به خوبی هم بزنید.
  2. به مدت ۴ الی ۵ دقیقه مواد را ورز دهید و از آن توپ‌های کوچکی درست کنید. اندازه قلقلی‌ها در طرز تهیه سوپ شلغم باید از اندازه قلقلی‌هایی که برای پختن عدس‌پلو درست می‌کنید کوچک‌تر باشد. حالا توپ‌های کوچک گوشتی را در مقداری روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.
  3. حالا باید لپه را آماده کنید. بهتر است لپه را به مدت نیم ساعت خیس کنید و بعد به همراه ۴ تا ۵ لیوان آب روی حرارت متوسط به مدت ده دقیقه بپزند.
    در این فاصله فرصت دارید شلغم‌ها را پوست‌کنده و نگینی خرد کنید.
  4. برنج را هم بشویید چون دیگر نوبت اضافه کردن برنج و شلغم به سوپ رسیده است.
  5. برنج و شلغم را به مواد اضافه کنید و شعله گاز را کم کنید تا سوپ با حرارت ملایم بپزد.
  6. تا زمان آماده شدن سوپ هر ده دقیقه یک‌بار به آن سر بزنید تا ته نگیرد.
  7. هر زمان سوپتان به غلطت دلخواه شما رسید گوشت‌ها را به آن اضافه کنید و پس از پنج دقیقه آن را از روی شعله بردارید. آماده شدن سوپ شلغم با این روش حدود ۵۰ دقیقه زمان نیاز دارد.
  8. آخرین مرحله از طرز تهیه سوپ شلغم به روش شیرازی اضافه کردن نعناع داغ به آن است. مقداری نعنا و زردچوبه را در روغن تفت دهید و هنگام سرو روی آش را با آن تزئین کنید.

طرز تهیه سوپ شلغم انواع دیگری هم دارد. مثلاً شما می‌توانید آن را با سیب‌زمینی، شیر. حتی کدوحلوایی بپزید. ما در این مطلب به معرفی دو دستور پخت از این سوپ اکتفا کردیم اما اگر شما دستور پخت امتحان شده‌ای در طرز تهیه سوپ شلغم و کدوحلوایی، سیب‌زمینی، شیر و … دارید با نوشتن آن در کامنت‌ها ادامه‌دهنده این آموزش باشید.

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه سوپ شلغم
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات