طرز تهیه خورشت ترش واش + نکات مهم و کاربردی

طرز تهیه خورشت ترش واش + نکات مهم و کاربردی

همانطور که می‌دانید آوازه عطر و طعم غذاهای شمالی در سراسر جهان پیچیده است. طعم منحصربه‌فرد و دلچسب این غذاها اغلب به دلیل استفاده از ادویه‌های مخصوص و سبزی‌های معطر شمال کشور است. خورشت ترش واش یکی از محبوب‌ترین غذاهای محلی استان گیلان است که طعم بسیار شگفت‌انگیزی دارد. همانطور که از اسم آن پیدا است، این خورشت همانند بسیاری دیگر از غذاهای شمالی، مزه ترشی دارد. پس اگر ذائقه شما به سمت غذاهای ترش‌مزه است، پیشنهاد می‌کنیم هرگز این غذای خوشمزه را از دست ندهید. در این مطلب از مقاله دیجی فود به آموزش طرز تهیه خورشت ترش واش محلی و ترفندهای لازم برای طبخ آن می‌پردازیم. با ما همراه باشید. 

خورشت ترش واش - دیجی فود

مواد لازم در طرز تهیه خورشت ترش واش

  • ران و سینه مرغ ۴ تکه
  • سبزی ترش واش ۵۰۰ گرم
  • سیر تازه ۵ حبه
  • رب انار ۱ قاشق غذاخوری
  • گوجه فرنگی ۴ عدد
  • بادمجان ۴ عدد
  • آب‌غوره ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار کافی
  • آب نارنج و روغن به مقدار کافی 

مواد اولیه گفته شده در طرز تهیه خورشت ترش واش ، مناسب برای ۴ نفر است. اگر قصد دارید این غذای محلی خوش‌مزه را در مهمانی‌های خانوادگی و برای تعداد افراد بیشتر طبخ کنید؛ کافی است میزان این مواد اولیه را به یک نسبت زیادتر کنید.

خورشت ترش واش - دیجی فود 

طرز تهیه خورشت ترش واش در ۵ مرحله

خورشت ترش واش یکی از آسان‌ترین غذاهای شمالی است که به راحتی با استفاده از یک دستور‌العمل معتبر می‌توانید آن را در منزل تهیه کنید. در ادامه این مطلب می‌خواهیم شما را با دستور پخت سریع و آسان این خورشت لذیذ و پرطرفدار آشنا کنیم. به شما قول می‌دهیم اگر تمامی مراحل و نکات را به خوبی رعایت کنید، می‌توانید یک خورشت بسیار جا افتاده و خوش‌طعم طبخ کنید. 

مرحله اول: آماده‌سازی بادمجان‌ها و گوجه‌ها

ابتدا بادمجان‌ها را پوست کنده و به صورت طولی برش بزنید. برای این که تلخی بادمجان‌ها گرفته شود و روغن کمتری برای سرخ کردن مصرف شود، بادمجان‌ها را به مدت ۳۰ الی ۴۰ دقیقه در یک کاسه آب نمک قرار دهید. سپس بعد از آن که بادمجان‌ها را خشک کردید، آن‌ها را در یک ماهیتابه سرخ کنید. سپس گوجه فرنگی‌ها را نیز به صورت حلقه‌ای برش داده و در روغن سرخ کنید. 

مرحله دوم: درست کردن سبزی ترش واش

در طرز تهیه خورشت ترش واش چیزی که باعث عطر و طعم بی‌نظیر این غذا می‌شود، استفاده از سبزی‌های معطر مخصوص است. سبزی ترش واش مخلوطی از سبزی‌های معطر شامل ترش واش، ترشک، خالواش، چوچاق، گشنیز، نعنا، چغندر و سیر است. برای این که طعم سبزی استفاده شده در خورشت ترش واش بهتر باشد، پیشنهاد می‌کنیم از سبزی‌های ترش واش، ترشک و گشنیز بیشتر از سایر سبزی‌ها استفاده کنید. پس از اینکه سبزی‌ها را تهیه کردید، آن‌ها را به خوبی بشورید و با استفاده از چرخ گوشت کاملا ریز کنید. حال باید سبزی‌های خرد شده را با مقداری کمی روغن در ماهیتابه سرخ کنید. 

مرحله سوم: آماده‌سازی مرغ و مایه اصلی خورشت

ابتدا پیازها را به صورت خیلی ریز خرد کرده و در روغن سرخ کنید. وقتی که رنگ پیازها طلایی شدند، تکه‌های مرغی که از قبل با نمک، فلفل سیاه و زردچوبه مزه‌دار کرده‌اید را به پیازها اضافه کنید. تفت دادن مرغ‌ها را تا جایی ادامه دهید که مرغ‌ها کمی تغییر رنگ بدهند و سپس آن‌ها را از ماهیتابه خارج کنید. حالا حبه‌های سیر را رنده کنید و در ماهیتابه به همراه روغن و پیاز کمی تفت دهید. در این مرحله رب انار را به سیرها اضافه کنید و تا جایی که خامی رب از بین برود، به خوبی تفت دهید. سپس سبزی سرخ‌شده ترش واش را به ماهیتابه اضافه کرده و کاملا مخلوط کنید. 

مرحله چهارم: پخت خورشت ترش واش

در این مرحله تمامی مواد خورشت شما آماده است و فقط باید آن‌ها را با هم مخلوط کنید. قابلمه مخصوص پخت خورشت را روی شعله گاز بگذارید و مایه اصلی خورشت که شامل سیر، پیاز، رب و سبزی ترش واش است را درون قابلمه بریزید. سپس مرغ‌های تفت خورده را به همراه ۱ الی ۲ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید. حال شعله گاز را زیاد کنید تا آب خورشت به نقطه جوش برسد. بعد از آن که آب اصطلاحا به قل قل افتاد، شعله گاز را کم کرده و درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید خورشت به خوبی پخته شود. 

مرحله پنجم: اضافه کردن بادمجان‌ها و سرو خورش

حدود ۱ ساعت بعد، خورشت را بچشید و آب نارنج را به مواد دیگر اضافه کنید. در این مرحله خورشت شما تقریبا جا افتاده است و می‌توانید بادمجان‌ها و گوجه‌های سرخ‌شده را به آن اضافه کنید. ۱۵ الی ۳۰ دقیقه صبر کنید تا بادمجان‌ها کاملا طعم خورشت را بگیرند و خورشت اصطلاحا روغن بیندازد. حال خورشت ترش واش شما آماده است و می‌توانید آن را به همراه پلو، کته شیرازی یا نان محلی نوش جان کنید. 

خورشت ترش واش - دیجی فود

نکاتی کاربردی در طرز تهیه خورشت ترش واش

  1. اگر در منزل به رب انار دسترسی ندارید یا طعم رب انار مطابق ذائقه شما نیست، می‌توانید به جای آن از رب گوجه فرنگی یا رب آلوچه ترش استفاده کنید. 
  2. برخی افراد ترجیح می‌دهند که خورشت ترش واش، ترش‌تر از حالت معمولی باشد. اگر جزو این دسته افراد هستید، می‌توانید علاوه بر آب نارنج از آب غوره و زرشک نیز برای طعم‌دار کردن این خورشت استفاده کنید.
  3. گیلانی‌های اصیل، آداب و رسوم خاصی برای سرو خورشت ترش واش دارند. در شهرهای شمالی این غذا معمولا به همراه ماهی کولی و ماهی دودی سرو می‌شود. این ترکیب، ترکیب بسیار لذیذی است و اگر به طعم غذاهای دریایی علاقه دارید، پیشنهاد می‌کنیم که حتما آن را امتحان کنید. 

حال که با خواندن این متن با طرز تهیه و فوت‌وفن‌های طبخ خورشت ترش واش آشنا شدید، وقت آن رسیده است که دست به کار شوید و این غذای بسیار لذیذ را بپزید. اگر به دنبال یک غذای متنوع و در عین حال سالم و مقوی هستید، این خورشت بی‌نظیر را از دست ندهید و آن را در برنامه غذایی خودتان قرار دهید. آیا تجربه پخت این خورشت خوشمزه را دارید؟ نظرات و تجربه‌های خودتان از طرز تهیه خورشت ترش واش را با ما به اشتراک بگذارید.

 

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه خورشت ترش واش
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات