طرز تهیه دمپختک تهرانی به همراه نکاتی برای پخت و سرو

دمپختک تهرانی که آن را با نام دمی باقالی تهرانی هم میشناسند از غذاهای اصیل ایران و همچنین غذاهای محبوب میان تهرانی هاست که شاید کمتر در دیگر شهرهای ایران طبخ شود. این غذا که با حبوباتی پرخاصیت به نام لپه باقالی آماده میشود طعمی به خصوص و متمایز از دمی گوجه دارد، رنگ آن از زردی زردچوبه و دورچین محبوب آن نیمرو است. طرز تهیه دمپختک تهرانی ساده تر از چیزیه که از امتحان کردن آن بگذرید. در ادامه این مقاله از دیجی فود با ما همراه باشید تا روش پخت این غذای اصیل را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم در طرز تهیه دمپختک تهرانی
- برنج دو پیمانه
- باقالی زرد یک پیمانه
- پیاز سفید دو عدد
- نمک نصف قاشق چایخوری
- فلفل سیاه نصف قاشق چایخوری
- زردچوبه یک قاشق چایخوری
- زعفران دم کرده ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
- تخم مرغ به تعداد نفرات
مرحله به مرحله در طرز تهیه دمپختک تهرانی
مرحله اول
قبل از شروع به پخت ابتدا برنج رو شسته و به ازای هر پیمونه برنج یک پیمونه آب بریزید و با کمی نمک بگذارید برای یک ساعت خیس بخوره. سپس باقالی زرد رو هم بشورید و داخل یک کاسه بریزید و روش آب بریزید تا برای یک تا سه ساعت خیس بخوره و بعد باقالی رو آبکشی کنید.
مرحله دوم
برای شروع پیاز رو پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز یا خلالی باریک خرد کنید. پیاز رو داخل ماهیتابه بریزید و هم بزنید و نمک رو اضافه کنید. وقتی که پیاز سبک شد و آبش کشیده شد، ۵۰ گرم کره رو به همراه دو قاشق غذاخوری روغن مایع بریزید و روی حرارت ملایم هم بزنید. وفتی که پیاز طلایی شد فلفل و زردچوبه رو هم اضافه کنید و کمی تفت بدید تا عطر زردچوبه بلند شه، سپس باقالی زرد رو به پیاز اضافه کنید و کمی تفت بدید.
مرحله سوم
در این مرحله یک لیوان آب جوش به باقالی و پیاز اضافه کنید. درب ماهیتابه رو بگذارید و ۱۰ دقیقه زمان بدید تا باقالی نیم پز شه و آب باقالی کشیده شه.
مرحله چهارم
در این مرحله برنج رو روی شعله قرار بدید و صبر کنید تا کمی از آب برنج کشیده بشه، سپس باقالی زرد رو داخل برنج بریزید و مخلوط کنید.
البته اگه جنس باقالی زردی که استفاده میکنید از نوع دیرپز بود و بعد از پخت با پیاز هنوز سفت بود، میتونید بعد از اینکه برنج به جوش اومد، باقالی رو اضافه کنید.
با استفاده از دستهی یک قاشق چند تا سوراخ داخل برنج ایجاد کنید و برنج رو دم بگذارید. حرارت رو کم کنید و بعد از ۱۵ از شعله پخشکن استفاده کنید.
مرحله پنجم
۱۰ دقیقه مونده به پایان پخت به دلخواه کمی کره یا روغن کرمانشاهی و زعفرون دم کشیده به دمپختک اضافه کنید و پنج دقیقه بعد دمپختک رو از روی حرارت برداشته و به همراه نیمرو و ترشی لیته سرو کنید. نوش جان.
نکات بیشتر در طرز تهیه دمپختک تهرانی
دمپختک اصل تهرانی با نیمرو و ترشی لیته سرو میشه ولی دمپختک رو میتونید با مرغ و گوشت چرخ کرده هم درست کنید. اگه خواستید با گوشت چرخ کرده درست، باقالی رو جدا برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه با کمی آب بپزید تا آبش کشیده شه. بعد از طلایی شدن پیاز، گوشت چرخ شده رو اضافه کنید، ۱۵ دقیقه تفت بدید تا آبش کشیده شه و بعد باقالی رو با گوشت مخلوط کنید و ادامه مراحل.
برای درست کردن دمپختک با مرغ ریش ریش هم مرغ رو بپزید و ریش ریش کنید و با پیاز تفت بدید و با باقالی پخته شده مخلوط کنید وبقیه مراحل ذکر شده را انجام دهید. .
باقالی زرد خیلی زودپز تر از باقالی سبز هست. بنابراین دقت کنید تا زیاد نپزد تا وانرود. در بعضی موارد که باقالی زرد زودپزه، همون تفتی که با پیاز میخوره کافیه چون که با برنج کته هم میپزه و بعد دم میاد ولی معمولا حدود ۵ دقیقه پخت قبل از اضافه کردن برنج، کافیه. تفتی که با پیاز میخوره باعث میشه تا باقالی زرد از هم باز نشود..
در بعضی دستور پختها به دمپختک رب میزنند که سلیقه ایه ولی تو دستور اصلیه دمپختک تهرانی رب وجود ندارد.
نکاتی برای سرو دمپختک
برای سرو دمپختک تهرانی نیاز به تشریفات خاصی ندارید. سرو این غذا هم مانند طرز تهیه دمپختک تهرانی ساده و راحت است. دمپختک را داخل بشقاب بکشید، روی آن یک نیمرو قرار دهید و به خواست خودتان یک کاسه سالاد شیرازی یا ماست و خیار آماده کنید. اگر ترشی، پیاز ترشی یا سیر ترشی هم داشته باشید عالی میشود. سرو میشه. البته قدیمیترها دمپختک رو با خاگینه میخوردند. شما هم اگر دوست داشتید یکبار این روش را امتحان کنید و نظرتان را اینجا برای ما بنویسید.
