ته چین مرغ در فر سبکی متفاوت برای آماده کردن ته چین مجلسی

ته چین مرغ در فر سبکی متفاوت برای آماده کردن ته چین مجلسی

ته چین یک غذای خوشمزه و خوش‌رنگ‌ولعاب ایرانی است که معمولاً آن را با گوشت مرغ می‌پزند. البته تنوع در پخت ته چین خیلی زیاد است و می‌توان آن را بدون گوشت با بادمجان و قارچ آماده کرد. آماده کردن ته چین به صورت تک‌نفره در قالب‌های مافین بسیار ساده است و همین باعث می‌شود که گزینه مناسبی برای پذیرایی در مجالس باشد. ته چین مرغ در فر از محبوب ترین دستورهای پخت این غذاست و نکات و ترفندهای خاص خودش را دارد که اگر به آن‌ها عمل کنید نتیجه کارتان عالی خواهد بود. ما اینجاییم که در این مقاله آموزشی از دیجی فود تمام نکات و ترفندها در پخت این غذا را برای شما بنویسیم. پس در ادامه با آموزش ته چین مرغ در فر همراه ما باشید.

ته چین - دیجی فود

مواد لازم برای پخت ته چین مرغ در فر

  • سینه مرغ ۱ عدد
  • برنج ۳ پیمانه
  • ماست چکیده ۱ پیمانه
  • کره ۵۰ گرم
  • زرده تخم‌مرغ ۲ عدد
  • پیاز متوسط ۱ عدد
  • گلاب ۱ فنجان
  • زرشک ۱۰۰ گرم
  • پودر قند یا شکر ۱ قاشق چای‌خوری
  • روغن مایع به میزان لازم
  • زعفران آب کرده ۱ قاشق چای‌خوری
  • دارچین ۱ قاشق چای‌خوری
  • خلال پسته به میزان لازم
  • نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به میزان لازم

دستور تهیه ته چین مرغ در فر مرحله به مرحله

مرحله اول: پخت مرغ

اولین مرحله در طرز تهیه ته چین مرغ آماده کردن گوشت است. برای این کار سینه مرغ را با پیاز خرد شده و سه پیمانه آب روی گاز قرار دهید تا آب‌پز شود. می‌توانید مقداری زردچوبه و نمک هم به آن اضافه کنید. بعد از پخته شدن مرغ آن را ریش‌ریش کنید و کنار بگذارید.

مرحله دوم: پخت برنج

حالا نوبت آبکش کردن برنج است. بهتر است برای پخت ته چین از برنج ایرانی استفاده کنید و آن را حداقل برای سه ساعت در آب خیس کنید. حالا در قابلمه‌ای مقداری آب و نمک بریزید و برنج را به آن اضافه کنید. برنج شما باید آن‌قدر بجوشد که اطراف برنج پخته و مغز آن کمی سفت باشد. در این مرحله برنج را آبکشی کنید.

مرحله سوم: آماده کردن مواد میانی

در این مرحله از طرز تهیه ته چین باید مواد میانی را آماده کنید. می‌توانید این کار را هم‌زمان با جوشیدن برنج آغاز کنید تا با آبکش کردن برنج مواد ته چین هم آماده شده باشند. درون یک تابه مناسب مقداری روغن بریزید و سینه مرغ ریش‌ریش شده را به همراه ادویه‌ها درون تابه تفت دهید. اگر در زمان آب‌پز شدن به مرغ‌ها نمک اضافه نکرده‌اید الآن وقت اضافه کردن نمک به آن است.

زمانی که مرغ‌ها به خوبی تفت داده شدند آن‌ها را در یک طرف تابه جمع کنید و در طرف دیگر زرشک شسته شده را به همراه پودر قند یا شکر تفت دهید. حواستان باشد که این کار را روی حرارت کم انجام دهید تا زرشک‌ها نسوزند.

در این مرحله از طرز تهیه ته چین مرغ زعفرانی تخم‌مرغ‌ها را به همراه مقدار کمی گلاب و مقداری زعفران دم‌کرده درون یک کاسه گود هم بزنید. وقتی تخم‌مرغ‌ها از حالت لختگی خارج شدند ماست را به آن اضافه کنید و مجدد هم بزنید تا به ترکیب یک‌دستی از ماست و تخم‌مرغ برسید. حالا برنج آبکش شده را اضافه و به آرامی مخلوط کنید.

مرحله چهارم: چیدمان ته چین در قالب

در طرز تهیه ته چین مرغ ساده می‌توانید از هر ظرفی برای پخت استفاده کنید، اما به این نکته توجه داشته باشید که ظرف شما باید قابلیت پخت در فر را داشته باشد. مثلاً اگر قرار است از قابلمه تفلون برای پخت ته چین در فر استفاده کنید باید حواستان به دسته‌های قابلمه باشد. اگر جنس دسته‌ها نسوز نیست نباید از آن برای پخت در فر استفاده کرد.

کف قالب را با قلمو و مقداری روغن چرب کنید. بهتر است برای پخت ته چین در فر از ظرف پیرکس استفاده شود اما هیچ اجباری وجود ندارد. قالب‌های مختلف کیک هم می‌توانند گزینه مناسبی برای پخت یک ته چین مجلسی باشند.

برای ریختن مواد ته چین در قالب ابتدا نصف مواد را کف قالب موردنظرتان بریزید و آن را با پشت قاشق به خوبی فشار دهید. روی آن مرغ و زرشک بریزید و مجدد لایه‌ها فشرده کنید. لایه آخر هم نصف باقی مانده از مخلوط برنجی است. آن را روی لایه مرغ و زرشک ریخته و به خوبی فشرده کنید. در آخر کره را به قسمت‌های کوچک تقسیم کرده و روی سطح برنج بریزید.

مرحله آخر: پخت ته چین مرغ در فر

روی ظرف را با یک لایه فویل نازک بپوشانید و آن را داخل فر ۱۸۰ درجه برای یک ساعت بپزید. حواستان باشد که فر را از بیست دقیقه قبل گرم کنید.

طرز تهیه ته چین مرغ - دیجی فود

نکات بیشتر در تهیه ته چین مرغ در فر

  • اگر می‌خواهید ته چین مرغ شما مجلسی‌تر باشد، می‌توانید میزان زعفران را در لایه اول یعنی ته دیگ کمی بیشتر کنید. همچنین برای زیباتر شدن می‌توانید ته چین دو رنگ آماده کنید، یعنی یک لایه را با زعفران و لایه دیگر را با رنگ‌های خوراکی یا رنگ‌های طبیعی مانند آب لبو رنگی کنید.
  • اگر می‌خواهید مرغ ته چین شما خوشمزه‌تر باشد می‌توانید آن را از روز قبل با مواد دلخواهتان مزه دار کنید و به جای آب‌پز کردن، آن را صورت مکعب‌های کوچک برش زده و درون مقداری روغن تفت دهید تا مغزپخت شود.
  • در طرز تهیه ته چین مرغ برای داشتن ته چینی برشته‌تر می‌توانید به جای قابلمه یا ظرف گود از تابه‌ای با ارتفاع کمتر ولی سطح بیشتر استفاده کنید.
  • در تهیه ته چین به هیچ عنوان گلاب را از دستور حذف نکنید. گلاب نقش مهمی در گرفتن بوی خامی تخم‌مرغ دارد و حذف آن باعث بوی ناخوشایند در غذای شما می‌شود.
  • اگر ماست چکیده ندارید می‌توانید از ماست معمولی و پرچرب استفاده کنید، اما این نکته را به خاطر بسپارید که نوع ماست تأثیر بسیار زیادی در عطروطعم نهایی غذای شما دارد.

اگر پیش از این تجربه پخت ته چین روی گاز را داشته‌اید برایمان بنویسید به نظر شما پخت ته چین مرغ در فر یا روی گاز تأثیری در طعم نهایی آن دارد؟

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
ته چین مرغ در فر
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات