طرز تهیه ته چین مرغ و بادمجان یک غذای نوستالژیک در سفره‌های ایرانی

طرز تهیه ته چین مرغ و بادمجان یک غذای نوستالژیک در سفره‌های ایرانی

اگر مهمان ویژه‌ای دارید که می‌خواهید به بهترین شکل با پخت یک غذای اصیل ایرانی به استقبالش بروید چاره کار ته چین است. ما پیش از این طرز تهیه ته چین مرغ ساده را به شما آموزش دادیم اما امروز تصمیم داریم با آموزش طرز تهیه ته چین مرغ و بادمجان کمی به دستور قبلی تنوع ببخشیم.

این غذای خوشمزه و خوش‌رنگ و لعاب ایرانی که از دوران قاجار برای خود برو بیایی بر سر میز درباریان داشت حالا به یکی از آن غذاهای نوستالژیک و محبوبی تبدیل شده که افراد زیادی ادعا می‌کنند در درست کردنش صاحب سبک هستند. به نوعی می‌توان گفت که طرز تهیه ته چین مرغ و بادمجان و پخت یک ته چین حرفه‌ای برای هر سرآشپز ایرانی حکم یک امضای با اصل و نسب را دارد که با به ثمر نشاندنش می‌توانند مدعی مهارت و هنر در کارشان باشند.

ته چین خوشمزه و مجلسی را معمولاً با گوشت مرغ می‌پزند اما دستورهای بسیاری هم برای پخت ته چین با گوشت گوسفندی وجود دارد. راستی تا یادمان نرفته اضافه کنیم که کالری ته چین مرغ و بادمجان به ازای هر ۱۰۰ گرم حدود ۲۵۰ کیلوکالری است.

ته چین - دیجی فود

مواد لازم در طرز تهیه ته چین مرغ و بادمجان

  • بادمجان قلمی ۴ عدد
  • مرغ ۶ گرم
  • پیاز بزرگ دو عدد
  • ماست چکیده یا پرچرب ۲ لیوان
  • تخم‌مرغ ۶ عدد
  • برنج ۶ پیمانه
  • گلاب یک قاشق غذاخوری
  • زعفران دم‌کرده نصف استکان
  • پودر هل، نمک و فلفل به مقدار لازم
  • روغن مایع به اندازه کافی

این میزان از مواد اولیه در طرز تهیه ته چین مرغ و بادمجان برای ۶ نفر کافیست. اگر تعدادتان کمتر و یا بیشتر است می‌توانید مواد اولیه را نصف یا چند برابر کنید؛ اما توصیه ما این است که اگر تاکنون تجربه پخت ته چین را نداشته‌اید به عنوان اولین تجربه آن را در حجم کم بپزید و بعد از اینکه تا حدودی به نکات پخت ته چین اشراف پیدا کردید آن را در حجم بیشتر برای مهمانانتان آماده کنید.

طرز تهیه ته چین مرغ - دیجی فود

طرز تهیه ته چین مرغ و بادمجان مرحله ‌به ‌مرحله

  1. بهتر است پیش از هر کار به سراغ مخلوط ماست و تخم‌مرغ و زعفران بروید و اجازه دهید این مخلوط تا زمان انجام شدن باقی مراحل در یخچال استراحت کند. پس ابتدا زرده‌های تخم‌مرغ را با گلاب، ماست، هل، زعفران دم‌کرده، نمک و چند قاشق روغن مایع خوب هم بزنید تا یکدست شود و بعد درب ظرف را ببندید و در یخچال قرار دهید.
  2. مرحله بعد در طرز تهیه ته چین مرغ و بادمجان آماده کردن مواد میانی ته چین است. ابتدا بادمجان‌ها را پوست بگیرید از وسط به دو قسمت تقسیم کنید و داخل آب و نمک بخوابانید تا تلخی بادمجان‌ها گرفته شود. بعد به سراغ مرغ بروید. سینه مرغ را با پیاز خرد شده و سه پیمانه آب روی گاز قرار دهید تا آب‌پز شود. می‌توانید مقداری زردچوبه و نمک هم به آن اضافه کنید. بعد از پخته شدن مرغ آن را ریش‌ریش کنید و کنار بگذارید.
  3. در مرحله بعد به سراغ بادمجان‌ها بروید. آن‌ها را از آب دربیاورید؛ با دستمال نخی خشک کنید و کمی نمک روی آن‌ها بپاشید. سپس با مقدار کمی روغن سرخشان کنید و کنار بگذارید. پیازها را هم خلالی خرد کنید و در مقدار مناسبی روغن سرخ کنید تا یک پیازداغ مجلسی داشته باشید.
  4. حالا نوبت آبکش کردن برنج است. بهتر است برای پخت ته چین از برنج ایرانی استفاده کنید و آن را حداقل برای سه ساعت در آب خیس کنید. حالا در قابلمه‌ای مقداری آب و نمک بریزید و برنج را به آن اضافه کنید. برنج شما باید آن‌قدر بجوشد که اطراف برنج پخته و مغز آن کمی سفت باشد. در این مرحله برنج را آبکشی کنید.
  5. در این مرحله از طرز تهیه ته چین مرغ و بادمجان باید مواد میانی را آماده کنید. می‌توانید این کار را هم‌زمان با جوشیدن برنج آغاز کنید تا با آبکش کردن برنج مواد ته چین هم آماده شده باشند. برای این منظور سینه مرغ ریش‌ریش شده را به همراه پیازداغی که در ابتدا آماده کردید و ادویه‌های دلخواهتان درون تابه تفت دهید. اگر تمایل داشته باشید می‌توانید در این مرحله مقداری زرشک و خلال پسته هم به مرغ‌ها اضافه کنید.
  6. در مرحله بعد باید به سراغ مخلوط خوش عطر و بوی ماست و تخم‌مرغ رفت. برنج آبکش شده را به مخلوطی که در ابتدا آماده کردید اضافه کنید و به خوبی هم بزنید. فقط حواستان باشد این کار را آهسته انجام دهید که دانه‌های برنج له نشوند.
  7. در طرز تهیه ته چین مرغ و بادمجان می‌توانید از هر ظرفی برای پخت استفاده کنید، اما به این نکته توجه داشته باشید که ظرف شما باید قابلیت پخت در فر را داشته باشد. مثلاً اگر قرار است از قابلمه تفلون برای پخت ته چین در فر استفاده کنید باید دسته‌های قابلمه نسوز باشند در غیر این صورت ظرف شما برای پخت در فر مناسب نیست.
  8. کف قالب را با قلمو و مقداری روغن چرب کنید. بهتر است برای پخت ته چین در فر از ظرف پیرکس استفاده شود اما هیچ اجباری برای اینکار وجود ندارد. قالب‌های مختلف کیک هم می‌توانند گزینه مناسبی برای پخت یک ته چین مرغ و بادمجان مجلسی باشند.
  9. آخرین مرحله از طرز تهیه ته چین مرغ و بادمجان چیدن لایه‌های مرغ و بادمجان روی برنج است. ابتدا نیمی از برنج را داخل قالب ریخته و خوب فشرده کنید. سپس یک لایه مرغ روی آن بریزید و یک لابه بادمجان روی مرغ‌ها بچینید. دوباره مقداری برنج ریخته و خوب فشرده کنید. حواستان به دیواره‌ها باشد.
  10. دیواره‌های قالب باید با برنج پوشانده شوند و مواد کاملاً در وسط ته چین قرار گیرد.
  11. می‌توانید به همان یک لایه مواد میانی رضایت دهید و یا دوباره لایه‌ای از مرغ و بادمجان بچینید و در آخر باقی‌مانده برنج را روی آن بریزید. لایه نهایی را به خوبی فشرده کنید و دست آخر یک کره ۵۰ گرمی را به قسمت‌های کوچک تقسیم کرده و روی سطح برنج بریزید.
  12. روی ظرف را با یک لایه فویل نازک بپوشانید و آن را داخل فر ۱۸۰ درجه برای یک ساعت بپزید. حواستان باشد که فر را از بیست دقیقه قبل گرم کنید.

ته چین - دیجی فود

نحوه سرو ته چین مجلسی با مرغ و بادمجان

همه فکر می‌کنند که آخرین مرحله در طرز تهیه ته چین مرغ و بادمجان پخت آن است اما تزئین نهایی و نحوه سرو این غذای مجلسی هم از اهمیت زیادی برخوردار است. برای سرو نهایی غذا آن را درون ظرف موردنظرتان برگردانید و روی آن را با مقداری زرشک خلال پسته پیازداغ و خلال پوست پرتقال تزئین کنید.

می‌توانید بخشی از ته چین را مثلثی برش زده و کمی جلوتر بکشید تا با نشان دادن بخشی از مایه میانی جلوه بهتری را بر سر سفره ایجاد کنید. در کنار ته چین معمولاً ماست و خیار، سالاد شیرازی و دوغ محلی سرو می‌شود. اگر سبزی‌خوردن هم داشته باشید که چه بهتر. نوش جان

حالا شما به ما بگویید ته چین را به همراه چه مخلفاتی سرو می‌کنید. اگر نکات بیشتری در طرز تهیه ته چین مرغ و بادمجان به ذهنتان می‌رسد در کامنت‌ها برایمان بنویسید.

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه ته چین مرغ و بادمجان
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات