ته چین مرغ و اسفناج خوشمزه با آموزش مرحله به مرحله

ته چین مرغ و اسفناج خوشمزه با آموزش مرحله به مرحله

ته چین یکی از خوشمزه‌ترین و البته مجلسی‌ترین غذاهای ایرانی است که کمتر کسی می‌تواند دست رد به آن بزند. این غذای خوشمزه با دستورهای متفاوتی آماده می‌شود اما معروف‌ترین شیوه طبخ آن طرز تهیه ته چین با گوشت مرغ است. ما پیش از این روش پخت ته چین ساده با مرغ را به شما آموزش دادیم و به همین دلیل در این مقاله از دیجی فود به سراغ طرز تهیه ته چین مرغ و اسفناج رفتیم. ترکیب اسفناج و گوشت مرغ در میان پلو زعفرانی به قدری خوشمزه است که هوش از سرتان می‌برد. اگر به دنبال تجربه طعم‌های جدید هستید، پیشنهاد می‌کنیم حتماً این غذا را امتحان کنید. راستی تا فراموش نکردیم این را هم بگوییم که کالری ته چین مرغ به ازای هر ۱۰۰ گرم حدود ۲۰۰ کیلو کالری است.

طرز تهیه ته چین مرغ و اسفناج - دیجی فود

مواد لازم در طرز تهیه ته چین اسفناج و مرغ

  • سینه مرغ ۱ عدد
  • برنج ۳ پیمانه
  • ماست چکیده ۱ پیمانه
  • اسفناج تازه ۵۰۰ گرم
  • رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
  • کره ۵۰ گرم
  • زرده تخم‌مرغ ۱ عدد
  • پیاز متوسط ۱ عدد
  • گلاب ۱ فنجان
  • زرشک ۱۰۰ گرم
  • پودر قند یا شکر ۱ قاشق چای‌خوری
  • روغن مایع به میزان لازم
  • زعفران آب کرده ۱ قاشق چای‌خوری
  • دارچین ۱ قاشق چای‌خوری
  • خلال پسته به میزان لازم
  • نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به میزان لازم

این میزان از مواد در طرز تهیه ته چین مرغ و اسفناج برای تدارک ناهار چهارنفره کافیست. اگر تعدادتان کمتر و یا بیشتر است می‌توانید مواد را به همان نسبت نصف یا چند برابر کنید.

طرز تهیه ته چین مرغ و اسفناج - دیجی فود

مرحله‌به‌مرحله در تهیه ته چین مرغ و اسفناج

  1. در طرز تهیه ته چین اسفناج و مرغ ابتدا سینه مرغ را با پیاز خرد شده و سه پیمانه آب روی گاز قرار دهید تا آب‌پز شود. می‌توانید مقداری زردچوبه و نمک هم به آن اضافه کنید. بعد از پخته شدن مرغ آن را ریش‌ریش کنید و کنار بگذارید.
  2. حالا به سراغ اسفناج بروید، اسفناج‌ها را شسته و خرد کنید. آن‌ را در یک قابلمه بدون روغن روی حرارت قرار دهید تا آب اسفناج تبخیر شود. پس از تبخیر شدن آب اسفناج دو قاشق روغن اضافه کنید و سبزی را برای چند دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید. سپس یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی اضافه کنید و اجازه دهید روی حرارت کم بوی خامی رب گرفته شود. مقداری نمک و فلفل اضافه کنید، رب و اسفناج را هم بزنید و سپس آن را از روی حرارت بردارید.
  3. در مرحله بعد نوبت آبکش کردن برنج است. بهتر است برای پخت ته چین از برنج ایرانی استفاده کنید و آن را حداقل برای سه ساعت در آب خیس کنید. حالا در قابلمه‌ای مقداری آب و نمک بریزید و برنج را به آن اضافه کنید. برنج شما باید آن‌قدر بجوشد که اطراف برنج پخته و مغز آن کمی سفت باشد. در این مرحله برنج را آبکشی کنید.
  4. در این مرحله از طرز تهیه ته چین اسفناج و مرغ باید مواد میانی را آماده کنید. می‌توانید این کار را هم‌زمان با جوشیدن برنج آغاز کنید تا با آبکش کردن برنج مواد ته چین هم آماده شده باشند. درون یک تابه مناسب مقداری روغن بریزید و سینه مرغ ریش‌ریش شده را به همراه ادویه‌ها درون تابه تفت دهید. اگر در زمان آب‌پز شدن به مرغ‌ها نمک اضافه نکرده‌اید الآن وقت اضافه کردن نمک به آن است.
  5. زمانی که مرغ‌ها به خوبی تفت داده شدند آن‌ها را در یک طرف تابه جمع کنید و در طرف دیگر زرشک شسته شده را به همراه پودر قند یا شکر تفت دهید. حواستان باشد که این کار را روی حرارت کم انجام دهید تا زرشک‌ها نسوزند.
  6. در این مرحله تخم‌مرغ‌ را به همراه مقدار کمی گلاب و مقداری زعفران دم‌کرده درون یک کاسه گود هم بزنید. وقتی تخم‌مرغ‌ از حالت لختگی خارج شدند نیمی از ماست را به آن اضافه کنید و مجدد هم بزنید تا به ترکیب یک‌دستی از ماست و تخم‌مرغ برسید. حالا نصف برنج آبکش شده را اضافه و به آرامی مخلوط کنید. نصف دیگر برنج را با باقی ماست و مقداری زعفران ترکیب کنید و کنار بگذارید.
  7. در مرحله آخر از طرز تهیه ته چین مرغ و اسفناج کف قابلمه نچسب را به کمک قلمو با مقداری روغن چرب کنید. ترکیب ماست و برنج بدون تخم‌مرغ را کف قالب موردنظرتان بریزید و آن را با پشت قاشق به خوبی فشار دهید. روی آن را با یک لایه اسفناج بپوشانید، اسفناج‌ها را به خوبی با پشت قاشق به صورت یکنواخت پهن کنید. مرغ و زرشک را روی لایه اسفناج بریزید و مجدد لایه‌ها فشرده کنید. لایه آخر هم نصف باقی‌مانده از مخلوط برنجی است که با ماست و تخم‌مرغ ترکیب کرده‌ بودید. آن را روی لایه مرغ و زرشک ریخته و به خوبی فشرده کنید. در آخر کره را به قسمت‌های کوچک تقسیم کرده و روی سطح برنج بریزید.
  8. درب قابلمه را با پارچه یا دم‌کنی بپوشانید و آن را به مدت یک ساعت و نیم روی شعله ملایم گاز بپزید.

سرو و تزئین

وقتی پخت ته چین اسفناج و مرغ به اتمام رسید، اجازه دهید کمی خنک شود. سپس قابلمه را روی یک دیس یا بشقاب بزرگ برگردانید. حالا می‌توانید برای تزئین ته چین مرغ از ترکیب پیازداغ، زرشک و خلال پسته روی آن استفاده کنید.

طرز تهیه ته چین مرغ و اسفناج - دیجی فود

فوت‌وفن پخت ته چین مرغ و اسفناج

  • اگر می‌خواهید ته چین مرغ و اسفناج شما مجلسی‌تر باشد، می‌توانید میزان زعفران را در لایه اول یعنی ته‌دیگ کمی بیشتر کنید. همچنین برای زیباتر شدن می‌توانید ته چین دو رنگ آماده کنید، یعنی یک لایه را با زعفران و لایه دیگر را با رنگ‌های خوراکی یا رنگ‌های طبیعی مانند آب لبو رنگی کنید.
  • اگر می‌خواهید مرغ ته چین شما خوشمزه‌تر باشد می‌توانید آن را از روز قبل با مواد دلخواهتان مزه دار کنید و به جای آب‌پز کردن، آن را صورت مکعب‌های کوچک برش زده و درون مقداری روغن تفت دهید تا مغزپخت شود.
  • در طرز تهیه ته چین مرغ برای داشتن ته چینی برشته‌تر می‌توانید به جای قابلمه یا ظرف گود از تابه‌ای با ارتفاع کمتر ولی سطح بیشتر استفاده کنید.
  • قبل از تصمیم برای تهیه ته چین مرغ و اسفناج مطمئن شوید که مهمان‌ها همگی اسفناج دوست دارند.
  • در طرز تهیه ته چین مرغ و اسفناج به هیچ عنوان گلاب را از دستور حذف نکنید. گلاب نقش مهمی در گرفتن بوی خامی تخم‌مرغ دارد و حذف آن باعث بوی ناخوشایند در غذای شما می‌شود.
  • اگر ماست چکیده ندارید می‌توانید از ماست معمولی و پرچرب استفاده کنید، اما این نکته را به خاطر بسپارید که نوع ماست تأثیر بسیار زیادی در عطروطعم نهایی غذای شما دارد.

اگر با استفاده از دستور طرز تهیه چین مرغ و اسفناج این غذای ایرانی خوشمزه را آماده کردید حتماً نتیجه را با ما و همراهان دیجی فود به اشتراک بگذارید.

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
ته چین مرغ و اسفناج
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات