کوفته تبریزی با سس آلو ، یک دستور متفاوت برای تهیه کوفته

کوفته تبریزی با سس آلو ، یک دستور متفاوت برای تهیه کوفته

کوفته یک نوع غذای نسبتاً سنگین ایرانی است که انواع مختلفی دارد و کوفته تبریزی محبوب‌ترین نوع آن است. شاید پیش از این پخت کوفته تبریزی معروف را امتحان کرده باشید، اما ما قصد داریم در این مقاله از دیجی فود به سراغ یک دستور ویژه از این غذا برویم. طرز تهیه کوفته تبریزی با سس آلو همان دستور خوشمزه ایست که باید امتحانش کنید.

اگر بخواهیم صادق باشیم باید گفت تهیه کوفته تبریزی و سس آلو کمی دشوار است. شاید برای اولین بار از نتیجه کارتان راضی نباشید اما اصلاً جای نگرانی نیست پخت کوفته تبریزی قلق‌های خاص خودش را دارد که در ادامه این مطلب به شما آموزش می‌دهیم. با ما همراه باشید.

کوفته تبریزی با سس آلو - دیجی فود

مواد لازم برای پخت کوفته تبریزی با سس آلو

  • گوشت چرخکرده با کمی چربی ۶۰۰ گرم
  • پیاز ۲ عدد
  • لپه ۷ قاشق غذا خوری
  • تخم مرغ ۱ عدد
  • برنج ۱۰ قاشق غذاخوری
  • رب گوجه فرنگی ۴ قاشق غذاخوری
  • سبزی کوفته (مرزه، ترخون، گشنیز، جعفری) ۳ قاشق غذاخوری
  • زرشک ۲ قاشق غذاخوری
  • آلو بخارا ۱۰ عدد
  • گردو به تعداد کوفته‌ها
  • آرد نخودچی ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و ادویه دلخواه به میزان لازم

دستور سریع پخت کوفته تبریزی با سس آلو

  • برای شروع آلوها را داخل یک کاسه اب ولرم خیس کنید.
  • لپه و برنج را نیم پز کنید. سپس آن‌ها را کمی بکوبید و کنار بگذارید.
  • یک پیاز را رنده کنید و با کمی روغن سرخ کنید. زردچوبه، رب و آلو را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید. سپس ۴ لیوان آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید روی حرارت کم بجوشد.
  • پیاز دیگر را رنده کرده و آب آن را دور بریزید. پیاز را به گوشت اضافه کنید و ورز دهید. نمک، فلفل و ادویه‌ها، سبزی معطر، برنج و لپه را به گوشت اضافه کرده و به خوبی برای حداقل ۵ دقیقه ورز دهید. تخم مرغ، زرشک و آرد نخودچی را هم اضافه کرده و ورز دهید.
  • حالا از این مواد گلوله‌هایی به اندازه پرتقال درست کنید و وسط آن را گردو یا آلو بگذارید و آن را گرد کنید.
  • کوفته‌ها را به آرامی داخل سس آلو بگذارید و شعله را کم کنید.
  • نیم ساعت بعد کوفته‌ها را برگردانید که به خوبی بپزند.

کوفته تبریزی با سس آلو - دیجی فود

طرز تهیه سس آلو برای پخت کوفته تبریزی

  1. برای تهیه کوفته تبریزی با سس آلو باید ابتدا یک عدد پیاز را رنده کنید و آبش رو بگیرید، پیاز را با مقدار کافی روغن تفت دهید و زمانی کاملا طلایی شد فلفل و زرچوبه هم به آن اضافه کنید.
  2. سپس رب را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رب سرخ شده و طعم خامی آن گرفته شود. وقتی رب سرخ شد آلوهای شسته شده را به آن اضافه کنید. حدود ۲ لیوان آب داخل مواد بریزید و اجازه دهید سس آلو جوش بیاید.
  3. برای خوش طعم تر شدن سس حدود ۲ قاشق سبزی معطر خورد شده به سس اضافه کنید و اجازه دهید تا سس با حرارت ملایم بجوشد.

مرحله به مرحله در پخت کوفته تبریزی و سس آلو

  1. برای تهیه کوفته تبریزی با سس آلو تا زمانی که سس آماده شود فرصت دارید تا کوفته‌ها را درست کنید. لپه و برنج را از چند ساعت قبل از پخت کوفته، خیس کنید. آب آن را عوض کنید و هر کدام را به صورت جداگانه بپزید. زمانی که نیمه‌پز شد، آن را کمی بکوبید و کنار بگذارید تا خنک شود.
  2. یک پیاز را رنده کنید و با روغن مایع روی حرارت بگذارید تا سرخ و طلایی شود. بعد از این که طلایی شد، زردچوبه و رب گوجه فرنگی را به پیاز اضافه کرده و در روغن تفت دهید تا رنگ آن باز شود. حالا به آن ۴ یا ۵ لیوان آب اضافه کنید و اجازه دهید به جوش آید.
  3. در مرحله بعد برای تهیه کوفته تبریزی با سس آلو پیاز دیگر را رنده کنید و آب آن را با فشار دست بگیرید و دور بریزید. پیاز را به همراه گوشت، ادویه، آرد نخودچی، لپه، برنج و سبزی‌های معطر به خوبی ورز دهید. بهتر است بین ۵ تا ۷ دقیقه آن را ورز دهید. حالا تخم مرغ و زرشک را هم اضافه کنید و دوباره ورز دهید.
  4. از این مخلوط گلوله‌ای به اندازه یک پرتقال بردارید و داخل آن را باز کنید. گردو یا آلو داخل هر کوفته بگذارید و آن را به خوبی گرد کنید.
  5. حالا کوفته‌ها را درون سس در حال جوشیدن بگذارید و زیر شعله را به خوبی کم کنید.
  6. در قابلمه را به صورت نیمه باز گذاشته و بعد از نیم ساعت کوفته‌ها را به آرامی برگردانید تا به خوبی پخته شوند. مرحله پخت کوفته‌ها حدود ۱ ساعت طول می‌کشد. بعد از پخت آن را داخل ظرف سرو بکشید و نوش جان کنید.

اگر می‌خواهید کوفته تبریزی شما مجلسی‌تر باشد مقداری زعفران در سس کوفته بریزید و زمان ورز دادن گوشت و پیاز هم به آن کمی زعفران دم کرده غلیظ اضافه کنید. همچنین می‌توانید داخل هر کوفته یک عدد گردو بگذارید. در آخر هم با استفاده از خلال بادام و پسته و زرشک کوفته را تزئین کنید.

کوفته تبریزی با سس آلو - دیجی فود

چرا کوفته تبریزی در حین پخت وا می‌رود؟

کوفته تبریزی با سس آلو بسیار خوش طعم است اما اگر می‌خواهید علاوه بر طعم عالی ظاهر خوبی هم داشته باشد بهتر است به چند نکته در دستور پخت کوفته تبریزی و سس آلو توجه کنید که با رعایت کردن آن، کوفته‌های شما وا نمی‌رود و طعم بهتری هم خواهد داشت.

  • برای پخت کوفته، درب قابلمه را به صورت نیمه باز بگذارید تا کوفته وا نرود.
  • در ورز دادن مایه کوفته کوتاهی نکنید، هرچه بیشتر ورز دهید کوفته شما چسبندی و انسجام بهتری خواهد داشت.
  • سس آلو باید داغ باشد و بعد کوفته را داخل آن قرار دهید در غیر این صورت احتمال وا رفتن کوفته وجود دارد.
  • البته توجه کنید که پخت کوفته باید روی حرارت ملایم انجام شود. پس حرارت شعله گاز را قبل از این که کوفته‌ها را در آن بگذارید، کم کنید و در حین پخت هم حرارت را روی شعله ملایم بگذارید.
  • همچنین توصیه می‌کنیم در درست کردن کوفته‌ها به یک اندازه بودنشان دقت کنید تا همزمان پخته شوند و شکل ظاهر بهتری داشته باشند.

اگر تا به حال ترکیب کوفته تبریزی با سس آلو را امتحان کرده‌اید حتما نظرتان را درباره طعم این غذا برایمان بنویسید.

 

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
کوفته تبریزی با سس آلو
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات