مرغ ترش یک دستور غذای محبوب شمالی با دو روش متفاوت در دیجی فود

مرغ ترش یک دستور غذای محبوب شمالی با دو روش متفاوت در دیجی فود

خورش مرغ ترش یک غذای شمالی است که در تمام شهرهای شمالی کشور پیدا می‌شود. البته دستور تهیه این غذا ممکن است در هر شهر یا حتی در هر خانه‌ای متناسب با ذائقه افراد متفاوت باشد، اما پایه و اساس در پخت مرغ ترش یکسان است.

مواد اصلی برای تهیه این خورشت معروف شمالی، مرغ، سبزی مخصوص و رب انار است. حالا اگر بخواهید آن را به شیوه مازندرانی بپزید به گردو آسیاب شده هم نیاز دارید، در بعضی مناطق هم برای پخت این غذا از ترکیب رب آلوچه و رب انار استفاده می‌کند. در این میان ساده‌ترین شیوه برای تهیه مرغ ترش در انحصار گیلانی‌هاست. در گیلان با استفاده از دستوری ساده یک مرغ ترش خوشمزه و لذیذ می‌پزند که شبیه آن را هرگز جایی نخورده باشید!

البته این نکته را هم بگوییم که اگر قرار باشد این خورش را برای پذیرایی از مهمان و مجالس تهیه کنید دستور مرغ ترش مازندرانی بیشتر به کارتان می‌آید. این مدل از مرغ به دلیل داشتن گردو جز خورش‌های مجلسی ایرانی به شمار می‌رود. در ادامه این مقاله از دیجی فود با ما همره باشید تا دو شیوه متفاوت در پخت این غذا را به شما آموزش دهیم.

مرغ ترش - دیجی فود

مرغ ترش مازندرانی

مواد لازم

  • مرغ ۴ تکه
  • گردو آسیاب شده ۴ قاشق غذاخوری
  • سبزی مرغ ترش ۲۵۰ گرم
  • رب انار ۳ قاشق غذاخوری
  • پیاز ۱ عدد درشت
  • سیر ۱ حبه بزرگ
  • زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

طرز تهیه مرغ ترش مرحله به مرحله

  1. قبل از شروع لازم است بگوییم که سبزی مرغ ترش چند نوع سبزی محلی شمالی است که شاید شکل تازه آن را نتوان در شهرهای غیر شمالی پیدا کرد اما احتمالاً می‌توانید بسته‌بندی و خشک‌شده آن را در هایپر مارکت ها پیدا کنید در غیر این‌صورت می‌توان از سبزی قورمه و مقداری نعنا برای پخت این غذا استفاده کرد. اولین کاری که باید برای تهیه مرغ ترش انجام دهید تفت دادن سبزی خورش است. همان‌طور که سبزی قورمه را تفت می‌دهید این سبزی را هم در مقداری روغن سرخ کنید.
  2. حالا مرغ‌ها را درون قابلمه ریخته و به همراه مقداری آب روی حرارت قرار دهید، صبر کنید تا دمای آب بالا برود، همین‌که آب جوشید گاز را خاموش‌ و مرغ را آبکشی کنید. در این روش با بالا آمدن کف سفیدرنگ بوی زهم مرغ هم گرفته می‌شود. حالا نوبت آن رسیده که مرغ‌ها را در روغن سرخ کنید.
  3. در مرحله بعد از طرز تهیه مرغ ترش باید به سراغ پیاز و سیر بروید. پیاز و سیر را پوست بگیرید، بشویید و رنده بزنید. پیاز را با رنده درشت و سیر را با قسمت ریزتر رنده کنید. حالا پیاز رنده شده را در کمی روغن تفت دهید تا به اصطلاح سبک شود. همین‌که پیاز کمی تغییر رنگ داد ادویه‌ها را به همراه سیر اضافه کنید. به خوبی تفت دهید تا پیاز و سیر طلایی‌رنگ شوند.
  4. حالا که قرار است مرغ ترش را به روش مازندرانی بپزیم باید گردو را هم اضافه کنیم. گردو را آسیاب کنید و در این مرحله به همراه سبزی سرخ‌شده به پیازها اضافه کنید. حالا تمام مواد را با حرارت ملایم تفت دهید.
  5. وقتی مواد تفت خوردند و یکدست شدند نوبت اضافه کردن رب انار است. رب انار را اضافه کنید و کمی هم بزنید تا رب باز شود. رب انار خیلی زود می‌سوزد پس مراقب باشید و این کار را روی حرارت ملایم انجام دهید.
  6. دو لیوان آب جوش به ترکیب سبزی، پیاز و سیر، گردو و رب انار اضافه کنید. کمی هم بزنید و حرارت را زیاد کنید تا چند قل بزند. سپس حرارت را کم کنید. درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید برای یک ساعت روی حرارت ملایم بپزد.
  7. بعد از یک ساعت سبزی و گردو پخته‌شده و به روغن می‌افتند. حالا نوبت اضافه کردن مرغ‌های سرخ شده است. بعد از اضافه کردن مرغ‌ها درب قابلمه را ببندید، شعله گاز را خیلی کم کنید (اصطلاحاً می‌گویند شعله را دانه‌دانه کنید) و اجازه دهید خورش مرغ ترش شما جا بیفتد. نوش جان

طرز تهیه کباب ترش گیلکی را اینجا بخوانید!

مرغ ترش - دیجی فود

مرغ ترش گیلانی

مواد لازم

  • مرغ ۴ تکه
  • سیر ۲ حبه
  • پیاز ۱ عدد متوسط
  • فلفل سیاه، فلفل قرمز، نمک و زردچوبه به مقدار لازم
  • لپه ۱۰۰ گرم
  • رب انار ۱ قاشق غذاخوری
  • سبزی خورش مرغ ترش ۴۰۰ گرم سبزی پاک شده
  • نعنا تازه و ساطوری خردشده ۱ شاخه
  • روغن به مقدار لازم

مرغ ترش - دیجی فود

طرز تهیه مرغ ترش به شیوه گیلانی‌ها

  1. همانطور که در دستور قبل گفتیم برای سبزی مرغ ترش گیلانی می‌توانید از همان ترکیب سبزی قورمه استفاده کنید، اما باید مقداری نعنا هم به آن اضافه کرد. سبزی خردشده را مطابق دستور بالا درون تابه سرخ کنید.
  2. لپه را درون قابلمه با مقداری آب بپزید. وقتی لپه‌ها پخت آب آن را دور بریزید و لپه را برای پخت خورش کنار بگذارید.
  3. پیاز را نگینی خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید. وقتی پیازها سبک شدند زردچوبه را اضافه کنید و به همراه پیاز تفت دهید تا طعم خامی آن گرفته شود. حالا تکه‌های مرغ را اضافه کنید و به همراه پیاز و زردچوبه به خوبی تفت دهید. رنگ مرغ که سفید شد لپه‌های پخته شده را اضافه کنید. حواستان باشد که آرام هم بزنید تا لپه‌ها له نشوند.
  4. سیرها را رنده زده و در یک تابه سرخ کنید. سیر تفت داده شده را به همراه سبزی به مرغ ترش اضافه کنید.
  5. حالا یکی دو لیوان آب جوش به خورشتان اضافه کنید. آب باید به مقداری باشد که تا یک بند انگشت روی خورش را بپوشاند. شعله را زیاد کنید تا خورش شما چند قل بزند. سپس شعله را کم کنید و اجازه دهید مرغ ترش گیلانی شما روی حرارت ملایم به آرامی بپزد.
  6. در بیست دقیقه پایانی یک قاشق غذاخوری رب انار هم به خورشت اضافه کنید. در دستور اصیل و قدیمی مرغ ترش گیلکی آمده که در انتهای پخت خورش یک عدد تخم‌مرغ هم زده را هم به آن اضافه می‌کردند. البته اضافه کردن تخم‌مرغ اختیاری است و به سلیقه شما بستگی دارد.

اگر دستور پخت مرغ ترش را به شیوه دیگری بلدید در کامنت‌ها برایمان بنویسید.



5 1 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
4 دیدگاه ها
قدیمی ترین
جدید ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات
trackback

[…] تمام خانه‌ها پیدا می‌شود، می‌توانید در اسرع وقت این غذای شمالی‌ خوشمزه را درست کنید و از طعم بی‌نظیرش لذت […]

trackback

[…] مرغ ترش یک دستور غذای محبوب شمالی با دو روش متفاوت در دی… […]

trackback

[…] مرغ ترش یک دستور غذای محبوب شمالی  […]

trackback

[…] مرغ ترش یک دستور غذای محبوب شمالی با دو روش متفاوت در دی… […]