طرز تهیه جوجه ترش به همان روش اصیل شمالی را اینجا بخوانید!

طرز تهیه جوجه ترش به همان روش اصیل شمالی را اینجا بخوانید!

جوجه ترش یک غذای شمالی است اما مردم در شهرهای مختلف شمالی بر سر دستور تهیه آن اتفاق نظر ندارند و این غذا در مناطق مختلف با کمی تغییر و تحول در دستور اصلی پخته می‌شود. البته پایه و اساس همه دستورها در طرز تهیه جوجه ترش یکسان است و ما سعی کردیم با جستجو در میان دستور غذاهای موجود، دستور اصلی در پخت این غذای محلی را برایتان پیدا کنیم.

مواد اصلی برای تهیه جوجه ترش شمالی، مرغ، گردو و رب انار است. البته ناگفته نماند که در بعضی مناطق برای پخت این غذا از ترکیب رب آلوچه و رب انار و یا ترکیب آب نارنج و رب انار استفاده می‌کنند. اگر می‌خواهید با استفاده از دستوری ساده یک جوجه ترش خوشمزه و لذیذ بپزید در ادامه این مقاله از دیجی فود همراه ما باشید.

جوجه ترش_دیجی فود

مواد لازم در طرز تهیه جوجه ترش

  • سینه مرغ ۵۰۰ گرم
  • پیاز بزرگ ۱ عدد
  • مغز گردو ۸ عدد
  • رب انار ترش ۲ قاشق غذاخوری(ترکیب رب انار با مقداری آب انار در طرز تهیه جوجه ترش بسیار رایج است.)
  • نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
  • ماست پر چرب ۲ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
  • روغن مایع به اندازه کافی

این میزان از مواد در طرز تهیه جوجه ترش برای پخت این غذا به اندازه ۳ نفر کافیست. اگر تعداتان کمتر و یا بیشتر است مواد لازم را نصف یا با توجه به تعداد چند برابر کنید.

طرز تهیه کباب ترش اصیل گیلانی با دستوری ساده در منزل

دستور سریع در طرز تهیه جوجه ترش

برای درست کردن جوجه ترش پیاز را خلالی ریز کنید و آن‌ها را با گردو آسیب شده، رب انار، ماست و زعفران مخلوط کنید. می‌توانید به سس مقداری آب انار یا آب نارنج هم اضافه کنید تا کمی رقیق شود. حالا گوشت را به قطعات کوچک تقسیم کنید و به مدت ۳ تا ۴ ساعت درون سس بخوابانید. طرز تهیه جوجه ترش به همین سادگی است.

پس از طعم‌دار شدن گوشت، جوجه‌ها را به سیخ بزنید، روی آن نمک و فلفل بپاشید و روی منقل گازی یا ذغال کباب کنید. البته بد نیست بدانید جوجه ترش در فر و تابه هم پخته می‌شود.

جوجه ترش_دیجی فود

طرز تهیه جوجه ترش شمالی مرحله به مرحله

  1. اولین مرحله در پخت جوجه ترش گیلانی آماده کردن گوشت است. برای این منظور ابتدا سینه مرغ را از استخوان‌ها جدا کرده و با آب سرد بشویید. سپس آن را مانند آماده کردن جوجه کباب به قطعات مربعی برش بزنید. البته بهتر است که اندازه‌ها کمی کوچک‌تر از قطعات جوجه کباب باشند.
  2. تکه‌های مرغ را داخل یک کاسه گود بریزید. سپس پیاز را به صورت خلالی خرد کنید و به تکه‌های مرغ اضافه کنید.
  3. حالا نوبت اضافه کردن باقی مواد به سس جوجه ترش است. پس به سراغ ماست بروید و آن را در ظرف کوچک‌تری با زعفران، نمک و فلفل به خوبی مخلوط کنید. این ترکیب را هم به مرغ و پیاز اضافه کنید و به خوبی هم بزنید.
  4. در این مرحله از طرز تهیه جوجه ترش مغز گردو را درون غذاساز یا میکسر ریخته و به خوبی آسیاب کنید. البته می‌توانید به رسم زنان گیلکی گردو را درون هاون بکوبید و به همراه رب انار و ۲ قاشق غذاخوری روغن مایع به تکه‌های مرغ اضافه کنید.
  5. مجدد مواد را هم بزنید. بهتر است این کار را با دست انجام دهید و آن‌قدر تکه‌های مرغ را در سس زیر و رو کنید تا تمام تکه‌های گوشت مرغ به سس جوجه ترش آغشته شوند. پس از اینکه مواد را به خوبی مخلوط کردید در ظرف را با پلاستیک فریزر یا سلفون بپوشانید و آن را به مدت ۳ الی ۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا گوشت مرغ به خوبی طعم‌دار شود.
  6. پس از گذشت ۴ ساعت که مرغ‌ها به خوبی طعم دار شدند کاسه را از یخچال خارج کنید. در طرز تهیه جوجه ترش باید جوجه‌ها را به سیخ بکشید. حالا اگر می‌خواهید جوجه را در تابه و داخل روغن آماده کنید از سیخ چوبی و اگر قصد کباب کردن آن روی ذغال را دارید از سیخ فلزی استفاده کنید.
  7. شما می‌توانید جوجه ترش‌ را روی منقل گازی یا ذغالی کباب کنید. در حین پخت دائم سیخ‌ها را جا به جا کنید تا تمام قسمت‌ها به یک اندازه حرارت ببینند و کباب شما نسوزد. می‌توانید برای کامل‌تر شدن غذا چند عدد گوجه‌فرنگی را هم روی منقل کباب کنید.
  8. حالا می‌توانید با آماده کردن یک کته شمالی طرز تهیه کباب ترش را کامل کنید. غذای شما آماده است. نوش جان

راستی تا یادمان نرفته اضافه کنیم که طرز تهیه جوجه ترش در تابه هم بسیار ساده است. فقط کافیست یک تابه بزرگ را روی حرارت قرار دهید و کمی روغن کف تابه بریزید. وقتی تابه گرم شد سیخ های جوجه ترش را داخل تابه بچینید، حرارت را کم کنید و اجازه دهید جوجه ترش گیلکی شما روی حرارت بسیار ملایم پخته و سرخ شود.

اگر دستور دیگری در طرز تهیه جوجه ترش بلدید در کامنت‌ها برایمان بنویسید.

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه جوجه ترش
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات