طرز تهیه میرزا قاسمی سنتی گیلکی بصورت جامع و فوت کوزهگری آن

گرچه خیلی از شمالیها میرزا قاسمی را از غذاهای اصلی نمیدانند و بهعنوان پیشغذا سروش میکنند اما این غذا انقدر خوشمزه و مقوی هست که بتوان آن را مانند کشک بادمجان یک وعده غذایی کامل دانست. مدتهاست که دیگر نه میرزا قاسمی و نه دیگر غذاهای شمالی مختص سفره شمالیها نیستند و جایشان را در لیست غذاهای ایرانی باز کردهاند. از آنجایی که طرز تهیه میرزا قاسمی خیلی ساده است و مواد اولیهاش هم بهراحتی در تمام خانهها پیدا میشود، میتوانید در اسرع وقت این غذای شمالی خوشمزه را درست کنید و از طعم بینظیرش لذت ببرید.
مواد لازم در طرز تهیه میرزا قاسمی
- بادمجان کبابی: ۵۰۰ گرم
- گوجه فرنگی: ۴ عدد
- سیر داغ: ۲ تا ۳ قاشق مرباخوری
- رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری پر
- تخم مرغ: ۲ عدد
- ادویه (نمک، فلفل و زرچوبه): به مقدار لازم
- کره: به مقدار لازم

طرز تهیه میرزا قاسمی در یک نگاه
- ابتدا کره را در ماهیتابه داغ کنید.
- بادمجانهای کبابیشده را به روغن اضافه کنید و ادویه بزنید.
- نیمی از سیرداغ را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید.
- بقیه سیرداغ را همراه با رب و کمی روغن در تابه دیگری تفت دهید.
- مخلوط را به بادمجانها اضافه کنید و هم بزنید تا رب بهصورت یکدست در بادمجانها مخلوط شود.
- گوجههای پوستگرفتهشده را خرد کنید و در تابهیی که رب را در آن تفت داده بودید بریزید تا آبش کشیده شود و گوجهها نرم شوند.
- گوجهها را به بادمجانها اضافه کنید تا طعم بگیرند.
- تخم مرغها را روی مخلوط بشکنید.
میرزا قاسمی شما آماده است نوش جان! اگرسؤالی درباره طرز تهیه میرزا قاسمی در ادامه میتوانید با جزئیات مراحل طبخ این غذای ایرانی و فوتوفنهای کوزهگری ان آشنا شوید.

طرز تهیه میرزا قاسمی به صورت گام به گام
- بادمجانها را درطرز تهیه میرزا قاسمی مجلسی میتوانید روی منقل یا در داخل فر یا حتی روی گازکبابی کنید. اگر روی منقل و با ذغال بادمجانها را کبابی میکنید لازم نیست که آنها را پوست بگیرید.
- بادمجانها را خوب ساطوری کنید تا به پوره تبدیل شود. اگر بادمجانهایتان تخم دارند، پیش از ساطوری کردن آنها را جدا کنید. میتوانید به جای ساطوری کردن آنها را با گوشتکوب خوب نرم کنید تا تکههای درشت بادمجان زیر دندان نیایند.
- سه تا چهار حبه سیر را خوب ریز کنید و در روغن تفت دهید تا کمی سبک شود. سیرها نباید خیلی سرخ شوند چون ممکن است در مراحل بعدی بسوزند.
- کره را داخل تابهی نچسبی داغ و بادمجانهای کبابی را به آنها اضافه کنید و آنقدر تفت دهید تا رنگ بادمجان تغییر کند. نیمی از سیرداغها را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا در همه جای بادمجانها پراکنده شود.
- تا بادمجانها سرخ میشوند توی تابهی دیگری ربتان را تفت دهید تا رب از هم باز شود، بوی خامیاش برود و تغییر رنگ دهد. سپس باقی سیرها و کمی زردچوبه را به این مواد و مخلوط آنها را به بادمجانها اضافه کنید.
- گوجههایتان را پوست بگیرید و رنده درشت یا ساطوری کنید و با کره روی حرارت بگذارید تا آبش کشیده شود. اگر دغدغه اضافه وزن ندارید و برایتان مهم نیست که غذایتان رژیمی باید خوب است بدانید که هرچه کره بیشتر باشد، غذایتان خوشمزهتر خواهد بود.
- حالا گوجهها را به مخلوط بادمجانها اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مزه گوجهها و بادمجانها در هم ادغام شود.
- در این مرحله باید تخممرغها را به مخلوط فوق اضافه کنید. این قسمت از طرز تهیه میرزا قاسمی کاملاً وابسته به ذائقه شماست. میتوانید تخممرغها را مخلوط کنید و هم بزنید یا میتوانید آنها را به صورت خورشیدی و همنخورده بر روی بادمجانها و گوجهها بشکنید و بگذارید تا بپزند.

طرز تهیه میرزا قاسمی با گردو
برای خوشمزهتر شدن میرزا قاسمیتان میتوانید وقتی بادمجانها را تفت میدهید سه یا چهار گردو را خرد و به بادمجانها اضافه کنید. اگر دوست ندارید که تکههای گردو هنگام خوردن غذا زیر دندانتان بیایند آنها را رنده کنید یا با هاون خوب بکوبید.
میرزا قاسمی با بادمجان سرخ شده
کبابی کردن بادمجانها پروسه نسبتاً زمانبریست. اگر نمیتوانید بادمجانها را کبابی کنید و فرصت کافی برای انجام این کار ندارید میتوانید بادمجانهایتان را در روغن سرخ کنید. برای اینکه در آخر غذایتان خیلی چرب و پرروغن نباشد وقت سرخکردن بادمجانها از روغن زیاد استفاده نکنید، در ظرف را بگذارید و آنها را با حرارت کمتر سرخ کنید.
فوت کوزهگری طرز تهیه میرزا قاسمی
در طرز تهیه میرزا قاسمی مجلسی اگر چند نکته را رعایت کنید، همه از طعم غذایتان شگفتزده خواهند شد و البته نکاتی را هم در ادامه خواهیم آورد که کارتان را راحتتر خواهد کرد، مثلاً:
چطوری بادمجانها را کبابی کنم؟
بادمجانهایتان را میتوانید روی منقل و با ذغال یا در فر کبابی کنید. اما اگر هیچکدام از آنها در دسترستان نیست میتوانید آنها را روی شعلههای اجاق گاز هم کبابی کنید. با این حال برای داشتن یک میرزا قاسمی سنتی و خوشمزه بهتر است آنها را روی منقل و با ذغال بپزید تا بادمجانهایتان دودی شوند و کمی بوی دود بگیرند.

چطوری پوست بادمجانهای کبابی را بگیرم؟
- پوست گرفتن بادمجان کبابی با کیسه پلاستیکی: در طرز تهیه میرزا قاسمی وقتی میخواهید بادمجانهایتان را کبابی کنید لازم نیست آنها را پوست بگیرید چون در این صورت یک لایه از گوشت بادمجانتان میسوزد. بادمجانها را با پوست روی منقل یا توی فر یا روی توری و بر شعله گاز بگذارید. وقتی بادمجانها خوب کبابی شدند آنها را توی پلاستیک بزرگ بریزید درش را ببندید و پلاستیک حاوی بادمجانها را خوب تکان دهید. بعد از آن بخش قابل توجهی از پوست بادمجانها کنده میشوند.
- پوست گرفتن بادمجان کبابی با آب: اگر بادمجانهایتان را روی منقل کبابی کردهاید میتوانید آنها را برای چند دقیقه توی آب سرد بگذارید و پوستشان را به راحتی بگیرید.

سرو و تزیین میرزا قاسمی
یکی از مهمترین مراحل طبخ غذا تزیین کردن و سرو آن است. نتیجه زحماتتان را با سرسری گرفتن این مرحله به باد ندهید و دقت کنید که غذایتان در ظرف مناسب سرو شود تا چشمنواز باشد. برای تزیین میرزا قاسمی میتوانید روی ان کمی پودر گردو و سیرداغ بریزید. اگر طعم نعنا داغ را هم دوست دارید میتوانید کمی نعنا را با روغن تفت دهید و برای تزیین از آن استفاده کنید.
البته باید بدانید که این حجم از مواد برای طرز تهیه میرزا قاسمی برای دو نفر کافیست شما میتوانید با همین نسبت و با توجه به تعداد میهمانانتان مواد اولیه را زیاد کنید. طبخ این غذا و آمادهسازیاش در مجموع یک ساعت طول میکشد، شما معمولاً چقدر برای تهیه میرزا قاسمی وقت میگذارید؟
اگر به غذا هایی که با بادمجان آماده میشوند علاقه دارید، مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید.
- طرز تهیه یتیمچه محلی، دو دستور غذای ساده برای عاشقان بادمجان
- طرز تهیه خورشت بادمجان با روشی آسان و سریع

[…] از میرزا قاسمی یکی دیگر از غذاهای خوشمزه و پرطرفداری که با بادمجان […]
[…] در معرفی غذاهای شمالی طرز تهیه میرزا قاسمی را به شما آموزش دادیم و حالا به سراغ باقلا قاتوق رفتیم. […]
[…] این اشتباه هم میشوند؛ اما در حقیقت کال کباب مانند میرزا قاسمی معروف گیلانی یک پیشغذای بسیار خوشمزه و ساده است که […]
[…] طرز تهیه میرزا قاسمی و کشک بادمجان را برایتان نوشتهایم. اگر از عاشقان […]
[…] فسنجون یک غذای گیلکی است که برخلاف دستور پخت سادهای که دارد طعمش بسیار […]
[…] […]
[…] دیگری تهیه نمیکنند. همانطور که باقلا قاتوق و میرزا قاسمی در همه ایران پیدا میشود. مرغ شکم پر هم حداقل یکبار […]