طرز تهیه میگو پلو و فوت‌وفن درست کردن این غذای خوشمزه جنوبی

طرز تهیه میگو پلو و فوت‌وفن درست کردن این غذای خوشمزه جنوبی

طرز تهیه میگو پلو اصلاً سخت نیست. میگو پلو در واقع یک غذای دریایی بسیار خوشمزه است که جز در شهرهای جنوبی کشور در دیگر مناطق ایران چندان شناخته شده نیست. میگو هم مانند ماهی منبع غنی از پروتئین است، مقادیر بالایی امگا ۳ دارد و بسیار مقوی است. ریشه و اصالت این غذا به استان‌های جنوبی کشور برمی‌گردد که در این میان دستور میگو پلو بوشهری و میگو پلو خوزستانی معروف‌تر است. اضافه کردن این غذا به لیست غذاهای هفتگی نه تنها خالی از لطف نیست بلکه بسیار هم توصیه می‌شود.

برای درست کردن این غذای محبوب جنوبی که بسیار هم خوش عطر و خوشمزه است میگوهای کوچک پلویی را به همراه پیاز، سبزی معطر و ادویه طعم‌دار کرده و با پلو مخلوط می‌کنند. البته روش‌های متفاوتی در طرز تهیه میگو پلو وجود دارد و مردم در شهرهای مختلف آن را به شیوه‌های متفاوتی آماده می‌کنند. به همین دلیل ما تصمیم گرفتیم در این مطلب از دیجی فود یک شیوه مرسوم و ساده اما خوشمزه را برای پخت میگو پلو جنوبی به شما آموزش دهیم تا برای درست کردن این غذا در میان دستورهای مختلف سردرگم نشوید. با ما همراه باشید.

طرز تهیه میگو پلو - دیجی فود

مواد لازم در طرز تهیه میگو پلو

  • پیاز ۱ عدد
  • سیر ۲ حبه
  • برنج ۳ پیمانه
  • گشنیز ۵۰ گرم
  • میگو پاک شده ۳۰۰ گرم
  • روغن مایع به اندازه کافی
  • زعفران ۱ قاشق غذاخوری
  • رب گوجه‌فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی

با مقدار موادی که در این دستور به شما گفتیم می‌توانید برای ۴ نفر میگو پلو بپزید. پس اگر تعدادتان کمتر و یا بیشتر است مواد لازم در طرز تهیه میگو پلو را هم به همان نسبت نصف یا چند برابر کنید.

طرز تهیه میگو سوخاری با دو روش متفاوت و خوشمزه در خانه

دستور سریع در طرز تهیه میگو پلو زعفرانی

برای تهیه میگو پلو ابتدا پیاز و سیر را خردکرده و در روغن داغ تفت دهید. زردچوبه و فلفل بزنید و میگوها را به تابه اضافه کنید و به خوبی تفت دهید. سپس رب گوجه‌فرنگی، زعفران و آب داغ را اضافه کنید تا سس میگو پلو غلیظ شود. در آخر گشنیز خرد شده را به سس اضافه کنید.

برنج را بجوشانید و آبکش کنید. حالا سس میگو را لابه‌لای برنج ریخته و اجازه دهید روی حرارت ملایم دم بکشد.

طرز تهیه میگو پلو - دیجی فود

طرز تهیه میگو پلو مرحله به مرحله

  1. برای تهیه یک میگو پلو مجلسی با دستور دیجی فود ابتدا پیاز و حبه‌های سیر را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید. در تابه‌ای روغن بریزید و روی حرارت کم قرار دهید تا داغ شود. حالا پیاز و سیر را در روغن تفت دهید تا نرم شوند.
  2. سپس به اندازه نیاز زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را به پیاز و سیر اضافه کنید و مجدداً تفت دهید تا رنگ پیاز و سیر طلایی شود.
  3. در این مرحله از طرز تهیه میگو پلو باید میگوهای پاک شده و شسته شده را به تابه اضافه کنید. مواد را با هم مخلوط کنید و میگوها را به خوبی با سیر و پیاز تفت دهید.
  4. زمانی که رنگ میگوها تغییر کرد رب گوجه‌فرنگی را اضافه کنید و مواد را به خوبی با هم تفت دهید. سپس زعفران دم کرده را به همراه ۱ لیوان آب داغ به مواد داخل تابه اضافه کنید و اجازه دهید سس میگو پلو روی حرارت ملایم غلیظ شود.
  5. در آخر گشنیز را که از قبل خردکرده‌اید به مواد داخل تابه اضافه کنید، سس را هم بزنید و تابه را از روی حرارت بردارید. البته می‌توانید به جای پخت میگو پلو با گشنیز، میگو پلو با شوید بپزید. برای ای‌نکار شوید خشک را هنگام دم کردن میگو پلو در لایه‌های میان برنج و سس بپاشید.
  6. برنجی که از قبل خیس کرده‌اید را بجوشانید و زمانی دانه‌های برنج نرم شد آبکشی کنید. برای اینکه میگو پلوی شما دانه‌دار و مجلسی باشد و شل نشود باید دانه‌های برنج تا جایی بجوشد که اطراف آن نرم ولی مغزش سفت باشد.
  7. کف قابلمه کمی روغن بریزید و ته‌دیگ موردعلاقه‌تان را بچینید. شما می‌توانید در طرز تهیه میگو پلو از سیب‌زمینی حلقه‌ای به عنوان ته‌دیگ استفاده کنید. مقداری از برنج را روی ته‌دیگ بریزید، کمی از سس روی آن اضافه کنید، مجدداً لایه‌ای از برنج و سس داخل قابلمه بریزید و این کار را تا جایی ادامه دهید که سس تمام شود و لایه آخر برنج باشد.
  8. اگر نیاز بود کمی آب و روغن روی برنج بریزید و درب قابلمه ببندید تا میگو پلو شما با حرارت ملایم دم بکشد.
  9. بعد از ۴۰ دقیقه میگو پلوی شما آماده است. آن را هم بزنید تا مواد به خوبی با هم مخلوط شوند. میگو پلو را داخل دیس بکشید و با ترشی نوش جان کنید.

طرز تهیه میگو پلو - دیجی فود

چند توصیه برای بهتر شدن میگو پلو

  • شما می‌توانید طرز تهیه میگو پلو را با گردو و کشمش پلویی هم امتحان کنید. برای پخت میگو پلو با کشمش ابتدا کشمش‌ها را شسته و در مقداری روغن تفت دهید. در آخر گردوها را با چاقو خرد کنید و درون تابه بریزید. سپس آن را روی حرارت ملایم به همراه کشمش‌ها کمی تفت دهید تا گرم شود. این ترکیب در کنار میگو پلو عالی می‌شود.
  • ترشی انبه جنوبی بهترین چاشنی برای سرو در کنار میگو پلو است به شرطی که طعم تندوتیز ترشی را بپسندید.
  • به جای رب گوجه‌فرنگی می‌توانید از تمبر هندی و رب انار هم در طرز تهیه میگو پلو استفاده کنید.
  • شما می‌توانید برای تنوع بخشیدن به این غذا سیب‌زمینی نگینی سرخ شده را هم در آخر به سس میگو اضافه کنید.
  • میگو پلو غذای پرکالری و سنگینی است. این غذا به عنوان وعده ناهار انتخاب مناسبی است و بهتر است آن را برای وعده شام تهیه نکنید.

طرز تهیه میگو پلو به همین سادگی است اگر با این دستور میگو پلو پختید حتما نتیجه را با ما در میان بگذارید.

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه میگو پلو
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات