طرز تهیه شیرین پلو با تمامی نکات

طرز تهیه شیرین پلو با تمامی نکات

طرفداران غذاهای سنتی و ایرانی دست‌ها بالا! حالا طرفداران غذاهای شیرین دست‌ها بالا؟ اشکالی ندارد که تعدادتان کمتر شد، شیرین پسندان همیشه خاص هستند. چرا؟ چون ذائقه‌شان خاص است. آماده‌اید طرز تهیه شیرین پلو را با هم یاد بگیریم؟ من به شما قول می‌دهم تمامی نکات این غذا را کنم و فوت‌وفنی را از قلم نندازم.

مواد لازم برای طرز تهیه شیرین پلو دونفره

  • سینه مرغ: ۱ عدد
  • برنج: ۲ پیمانه
  • پودر هل: نصف قاشق چای‌خوری
  • پیاز: ۱ عدد متوسط
  • خلال نارنج یا پرتقال: ۳ قاشق غذاخوری
  • خلال پسته: ۳ قاشق غذاخوری
  • خلال بادام: ۳ قاشق غذاخوری
  • زرشک: ۳ قاشق غذاخوری
  • کره یا روغن: ۵۰ گرم
  • زعفران دم‌کرده: ۲ قاشق غذاخوری
  • شکر: ۱ قاشق سوپخوری
  • نمک و زردچوبه: به میزان کافی

طرز تهیه شیرین پلو - دیجی فود

دستور پخت سریع برای طرز تهیه شیرین پلو

  1. سینه مرغ را با یک پیاز کوچک و مقداری زردچوبه بپزید. سپس آن را قطعه قطعه کرده و کمی تفت دهید.
  2. پیازها را تفت دهید و به مرغ اضافه کنید.
  3. تلخی خلال پرتقال را بگیرید و با مقداری شکر و زعفران ترکیب کنید.
  4. خلال پسته و بادام را در گلاب خیس کنید.
  5. زرشک شسته شده را با کره تفت دهید و با خلال پسته، بادام و پرتقال ترکیب کنید.
  6. برنج را آبکش کنید و تمامی مواد شیرینی پلو را لایه به لایه با برنج ترکیب کنید و اجازه دهید دم بکشد.

راهنمای گام به گام پخت شیرین پلو اصل

برای طرز تهیه شیرین پلو مرغ‌ها را با کمی آب و یک پیاز کوچک و مقداری زردچوبه به مدت یک ساعت بپزید. بعد از این که کاملا پخت، آن را درون آبکش بریزید. مرغ‌ها را به تکه‌های کوچک برش دهید و درون تابه‌ای نچسب با مقداری کره تفت دهید تا رنگ آن طلایی شود.

پیاز را به قطعات خیلی ریز خرد کنید و با مقدار کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود. مرغ‌ها را به پیازها اضافه کنید.

برنج را آبکش کنید و کنار بگذارید.

زرشک‌ها را درون آب سرد بریزید و با دست آن را زیر و رو کنید تا گرد و خاک آن جدا شود. سپس درون یک آبکش کوچک بریزید.

خلال پسته و بادام را درون نصف فنجان گلاب بریزید تا هم نرم شود و هم طعم بهتری بگیرد. خلال‌ها را از گلاب جدا کنید سپس به همراه شکر و زعفران و هل و زرشک درون تابه‌ای برای چند ثانیه تفت دهید. سپس گلاب هم به آن اضافه کنید.

برای آشنایی با طرز تهیه خلال پرتقال باید نحوه گرفتن تلخی آن را بدانید. کار سختی نیست. خلال‌ها را درون یک قابلمه کوچک روی حرارت بگذارید. زمانی که به جوش آمد، خلال‌ها را داخل صافی بریزید. این کار را برای خلال‌های پرتقال ۳ بار تکرار کنید. برای بار چهارم آب کمتری درون قابلمه بریزید.  مقداری کمی از شکر را با چند قطره زعفران بر روی خلال پرتقال بریزید و هم بزنید. در آخر باید خلال پرتقال شما فقط کمی رطوبت داشته باشد و آب آن تبخیر شده باشد.

ته یک قابلمه تفلون را هر تهدیگی که دوست دارید بچینید. یک لایه برنج روی آن بریزید. مقداری مرغ، خلال‌ها و زرشک و دوباره برنج. این کار را تا آخر ادامه دهید و بر روی لایه آخر مقداری زعفران دم کرده بریزید. دمکنی را بگذارید و شعله را روی حرارت ملایم تنظیم کنید. برای ۳۰ دقیقه اجازه دهید تا شیرین پلو دم بکشد. سپس با یک قاشق چوبی تهدیگ را چک کنید. اگر طلایی و ترد شده باشد، شیرین پلو رستورانی شما آماده ست.

طرز تهیه شیرین پلو - دیجی فود

طرز تهیه شیرین پلو با روش‌های متنوع

تهیه شیرین پلو بسیار متنوع است. شما با انواع مواد اولیه غذایی می‌توانید آن را آماده کنید. در ادامه طرز تهیه انواع شیرین پلو را به شما آموزش می‌دهیم.

طرز تهیه شیرین پلو با کشمش

طعم کشکمش را در این غذا بیشتر از زرشک می‌پسندید؟ یا شاید هم زرشک در دسترس ندارید. برای طرز تهیه شیرین پلو با کشمش تمامی مراحل ذکر شده را ادامه دهید تنها با این تفاوت که به جای زرشک، ۲ قاشق غذاخوری کشمش برای این غذا در نظر بگیرید. کشمش‌ها را درون آب گرم خیس کنید تا نرم شوند. سپس آن را درون آبکش بشویید و ادامه مراحل…

طرز تهیه شیرین پلو با فیله مرغ

فیله مرغ بافت لطیف‌تری نسبت به دیگر قسمت‌های مرغ دارد. پخت فیله‌ها زمان کمتری لازم دارد. بنابراین برای پختن آن‌ها مقدار آب کمتری درون قابلمه بریزید. حدود ۲۰ دقیقه پخت برای فیله‌ها کافی است. بعد از این زمان، فیله‌ها را برای تفت دادن برش‌های مکعبی بزنید و درون تابه تفت دهید.

طرز تهیه شیرین پلو با گوشت قلقلی

این غذا دستتان را باز گذاشته تا با چند روش به آن برسید. برای طرز تهیه شیرین پلو با حذف مرغ، امکان استفاده از گوشت قلقلی وجود دارد. به حدود ۴ قاشق گوشت چرخ کرده نیاز دارید. یک پیاز کوچک را رنده کرده و آب آن را بگیرید. یک قاشق آرد نخودچی به همراه ادویه دلخواه را به گوشت اضافه کرده و به همراه پیازها به خوبی ورز دهید. مقدار کمی از گوشت را در کف دستتان گرد کنید. اگر به خوبی فرم نگرفت، مقدار دیگری آرد نخودچی به آن اضافه کنید.

این ترکیب را برای مدت نیم ساعت داخل یخچال بگذارید. سپس گلوله‌های کوچکی از آن درست کنید و در ماهیتابه نچسب با مقدار کمی روغن همه طرف آن را سرخ کنید.

بعد از این که شیرین پلو شما آماده شد. گوشت‌های قلقلی و سرخ شده را دور تا دور دیس شیرین پلو بچینید.

شیرین پلو قزوین یا شیرین پلو شیراز؟

قزوین و شیراز از شهرهای ایرانی هستند که غذاهای شیرین را طبخ می‌کنند. برای این که طرز تهیه شیرین پلو قزوین را بدانید باید بگویم که قزوینی‌ها بر روی این غذا تعصب خاص دارند! اگر زرشک، هویج و کشمش داخل این غذا بریزید احتمالا شما را چپ چپ نگاه کنند! این غذا در قزوین با مرغ یا گوشت گوسفندی پخته شده آماده می‌شود.

و اما طرز تهیه شیرین پلو شیرازی … اگر در منوی رستوران‌های شیراز، شکر پلو به چشمتان خورد تعجب نکنید. شیرازی‌ها نام خاص‌تری برای شیرین پلو انتخاب کردند. از آن‌جایی که شیراز شهر عطر نارنج است، از خلال نارنج برای این غذا استفاده می‌کنند.

فرق شیرین پلو با مرصع پلو چیست؟

شیرین پلو همانطور که از نامش پیداست یکی از غذاهای شیرین طعم ایرانی است. در واقع برای تهیه این غذا از شکر استفاده می‌شود. برای تهیه مرصع پلو که به آن جواهر پلو هم گفته می‌شود، شکر اضافه نمی‌کنیم.

تفاوت بعدی شیرین پلو با مرصع پلو در نحوه سرو آن است. برای شیرین پلو ما تمامی مواد و خلال‌ها را لابه‌لای برنج می‌گذاریم تا دم بکشد. اما برای مرصع پلو، خلال‌ها و زرشک و مرغ را با طرح دلخواه بر روی برنج چیدمان می‌کنیم.

طرز تهیه شیرین پلو با خورشت قیمه

خیلی از ما ترجیح می‌دهیم حتی این غذا را که پر از خوشمزه‌جات آجیلی و گوشت و زرشک است را به همراه یک خورشت سرو کنیم. خورشت قیمه یکی از بهترین انتخاب‌ها برای این پلوی ایرانی است. این ترکیب بی‌نظیر یک غذای مجلسی برای مهمانی‌های شماست.

البته پیشنهاد می‌دهم اگر تصمیم گرفتید این غذا را با خورشت قیمه سر میز برای مهمانان قرار بدید، خلال‌ها و باقی مواد شیرین پلو را با هم مخلوط نکنید. آن را به صورت ردیفی روی پلو بریزید تا هر شخصی بر اساس ذائقه خود غذایش را درون ظرف بکشد.

طرز تهیه شیرین پلو - دیجی فود

نکات مهم و ترفندها برای طرز تهیه شیرین پلو

برای شیرین پلو می‌توانید هویج هم به مواد اضافه کنید. یک هویج متوسط را رنده درشت کنید و با مقدار کمی شکر و کره برای ۴ دقیقه تفت دهید تا نرم شود. سپس به باقی مواد شیرین پلو اضافه کنید.

بهتر است خلا‌ها و زرشک و مرغ را به همراه کره تفت دهید تا عطر بهتری داشته باشد. در صورتی که کره در دسترس نداشتید، از مقدار کمی روغن مایع استفاده کنید.

تمامی مواد اولیه برای طرز تهیه شیرین پلو باید با کیفیت باشد. این راز غذاهای اصیل ایرانی است.

می‌توانید چند قطره آبلیمو ترش به مرغ اضافه کنید تا بوی آن بهتر گرفته شود.

در صورتی که پودر هل در دسترس نداشتید، از ۲ قاشق غذاخوری عرق هل استفاده کنید.

شما حتی می‌توانید این غذا را به صورت ساده‌تری هم درست کنید. برای طرز تهیه شیرین پلو ساده هر کدام از موادی را که در دسترس نداشتید، حذف یا جایگزین کنید. مثلا همانطور که گفتیم از زرشک یا کشمش استفاده کنید. اگر یکی از خلال‌های پسته و بادام را هم نداشتید، باز هم این غذا را به همراه مرغ و شکر و هویج و مقداری زرشک درست کنید و لذت ببرید.

سرو شیرین پلو و حسن ختام

برای سرو این غذا نگران ترکیب شدن برنج با خلال‌ها نیستید. آن را درون دیس بکشید یا درون یک قالب بریزید و درون بشقاب‌های تک نفره برگردانید تا فرم جذاب‌تری بگیرد. مقداری جعفری و گشنیز برای تزیین آن می‌توانید کنار برنج قرار دهید. راستی تهدیگ یادتان نرود!

طرز تهیه شیرین پلو را با تمام نکات با شما یاد گرفتیم. شما ترحیج می‌دهید این غذا را با مرغ آماده کنید یا گوشت؟ در خانواده شما چند نفر طرفدار غذاهای شیرین هستند؟

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه شیرین پلو
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات