طرز تهیه شامی بابلی دستوری ساده از یک غذای محبوب مازندرانی‌ها

طرز تهیه شامی بابلی دستوری ساده از یک غذای محبوب مازندرانی‌ها

کوکو سیب‌زمینی، کوکو سبزی، کتلت گوشت، کتلت مرغ، شامی و حالا هم شامی بابلی! ۵ مورد اول را که همه می‌شناسیم، این‌ها محبوب‌ترین شام‌های حاضری در خانه ما ایرانی‌ها هستند اما گزینه آخر یک غذای حاضری بسیار خوشمزه و محبوب است که تنها در استان مازندران و به خصوص شهر بابل پیدا می‌شود. در خیابان‌های بابل که قدم بزنید سردر اکثر اغذیه‌فروشی‌ها نوشته شده، شامی بابلی موجود است! امروز قصد داریم در این مقاله آموزشی از دیجی فود طرز تهیه شامی بابلی این غذای خوش‌مزه و خوش عطر شمالی را به شما آموزش دهیم. با ما همراه باشید.

شامی بابلی - دیجی فود

مواد لازم در طرز تهیه شامی بابلی

  • گوشت گوساله بدون چربی ۴۰۰ گرم
  • سبزی شامی بابلی (اناریجه، زلنگ، نعنا، گشنیز، تره، برگ سیر) ۴۰۰ گرم
  • سیب‌زمینی متوسط ۲ عدد
  • پیاز یک عدد
  • لپه یک پیمانه
  • تخم‌مرغ ۳ تا ۴ عدد
  • گردوی چرخ شده ۴ قاشق غذاخوری
  • زردچوبه، فلفل سیاه و نمک به میزان لازم

چطور شامی بابلی بپزیم؟

شاید خیلی‌ها هنوز تفاوت میان شامی و کتلت را ندانند؛ و فکر کنند طرز تهیه شامی بابلی هم مانند کتلت است؛ اما باید بگوییم که برخلاف چیزی که خیلی از ما تصور می‌کنیم شامی و کتلت شبیه به هم نیستند. در واقع کتلت با ترکیب مواد اولیه خام و سرخ کردنشان در روغن تهیه می‌شود؛ اما برای درست کردن شامی باید ابتدا تمام مواد را بپزید، باهم چرخ کنید و بعد شکل داده و در روغن سرخ کنید. شامی بابلی هم از این قاعده مستثنا نیست و به این ترتیب آماده می‌شود.

در طرز تهیه شامی بابلی ابتدا گوشت، پیاز، لپه و سیب‌زمینی را جداگانه می‌پزیم، با دیگر مواد مخلوط کرده و چرخ می‌کنیم. در مرحله آخر تخم‌مرغ‌ها را اضافه می‌کنیم تا مایه شامی آماده شود.

شامی بابلی - دیجی فود

طرز تهیه شامی بابلی مرحله به مرحله

  1. در اولین مرحله از طرز تهیه شامی بابلی باید به سراغ پخت گوشت بروید. ابتدا گوشت را برای چند دقیقه با پیاز، زردچوبه و فلفل تفت دهید و زمانی رنگ آن تغییر کرد دو پیمانه آب جوش اضافه کرده و اجازه دهید روی شعله ملایم به مدت سه ساعت بپزد. در نیم ساعت پایانی پخت گوشت نمک را به آن اضافه کنید.
  2. در قابلمه‌ای دیگر لپه و سیب‌زمینی را به همراه کمی آب روی شعله گاز قرار دهید تا به خوبی بپزند. لپه و سیب‌زمینی‌ها زودتر از گوشت می‌پزند پس حواستان باشد که از آن‌ها غافل نشوید. وقتی پختند از روی شعله گاز بردارید و کنار بگذارید تا خنک شوند.
  3. گوشت پخته شده را به همراه لپه و سیب زمینی داخل چرخ گوشت ریخته و به خوبی چرخ کنید. البته می‌توانید این مرحله را به کمک غذاساز هم انجام دهید.
  4. در این مرحله از طرز تهیه شامی بابلی وقتی مواد به همراه یکدیگر چرخ شدند گردوی آسیاب شده، سبزی خرد شده، نمک و ادویه‌ها را به گوشت و سیب‌زمینی و لپه چرخ شده اضافه کنید؛ به اندازه لازم نمک و فلفل بزنید و مواد را به خوبی با هم ترکیب کنید.
  5. تخم‌مرغ‌ها را دانه دانه به مواد اضافه کنید و بعد از زدن هر تخم‌مرغ مواد را هم بزنید و میزان چسبندگی و انسجامش را بررسی کنید. توجه کنید که مواد نباید زیاد شل باشد. پس، از اضافه کردن تخم‌مرغ زیادی خودداری کنید. اگر حس کردید که موادتان شل شده است می‌توانید از مقداری آرد سفید یا آرد نخودچی برای سفت شدنش کمک بگیرید.
  6. در آخرین مرحله از طرز تهیه شامی بابلی یک تابه را به همراه مقداری روغن روی حرارت قرار دهید تا گرم شود. سپس از مواد به اندازه یک نارنگی کوچک برداشته و با دستتان به آن شکل دهید. شامی‌ها را باید به فرم دایره‌ای و پهن شده سرخ کنید. می‌توانید برای پخت سریع و بهتر وسط شامی‌ها را مانند دونات سوراخ کنید.
  7. وقتی شامی‌ها سرخ شدند آن‌ها را روی دستمال‌کاغذی آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود سپس داخل طرف موردنظر بچینید و در کنار دورچینی از سبزیجات مانند خیار شور، گوجه، کاهو و خیار نوش جان کنید.

راستی بعضی‌ها شامی بابلی را به همراه کته شمالی سرو می‌کنند. این روش می‌توانید گزینه خوبی برای تهیه شامی بابلی به عنوان وعده ناهار باشد. توصیه میکنیم برای درست کردن این غذا حتما از برنج ایرانی استفاده کنید. عطر پلو شمالی در کنار عطر سبزی‌های شامی بابلی معجره می‌کند.

شامی بابلی - دیجی فود

نکات بیشتر در طرز تهیه شامی بابلی

  • اگر از طعم لپه در کوفته خوشتان نمی‌آید احتمالاً آن را در شامی بابلی هم نمی‌پسندید. به همین دلیل بعضی‌ها به جای لپه از نخود استفاده می‌کنند. شما هم می‌توانید به دلخواه به جای لپه از ترکیب آن با نخود یا فقط از نخود استفاده کنید.
  • اگر سبزی‌های معطر محلی را ندارید می‌توانید سبزی قرمه یا دیگر سبزی‌های معطر را جایگزین کنید؛ اما از ما می‌شنوید یک‌بار در سفر شمال این سبزی‌ها را تازه بخرید و در خانه خشک کنید. این سبزی‌ها طعم بسیار عالی به شامی می‌دهند.
  • توجه کنید که در طرز تهیه شامی بابلی باید از گوشت مغز ران بدون چربی استفاده کنید. بوی چربی عطروطعم اصلی شامی بابلی را تغییر می‌دهد. به هیچ عنوان از گوشت گوسفندی برای پخت این غذا استفاده نکنید.

اگر با استفاده از این دستور در طرز تهیه شامی بابلی این غذای خوش عطروطعم شمالی را پختید خوشحال می‌شویم تجربه خودتان را از پخت این غذا با ما به اشتراک بگذارید.

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه شامی بابلی
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات