طرز تهیه آلبالو پلو را به سه روش و با سه طعم متفاوت یاد بگیرید!

طرز تهیه آلبالو پلو را به سه روش و با سه طعم متفاوت یاد بگیرید!

هر وقت اسم آلبالو پلو به زبان می‌آید ناخودآگاه نام شیراز هم به دنبالش کشیده می‌شود. آلبالو پلو یکی از غذاهای محبوب و بسیار لذیذ شیرازی است که البته مثل کلم پلو شیرازی در اکثر شهرهای ایران با کمی تغییر در دستور اصلی تهیه می‌شود. اجازه دهید قبل از اینکه به سراغ طرز تهیه آلبالو پلو برویم کمی در مورد ریشه و اصالت این غذا صحبت کنیم.

آلبالو پلو در اصل یک غذای مجلسی است که در قدیم بیشتر توسط اهالی آذربایجان تهیه می‌شد؛ به عبارت دیگر می‌توان آلبالو پلو را یک غذای اصیل آذربایجانی در نظر گرفت؛ اما به خاطر طبع سرد آلبالو پخت این غذا از زمان‌های بسیار دور در مناطق مرکزی ایران هم رواج داشت و شیرازی‌ها علاقه خاصی نسبت به آن داشتند. احتمالاً به همین دلیل حالا طرز تهیه آلبالو پلو شیرازی بسیار محبوب و معروف است.

تنوع در طرز تهیه آلبالو پلو زیاد است. آلبالو پلو با مرغ، گوشت، فیله، بدون گوشت، با مربای آلبالو با آلبالوی تازی و یا یخ‌زده درست می‌شود؛ که هرکدام از این دستورها در عین شباهت نکات ریز خودشان را دارند. ما قصد داریم امروز دستور پخت آلبالو پلو را با سه روش مختلف به شما آموزش دهیم؛ یعنی ابتدا طرز تهیه آلبالو پلو ساده را به صورت مرحله به مرحله توضیح می‌دهیم و بعد به سراغ فوت‌وفن پخت آلبالو پلو به سه روش متفاوت می‌رویم. آماده‌اید؟

طرز تهیه آلبالو پلو - دیجی فود

طرز تهیه آلبالو پلو به ساده‌ترین روش

مواد لازم

  • برنج چهار پیمانه
  • آلبالو ۵۰۰ گرم
  • شکر ۲۰۰ گرم (اگر دوست دارید آلبالو پلو شما شیرین باشد، می‌توانید میزان شکر را با توجه به ذائقه خودتان تا ۴۰۰ گرم افزایش دهید.)
  • پیاز دو عدد متوسط
  • کره ۱۰۰ گرم
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

با این میزان مواد اولیه می‌توانید برای چهار نفر یک آلبالو پلو خوشمزه و لذیذ بپزید. پس اگر تعدادتان کمتر و یا بیشتر است مواد را نصف یا چند برابر کنید.

دستور سریع

در طرز تهیه آلبالوپلو خیلی مهم است که آلبالو و شکر را چندساعتی استراحت دهید. سپس آلبالوها را روی حرارت بپزید و بعد از یک ربع آلبالوها را از شربت جدا کنید. حالا در ظرف دیگری پیاز را به همراه ادویه‌ها و کره تفت‌داده و دو سه دقیقه به آماده‌شدن، آلبالوها را هم با پیاز کمی تفت دهید. برنج را بجوشانید و آبکش کنید. حالا برنج و مواد آماده‌شده را لایه لایه در قابلمه بریزید تا به مدت ۴۰ دقیقه دم بکشند. کمی از شربت قوام آمده آلبالو به همراه کره آب‌شده را روی برنج بریزید و نوش جان کنید.

طرز تهیه آلبالو پلو به صورت مرحله به مرحله

  1. ابتدا هسته آلبالوها را جدا کنید، آلبالوی بدون هسته را با شکر مخلوط کرده و به مدت ۶ تا ۷ ساعت در یخچال قرار دهید تا به اصطلاح آلبالو آب بندازد.
  2. آلبالوها را بدون اضافه کردن هیچ آبی روی گاز بگذارید تا به مدت یک ربع تا نیم ساعت بجوشد. حرارت را بعد از جوش آمدن شربت کم کنید.
  3. تا آلبالوها آماده می‌شود در تابه‌ای پیاز را ریز کنید و به همراه کره و ادویه‌ها تفت دهید. پیاز باید کاملاً طلایی شود.
  4. بعد از نیم ساعت آلبالوها را از صافی رد کرده و با پیازِ و ادویه‌ها کمی تفت دهید.
  5. برنج را بجوشانید و کمی دانه‌دارتر آبکش کنید.
  6. بعد از آبکش کردن برنج نوبت دم گذاشتن آن است. یک قابلمه با سایز مناسب انتخاب کنید. کف آن را با روغن چرب کرده و ته‌دیگ موردعلاقه خود را در کف قابلمه بگذارید. این ته‌دیگ می‌تواند نان، سیب‌زمینی، برگ مو و یا هر چیز دیگری باشد که قبلاً امتحان کرده‌اید.
  7. برنج و مواد آماده‌شده را به صورت لایه لایه داخل قابلمه بریزید. به این صورت که ابتدا یک‌لایه برنج روی ته‌دیگ ریخته و یک‌لایه آلبالو بریزید و این کار را تا تمام شدن برنج و موادتان ادامه دهید.
  8. برنج را روی شعله مناسب گذاشته تا به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه دم بکشد.
  9. در این مدت شربت باقی‌مانده از آلبالوها را روی حرارت بگذارید تا قوام بیاید.
  10. بعد از دم کشیدن برنج نصف پیمانه از شربت را به همراه کره یا روغن گرم شده روی برنج بریزید. آلبالو پلو شما آماده است. نوش جان.

نکات و فوت‌وفن سرآشپز در طرز تهیه آلبالو پلو

  • بهتر است برای پختن آلبالوها از ظرف لعابی استفاده کنید. آلبالو در ظرف لعابی تیره نمی‌شود و رنگ قرمز خودش را به خوبی حفظ می‌کند.
  • آلبالو را بیش از حد با پیاز تفت ندهید. تفت دادن زیادی باعث سفت شدن آلبالوها و بی‌کیفیت شدن آلبالو پلو شما می‌شود.
  • اگر جز افرادی هستید که با پیاز در غذا میانه خوبی ندارند، باید بگوییم که در طرز تهیه آلبالو پلو پیاز کاملاً قابل حذف شدن است. آلبالو را به تنهایی با کره تفت دهید و لابه‌لای برنج بریزید.
  • اگر می‌خواهید آلبالوها به برنج نچسبند، اولاً برنج را دانه‌دارتر آبکش کنید و زیاد نجوشانید، دوما می‌توانید آلبالوها را با کمی کره تفت دهید و حسابی به کره آب‌شده آغشته کنید. در این صورت آلبالوها نیازی به تفت‌داده شدن با پیاز و ادویه‌ها ندارند.
  • پیشنهاد می‌کنیم اگر برنج عطری دوست دارید در لایه‌های برنج کمی زیره پلویی بپاشید. زیره عطر آلبالو پلو شما را خیلی عالی‌تر می‌کند. البته استفاده از زیره کاملاً سلیقه‌ای است.
  • برای مجلسی‌تر شدن و چندرنگ شدن غذا می‌توانید در انتها به نیمی از پلو شربت قوام آمده اضافه کنید و روی نیمه دیگر زعفران دم‌کرده بریزید.
طرز تهیه آلبالو پلو - دیجی فود

روش سرو آلبالو پلو

آلبالو پلو را بعد از آماده شدن با کف گیر هم بزنید تا مواد و برنج مخلوط شوند. البته اگر بخواهید می‌توانید برنج را قالبی هم برگردانید؛ این کار نیازمند این است که ریختن لایه‌های برنج در قابلمه کمی آن‌ها با پشت کف گیر فشرده کنید.

بعد از کشیدن آلبالو پلو در دیس موردنظرتان می‌توانید روی آن را با زرشک، خلال پسته و آلبالو تزئین کنید.

این دستور ساده که در واقع همان طرز تهیه آلبالو پلو بدون گوشت است می‌تواند گزینه‌ی مناسبی برای گیاه‌خواران باشد. پس اگر خودتان گیاه‌خوارید و یا دوستان و اطرافیانتان رژیم گیاه‌خواری دارند این غذای هیجان‌انگیز را به منو غذایی‌تان اضافه کنید.

همان‌طور که در ابتدا وعده دادیم حالا وقتش رسیده که به سراغ سه روش مختلف برای درست کردن آلبالو پلو برویم.

روش اول: طرز تهیه آلبالو پلو با گوشت قلقلی

در این روش باید چند ماده اولیه و یک مرحله به مراحلی که گفتیم اضافه کنید.

مواد لازم

  • گوشت چرخ‌کرده ۵۰۰ گرم
  • پیاز متوسط ۱ عدد
  • زعفران دم‌کرده ۱ قاشق سوپ‌خوری
  • نمک و فلفل به میزان لازم

در این مدل از طرز تهیه آلبالو پلو پیاز را رنده کنید، با گوشت چرخ‌کرده کاملاً مخلوط‌کنید و ورز دهید. ادویه‌جات و زعفران را اضافه کرده و مجدد ورز دهید. مواد را نیم ساعت در یخچال استراحت دهید و بعد کوفته‌هایی به اندازه یک گردو از مایه گوشتی خود بگیرید سپس در روغن سرخ‌کنید.

این کوفته قلقلی‌ها را هم می‌توانید به همراه مواد اصلی یعنی آلبالو و پیاز به لایه‌های برنج اضافه کنید و هم میتوانید در انتها آن‌ها روی دیس غذا بچینید.

طرز تهیه آلبالو پلو - دیجی فود

روش دوم: طرز تهیه آلبالو پلو با مرغ

در این روش می‌توانید به شکل‌های مختلف از گوشت مرغ استفاده کنید. مثلاً سینه مرغ پخته‌شده و ریش ریش شده را به مواد اضافه کنید و لابه‌لای برنج بریزید. یا فیله مرغ مزه دار شده را به قطعات کوچک تقسیم و در روغن سرخ کنید و یا بدون روغن روی تابه مخصوص و یا دستگاه، گریل کنید. این فیله‌ها را زمان سرو روی دیس بچینید و اطرافش را با زرشک و خلال پسته تزئین کنید.

روش سوم: طرز تهیه آلبالو پلو ترش

در این روش از طرز تهیه آلبالو پلو قرار است یک طعم بسیار متفاوت را امتحان کنید. در این دستور شکر را کاملاً حذف کنید و آلبالوها را با دو پیمانه آب روی حرارت بگذارید تا به مدت یک ربع بپزند سپس آب کش کنید. حالا تمام مراحلی که قبلاً گفتیم را برای تهیه آلبالو پلو به این روش هم تکرار کنید.

این آلبالو پلو را می‌توانید با گوشت قلقلی به روشی که در بالا توضیح دادیم و یا با گوشت مرغ به هر شکل و شمایلی که می‌پسندید سرو کنید. اگر قرار باشد یکی از روش‌ها در طرز تهیه آلبالو پلو را انتخاب کنید آن کدام است؟ برای ما در کامنت‌ها بنویسید.

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه آلبالو پلو
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات