طرز تهیه هویج پلو ، غذایی که در عین سادگی بسیار خوشمزه است!

طرز تهیه هویج پلو ، غذایی که در عین سادگی بسیار خوشمزه است!

هویج پلو از آن دسته غذاهایی است که در هر جا دستوری متفاوت دارد؛ اما از میان تمام دستورها برای طرز تهیه هویج پلو دو مدل که مربوط به دو شهر از ایران است طرفداران بیشتری دارد. هویچ پلو شیرازی که غذای اصیل این خطه از کشور است، مانند مرصع پلو یک غذای پرطرفدار و البته کمی شیرین و متناسب با ذائقه‌هایی است که طعم شیرین را در غذا می‌پسندند؛ اما هویج پلو تبریزی که دومین مدل پرطرفدار هویج پلو در خانه‌های ایرانی است، درست در نقطه مقابل هویج پلو شیرازی قرار دارد. تنها تفاوت این دو مدل هویج پلو در حذف شکر از دستور اصلی است که خب طبیعتاً مزه و طعم غذا را کاملاً تغییر می‌دهد.

اگر تا به حال هویج پلو نخورده‌اید و علاقه‌ای هم به امتحان کردن غذاهای جدید ندارید، دستکم برای یک‌بار هم که شده متناسب با ذائقه‌ای که دارید یکی از این دو مدل هویج پلو را درست کنید. شک نکنید که شیفته این غذا می‌شوید و دستورش را به برنامه غذایی‌تان اضافه می‌کنید. حالا با ما همراه باشید تا در کنار هم مرحله به مرحله طرز تهیه هویج پلو را یا بگیریم.

طرز تهیه هویج پلو - دیجی فود

روش اول: طرز تهیه هویج پلو با مرغ ریش ریش به سبک شیرازی

مواد لازم

  • برنج (ترجیحاً برنج ایرانی) ۴ پیمانه
  • پیاز بزرگ ۱ عدد
  • پیاز کوچک یک عدد
  • مرغ یک عدد سینه مرغ کامل
  • هویج فرنگی ۵ عدد
  • کره ۱۰۰ گرم
  • خلال پسته و بادام نصف پیمانه
  • خلال نارنج یا پوست پرتقال برای تزئین
  • شکر ۵ قاشق غذاخوری
  • آب ۲ لیوان
  • زرشک یا کشمش (متناسب با ذائقه) دو قاشق سوپ‌خوری
  • نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین به مقدار لازم
  • زعفران دم‌کرده ۳ قاشق غذاخوری

این میزان از مواد برای درست کردن یک وعده هویچ پلو چهارنفره کافی است. پس اگر تعدادتان کمتر و یا بیشتر است مواد را نصف و یا دو برابر کنید.

دستور سریع

طرز تهیه هویج پلو بسیار ساده است. به این صورت که ابتدا مرغ را با یک پیاز کوچک آب پز کنید. حالا هویج‌های شسته شده را پوست بگیرید و با رنده درشت، رنده کنید؛ و در تابه به همراه کره تفت دهید. تا هویج‌ها آماده می‌شوند در ظرفی دیگر مقداری پیازداغ آماده کنید و به ترتیب ابتدا شکر و بعد پیازداغ را به هویج اضافه کنید. حالا نوبت اضافه کردن پوست پرتقال یا نارنج است. بعد از آن ادویه‌ها را اضافه کنید و درب تابه را ببندید. مرغ پخته‌شده را ریش ریش کنید و به همراه زعفران به هویج و پیاز اضافه کنید. کمی تفت دهید و شعله را خاموش کنید.

برنج را طبق روال همیشگی بجوشانید و کمی دانه‌دارتر آبکش کنید، حالا به همراه مواد به صورت لایه لایه در قابلمه بریزید و اجازه دهید ۴۰ دقیقه دم بکشد. نوش جان

طرز تهیه هویج پلو - دیجی فود

در دستور پخت هویج پلو با مرغ مرحله به مرحله در کنار شماییم

  1. در طرز تهیه هویج پلو ابتدا سینه مرغ را به همراه یک پیاز کوچک، مقداری نمک و ۲ لیوان آب روی شعله قرار دهید تا بپزد.
  2. پیاز متوسط را خلالی خورد کرده و با مقداری روغن در تابه تفت دهید تا سرخ و طلایی شود.
  3. در این فاصله هویج‌ها را شسته و پوست بگیرید، با رنده درشت رنده کنید و در تابه‌ای جدا با مقداری کره تفت دهید تا زمانی که نرم و سبک شوند.
  4. شکر را به هویج‌ها اضافه کنید تا روی حرارت ملایم آب شود.
  5. پیازداغ را به هویج و شکر اضافه کنید و تفت دهید.
  6. مرغ را بعد از پخته شدن ریش ریش کنید و به همراه ادویه‌ها و نصف زعفران به هویج و پیاز اضافه کنید. کمی تفت‌داده و اجازه دهید ادویه‌ها موادتان را مزه دار کنند.
  7. برنج را بجوشانید و کمی دانه‌دارتر آبکش کنید. این کار مانع از شفته و شل شدن برنج در طرز تهیه هویج پلو می‌شود.
  8. ته یک قابلمه را چرب کرده و ته‌دیگ موردعلاقه‌تان را بچینید. حالا به ترتیب از برنج آبکش شده و مواد آماده‌شده داخل قابلمه بریزید. لایه‌ها را تا تمام شدن برنج و مواد ادامه دهید. اگر می‌خواهید در آخر یک هویچ پلو قالبی داشته باشید قبل از گذاشتن درب قابلمه کمی برنج را با پشت کفگیر فشرده کنید.
  9. برنج برای دم کشیدن ۴۰ دقیقه زمان نیاز دارد در این فاصله باید زرشک و خلال‌ها را آماده کنید. البته در ابتدا گفتیم که استفاده از زرشک و کشمش کاملاً اختیاری و بسته به سلیقه شما دارد.
  10. در یک تابه زرشک‌هایی که خوب شسته‌اید را با یک قاشق چای‌خوری شکر تفت دهید. اگر از کشمش استفاده می‌کنید نیازی به اضافه کردن شکر نیست. در آخر خلال پسته و بادام و خلال پوست پرتقال را هم اضافه کنید و چنددقیقه‌ای تفتشان دهید. این ترکیب را تا آماده شدن هویج پلو کنار بگذارید.

سؤال‌هایی که ممکن است در طرز تهیه هویج پلو با آن روبرو شوید!

۱. اگر بخواهیم به جای مرغ ریش ریش شده از مرغ تکه‌تکه شده استفاده کنیم چه؟

ابتدا مرغ را بشورید و تکه‌تکه کنید. بهتر است برای این کار هم از سینه مرغ استفاده کنید و آن را مکعبی برش بزنید. پیازداغی که قرار بود برای تفت دادن با هویج‌ها درست کنید زودتر آماده کنید و ۳ قاشق از آن را به همراه تکه‌های مرغ در تابه دیگری بریزید. بعد از اینکه مرغ کمی طلایی شد ادویه‌ها را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید تا هم مرغتان به خوبی مزه دار شود و هم بوی خامی ادویه‌ها گرفته شود. حالا می‌توانید این مرغ را به همراه هویج و پیاز لابه‌لای برنج بریزید و یا در آخر روی دیس برنج بچینید.

۲. پوست پرتقال خشک‌شده استفاده کنیم یا تازه؟

هیچ فرقی ندارد از کدام یکی استفاده می‌کنید؛ اما اگر قرار باشد از پوست پرتقال تازه استفاده کنید باید یک مرحله به مراحل قبلی در طرز تهیه هویج پلو اضافه کنید. پوست پرتقال تازه کمی تلخ است به همین خاطر باید قبل از اضافه شدن به غذا دو یا سه بار در آب جوشانده شود. به این ترتیب که در یک قابلمه آب را به جوش بیاورید و پوست پرتقال یا نارنج را اضافه کنید. بعد از پنج دقیقه جوشیدن آبکش کرده و این کار را دو بار دیگر هم تکرار کنید. آخرین بار خلال‌های پوست پرتقال‌ را با آب سرد بشویید و در درست کردن غذا از آن‌ها استفاده کنید.

۳. آیا استفاده از خلال پسته و بادام در طرز تهیه هویج پلو اجباری است؟

خیر. استفاده از زرشک، کشمش و خلال‌ها کاملاً اختیاری است و بیشتر جنبه تزئین دارد مگر اینکه خودتان طعم آن‌ها را در غذا دوست داشته باشید.

طرز تهیه هویج پلو - دیجی فود

سرو غذا

هویج پلو را بعد از دم کشیدن به دیس موردنظرتان انتقال دهید. فقط حواستان باشد که ابتدا مقداری از برنج را بردارید به همراه باقی‌مانده زعفران با زرشک و خلال‌های آماده‌شده مخلوط کنید. از این ترکیب برای تزئین نهایی در طرز تهیه هویج پلو استفاده می‌شود.

پیشنهاد می‌کنیم در کنار هویج پلو یک سالاد شیرازی اصیل هم درست کنید؛ و از خوردنشان لذت ببرید.

روش دوم: طرز تهیه هویج پلو با گوشت قلقلی به سبک تبریزی

این دستور با روشی که در درست کردن هویج پلو شیرازی گفتیم تفاوت چندانی ندارد. به جز دو مورد که برایتان توضیح می‌دهیم.

۱. در این روش خبری از شکر نیست. پس لازم نیست به هویج‌های تفت ‌داده شده شکر اضافه کنید. هویج را با پیازداغ و ادویه‌ها تفت دهید و اگر تمایل داشتید نصف قاشق غذاخوری رب گوجه به آن بزنید.

۲. این هویج پلو را معمولاً با گوشت قلقلی می‌پزند. چطور؟

مواد لازم

  • گوشت چرخ‌کرده ۵۰۰ گرم
  • پیاز متوسط ۱ عدد
  • زعفران دم‌کرده ۱ قاشق سوپ‌خوری
  • نمک و فلفل به میزان لازم

به این صورت که ابتدا پیاز را رنده کنید و به همراه گوشت چرخ‌کرده و ادویه‌ها کامل ورز دهید. حواستان باشد آب پیاز را همان ابتدا بگیرید. حالا مواد را نیم ساعت داخل یخچال استراحت دهید و بعد کوفته‌هایی به اندازه یک گردو از مایه گوشتی بگیرید و در روغن سرخ کنید.

این کوفته قلقلی‌ها را هم به همراه هویج و پیاز به لایه‌های برنج اضافه کنید و یا در انتها روی دیس غذا بچینید.

ذائقه شما چیست؟ ترجیح می‌دهید برای اولین بار طرز تهیه هویج پلو به سبک شیرازی را امتحان کنید یا روش دوم یعنی سبک تبریزی و پخت هویچ پلو با گوشت چرخ‌کرده؟

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه هویچ پلو
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل
میانگین امتیاز
۵1star1star1star1star1star Based on ۱ Review(s)


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات