طرز تهیه رشته پلو + نکات مهم و حرفه‌ای

طرز تهیه رشته پلو + نکات مهم و حرفه‌ای

رشته پلو از آن دسته پلوهای قدیمی و سنتی است که کمتر کسی دست رد به سینه آن می‌زند. در بسیاری از شهرهای ایران رشته پلو را به عنوان شام شب عید نوروز یا شب چهارشنبه سوری درست می‌کنند تا طبق یک روایت قدیمی رشته کار و زندگی دست‌شان بیاید. طرز تهیه رشته پلو به سلیقه افراد بستگی دارد و با مواد مختلف پخته و سرو می‌شود. رشته پلو را با مرغ زعفرانی، گوشت قلقلی، گوشت بوقلمون یا ماهی دودی سرو می‌کنند. در نقاط مختلف ایران نیز رشته پلو را با عدس، کشمش، زرشک یا خرما طبخ می‌کنند. با‌توجه به محبوبیت و طعم لذیذ این پلوی ایرانی، در این مقاله قصد داریم تا بهترین روش طبخ رشته پلو با مرغ زعفرانی که محبوب‌ترین ترکیب این پلو است را به‌همراه نکاتی ساده اما مهم به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه رشته پلو

مواد لازم در طرز تهیه رشته پلو برای ۶ نفر

  1. برنج ایرانی: ۵۰۰ گرم
  2. رشته پلویی: ۲۰۰ گرم
  3. سینه مرغ: ۴۰۰ گرم
  4. زعفران دم شده: به مقدار دلخواه
  5. کره: ۱۰۰ گرم
  6. پیازداغ: ۳ قاشق غذاخوری
  7. آب: به مقدار لازم
  8. روغن مایع: به مقدار لازم
  9. نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار دلخواه
  10. دارچین: یک‌دوم قاشق چایخوری
  11. کشمش پلویی: یک پیمانه یا در صورت دلخواه کمی بیشتر
  12. زرشک (در صورت دلخواه) برای تزیین: یک‌دوم پیمانه

طرز تهیه رشته پلو

طرز تهیه رشته پلو به‌صورت مرحله‌به‌مرحله

مرحله اول

  • برای داشتن رشته پلو با مرغ زعفرانی ابتدا باید مرغ‌ها را آماده کنید. برای این کار پیاز را خلالی و نازک خرد کرده و در کره و روغن تفت دهید.
  • سپس مرغ‌ها را به پیاز‌داغ اضافه کرده و با کمی زرد‌چوبه، نمک و فلفل سیاه تفت دهید.
  • زمانی که رنگ مرغ‌ها سفید و کمی طلایی شد، یک لیوان آب جوش به آن اضافه کرده و حرارت را کم کنید تا مرغ‌ها به‌آرامی بپزند.

مرحله دوم

  • وقتی که مرغ‌ها خوب پخته شدند و تقریبا تمام آب آن کشیده شد (باید مقدار کمی آب مرغ، حدود نیم سانت، کف قابلمه باقی بماند) مرغ‌ها را از قابلمه خارج کرده و اجازه دهید کمی خنک شود.
  • پس از آن‌که مرغ‌ها خنک شدند، آن‌ها را با دست ریش‌ریش کنید.
  • مرغ‌های ریش شده را با کمی و زعفران دم‌کرده در همان قابلمه‌ای که حاوی آب مرغ است بریزید و کمی تفت دهید.
  • در این مرحله یک‌دوم قاشق چایخوری یا کمتر دارچین به مرغ‌ها اضافه کنید.
  • حرارت گاز را کمی زیاد کنید و اجازه دهید آب داخل قابلمه خشک شود و سپس قابلمه را از روی حرارت برداشته و سراغ درست کردن رشته‌پلو بروید.

مرحله سوم

  • بعد از درست کردن مرغ زعفرانی، باید مراحل پخت و آبکش کردن پلو را انجام دهید.
  • بهتر است برنج و رشته‌ها را به‌صورت جداگانه در آب بپزید و آبکش کنید تا رشته پلو شفته یا خشک نشود.
  • برای پختن رشته پلویی ابتدا در یک قابلمه آب را به جوش آورده و سپس مقداری نمک و روغن اضافه کنید. روغن باعث می‌شود تا رشته‌ها به هم نچسبند.
  • رشته‌های پلویی را مثل ماکارونی خرد کرده و در آب جوش بریزید.
  • زمانی که رشته‌ها نرم شد، آن‌ها را آبکش کنید.
  • برنج را هم که از قبل خیس کرده بودید در قابلمه‌ای جدا داخل آب جوش ریخته و به روش همیشگی خودتان آبکش کنید؛ ولی این‌بار چند ثانیه قبل از آبکش کردن برنج، رشته‌های آبکش‌شده را هم در قابلمه‌ای که برنج در حال جوشیدن است ریخته و با هم مخلوط کنید.
  • پخت و آبکش کردن برنج و رشته به‌صورت جدا پیش از مرحله دم‌کردن، باعث می‌شود از میزان نرم شدن رشته‌های پلویی و آماده شدن برنج برای آبکش کردن مطمئن شوید.

مرحله چهارم

  • مقداری روغن مایع کف قابلمه بریزید و وقتی که داغ شد، چند ورق سیب زمینی یا چند تکه نان برای ته‌دیگ کف قابلمه بگذارید.
  • سپس مخلوط برنج و رشته پلویی آبکش شده را به آن اضافه کنید.
  • کمی کره روی برنج بگذارید و برای اینکه رشته‌ها خشک نشوند علاوه بر کره، یک‌دوم فنجان آب هم روی رشته پلو بریزید و سپس آن را دم کنید.
  • ۴۵ دقیقه برای دم کشیدن رشته پلو روی شعله ملایم گاز کافی است.
  • بهتر است ابتدا کمی شعله گاز را زیاد کنید تا برنج بخار کند و سپس بعد از ۵ دقیقه شعله را کم کنید تا برنج دم بکشد.

مرحله پنجم

  • در فاصله دم کشیدن رشته پلو، کشمش‌ها را آماده کنید.
  • در یک ماهیتابه مناسب کمی کره بریزید و کشمش‌ها را در کره یا روغنی که خیلی داغ نیست کمی تفت دهید.
  • در این مرحله می‌توانید به مقدار دلخواه پودر دارچین روی کشمش بپاشید.
  • اگر طعم کشمش را در رشته پلو دوست ندارید، می‌توانید زرشک را جایگزین آن کنید.
  • برای این کار حدود ۱۵ دقیقه زرشک‌ها را در مقداری آب بخیسانید.
  • در یک ماهیتابه مناسب کمی کره بریزید و بعد از آب شدن کره، زرشک‌ها را اضافه کنید و سپس آن‌ها را روی شعله ملایم گاز تفت دهید که نسوزند.
  • اگر طعم ترش زرشک را زیاد دوست ندارید یک‌دوم قاشق چایخوری شکر به زرشک‌ها اضافه کنید تا طعمی ملس به غذای شما ببخشد.

مرحله ششم

  • در این مرحله رشته پلو و مرغ زعفرانی مجلسی شما آماده سرو است.
  • مقداری کره داغ کنید و روی رشته پلو بریزید.
  • حتی می‌توانید برای ایجاد رنگی دل‌چسب مقدار کمی زردچوبه به کره اضافه کنید.
  • در‌نهایت رشته پلو را در ظرف مناسب بکشید و روی آن را با مرغ زعفرانی تفت داده شده و کشمش یا زرشک تزیین کنید.
  • می‌توانید رشته پلو را با سالاد شیرازی و سالاد کاهو و انواع ترشی یا ماست و دوغ سرو کنید. نوش جان.

طرز تهیه رشته پلو
در این مقاله سعی داشتیم تا بهترین روش طرز تهیه رشته پلو با مرغ زعفرانی که محبوب‌ترین دور‌چین این پلو است را به شما آموزش داده و در حین آموزش، نکات و ترفند‌هایی ساده و موثر ارائه دهیم. اکنون وقت آن رسیده تا دست به‌کار شوید و اطرافیانتان را با پخت غذایی محبوب و خوش‌طعم، شگفت‌زده کنید.



0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات