طرز تهیه کباب دیگی با عطر زعفران، یک کباب ساده و خانگی

طرز تهیه کباب دیگی با عطر زعفران، یک کباب ساده و خانگی

کباب دیگی یکی از غذاهای اصیل و سنتی ما ایرانی‌هاست که در قدیم داخل دیگ‌های سفالی یا همان گمج گیلکی آماده می‌شد اما حالا آن را در تمام شهرهای کشور داخل قابلمه‌های روحی یا تابه می‌پزند. کباب دیگی از نظر ظاهری بسیار شبیه به کتلت است اما طعم کاملاً متفاوتی با کتلت دارد. این کباب خوشمزه بسیار سریع آماده می‌شود و آن را معمولاً با گوشت چرخ‌کرده گوسفندی که چرب تر است می‌پزند. در ادامه این مطلب از دیجی فود قرار است طرز تهیه کباب دیگی را به شما آموزش دهیم.

خیلی اوقات پیش آمده که هوس کباب کردیم اما نه وقت کافی برای پخت کباب را داشتیم نه شرایط سفارش از رستوران! در چنین شرایطی است که کباب دیگی به کمکتان می‌آید. کباب دیگی طعمی شبیه به کوبیده دارد اما بافت این کباب با کوبیده متفاوت است. کباب دیگی کمی سفت تر، آبدارتر و کم‌چرب‌تر از کوبیده‌های رستورانی است، از طرفی طعم ترش و گوجه و سس رب هم آن را از کوبیده متمایز کرده است.

در بعضی از رستوران‌ها می‌توان نام کباب دیگی را هم در منو کباب‌ها دید و این یعنی کباب دیگی بیشتر از آنچه فکرش را کنید محبوب شده است. این غذای خوشمزه معمولاً همراه با سس گوجه یا گوجه حلقه شده و سرخ شده سرو می‌شود. همچنینی می‌توان آن را همراه با پلو و یا با نان و سیب‌زمینی سرخ شده سرو کرد.

دیجی فود در این مقاله آموزشی به سراغ دو روش در تهیه یک کباب دیگی خوشمزه رفته است. با ما در ادامه این مطلب همراه باشید تا شما را با مواد لازم و طرز تهیه کباب دیگی آشنا کنیم.

طرز تهیه کباب دیگی - دیجی فود

مواد لازم در طرز تهیه کباب دیگی

  • گوشت چرخ‌کرده ۵۰۰ گرم (بهتر است از گوشت چرخ‌کرده گوسفندی یا مخلوط گوشت گوسفندی و گوساله استفاده کنید)
  • پیاز بزرگ ۲ عدد
  • گوجه‌فرنگی متوسط ۴ عدد
  • زعفران دم‌کرده ۳ قاشق غذاخوری
  • زردچوبه نصف قاشق چای‌خوری
  • پودر سیر یک‌چهارم قاشق چای‌خوری
  • پودر پیاز نصف قاشق چای‌خوری
  • نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
  • رب گوجه‌فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
  • روغن به اندازه کافی

طرز تهیه کباب دیگی - دیجی فود

طرز تهیه کباب دیگی مرحله به مرحله

  1. اولین مرحله در طرز پخت کباب دیگی آماده کردن مایه گوشتی کباب است. برای این کار ابتدا پیازها را شسته و رنده کنید. بهتر است این کار را با قسمت درشت رنده انجام دهید.
  2. حالا گوشت را به همراه ادویه‌ها و دو قاشق غذاخوری از زعفران دستور به پیاز رنده شده اضافه کنید و برای ده دقیقه حسابی ورز دهید. هرچه بیشتر ورز دهید انسجام مایه گوشتی بیشتر شده و کباب شما در نهایت ظاهر بهتری خواهد داشت.
  3. بهتر است مایه گوشتی کباب را برای ۱ ساعت در یخچال استراحت دهید و بعد بپزید. البته اگر فرصتتان برای این کار کافی نیست می‌توان از این مرحله در طرز تهیه کباب دیگی چشم‌پوشی کرد.
  4. مقداری روغن کف یک تابه بریزید و آن را روی حرارت ملایم گرم کنید.
  5. وقتی تابه گرم شد مایه گوشتی را کف آن پهن کنید. البته می‌توانید کباب‌ها را به هر فرمی که دوست دارید درآورده و درون روغن سرخ کنید؛ اما برای داشتن یک کباب دیگی مجلسی بهتر است آن را یکدست پهن کرده و در انتها به شکل کباب لقمه برش بزنید.
  6. درب تابه را ببندید و اجازه دهید کباب شما بپزد. وقتی کباب به روغن افتاد آن را به نوارهای مساوی برش زده و برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ شود.

در این فاصله سس کباب دیگی را آماده کنید.

طرز تهیه سس کباب دیگی

برای تهیه سس کباب دیگی نیاز به رب گوجه و گوجه پوره شده دارید.

  1. برای این کار ابتدا دو عدد گوجه را داخل میکسر به خوبی پوزه کنید.
  2. سپس پوره گوجه را به همراه رب گوجه در مقداری روغن سرخ کنید.
  3. وقتی آب گوجه تبخیر شد و رب به خوبی رنگ باز کرد، باقی‌مانده زعفران را به همراه نمک، فلفل و یک استکان آب به آن اضافه کنید. بعد از ده دقیقه سس کباب دیگی آماده است.
  4. سس رب گوجه‌فرنگی را به کباب‌ها اضافه کنید. درب تابه را ببندید و اجازه دهید سس و کباب به خوبی بپزند.
  5. از این فرصت برای سرخ کردن گوجه‌ها در یک تابه دیگر استفاده کنید. البته می‌توانید گوجه‌ها را از وسط نصف کرده و کنار کباب‌ها بچینید تا به همراه سس و کباب پخته شوند.

طرز تهیه کباب دیگی - دیجی فود

نکات بیشتر در پخت کباب دیگی

  • طرز تهیه کباب دیگی بهتر است از مخلوط گوشت گوساله و گوشت گوسفند استفاده می‌شود اما این نکته را فراموش نکنید که هرچه میزان گوشت گوسفندی در آن بیشتر باشد در نهایت کباب خوشمزه‌تری خواهید داشت.
  • برای تهیه کباب دیگی حواستان باشد که از گوشت خیلی چرب استفاده نکنید. اگر میزان چربی در گوشت چرخ‌کرده خیلی بالا باشد کباب‌های شما به هنگام پخت تغییر سایز زیادی می‌دهند و به اصطلاح خیلی جمع می‌شوند.
  • می‌توانید برای عطر بهتر کباب دیگی در انتهای پخت یک قالب کره ۵۰ گرمی روی آن رنده یا خرد کنید.
  • استفاده از تخم‌مرغ در تهیه این نوع کباب اصلاً مرسوم نیست چراکه این کار اصلی‌ترین علت سفت شدن کباب دیگی است.
  • در طرز تهیه کباب دیگی شعله گاز باید بسیار کم باشد تا کباب شما به خوبی مغزپخت شود. شعله زیاد فقط روی کباب را سرخ می‌کند و باعث خشک شدن آن می‌شود.
  • حتماً آب پیاز را بعد از رنده کردن بگیرید. چون آب پیاز از منسجم شدن بافت کباب شما جلوگیری می‌کند.
  • اگر به طعم ادویه‌ها در غذا علاقه دارید می‌توانید در سس کباب دیگی از مقداری رزماری برا ایجاد طعم بیشتر استفاده کنید.
  • کباب دیگی را می‌توان با گوشت چرخکرده مرغ هم آماده کرد.

اگر شما نکته دیگری در طرز تهیه کباب دیگی به ذهنتان می‌رسد که ما اینجا ننوشته‌ایم حتماً در کامنت‌ها برایمان بنویسید.



0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات