طرز تهیه شیشلیک به سه روش، کباب کردن، سرخ کردن و شیشلیک در فر

طرز تهیه شیشلیک به سه روش، کباب کردن، سرخ کردن و شیشلیک در فر

شیشلیک برگرفته از واژه‌ای ترکی است و به تمام کباب‌هایی که به سیخ کشیده شده‌اند گفته می‌شود؛ به عبارتی شیش در زبان ترکی قفقازی به معنای سیخ است و لیک به تمام گوشت‌هایی که به سیخ کشیده شده‌اند اطلاق می‌شود. بیشتر افراد به‌اشتباه تصور می‌کنند معنی شیشلیک یعنی کبابی که از شش تکه گوشت تشکیل‌شده باشد اما معنی شیشلیک، به‌ نوعی کباب سیخی اشاره دارد. بهترین کباب شیشلیک از راسته دنده‌ گوسفندی درست‌شده و به دلیل طبخ مخصوصی که دارد در منوی هر رستورانی دیده نمی‌شود. در این مقاله قصد داریم طرز تهیه شیشلیک را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه شیشیلیک - دیجی فود

مواد لازم برای تهیه بهترین کباب شیشلیک مخصوص ۴ نفر

  • گوشت دنده گوسفندی با استخوان ۱ کیلو
  • پیاز درشت ۲ عدد
  • ماست(در صورت تمایل) ۲ قاشق غذاخوری
  • فلفل سیاه، نمک و زعفران دم‌کرده به میزان لازم

طرز تهیه بهترین کباب شیشلیک

  1. طرز تهیه شیشلیک کبابی به این صورت است که گوشت دنده را به قطعات کوچک‌تر تقسیم می‌کنند به‌گونه‌ای که حداقل دو دنده روی هر تکه وجود داشته باشد. زعفران دم‌کرده و فلفل سیاه از اصلی‌ترین مواد طعم ‌دهنده شیشلیک هستند که بهتر است در همین ابتدا آن‌ها را به گوشت اضافه کرده و خوب باهم مخلوط کنید تا زعفران کاملاً به خورد تکه‌های گوشت‌ برود. سپس در مرحله‌ بعد پیازها را به‌صورت خلالی ریز کرده و به گوشت‌ها اضافه می‌کنیم.
  2. در صورت تمایل می‌توانید مقداری ماست در انتها به گوشت‌ها اضافه کنید. از دیگر مواد طعم‌دهنده شیشلیک که در برخی دستورات طرز تهیه شیشلیک کبابی از آن‌ها نام برده شده است می‌توان به آب‌لیمو تازه، مقداری آب انار، کمی دارچین و میخک اشاره کرد که هر شخصی می‌تواند با توجه به سلیقه خود از آن‌ها استفاده کند.
  3. در مرحله بعد لازم است روی گوشت‌ها سلفون کشیده و حداقل به مدت ۵ تا ۶ ساعت در یخچال قرار دهید. پس از گذشت زمان ذکر شده گوشت‌ها را از یخچال خارج کرده و روی تخته کار قرار می‌دهیم؛ دنده‌ آن را در دست گرفته و قسمت بالای دنده که شامل گوشت دنده است را به‌وسیله بیفتک کوب به‌آرامی می‌کوبیم؛ حال نوبت سیخ کشیدن دنده‌ها است.
  4. برای سیخ کشیدن تکه‌های گوشت آن را به شکلی در سیخ می‌کشیم که از وسط دو استخوان دنده رد شود. بعد از این که کباب‌ها به سیخ کشیده شدند آن‌ها را به روی حرارت ملایم آتش قرار داده تا پخته شوند. توجه داشته باشید اگر حرارت زیاد باشد، ممکن است روی کباب بسوزد و داخل آن خام بماند، که شکل خوشایندی نخواهد داشت. می‌توانید در حین اینکه دنده‌ها به‌ آرامی در حال مغزپخت شدن هستند؛ مقداری کره، آب‌لیمو و زعفران دم‌کرده را باهم مخلوط کرده و با یک قلمو آن را بر روی کباب بمالید تا کبابتان خوش‌عطر و تردتر شود.

طرز تهیه شیشیلیک - دیجی فود

طرز تهیه شیشلیک سرخ شده

  1. اگر قصد تهیه‌ یک کباب خوشمزه خانگی را دارید اما مکانی برای درست کردن کباب ندارید یکی از پیشنهادهای ما به شما نوع سرخ‌شده‌ شیشلیک است. طرز تهیه شیشلیک سرخ شده بسیار ساده است برای این کار ابتدا دنده‌ها را به همراه پیاز خورد شده و ادویه‌جاتی نظیر نمک و فلفل، طعم‌دار کنید؛ بعد از گذشت چند ساعت گوشت‌ها کاملاً طعم‌دار شده و آماده سرخ شدن در تابه است. به این صورت که ابتدا ماهی‌تابه را روی شعله گاز قرار داده و درون آن به مقدار لازم روغن بریزید پس‌ از این که روغن داغ شد، دنده‌ها را بین ۵ تا ۱۰ دقیقه سرخ‌کنید. البته امکان دارد دنده چربی زیادی داشته باشد که در این صورت نیازی به استفاده از روغن نیست، چرا که چربی دنده، به تنهایی جایگزین روغن است و باعث سرخ شدن آن‌ها خواهد شد.
  2. بعد از این که دو طرف دنده‌ها به‌خوبی سرخ شد، می‌توانید مقداری آب به آن اضافه کنید، حال شعله گاز را کم کرده و اجازه دهید تا گوشت کاملاً مغزپخت شود؛ برای پخت کامل گوشت‌ها حدوداً به ۳ تا ۴ ساعت زمان نیاز دارید. ممکن است در این مدت‌زمان مجبور شوید چندین بار به دنده‌ها آب اضافه کنید تا ته نگیرند و نسوزند؛ بهتر است کم‌کم آب را اضافه کنید.
  3. طرز تهیه شیشلیک در ماهی‌تابه ساده‌ترین و راحت‌ترین روش طبخ این کباب خوش‌طعم است. در انتها، برای سرو بهترین کباب شیشلیک سرخ‌شده در بشقاب می‌توانید دنده‌های سرخ‌شده را به همراه گوجه و مقداری قارچ‌ سرخ‌شده تزیین کنید و از طعم بی‌نظیر غذای خود لذت ببرید.

طرز تهیه شیشلیک در فر

گاهی امکان استفاده از زغال وجود ندارد و نوع سرخ‌کرده‌ کباب شیشلیک هم برایمان خوشایند نیست؛ در این حالت تنها راه باقی‌مانده طبخ شیشلیک با استفاده از فر است. طرز تهیه شیشلیک در فر بدین‌صورت است که بعد از پشت سر گذاشتن مراحل طعم‌دار کردن دنده‌ها، ۵ تا ۶ ساعت به دنده‌ها زمان دهید تا در یخچال بمانند، سپس آن‌ها را از یخچال خارج کرده و تمام قسمت‌های دنده‌ها را به سس کباب آغشته کنید. در مرحله بعد سینی فر را چرب کرده و تکه‌های گوشت را داخل سینی بچینید. فر را روی درجه حرارت ۱۸۰درجه سانتی‌گراد تنظیم کرده و ۴۰ تا ۵۰ دقیقه زمان دهید تا دنده‌ها خوب برشته و طلایی شوند؛ مابین این مدت‌زمان حتماً به کباب‌ها سر بزنید تا نسوزند.

فوت‌وفن‌های پخت کباب شیشلیک

  • بهترین کباب شیشلیک، کبابی است که خشک نشده باشد.
  • سس کباب به ترد شدن شیشلیک کمک شایانی می‌کند، هر چه این سس غلیظ‌تر باشد؛ کباب خوشمزه‌تر خواهد شد به همین منظور پس‌ از این که مواد سس کباب را مخلوط کردید آن را روی حرارت ملایم بگذارید تا کمی حالت غلظت به خود بگیرد سپس آن را روی تکه‌های گوشت و دنده بمالید.
  • گاهی فرصت کافی وجود ندارد تا دنده‌ها را چند ساعت در یخچال بگذارید؛ در این حالت کیوی معجزه‌گری خواهد شد که روند پخت غذا را سرعت می‌بخشد، می‌توانید کباب‌ها را به مدت حداکثر یک ساعت داخل ظرفی که کیوی له‌شده درون آن ریخته‌اید قرار دهید؛ کیوی حالت اسیدی دارد و بافت گوشت را خیلی زود نرم می‌کند.
  • توجه داشته باشید اگر تکه‌های گوشت مدت‌زمان زیادی درون کیوی له‌شده خوابانده شود، بافت خود را از دست خواهند داد و حتی ممکن است، کیوی گوشت را فاسد کند.
  • مهم‌ترین نکته‌ای که باید مدنظر داشته باشید این است که گوشت به‌ هیچ‌ وجه نباید قبل از کبابی شدن، جوشیده شود؛ تنها زمانی اقدام به جوشاندن گوشت کنید که آن را در ماهی‌تابه سرخ‌کرده‌اید.
  • بهترین کباب شیشلیک را زمانی تحویل خواهید گرفت که صبوری به خرج دهید؛ غذا را با حرارت ملایم بپزید و برای آماده شدن آن عجله نکنید.
  • یادتان باشد نمک را در مرحله آخر روی گوشت‌ها بپاشید! اضافه کردن نمک از همان ابتدا سبب سفت شدن بافت گوشت شده و مانع از مغزپخت شدن آن خواهد شد.

 



0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات