طرز تهیه مرحله به مرحله لوبیا پلو و فوت و فنهای پخت آن

لوبیا پلو یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است. طرز تهیه لوبیا پلو در نقاط مختلف کشور، متفاوت است. این غذا را میتوانید به عنوان وعده ناهار یا شام استفاده کنید. مواد اصلی در این غذا ، برنج، لوبیا سبز، پیاز، رب و ادویه برای طعمدار کردن آن است. اما هیچ محدودیت خاصی برای طبخ آن وجود ندارد و اگر مایل باشید پروتئین را هم به این وعده غذایی اضافه کنید، میتوانید از گوشت لقمهای یا چرخ کرده، گوشت مرغ و قارچ نیز استفاده کنید. در طرز تهیه لوبیا پلو که در ادامه بررسی میکنیم، آماده کردن مواد آن حدود ۱۵ دقیقه طول میکشد و مدت زمان پخت آن نیز تقریبا یک ساعت و ۳۰ دقیقه است. توجه داشته باشید که این مواد اولیه برای طرز تهیه لوبیا پلو برای ۴ نفر است و شما میتوانید با توجه به تعداد نفراتی که مورد نظرتان است، مواد اولیه را به همین نسبت، کم یا زیاد کنید.
مواد لازم برای پخت لوبیا پلو
- برنج: ۴ پیمانه
- لوبیا سبز خرد شده: ۴۰۰ گرم
- گوشت چرخ کرده گاوی: ۴۰۰ گرم
- سیر: ۲ حبه
- رب گوجه فرنگی: ۵۰ گرم
- پیاز: ۱ عدد
- ادویه لوبیا پلو (فلفل، نمک، زردچوبه، دارچین، پودر زعفران، پودر کاری، زیره): به مقدار لازم
- روغن مایع: به مقدار لازم

طرز تهیه لوبیا پلو در یک نگاه
- پیاز و سیر را با مقداری روغن تفت دهید.
- گوشت را همراه با فلفل، دارچین، زردچوبه و زیره به آن اضافه کنید.
- لوبیاهای نیمپز شده را به آن اضافه کنید.
- رب به همراه کمی نمک و فلفل را در ظرف دیگری تفت بدهید و به مواد قبلی اضافه کنید.
- برنج را آبکش کرده و با مواد آماده شده مخلوط و سپس دم کنید.
طرز تهیه لوبیا پلو با جزئیات کامل و مرحله به مرحله
- قدم اول: ابتدا پیازها و سیرها را شسته و به صورت نگینی ریز کنید. سپس روغن را در ماهیتابه بریزید و روی شعله ملایم قرار دهید تا کمی داغ شود. بعد از اینکه روغن داغ شد، پیاز و سیر خرد شده را به همراه مقداری نمک در آن تفت بدهید. بعد از اینکه سیر و پیازها کمی نرم شدند، گوشت چرخ کرده را نیز به آن اضافه کنید و کاملا آنها را مخلوط کنید. بعد از آنکه پیازها آب انداختند و رنگ گوشت چرخ کرده شروع به تغییر کرد، ادویه لوبیا پلو را نیز به آن اضافه و به خوبی هم بزنید.
- قدم دوم: لوبیاها را خرد کنید. توجه داشته باشید که چگونگی خرد کردن لوبیاها در طرز تهیه لوبیا پلو ، به سلیقه شما بستگی دارد. اما بهتر است آنها را در سایزهای یکسان و مناسب ریز کنید تا هم پخت آن راحتتر و سریعتر باشد و هم غذای شما جلوه زیباتری داشته باشد. بعد از ریز کردن لوبیا سبز آن را در یک ماهیتابه جدا همراه با مقداری روغن تفت دهید و بعد از آنکه آب گوشتها کمی تبخیر شد، آنها را نیز به گوشتها اضافه کنید تا پخته شوند.
- قدم سوم: در ظرف دیگری، رب را به همراه نمک و فلفل تفت بدهید و به مواد قبلی اضافه کنید و صبر کنید تا مواد به خوبی تفت بخورند. در این مرحله مواد لوبیا پلوی شما آماده است.
- قدم چهارم: در یک قابلمه مناسب برای مقدار برنجی که در نظر دارید، مقداری آب و نمک بریزید و روی شعله زیاد بگذارید تا آب جوش بیاید. سپس برنج شسته شده را به آب در حال جوش اضافه کنید و روی شعله ملایم قرار دهید تا پخته شود. مدت زمانی که باید برنج در این وضعیت قرار داشته باشد، به نوع برنج شما بستگی دارد. اما برای اطمینان خاطر پس از حدود ۱۰ دقیقه برنجها را چک کنید. اگر اطراف دانههای برنج کمی نرم شده باشد یا اصطلاحا برنج هنوز زنده باشد، زمان آبکش کردن آن است.
- قدم پنجم: بعد از اینکه برنج را آبکش کردید، کف قابلمه را چرب کنید و مقداری نان لواش یا سیب زمینی را به عنوان ته دیگ دلخواه خود، در کف آن قرار دهید. میتوانید کف قابلمه را به کمی زعفران نیز آغشته کنید. در این صورت ته دیگی طلایی و خوش عطر خواهید داشت. سپس مواد آماده شده و برنج را به صورت لایه لایه در قابلمه بریزید. این کار را تا زمانی که همه مواد تمام شوند تکرار کنید. سپس بگذارید تا روی شعله ملایم گاز دم بکشد. بعد از ۲۰ دقیقه، لوبیا پلوی خوشمزه شما آماده است.

نکاتی راجع به طرز تهیه لوبیا پلو
- در دستور فوق ما از گوشت چرخ کرده برای تهیه لوبیا پلو استفاده کردیم. شما میتوانید با توجه به سلیقه خودتان از گوشت تکهای نیز به جای گوشت چرخ کرده استفاده کنید. فقط ممکن است زمان پخت آن کمی طولانیتر شود.
- در هنگام دم کردن برنج، اگر چند سوراخ با انتهای قاشق روی برنج ایجاد کنید، باعث میشود که بخار از طریق آن سوراخها خارج شود. این کار از نرم شدن بیش از حد برنج جلوگیری میکند.
- هیچ الزام و قاعده مشخصی برای نوع و مقدار ادویهها وجود ندارد. شما میتوانید ادویه لوبیا پلو را با توجه به ذائقه و سلیقه خودتان انتخاب کنید.
طرز تهیه لوبیا پلو بدون گوشت چگونه است؟
اگر گیاه خوار هستید، میتوانید لوبیا پلو را بدون گوشت و با استفاده از جایگزینهای آن تهیه کنید. به عنوان مثال میتوانید از سویا یا سیب زمینی استفاده کنید. طرز تهیه لوبیا پلو بدون گوشت نیز تفاوت چندانی با طرز تهیه لوبیا پلو معمولی ندارد. فقط یادتان باشد که اگر از سویا استفاده میکنید، ابتدا آن را ۱۵ دقیقه در آب جوش خیس کنید و بعد آن را آبکش و سپس سرخ کنید. همچنین اگر از آن دسته افرادی هستید که میخواهید گوشت قرمز را از رژیم غذایی خود حذف کنید، به شما توصیه میکنیم که از طرز تهیه لوبیا پلو با مرغ استفاده کنید.

روش سرو لوبیا پلو
بعد از اینکه لوبیا پلو آماده شد، میتوانید با کره یا روغن حیوانی روی آن را روغن بدهید. همان طور که میدانید، زعفران یکی از ادویههای بسیار پرکاربرد در آشپزی ایرانی است. برای اینکه لوبیا پلوی شما عطر و طعم بیشتری داشته باشد، خوب است مقداری زعفران نیز دم کنید و آن را با برنج قاطی کنید. در مرحله بعد میتوانید آن را در یک دیس بزرگ به همراه چاشنیهای مختلف سرو کنید. سالاد شیرازی یا ماست از بهترین گزینههایی است که میتوانید همراه با لوبیا پلو میل کنید.در این متن، طرز تهیه لوبیا پلو را بررسی کردیم. با رعایت نکات مهم آشپزی و همچنین تمرین و کسب تجربه، میتوانید نتیجه دلخواه خود را کسب کنید. شما نیز اگر تجربهای در پخت این غذا دارید، با ما به اشتراک بگذارید.
اگر به انواع پلو ایرانی علاقه مند هستید:
[…] […]
[…] طرز تهیه لوبیا پلو یک غذای سالم و خوشمزه با لوبیا سبز! […]