خوراک کوفته ریزه یک خوراک سنتی ایرانی + دستور تهیه و ترفندها

خوراک کوفته ریزه یک خوراک سنتی ایرانی + دستور تهیه و ترفندها

خوراک کوفته ریزه یا خوراک کوفته قلقلی یکی از خوراک های بسیار راحت و خوشمزه می باشد برای روزهایی که زمان زیادی ندارید و یا به دنبال تهیه یک غذای خوشمزه می باشید. شما می توانید خوراک کوفته ریزه را به عنوان وعده اصلی به همراه نان و پلو میل کنید و به دلخواه می توانید انواع سبزیجات را در آن استفاده کنید. همان طور که از نام این غذا پیداست شما ابتدا باید کوفته ریزه تهیه کنید سپس به سراغ تهیه خوراک بروید یکی از راه های وا نرفتن کوفته ورز دادن و منسجم کردن و استراحت دادن به مایه کوفته قلقلی می باشد. امروز در دیجی فود طرز تهیه خوراک کوفته ریزه را به شما آموزش خواهیم داد با ما همراه باشید.

کوفته ریزه یکی از غذاهای خوشمزه و لذیذ ایرانی است که از گوشت چرخ کرده تهیه می‌شود. کوفته ریزه را به همراه نان یا برنج کته‌ای سرو می‌کنند. نام دیگر کوفته ریزه، کوفته قلقلی است. کوفته ریزه یک غذای مقوی و پرکالریه به خاطر گوشت و همچنین ادویه‌هایی که در تهیه آن به کار برده می‌شود. در ادامه شما را با طرز تهیه کوفته ریزه خوشمزه و مجلسی آشنا خواهیم کرد.

خوراک کوفته ریزه - دیجی فود

مواد لازم برای درست کردن خوراک کوفته ریزه

  • گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
  • تخم مرغ  ۱ عدد
  • پیاز ۲ عدد متوسط
  • آرد نخودچی به مقدار لازم
  • روغن مایع  به مقدار لازم
  • گوجه فرنگی ۱ عدد
  • رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذا خوری
  • نمک، زردچوبه و فلفل سیاه     به میزان لازم

خوراک کوفته ریزه - دیجی فود

طرز تهیه خوراک کوفته ریزه با گوشت چرخ کرده

  1. در مرحله اول پیاز‌ها را پوست بگیرید و بشویید. سپس یکی از پیاز ها را با رنده ریز رنده کنید. آب آن را دور بریزید و پیاز را در یک کاسه بزرگ و گود بریزید.
  2. گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید و خوب آن ها را مخلوط کنید.
  3. تخم مرغ‌ها را در یک کاسه بشکنید و خوب هم بزنید تا سفیده و زرده آن ها را به خوبی قاطی شوند. سپس آن را به کاسه گوشت چرخ کرده اضافه کنید و هم بزنید.
  4. به مقدار لازم نمک، زردچوبه و فلفل را بر روی مواد بریزید و ۱ قاشق غذا خوری آرد نخودچی را به صورت کم کم و هنگامی که دارید گوشت چرخ کرده را ورز می‌دهید به آن اضافه کنید. می توانید یک قاشق دیگر آرد نخودچی را در صورتی که احساس کردید مایه کوفته ریزه بسیار شل است اضافه کنید. البته به این نکته نیز توجه کنید که بیش از حد مایه کوفته ریزه سفت شود، باعث می شود که در هنگام سرخ کردن کوفته های شما خشک می شود. و در صورت سفت شدن مایه کوفته ریزه مقداری آب ولرم به آن اضافه کنید. بنابراین حد وسط را رعایت کنید و مایه کوفته ریزه شما نه زیاد سفت باشد و نه شل باشد.
  5. برای آماده کردن کوفته ریزه یک مقدار از آن را با قاشق بردارید و با کف دست به صورت دایره وار بچرخانید تا کوفته گرد تشکیل شود. سعی کنید اندازه کوفته خیلی بزرگ نباشد که مغز آن پخته نشود و خیلی ریز نباشد، که سریع بسوزد و خشک شود. کوفته آماده شده را در روغن داغ قرار دهید و بگذارید تا سرخ شود.
  6. برای اینکه کوفته ریزه‌ها سرخ شوند باید از یک قابلمه با عمق زیاد استفاده کنید و مقدار زیادی روغن در آن بریزید تا کوفته‌ها در آن غوطه ور شوند. برای این کار روغن را در قابلمه بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید و بگذارید تا روغن کاملا داغ شود تا در هنگامی که کوفته ریزه ها را به قابلمه اضافه می‌کنید، آن‌ها کاملاً مغز پخت شوند.
  7. حالا سس کوفته ریزه را آماده کنید. برای این کار ابتدا گوجه فرنگی‌ها را کاملاً بشویید و بر روی تخته آشپزخانه با یک چاقوی تیز کاملاً ریز خرد کنید. دیگر پیاز را هم بر روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی خرد کنید. یک تابه را انتخاب کنید درون آن روغن بریزید و بگذارید تا روی اجاق گاز با حرارت متوسط تا روغن داغ شود. پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا مقداری نرم شود.
  8. سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و تیره رنگ شود. سپس گوجه فرنگی خرد شده را به همراه نمک و فلفل سیاه به تابه اضافه کنید و کاملا هم بزنید تا مواد طعم یکدیگر را بگیرند و تفت بخورند.  در نهایت یک پیمانه آب به تابه اضافه کنید و بگذارید تا سس آماده شود.
  9. در آخر کوفته های سرخ شده را در سس قرار دهید و با حرارت کم بگذارید تا خوب کوفته ریزه‌ها طعم دار شوند و همچنین آب سس تبخیر شود و جا بیفتند. بعد از آماده شدن کوفته ریزه می توانید آن را با پلو و یا به همراه نان در کنار سبزی خوردن سرو کنید.
  10. اضافه کردن سیر، سبزیجات خرد شده، فلفل دلمهای و قارچ به سس آن کاملا دل‌بخواهی است و طعم ویژهای به آن می‌دهد.

خوراک کوفته ریزه - دیجی فود

روشی دیگر در طرز تهیه خوراک کوفته قلقلی

مواد لازم

  • گوشت چرخ کرده ۴۰۰ گرم
  • هویج ۳ عدد
  • نخود فرنگی ۱ پیمانه
  • سیب زمینی ۳ عدد
  • فلفل دلمه ۱ عدد
  • پیاز ۲ عدد
  • رب ۲ ق غذا خوری
  • سیر ۲ حبه
  • آب نارنج یا آب لیموترش ۱ ق غذا خوری
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پاپریکا به مقدار لازمپ

طرز تهیه

  1. ابتدا یکی از پیازها را رنده ریز بزنید و آبش را بگیرید تا باعث وا رفتن کوفته نشود سپس داخل کاسه بریزید و به همراه گوشت و ادویه نمک خوب ورز دهید تا منسجم شود سپس برای نیم ساعت داخل یخچال بگذارید تا استراحت کند.
  2. در ادامه پیاز دیگر را نگینی ریز خرد کنید و داخل تابه به همراه روغن و زردچوبه تفت دهید تا سبک شود سپس سیر پوره شده را اضافه کنید و تفت دهید تا عطر سیر خارج شود سپس هویج ها را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید.
  3. در ادامه رب را به تابه پیاز اضافه کنید و کمی تفت داده تا بوی خامی رب از بین برود سپس هویج خرد شده و را به همراه نخودفرنگی اضافه کنید و ۱.۵ پیمانه آب بریزید و اجازه دهید تا هویج ها و نخود نرم شوند.
  4. در ادامه گوشت را از یخچال خارج کنید و با به اندازه کوچکی بردارید و در دست گرد کنید و داخل تابه که از قبل روغن ریختید و داغ شده است سرخ کنید سپس به همراه سیب زمینی پوست گرفته شده و مکعبی شده و فلفل دلمه خرد شده به تابه هویج و نخود اضافه کنید.
  5. در ادامه اجازه دهید سس خوراک غلیظ شود و مزه ها به خورد هم برود در انتها نمک خوراک را اندازه کنید و به دلخواه کمی آب نارنج یا آب لیموترش تازه بریزید و ۵ دقیقه بعد از روی حرارت بردارید سپس به همراه پلو یا نان سرو کنید. نوش جان
  6. نکات کلیدی در تهیه خوراک کوفته قلقلی یا ریزه
  7. می توانید بجای آبلیموترش از چند عدد غوره یا آلوچه استفاده کنید.
  8. می توانید به دلخواه کمی قارچ نیز اضافه کنید.
  9. سیر قابل حذف است.
  10. از چند عدد پوره گوجه فرنگی یا گوجه خشک نیز برای خوشمزه تر شدن این خوراک استفاده کنید.

این دستور تهیه کوفته ریزه برای چهار نفر و برای ناهار مناسب است. در صورت کم یا زیاد شدن افراد نسبت مواد اولیه را تغییر دهید. برای دیدن غذاهای خوشمزه به مجله ی اینترنتی دیجی فود سری بزنید.



0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات