طرز تهیه خورشت کرفس مجلسی، طعمی اصیل و ظاهری حرفه‌ای

طرز تهیه خورشت کرفس مجلسی، طعمی اصیل و ظاهری حرفه‌ای

خورشت کرفس یکی از انواع خورشت‌های اصیل ایرانی است که هرچند به اندازه‌ خورشت قورمه‌سبزی طرفدار ندارد، اما اگر درست و اصولی طبخ شود می‌تواند هم‌ردیف قورمه‌سبزی قرار گیرد. سبزی استفاده از شده در این خورشت، کرفس، جعفری و نعناع است. تفاوت اصلی در طرز تهیه خورشت کرفس با خورشت قورمه‌سبزی در نوع سبزی است.

گذشته از این ما معمولاً برای پختن خورشت قورمه‌سبزی از سبزی فریز شده استفاده می‌کنیم، اما برای پخت خورشت کرفس، سبزی‌ها معمولا تازه هستند. فریز کردن کرفس کیفیت و بافت آن را به شدت از بین می‌برد به همین دلیل برای درست کردن این خورشت نیاز به کرفس تازه دارید، حالا که قرار است برای خرید کرفس به بازار بروید، جعفری و نعناع را هم تازه بخرید.

در طرز تهیه خورشت کرفس اصولاً از گوشت گوسفند یا گوساله استفاده می‌شود، اما می‌توان آن را با مرغ هم بپزید. طعم خورشت کرفس با مرغ نسبت به پخت این خورشت با گوشت قرمز تفاوت چندانی ندارد. این غذا به خاطر داشتن سبزی کرفس ویتامین و خواص زیادی برای سلامت بدن دارد. اگر سعی کنید آن را مانند حرفه‌ای‌ها دقیق و اصولی بپزید و از چاشنی‌های مناسب در پخت آن استفاده کنید همه آن را دوست خواهند داشت.

در ادامه این مطلب با طرز تهیه خورشت کرفس همراه دیجی فود باشید تا به شما بگویم چطور می‌توانید یک خورشت کرفس حرفه‌ای بپزید.

طرز تهیه خورشت کرفس - دیجی فود

مواد لازم در طرز تهیه خورش کرفس برای ۵ نفر

  • کرفس ۶۰۰ گرم
  • گوشت خورشتی ۵۰۰ گرم
  • پیاز بزرگ ۲ عدد
  • لیموعمانی ۲ عدد
  • نعناع تازه خورد شده ۵۰ گرم
  • جعفری خورد شده ۱۵۰ گرم
  • روغن مایع به مقدار لازم
  • رب گوجه‌فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار لازم
  • آب‌لیمو طبیعی یا آب‌غوره طبیعی به میزان لازم

این میزان از مواد اولیه در طرز تهیه خورشت کرفس برای ۵ نفر کافی است. اگر تعدادتان کمتر یا بیشتر است مواد را نصف و یا به نسبت تعداد افراد چند برابر کنید. مثلاً در تهیه خورشت کرفس برای ۱۰ نفر باید مواد لازم دو برابر شوند.

طرز تهیه خورشت کرفس - دیجی فود

دستور سریع طرز تهیه خورشت کرفس با رب

  1. طرز تهیه خورشت کرفس بسیار ساده است. برای درست کردن آن ابتدا ساقه‌های خردشده کرفس را به همراه جعفری و نعناع در یک تابه تفت دهید تا آب سبزی‌ها تبخیر شود و سپس آن‌ها را سرخ کنید.
  2. پیاز را به همراه زردچوبه و گوشت داخل قابلمه سرخ‌ کنید. رب را هم به آن‌ها اضافه کنید و کمی تفت دهید. سپس سبزی‌ها را اضافه کنید و به خوبی باهم مخلوط کنید. اجازه دهید سبزی و گوشت باهم تفت داده شوند.
  3. در مرحله آخر آب را اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید تا با شعله ملایم بپزد.
  4. هر زمان گوشت نیم‌پز شد نمک و فلفل و لیموعمانی‌ها را اضافه کنید و مجدد درب قابلمه را ببندید تا پخت خورشت کامل شود. در آخر آب‌لیمو یا آب‌غوره را متناسب با ذائقه خودتان به خورشت اضافه کنید.

طرز تهیه خورشت کرفس مرحله ‌به‌ مرحله

  1. برای درست کردن خورشت کرفس ابتدا ساقه‌ها و برگ کرفس را از هم جدا کنید. ساقه‌ها را به خوبی بشویید و اجازه دهید آب آن کاملاً خشک شود. حالا ساقه‌ها را روی تخته آشپزخانه به ابعاد مساوی تقسیم کنید. اندازه ساقه‌ها به سلیقه و ذائقه خودتان بستگی دارد، اما بهتر است نه خیلی درشت خرد کنید و نه آن‌قدر ریز که در حین پخت له شوند.
  2. خوب است که از برگ کرفس هم در طرز تهیه خوشت کرفس استفاده کنید. پس برگ‌ها را جداگانه به همراه نعناع و جعفری بشویید و آن را هم روی تخته آشپزخانه کاملاً ریز کنید. این سبزی‌ها هرچه بیشتر ساطوری و ریز شوند در نهایت خورشت شما هم شکل و شمایل بهتری خواهد داشت.
  3. سبزی‌ها را به همراه ساقه‌های کرفس داخل یک تابه روی حرارت ملایم قرار دهید تا آب سبزی‌ها بخار شود. سپس مقداری روغن اضافه کنید و سبزی‌ها را تفت دهید. به این نکته توجه داشته باشید که تفت دادن و سرخ کردن زیادی سبزی‌ها خورشت را خوش‌رنگ‌تر می‌کند، اما با این کار تمام ویتامین‌ها و خواص سبزی از دست می‌رود. دیگر انتخاب با خودتان است که می‌خواهید خواص را حفظ کنید یا ظاهر خورشت را!
  4. حالا نوبت به پیاز و گوشت می‌رسد. پیازها را پوست بگیرید و بشویید. آن‌ها را نگینی خرد کنید و با مقداری روغن داخل قابلمه‌ای که قرار است خورشت کرفس را در آن بپزید، تفت دهید.
  5. وقتی پیازها سبک و طلایی شدند زردچوبه را اضافه کنید و به خوبی هم بزنید.
  6. تکه‌های گوشت گوسفندی و یا گوشت گوساله را به پیاز و زردچوبه اضافه کنید و به آرامی تفت دهید تا سرخ شوند. این کار را روی شعله کم انجام دهید تا پیازها نسوزند.
  7. وقتی گوشت‌ها سرخ شدند، می‌توانید ۱ قاشق رب به آن‌ها اضافه کرده و مجدد تفت دهید. استفاده از رب در طرز تهیه خورشت کرفس کاملاً اختیاری است و می‌توانید آن را حذف کنید.
  8. حالا ساقه‌های کرفس و سبزی سرخ شده را به گوشت و پیاز اضافه کنید و اجازه دهید کمی باهم تفت داده شوند. سپس سه الی چهار لیوان آب جوش به خورشت اضافه کنید.
  9. بعد از اینکه خورشت کرفس شما چند قل زد درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید خورشت به آرامی روی شعله ملایم گاز پخته شود.
  10. روی پوست لیموعمانی چند سوراخ ایجاد کنید و آن‌ها را تا نیم‌پز شدن گوشت دروت یک کاسه آب قرار دهید تا تلخی آن‌ها گرفته شود.
  11. حدوداً بعد از سه ساعت که گوشت شما نیم‌پز شد نمک و فلفل اضافه کنید و مواد را هم بزنید. پخت کامل خورشت کرفس حدود چهار ساعت و نیم زمان می‌خواهد.
  12. در انتها خورشت را بچشید و در صورت نیاز مقداری نمک و متناسب با ذائقه خودتان مقداری آب‌لیمو یا آب‌غوره هم به آن اضافه کنید.

طرز تهیه خورشت کرفس - دیجی فود

فوت‌وفن‌هایی برای بهتر شدن خورشت کرفس

  • اگر عجله دارید و می‌خواهید در مدت‌زمان کمتری خورشتتان را آماده کنید، می‌توانید طرز تهیه خورشت کرفس با زودپر را امتحان کنید و یا به جای گوشت گوسفندی یا گوشت گوساله از تکه‌های سینه مرغ استفاده کنید.
  • راز خوشمزگی خورشت کرفس در استفاده از سبزی‌های تازه و رعایت نسبت درست در اضافه کردن جعفری و نعناع است. اگر نسبت‌ها رعایت نشود مزه خورشت شما به کلی عوض می‌شود. نعناع باید به نسبت دیگر سبزی‌ها کمتر باشد.
  • کرفس سبزی اصلی در طرز تهیه خورشت کرفس است و باید برای خرید آن به تازه، سالم و ترد بودن ساقه‌ها توجه کرد.
  • می‌توانید در طرز تهیه این خورشت از لوبیا هم استفاده کنید. خورشت کرفس با لوبیا قرمز و یا لوبیاچیتی جز غذاهای محبوب گیاه‌خواران است. آن‌ها این خورشت را با قارچ و انواع لوبیا درست می‌کنند. همچنین در بعضی شهرها لوبیا از مواد اصلی در طرز تهیه خورشت کرفس است.
  • برای خوش‌طعم شدن خورشت کرفس می‌توانید در انتهای پخت مقداری زعفران دم‌کرده به آن اضافه کنید.
  • اضافه کردن رب در تهیه خورشت کرفس اختیاری است اما استفاده از آن به لعابدار شدن خورشت کرفس کمک می‌کند.
  • لیموعمانی ممکن است باعث تلخی خورشت کرفس شود. برای جلوگیری از این اتفاق لیموها را در مراحل آخر به خورشت اضافه کنید و حتماً قبل از اضافه کردن لیمو به خورشت آن‌ها را یک ساعت در ظرف آب گرم قرار دهید. همچنین می‌توانید به جای استفاده از لیموعمانی با پوست از پرک لیموعمانی استفاده کنید.

گر شما هم تجربه‌ها متفاوتی در طرز تهیه خورشت کرفس دارید که حس می‌کنید ذکر کردن آن‌ها می‎تواند برای پخت این خورشت به دیگران کمک ‌کند، حتماً آن نکات را برای ما در کامنت‌ها بنویسید.

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه خورشت کرفس
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات