فوتوفن کوزهگری در طرز تهیه کباب برگ آبدار و خوشمزه

کباب یکی از محبوبترین غذاهای ایرانی است و طرز تهیه کباب برگ یکی از پرطرفدارترین دستورها برای پخت این غذای لذیذ است. کباب معمولاً برای پذیرایی در مجالس، دورهمیها و ناهار روزهای تعطیلات تهیه میشود، خصوصاً اگر برای تفریح به دل طبیعت رفته باشید درست کردنش روی آتش یک چیز دیگر است.
کباب یک غذای خاص و بسیار خوشمزه است که انواع مختلفی دارد. کباب بختیاری، جوجهکباب، چنجه، کباب شیشلیک با گوشت لذیذ دنده، کباب برگ، کوبیده و کباب سلطانی از انواع کبابهای ایرانی هستند که در اکثر رستورانها تهیه میشوند؛ اما در این مطلب از دیجی فود قرار است به آموزش طرز تهیه کباب برگ بپردازیم.
کباب برگ یک مدل از انواع کبابهای سنتی ایران است که از قدیم با گوشت لخم گوسفندی تهیه میشد. این کباب که یکی از مجلسیترین غذاهاست و خب طبیعتاً به خاطر استفاده از گوشت راسته گوسفندی به عنوان یکی از گرانترین کبابهای ایرانی هم به حساب میآید. بد نیست بدانید اگر در خوردن گوشت قرمز محدودیتی دارید حالا چند وقتی است که کباب برگ مرغ هم به منو کبابهای ایرانی اضافهشده است و امکان تهیه این نوع کباب با گوشت سفید هم وجود دارد.

مواد لازم در طرز تهیه کباب برگ
- گوشت راسته گوسفندی ۸۰۰ گرم
- پیاز ۳ عدد
- نمک و فلفل به میزان لازم
- زعفران دمکرده ۳ قاشق سوپخوری
- آب ولرم مقدار کم
دستور سریع
گوشتها را از شب گذشته با پیاز مزه دار کنید. میتوانید به مقدار خیلی کم نمک و فلفل هم در این مرحله به گوشتها اضافه کنید. بعد از یکشب استراحت در یخچال پیازها را از گوشت جدا کنید. گوشتها را روی تخته کار کاردی کنید و به سیخ بکشید. حالا میتوانید به میزان لازم نمک و فلفل روی گوشتها بپاشید و روی شعله کباب کنید.
طرز تهیه کباب برگ خانگی به صورت مرحلهبهمرحله
- ابتدا گوشت را داخل ظرف بگذارید و با پیاز خلالی شده و کمی نمک و فلفل مزه دارش کنید. پیازها باید زیر و روی گوشتتان را بهخوبی بپوشاند. این در صورتی است که فرصت داشته باشید ۲۴ ساعت کامل گوشت را استراحت دهید. اگر فرصتتان برای پخت کباب برگ کم است پیازها را رنده کنید و گوشت را در آن بخوابانید. میتوانید از کمی روغنزیتون و نمک هم در این مرحله هم استفاده کنید.
- گوشتها را حداقل به مدت ۶ ساعت داخل یخچال استراحت دهید و پس از ۲۴ ساعت آن را خارج کرده و پیازها را از گوشت جدا کنید. به هیچ عنوان گوشت را نشویید!
- تخته را کمی با آب ولرم نمدار کنید. گوشت را به تخته منتقل کرده و از یکطرف با دقت باز کنید. میخواهیم در این مرحله گوشت را نازککنیم. پس چاقو را در وسط گوشت انداخته و فقط از یکطرف باز کنید.
- این مرحله در طرز تهیه کباب برگ بسیار مهم است. در این مرحله باید گوشت را بهاصطلاح کاردی کنیم. پس به صورت افقی به دو طرف گوشت روی تخته ضربه بزنید. مراقب باشید گوشت پاره نشود. بهتر است این کار را با پشت چاقو انجام دهید. در انتها گوشت را به نوارهای عمودی به عرض ۱۰ تا ۱۲ سانت برش بزنید.
- حالا نوبت به سیخ کشیدن کباب است. یک نوار از گوشت کاردی شده را بردارید و روی تخته کار قرار دهید. کباب را به سیخ بزنید، به این شکل که سیخ مخصوص کباب برگ باید از وسط گوشت بگذرد. توجه کنید که سیخ کباب باید عمود بر خطوری کاردی شده وارد گوشت شود. نوار دیگری از گوشت را درست پشت سر نوار اول به همان سیخ بزنید تا جایی که اندازه کباب برگ شما به طول ۲۰ تا ۲۵ سانتیمتر برسد.
- در آخر که تمام گوشتها را به سیخ کشیدید لبههای دو یا سه نوار گوشت در هر سیخ را با ضربههای آهسته پشت تیغه کارد به هم بچسبانید و نمک و فلفل را روی گوشت ها بپاشید.
- حالا باید گوشتها را کباب کنید. بهترین حالت برای پخت کباب برگ آتش دادن آن روی آتش زغال است؛ اما میتوانید کباب برگ را در کبابپز برقی، گازی و یا در فر هم بپزید. البته طرز تهیه کباب برگ در فر کمی با کباب برگی که در الان آموزش دادیم متفاوت است. برای درست کردن آتش، زغال را روشن کنید و باد بزنید تا زمانی که شعله زغال به رنگ آبی متمایل شود. زغال ها که به این حالت رسید نوبت چیدن سیخها روی آتش است. برای پختن دو طرف کباب برگ سرجمع ۲-۳ دقیقه زمان لازم است.

فوتوفن کوزهگری در طرز تهیه کباب برگ آبدار و خوشمزه
- استراحت دادن گوشت در پیاز فقط رنگ لایه رویی گوشتتان را تیره میکند و داخل گوشت همچنان قرمز است. پس به خاطر روشن ماندن رنگ کبابتان از زدن پیاز صرفنظر نکنید. استفاده پیاز در طعم دار کردن کباب برگ بسیار مهم است.
- تمام نمک را هنگام مزه دار کردن به گوشت اضافه نکنید. نمک گوشت کبابی شما را سفت میکند.
- گوشتی که از آن برای درست کردن کباب برگ استفاده میکنید باید کمی بافت چربی هم داشته باشد. بهترین گوشت برای این کار گوشت راسته گوسفندی است. این گوشت نرم است و طعم خوبی به کباب برگ شما میدهد. البته در طرز تهیه کباب برگ در فر خانگی باید از گوشت گوساله استفاده کنید.
- در انتها میتوانید روی کبابها را کمی مخلوط زعفران و آب اسپری کنید یا برس بزنید. با این کار در عین حال که کباب آبداری دارید، لایه رویی کباب ترد میشود.
- اگر تجربه خوبی در پخت کباب ندارید، پیشنهاد میکنیم این بار در طرز تهیه کباب برگ برای نرمتر شدن کبابتان از گردهای نرمکننده برای گوشت کمک بگیرید. این گردها را میتوانید از عطاری بخرید و هنگام مزه دار کردن همراه با پیاز روی گوشتها بریزید.
- هنگام کباب کردن روی آتش همینکه رنگ گوشتتان برگشت و لبههای نازک کباب کاملاً قرمز شد باید آن را از روی آتش بردارید. حواستان باشد کباب را چندین بار روی آتش بچرخانید تا دو طرف گوشت بهخوبی حرارت ببیند.
- یک اشتباه رایج این است که بعد از پخته شدن کباب آن را داخل نان میگذارند. این کار را به هیچ عنوان انجام ندهید چراکه تمام آب گوشت به خورد نان میرود و کبابتان زمان سرو خشک میشود. اگر میخواهید نتیجه نهایی در پخت کباب برگ را خراب نکنید از انجام این کار جدا خودداری کنید.

روش سرو غذا
برای سرو غذا کافی است روی کبابها مقداری کره بمالید و در کنار گوجه کباب شده نوش جان کنید. برای مزه دار شدن کباب هنگام سرو میتوانید از سماق و یا آبلیموی تازه هم استفاده کنید.
کباب برگ با پلو هم سرو میشود؛ پس اگر قصد دارید این کباب را با پلو نوش جان کنید حتماً قبل از به سیخ زدن کبابها برنج را دم کنید تا در فاصله دم کشیدن برنج کباب هم آماده شود.اگر تجربه شخصی شما با دستور ما در دیجی فود متفاوت است و یا دستور دیگری را در طرز تهیه کباب برگ دنبال میکنید که نتیجه خوبی به دنبال داشته است حتما در کامنتها برای ما بنویسید.
اگر به تهیه کباب علاقه مند هستید:
بال کبابی زعفرانی را چطور بپزیم؟ طرز تهیه + نکات و ترفندها
طرز تهیه کباب ترش اصیل گیلانی با دستوری ساده در منزل
طرز تهیه کباب سلطانی ، هم برگ هم کوبیده، با یک تیر دو نشان بزنید!
طرز تهیه کباب تابه ای یک کباب خانگی خوشمزه و دلچسب

[…] کباب هم مانند کباب برگ که قبلا دستورش را برای شما نوشتیم یکی از غذاهای محبوب […]
[…] ما قبلا طرز تهیه انواع کبابهای ایرانی مانند کباب برگ و جوجه کباب را به شما آموزش دادیم، حالا بیایید تا با هم […]
[…] کباب برگ یک مدل از انواع کبابهای ایرانی است که از گوشت لخم گوسفندی تهیه میشود. این کباب یکی از مجلسیترین غذاهاست و به خاطر استفاده از گوشت راسته گوسفندی در تهیه آن، به نسبت کباب کوبیده گرانتر است. […]
[…] چند سیخ چنجه خانگی باشید. طرز تهیه کباب چنجه هم مانند کباب برگ و کباب کوبیده یکی از قدیمیترین دستورها در تهیه […]
[…] کنید، در این صورت دیگر هیچ تفاوتی بین کباب خانگی شما و کباب رستورانی وجود نخواهد […]