طرز تهیه آش شله قلمکار به روش نذری + دستور تهیه شله قلمکار با ماست

طرز تهیه آش شله قلمکار  به روش نذری + دستور تهیه شله قلمکار با ماست

اگر از طرفداران پروپاقرص آش هستید قطعا به دستور طرز تهیه آش شله قلمکار هم نیاز پیدا می‌کنید. شله قلمکار از خوشمزه‌ترین دستورها برای پخت آش است که طعمی بسیار متفاوت از آش رشته دارد، بسیار سنگین است و بیشتر برای نذری طبخ می‌شود. در ادامه این مقاله از دیجی فود دستور تهیه اش شله قلمکار را با جزئیات برایتان نوشته‌ایم.

مواد لازم در طرز تهیه آش شله قلمکار

  • گوشت گوسفندی ۲۵۰ گرم
  • سبزی آش ۵۰۰ گرم
  • لوبیا چیتی نصف لیوان
  • گندم نصف لیوان
  • نخود نصف لیوان
  • برنج نصف لیوان
  • عدس ۱ لیوان
  • سیر ۲ حبه
  • کشک به مقدار دلخواه
  • پیاز ۴ عدد متوسط
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
  • زردچوبه و روغن به مقدار کافی

طرز تهیه آش شله قلمکار - دیجی فود

طرز تهیه اش شله قلمکار مرحله به مرحله

  1. برای شروع طرز تهیه آش شله قلمکار ابتدا گندم و نخود و لوبیا چیتی را جداگانه داخل کاسه ای می ریزیم و تا سطح روی آن ها آب می ریزیم و اجازه می دهیم تا از شب تا صبح حدودا ۶ ساعت خیس بخورند و در این مدت چندین بار آب آن ها را تعویض می کنیم تا نفخ شان کاملا برطرف شود.
  2. در این مرحله ۳ عدد از پیازها را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه خلالی خرد می کنیم و داخل تابه ای بزرگ روغن می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا داغ شود و پیازها را داخل تابه می ریزیم و کمی تفت می دهیم تا سرخ و طلایی شوند.
  3. سپس پیازهای سرخ شده را داخل بشقابی می ریزیم و کنار می گذاریم.آب داخل گندم را بیرون می ریزیم و گندم ها را داخل صافی می ریزیم و آبکش می کنیم و داخل قابلمه مورد نظر برای پخت آش می ریزیم و ۵ الی ۶ لیوان آب به آن اضافه می کنیم.
  4. اول حرارت را زیاد می کنیم تا به جوش بیاید و بعد حرارت را بسیار ملایم می کنیم تا گندم بپزد. گه گاه گندم را هم می زنیم تا ته نگیرد.نخود را نیز داخل صافی می ریزیم و می شوییم و داخل قابلمه ای می ریزیم و ۶ لیوان آب به آن اضافه می کنیم.
  5. سپس روی شله قرار می دهیم تا ابتدا با حرارت زیاد به جوش بیاید و بعد حرارات را ملایم می کنیم تا به مرور زمان مغز پخت شود. حدودا ۴۵ دقیقه الی ۱ ساعت که از زمان پخت نخود گذشت و تقریبا نیم پز شده بودند لوبیا چیتی را نیز داخل صافی می ریزیم.
  6. سپس لوبیا چیتی را می شوییم و به نخود اضافه می کنیم (اگر مقدار آب داخل قابلمه کم بود می توانید مجددا چند لیوان آب جوش به حبوبات اضافه کنید) و اجازه می دهیم تا کاملا پخته شوند.عدس را داخل کاسه ای می ریزیم.
  7. سپس روی آن آب می ریزیم و اجازه می دهیم تا خیس بخورد. گوشت را می شوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت مکعبی خرد می کنیم و داخل قابلمه ای می ریزیم و روی شله قرار می دهیم و ۵ الی ۶ لیوان آب به آن اضافه می کنیم.
  8. در این مرحله از طرز تهیه اش شله قلمکار پیاز باقیمانده را پوست می گیریم و می شوییم و از وسط نصف می کنیم و به گوشت اضافه می کنیم. همینطور سیرها را نیز پوست می گیریم و می شوییم و به مواد اضافه می کنیم و ابتدا حرارت را زیاد می کنیم تا آب داخل گوشت به جوش بیاید
  9. بعد حرارت را ملایم می کنیم تا گوشت کاملا مغز پخت شود.سپس سبزی آش که شامل گشنیز،نعناع،مرزه،اسفناج،جعفری و ریحان است را پاک می کنیم و (همگی نوع سبزی ها به طور یکسان در سبزی باشد و فقط کمی اسفناج بیشتر از باقی سبزی ها باشد) می شوییم.
  10. سپس آبکش می کنیم و اجازه می دهیم تا آب اضافه آن ها خارج شود.اگر زمان داشتید سبزیها را روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا کاملا آن ها خشک شوند.بعد سبزیها را داخل خردکن می ریزیم و خرد شده تحویل می گیریم. نیاز نیست خیلی ریز شوند، البته می توانید روی تخته آشپزخانه نیز با چاقو سبزی ها را خرد کنید.گوشت پخته شده را از آب آن جدا می کنیم و داخل صافی قرار می دهیم و داخل بشقابی می گذاریم تا خنک شود و بعد ریش ریش می کنیم و کنار می گذاریم.
  11. برنج را تمیز می شوییم و آب داخل آن را خالی می کنیم و داخل قابلمه ای که برای پخت آش تدارک دیده ایم می ریزیم. سپس عدس را نیز داخل صافی می ریزیم و می شوییم و به برنج می افزاییم و روی شله قرار می دهیم.
  12. سپس ۶ لیوان آب نیز به مواد اضافه می کنیم و حرارت را ابتدا زیاد می کنیم تا آب داخل مواد به جوش بیاید و بعد حرارت را ملایم می کنیم تا عدس به مرور بپزد و برنج نیز نرم و پخته شود. پس از پخته شدن برنج و عدس کمی نمک اضافه می کنیم.
  13. در این مرحله از طرز تهیه آش شله قلمکار سبزی را نیز به مواد می افزاییم و اجازه می دهیم ۳۰ دقیقه سبزی ها کاملا بپزند و بعد گندم ،نخود و لوبیا و پخته شده را همراه با گوشت ریش شده و آب آن به مواد آش اضافه می کنیم.سپس زردچوبه، فلفل سیاه و کمی نمک و نیمی از پیازداغ را به آش می افزاییم
  14. اگر مقدار آب آش کم بود می توانیم آب جوش مجددا به آش اضافه کنیم و درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم تا به مدت تقریبا ۳۰ دقیقه الی ۱ ساعت دیگر آش بپزد و کاملا جا بیافتد. آش شله قلمکار باید به صورت کم آب و غلیظ سرو شود.
  15. آش شله قلمکار دیگر باید لعابدار و منسجم شده باشد و حرارت را خاموش می کنیم و اجازه می دهیم تا آش از حرارت بیافتد و بعد در کاسه ای می ریزیم و با کشک،نعناع داغ و باقی پیاز داغ روی آن را تزئین می کنیم و نوش جان کنید.

طرز تهیه آش شله قلمکار - دیجی فود

طرز تهیه آش شله قلمکار با ماست

در برخی شهرها در طرز تهیه آش شله قلمکار از ماست هم استفاده می کنند. اگر شما هم تمایل دارید ماست به آش خود اضافه کنید، زمانی که آش تقریبا آماده شده بود ۴ قاشق غذاخوری ماست چکیده اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا با آش یکدست شود. سپس اجازه دهید آش چند دقیقه دیگر روی حرارت بماند تا ماست کمی بجوشد. پس از اضافه کردن ماست باید آش را به صورت مداوم هم بزنیم تا ماست نبرد.

شما کدام دستور در طرز تهیه آش شله قلمکار را ترجیح میدهید؟ بدون ماست یا با ماست؟

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه آش شله قلمکار
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات