طرز تهیه خورشت نخود فرنگی با گوشت گوسفندی یا سینه مرغ 

طرز تهیه خورشت نخود فرنگی با گوشت گوسفندی یا سینه مرغ 

خورش نخود فرنگی از جمله خورش‌های لذیذ، مقوی و پر‌طرفدار بین‌المللی است که می‌تواند جایگزین خورش‌های تکراری بر سر سفره‌های شما باشد. از‌این‌رو اگر می‌خواهید طعمی جدید را تجربه کرده و از خواص بی‌نظیر این خورش بهره‌مند شوید، در این مطلب با ما همراه باشید؛ چرا‌که ما در این مطلب بهترین طرز تهیه خورشت نخود فرنگی را هم با گوشت گوسفندی و هم با سینه مرغ به‌صورت مرحله‌به‌مرحله آموزش داده‌ایم. 

طرز تهیه خورشت نخود فرنگی با گوشت گوسفندی 

مواد لازم برای تهیه خورش نخود فرنگی با گوشت گوسفندی 

  • پیاز متوسط: ۱ عدد
  • گوشت گوسفندی: ۳۵۰ گرم
  • نخود فرنگی: ۱ و ۱/۲ پیمانه
  • هویج متوسط: ۲ عدد
  • سیب‌زمینی متوسط: ۲ عدد
  • رب گوجه‌فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
  • آب لیمو‌ترش تازه یا آبغوره: به میزان لازم
  • روغن مایع: به میزان لازم 
  • پودر سیر: به میزان لازم
  • زردچوبه: به میزان لازم
  • نمک و فلفل: به میزان لازم

مراحل پخت خورش نخود فرنگی با گوشت گوسفندی 

  • مرحله اول

در ابتدا مقداری روغن در قابلمه‌ای با سایز مناسب ریخته و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. سپس پیاز متوسطی را که از قبل پوست کنده و نگینی خرد کرده‌اید را به روغن اضافه کنید و تفت دهید. زمانی که پیاز‌ها کمی سبک، شفاف و طلایی‌رنگ شدند، گوشت گوسفندی خرد‌شده را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. در این مرحله پودر سیر، زردچوبه و فلفل سیاه را به گوشت و پیاز اضافه کنید و حدود ۳۰ ثانیه تفت دهید تا بوی ادویه‌جات بلند شود. دقت کنید که در این مرحله نمک را به گوشت اضافه نکنید؛‌ زیرا این کار باعث می‌شود که گوشت شما دیر بپزد یا به اصطلاح دیر‌پز شود. در‌ ادامه حدود ۶ لیوان آب جوش را به قابلمه اضافه کنید. در‌نهایت حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا گوشت‌ها پخته شوند. 

  • مرحله دوم

پس از آنکه گوشت‌ها مغز‌پخت شدند، نمک و رب گوجه‌فرنگی را به خورش اضافه کنید و کمی هم بزنید تا به‌اصطلاح رب باز شود و خورش رنگ بگیرد. در ادامه هویج‌هایی را که از قبل شسته، پوست کنده و حلقه‌ای خرد کرده‌اید را به خورش اضافه کنید. اگر نخود‌فرنگی‌های شما خام هستند، آن‌ها را نیز همراه با هویج به خورش بیفزایید. اما اگر از کنسرو نخود‌فرنگی استفاده می‌کنید یا نخود‌فرنگی‌ها را از قبل جوشانده و پخته‌اید، باید آن‌ها را پس از آنکه هویج‌ها کمی پخته شدند به خورش اضافه کنید. 

  • مرحله سوم

پس از آنکه هویج‌ها کمی نرم شدند، سیب‌زمینی‌هایی که از قبل شسته، پوست کنده و مکعبی خرد کرده‌اید را به خورش اضافه کنید. اگر از کنسرو نخود‌فرنگی استفاده می‌کنید یا نخود‌فرنگی‌ها را از قبل جوشانده و پخته‌اید، آن‌ها را در این مرحله همراه با سیب‌زمینی‌ها داخل قابلمه خورش بریزید. در این مرحله از طرز تهیه خورشت نخود فرنگی تنها کافی است حرارت را کاهش داده و اجازه دهید خورش شما بجوشد، لعاب دهد و حسابی جا‌بیفتد. 

  • مرحله چهارم 

پس از آنکه تمامی مواد داخل خورش به‌خوبی مغز‌پخت شدند و خورش شما خوش‌رنگ‌و‌لعاب شد، قابلمه را از روی حرارت بردارید. در‌نهایت باید بگوییم که برای چاشنی این خورش می‌توانید پیش از سرو کردن آن کمی آب لیمو‌ترش تازه یا آبغوره به آن اضافه کنید. خورش نخود فرنگی شما آماده سرو است. آن را درون بشقاب مناسب ریخته و در کنار برنج خوش‌عطر ایرانی یا نان تازه سرو کنید. نوش جان. 

طرز تهیه خورشت نخود فرنگی با مرغ 

مواد لازم برای تهیه خورش نخود فرنگی با مرغ 

  • سینه مرغ متوسط: ۱ عدد
  • پیاز متوسط: ۱ عدد
  • نخود فرنگی پخته‌شده یا کنسرو نخود‌فرنگی: ۲ پیمانه
  • رب گوجه‌فرنگی: ۲ قاشق غذا‌خوری
  • هویج متوسط: ۲ عدد
  • سیب‌زمینی متوسط: ۱ عدد
  • روغن مایع: به میزان لازم
  • پودر سیر: به میزان لازم
  • زرچوبه: به میزان لازم
  • نمک و فلفل:‌ به میزان لازم 

مراحل پخت خورش نخود فرنگی با مرغ 

طرز تهیه خورشت نخود فرنگی با مرغ، تفاوت چندانی با نحوه پخت آن با گوشت گوسفندی ندارد؛‌ با‌این‌حال ما در این بخش مراحل طبخ آن را به‌صورت مختصر توضیح داده‌ایم.

  • مرحله اول

ابتدا یک عدد پیاز متوسط را پوست کنده، نگینی خرد کنید و داخل روغن داغ ریخته و سرخ کنید. پس از آنکه پیاز‌ها کمی طلایی‌رنگ شدند، زردچوبه و رب گوجه‌فرنگی را اضافه کرده و کمی تفت دهید تا خامی رب گرفته شود. سینه مرغ خرد شده را به همراه نمک و فلفل سیاه به پیاز‌داغ اضافه کرده و کمی تفت دهید تا رنگ مرغ‌ها عوض شود. در‌نهایت ۴ تا ۶ پیمانه آب جوش به خورش اضافه کنید. سپس درب قابلمه را گذاشته و به مدت ۱ ساعت روی حرارت ملایم قرار دهید. 

  • مرحله دوم

پس از آنکه مرغ‌ها به مدت ۱ ساعت روی حرارت ملایم پخته شدند، هویج‌ها را بشویید، پوست آن‌ها را بگیرید، به‌صورت حلقه‌ای یا نگینی خرد کنید و به خورش اضافه کنید. حدود ۳۰ دقیقه زمان لازم است تا هویج‌ها روی حرارت ملایم نرم و پخته شوند. پس از آنکه هویج‌ها پختند، نخود‌فرنگی پخته‌شده یا کنسرو نخود فرنگی را به خورش اضافه کنید. مجدد درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید خورش نخود‌فرنگی شما به‌لعاب آمده و کاملا جا‌افتاده شود. 

  • مرحله سوم

در این مرحله از طرز تهیه خورشت نخود فرنگی، سیب‌زمینی‌ها را بشویید، پوست بگیرید و به‌صورت خلالی خرد کنید. سپس سیب‌زمینی‌های خلالی را درون روغن داغ سرخ کنید. پس از آنکه سیب‌زمینی‌ها سرخ شدند، آن‌ها را روی دستمال حوله‌ای قرار دهید تا روغن اضافه سیب‌زمینی‌ها گرفته شود. 

  • مرحله چهارم 

خورش نخود فرنگی با سینه مرغ شما آماده سرو است. آن را درون ظرفی مناسب ریخته و با سیب‌زمینی‌های سرخ‌کرده تزئین کنید. نوش جان. 

 

حال که همراه با مجله آشپزی دیجی فود طرز تهیه خورشت نخود فرنگی خوش عطر و طعم را یاد گرفتید، وقت آن رسیده تا دست به کار شوید و با پخت این خورش متفاوت و لذیذ، وعده‌ غذایی دل‌چسبی را به خود و عزیزانتان هدیه دهید. در‌نهایت فراموش نکنید که اگ تا‌به‌حال این خورش لذیذ را پخته یا میل کرده‌اید، نظر خود را راجع‌به طعم آن با ما و مخاطبان ما به اشتراک بگذارید. 

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه خورشت نخود فرنگی
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات