طرز تهیه کباب تابه ای یک کباب خانگی خوشمزه و دل‌چسب

طرز تهیه کباب تابه ای یک کباب خانگی خوشمزه و دل‌چسب

کمتر کسی پیدا می‌شود که تا به حال نام کباب تابه ای را نشنیده باشد. البته این کباب خانگی را با نام‌های دیگری مانند کباب ماهیتابه ای یا کباب دیگی هم می‌شناسند؛ اما نام عمومی‌تر آن همان کباب تابه ای است. این غذای خوشمزه و محبوب جایگزین خوبی برای زمان‌هایی است که هوس کباب کرده‌اید اما فرصتی برای رفتن به رستوران و سفارش غذا ندارید. به خصوص اگر در طرز تهیه کباب تابه ای از گوشت گوسفندی استفاده کنید، در این صورت دیگر هیچ تفاوتی بین کباب خانگی شما و کباب رستورانی وجود نخواهد داشت.

کباب تابه ای به قدری محبوب شده است که حالا دیگر نام آن را در منو رستوران‌ها کنار باقی کباب‌ها می‌بینیم. البته شاید آن را در همه رستوران‌ها پیدا نکنید؛ اما آن دسته از رستوران‌هایی که اختصاصی به سرو انواع کباب ایرانی مشغول هستند حتماً کباب تابه ای مخصوص به خودشان را هم در منو دارند. این غذا معمولاً به همراه گوجه سرخ‌شده و یا گوجه کبابی، سیب‌زمینی سرخ‌شده و پلو ایرانی سرو می‌شود. کالری کباب تابه ای به ازای هر ۱۰۰ گرم ۱۷۷ کیلو کالری است البته به شرطی که آن را به تنهایی و بدون پلو نوش جان کنید.

دیجی فود در این مقاله آموزشی به سراغ دو روش در تهیه یک کباب تابه ای خوشمزه رفته است. با ما در ادامه این مطلب همراه باشید تا شما را با مواد لازم و طرز تهیه کباب تابه ‌ای آشنا کنیم.

طرز تهیه کباب تابه ای - دیجی فود

مواد لازم در طرز تهیه کباب ماهیتابه ای

  • گوشت چرخ‌کرده ۵۰۰ گرم (بهتر است از گوشت چرخ‌کرده گوسفندی یا مخلوط گوشت گوسفندی و گوساله استفاده کنید)
  • پیاز بزرگ ۲ عدد
  • گوجه‌فرنگی متوسط ۴ عدد
  • رب گوجه‌فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم‌کرده ۳ قاشق غذاخوری
  • زردچوبه نصف قاشق چای‌خوری
  • پودر سیر یک‌چهارم قاشق چای‌خوری
  • پودر پیاز نصف قاشق چای‌خوری
  • نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
  • روغن به اندازه کافی

دستور پخت سریع

در طرز تهیه کباب تابه ای ابتدا پیازها را داخل کاسه‌ای رنده کنید، گوشت را اضافه کرده و با پیاز رنده شده مخلوط کنید. حالا تمام ادویه‌ها را به همراه دو قاشق غذاخوری از زعفران به گوشت و پیاز اضافه کنید و آن را حسابی ورز دهید.

مایه کباب تابه ای را برای یک ساعت داخل یخچال استراحت دهید. البته یادتان باشد که حتماً درب ظرف را با سلفون بپوشانید. بعد از یک ساعت مایه کباب را کف تابه ای که از قبل گرم شده پهن کنید تا بپزد. دو طرف کباب که سرخ شد سس غلیظی از رب گوجه‌فرنگی آماده کرده و به آن اضافه کنید. درب تابه را ببندید تا کباب تابه ای شما آماده شود.

طرز تهیه کباب تابه ای - دیجی فود

طرز تهیه کباب تابه ای زعفرانی مرحله به مرحله

  1. اولین مرحله در طرز پخت کباب تابه ای آماده کردن مایه گوشتی کباب است. برای این کار ابتدا پیازها را شسته و رنده کنید. بهتر است این کار را با قسمت درشت رنده انجام دهید.
  2. حالا گوشت را به همراه ادویه‌ها و دو قاشق غذاخوری از زعفران دستور به پیاز رنده شده اضافه کنید و برای ده دقیقه حسابی ورز دهید.
  3. بهتر است مایه گوشتی کباب را برای ۱ ساعت در یخچال استراحت دهید و بعد بپزید. البته اگر فرصتتان برای این کار کافی نیست می‌توان از این مرحله در طرز تهیه کباب تابه ای چشم‌پوشی کرد.
  4. مقداری روغن کف یک تابه بریزید و آن را روی حرارت ملایم گرم کنید.
  5. وقتی تابه گرم شد مایه گوشتی را کف آن پهن کنید. البته می‌توانید کباب‌ها را به هر فرمی که دوست دارید درآورده و درون روغن سرخ کنید؛ اما برای داشتن یک کباب تابه ای مجلسی بهتر است آن را یکدست پهن کرده و در انتها به شکل کباب لقمه برش بزنید.
  6. درب تابه را ببندید و اجازه دهید کباب شما بپزد.
  7. وقتی کباب به روغن افتاد آن را به نوارهای مساوی برش زده و برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ شود.
  8. در این فاصله سس کباب تابه ای را آماده کنید. برای این کار رب گوجه را در مقداری روغن سرخ کرده و بعد باقی‌مانده زعفران را به همراه نمک، فلفل و یک استکان آب به آن اضافه کنید.
  9. سس رب گوجه‌فرنگی را به کباب‌ها اضافه کنید. درب تابه را ببندید و اجازه دهید سس و کباب به خوبی بپزند.
  10. از این فرصت برای سرخ کردن گوجه‌ها در یک تابه دیگر استفاده کنید. البته می‌توانید گوجه‌ها را از وسط نصف کرده و کنار کباب‌ها بچینید تا به همراه سس و کباب پخته شوند.

طرز تهیه کباب تابه ای - دیجی فود

طرز تهیه کباب تابه ای مرغ

ما قبلا طرز تهیه جوجه کباب رستورانی را به شما آموزش دادیم و حالا این دومین دستور کباب مرغی است که در دیجی فود می‌خوانید. اگر بخواهید این کباب خانگی را با گوشت مرغ تهیه کنید کافی است به جای گوشت چرخ‌کرده گوسفندی از سینه مرغ چرخ‌کرده استفاده کنید. برای میزان موادی که در دستور بالا نوشته‌ایم دو عدد سینه مرغ کامل و چرخ‌کرده کافی است.

کباب تابه ای مرغ کمی زودتر از کباب تابه ای با گوشت قرمز آماده می‌شود. برای درست کردن این کباب بهتر است زردچوبه را حذف کرده و در تهیه آن تنها از زعفران استفاده کنید.

طرز تهیه کباب تابه ای - دیجی فود

فوت و فن کباب تابه ای

  • همان‌طور که در ابتدا اشاره کردیم در طرز تهیه کباب تابه ای بهتر است از مخلوط گوشت گوساله و گوشت گوسفند استفاده شود اما این نکته را فراموش نکنید که هرچه میزان گوشت گوسفندی در آن بیشتر باشد در نهایت کباب خوشمزه‌تری خواهید داشت.
  • برای تهیه کباب تابه ای حواستان باشد که از گوشت خیلی چرب استفاده نکنید. اگر میزان چربی در گوشت چرخ‌کرده خیلی بالا باشد کباب‌های شما به هنگام پخت تغییر سایز زیادی می‌دهند و به اصطلاح خیلی جمع می‌شوند.
  • می‌توانید برای عطر بهتر کباب تابه ای در انتهای پخت یک قالب کره ۵۰ گرمی روی آن رنده یا خرد کنید.
  • استفاده از تخم‌مرغ در تهیه این نوع کباب اصلاً مرسوم نیست چراکه این کار اصلی‌ترین علت سفت شدن کباب تابه ای است.
  • در طرز تهیه کباب تابه ای شعله گاز باید بسیار کم باشد تا کباب شما به خوبی مغزپخت شود. شعله زیاد فقط روی کباب را سرخ می‌کند و باعث خشک شدن آن می‌شود.
  • حتماً آب پیاز را بعد از رنده کردن بگیرید. چون آب پیاز از منسجم شدن بافت کباب شما جلوگیری می‌کند.

اگر شما نکته دیگری در طرز تهیه کباب تابه ای به ذهنتان می‌رسد که ما اینجا ننوشته‌ایم حتماً در کامنت‌ها برایمان بنویسید.

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه کباب تابه ای
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات