طرز تهیه املت ایرانی، املت ربی (قهوهخانهای) یا املت با گوجه فرنگی؟

برخلاف تصور ما که فکر میکنیم املت باید یک غذای ساده ایرانی باشد هر کشوری دستور خودش را در طرز تهیه املت دارد؛ اما چیزی که در همه این دستورها مشترک است استفاده از تخممرغ در دستور پخت املت است. ما ایرانیها معمولاً املت را با رب یا پوره گوجهفرنگی میپزیم. البته چند دستور دیگر هم در تهیه املت سبزیجات و املت گوشت داریم، اما مرسومترین شیوه در پخت املت ترکیب شگفتانگیز تخممرغ و گوجه برای وعده صبجانه است.
طرز تهیه املت فرانسوی کاملاً متفاوت از دستور ما برای پخت املت است. آنها معمولاً یک تخممرغ را به شکل کرپ میپزند و داخل آن را با مقداری بیکن و پنیر موزارلا پر میکنند. املت ایتالیایی مخلوطی از سبزیجات مختلف را در خود دارد و املت اسپانیایی هم بیشتر از اینکه شبیه یک املت باشد شبیه کیک تخممرغ و سیبزمینی است. در میان دستور پختهای مختلف در تهیه املت، املت ترکیه ای شبیهترین دستور پخت را به املت گوجه ایرانی دارد. با این تفاوت که در طرز تهیه املت ترکیه ای از پیاز و فلفل دلمه فراوان برای درست کردن املت استفاده میشود. از طرفی میزان تخممرغ در این املت بیشتر از میزان گوجه است.
اگر تمایل دارید برای وعده صبحانه غذای گرم نوش جان کنید یک املت خوشمزه با رب یا پوره گوجهفرنگی میتواند گزینه مناسبی برای شروع روزتان باشد. در این مطلب از دیجی فود قرار است دو روش متفاوت در طرز تهیه املت حرفهای را به شما آموزش دهیم. با ما همراه باشید.
۱. طرز تهیه املت ربی برای صبحانه
مواد لازم برای پخت املت ربی
- تخممرغ ۴ عدد
- رب گوجهفرنگی ۲ قاشق غذاخوری
- روغن ۴ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه املت با رب گوجهفرنگی
- املت ربی راحتترین روش در تهیه املت است که آن را با نام املت قهوهخانهای هم میشناسند. برای تهیه املت با رب ابتدا تابه را روی حرارت قرار دهید تا گرم شود سپس روغن را داخل تابه بریزید و منتظر بمانید تا روغن داغ شود.
- حالا رب گوجهفرنگی را به آن اضافه کنید و به خوبی تفت دهید تا بوی رب گرفته شود و رنگ باز کند.
- حدود یک دقیقه برای تفت دادن رب کافی است. این مرحله مهمترین مرحله در طرز تهیه املت ربی است. پس حواستان را جمع کنید که رب نسوزد. بعد از یک دقیقه زردچوبه و فلفل را به رب اضافه کنید و هم بزنید.
- در مرحله آخر تخممرغها را یکی یکی داخل تابه بریزید و نمک را به آنها اضافه کنید. املت را حدود ۵ دقیقه هم بزنید تا تخممرغها حسابی با رب مخلوط شوند.
۲. طرز تهیه املت گوجهفرنگی ساده
مواد لازم املت گوجهفرنگی
- گوجهفرنگی ۸ عدد
- تخممرغ ۴ عدد
- پیاز ۱ عدد
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
- روغن به اندازه کافی
- کره ۵۰ گرم
طرز تهیه املت گوجه مرحله به مرحله
- برای تهیه املت گوجهفرنگی ابتدا پیاز را با رنده ریز رنده کنید. حالا مقدار کمی روغن داخل تابهای بریزید و زمانی که روغن حسابی داغ شد پیازها را داخل روغن تفت دهید تا طلاییرنگ شود.
- روی گوجهفرنگی چهار شیار عمودی بزنید. عمق شیارها باید به اندازهای باشد که فقط پوست گوجه را شکاف دهد. حالا گوجهفرنگیها را برای ۳ دقیقه داخل آب جوش قرار دهید و بعد بلافاصله داخل کاسهای از یخ بریزید. این کار که اصطلاحاً بلانچ کردن نام دارد به شما کمک میکند تا پوست گوجه را راحتتر جدا کنید.
- وقتی پوست گوجهها را جدا کردید آنها را با چاقو خرد یا ساطوری کنید.
- در این مرحله از طرز تهیه املت وقتیکه پیازها به خوبی طلایی شدند گوجهفرنگیهای خرد شده را به تابه اضافه کنید و هم بزنید. بهتر است درب تابه را ببندید تا گوجهها پخته و نرم شوند. باید منتظر بمانید تا آب گوجهفرنگی کاملاً کشیده شود. حرارت را کم کنید و گوجهفرنگیها را تفت دهید.
- در مرحله آخر از طرز تهیه املت تخممرغها را یکی یکی به گوجههای در حال سرخ شدن اضافه کنید. در همین حین، نمک و فلفل و کره را هم به تابه اضافه کنید.
- اجازه دهید تخممرغها کمی سفت شوند و بعد آن را هم بزنید. البته میتوانید برای حفظ شکل و شمایل نهایی املتتان دست نگه دارید و تخممرغها را هم نزنید، فقط حرارت را کم کنید تا تخممرغها کاملاً بپزند. نوش جان
سرو و تزئین املت
سرو و تزئین املت هم مانند طرز تهیه املت سادهتر از چیزی است که فکرش را میکنید. برای سرو املت کافیست روی آن را با مقداری جعفری و سیاهدانه تزئین کنید و در کنار نان سنگک یا بربری داغ میل کنید. معمولاً کنار املت از سبزیجاتی مانند پیاز یا فلفل سبز هم استفاده میشود؛ اما اگر میخواهید آن را برای وعده صبحانه مصرف کنید پیاز گزینه مناسبی برای شروع روزتان نیست.
اگر به صبحانه علاقه مند دارید:
طرز تهیه کله پاچه یک صبحانه سنگین به سبک طباخیها
بوفه صبحانه موزه زمان جایی دنج برای شروع یک روز پرانرژی
طرز تهیه صبحانه های متنوع ؛ پیشنهادهایی برای یک میز صبحانه جذاب!
ما طرز تهیه املت گوجه را به دو روش (با رب و با گوجهفرنگی) به شما آموزش دادیم. حالا شما به ما بگویید که چه دستور متفاوت دیگری برای تهیه یک املت خوشمزه خانگی دارید؟

[…] آموزش طرز تهیه املت ایرانی، املت ربی (قهوهخانهای) یا… […]
[…] […]