طرز تهیه خورش بامیه یک غذای اصیل جنوبی با خواص فراوان

طرز تهیه خورش بامیه یک غذای اصیل جنوبی با خواص فراوان

خورش بامیه تقریباً در تمام استان‌های کشور با یک دستور اصلی پخته می‌شود و در تمام شهرهای ایران طرفدار دارد. به همین دلیل است که تقریباً کمتر کسی می‌داند اصالت این خورش به کدام استان برمی‌گردد. طرز تهیه خورش بامیه از استان‌های جنوبی به ما رسیده است و به طور کل یک غذای عربی است اما در استان‌های جنوبی کشور با دستوری متفاوت و ایرانیزه شده پخته می‌شود. چرا می‌گوییم ایرانیزه شده؟

خورش بامیه عربی بسیار تند و پر ادویه است و تا حدودی می‌توان گفت که اصلاً با ذائقه ما ایرانی‌ها جور درنمی‌آید؛ اما مردم خون گرم جنوبی این خورش را با کمی تفاوت در مزه متناسب با ذائقه ایرانی آماده می‌کنند و همین باعث شده تا در فصل برداشت بامیه تهیه این خورش محبوب در تمام شهرهای ایران مرسوم باشد. از طعم فوق‌العاده این خورش که بگذریم خواص بامیه هم بر محبوبیت این غذا اثر گذاشته است.

بامیه سم‌زدایی و پاک‌سازی کننده کبد است، سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند، موجب سلامت پوست و مو می‌شود و از پوکی استخوان‌ها جلوگیری می‌کند. یک بامیه و این همه خواص؟ خیلی جالب و عجیب است! با ما همراه باشید تا به شما بگوییم چطور با این ماده غذایی حیرت‌انگیز یک خورش جنوبی اصیل بپزید.

خورش بامیه - دیجی فود

مواد لازم در طرز تهیه خورش بامیه

  • سیر ۳ حبه
  • پیاز بزرگ ۲ عدد
  • بامیه تازه ۴۰۰ گرم
  • گوجه‌فرنگی ۴ عدد
  • روغن مایع به اندازه کافی
  • گوشت خورشتی ۵۰۰ گرم
  • آب لیموترش ۲ قاشق غذاخوری
  • رب گوجه‌فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی

این میزان از مواد در طرز تهیه خورش بامیه برای ۴ نفر کافیست اگر تعدادتان کمتر یا بیشتر است، می‌توانید مواد را نصف و یا به نسبت تعداد نفراتتان چند برابر کنید.

خورش بامیه - دیجی فود

طرز تهیه خورش بامیه مرحله به مرحله

  1. در اولین مرحله از طرز تهیه خورش بامیه به سراغ تفت دادن سیر و پیاز بروید. پیاز و سیرها را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید. البته بهتر است سیرها را برای استفاده در این دستور رنده کنید. حالا پیازهای نگینی شده را به همراه یک قاشق روغن داخل قابلمه ریخته و تفت دهید. وقتی پیازها نرم شدند، سیر رنده شده را اضافه کنید و چند دقیقه دیگر روی حرارت ملایم تفت دهید.
  2. سیر زود می‌سوزد پس حواستان را جمع کنید. دو سه دقیقه بعد از اضافه کردن سیر و نرم شدن سیر و پیاز زردچوبه را اضافه کنید. بوی ادویه که بلند شد گوشت خورشتی را به قابلمه اضافه کنید.
  3. گوشت را به همراه سیر و پیاز تفت دهید تا تغییر رنگ داده و کمی سرخ شود. حواستان باشد که گوشت نباید سفت یا برشته شود پس این کار را روی حرارت ملایم انجام دهید درست مثل باقی خورش‌هایی که تابه‌حال پخته‌اید.
  4. در این مرحله از طرز تهیه خورش بامیه تا گوشت آماده می‌شود گوجه‌فرنگی‌ها را رنده کنید. حالا پوره گوجه‌فرنگی را به همراه رب گوجه به قابلمه اضافه کنید و به همراه باقی مواد تفت دهید. وقتی رب گوجه در روغن سرخ شد ۴ لیوان آب جوش به مواد اضافه کنید و اجازه دهید خورشت شروع به جوشیدن کند.
  5. پس از پنج دقیقه که خورشت کاملاً شروع به قل زدن کرد درب قابلمه را ببندید و شعله گاز را کم کنید. گوشت باید روی حرارت ملایم به مدت سه تا ۴ ساعت بپزد.
  6. احتمالاً می‌پرسید پس بامیه‌های خورش کجا رفت؟ در حین پختن گوشت به سراغ آماده کردن بامیه‌ها بروید. دقت کنید که بامیه‌ها در مرحله پاک شدن و شستن نباید آسیب ببینند. باز شدن بامیه ظاهر نهایی خورش را خراب می‌کند پس حسابی مراقب باشید که بامیه حین پاک کردن باز نشود.
  7. دم بامیه‌ها را جدا کنید و با آب سرد به خوبی بشویید. بامیه‌ها را داخل آبکش ریخته و اجازه دهید آب اضافی‌شان برود.
  8. این بخش از طرز تهیه خورش بامیه مربوط به تفت دادن بامیه‌ها در روغن است. پس یک تابه را روی حرارت قرار دهید، مقداری روغن درون تابه بریزید و هر زمان روغن گرم شد بامیه‌ها را به تابه اضافه کنید.
  9. بامیه‌ها را تنها قدری در روغن تفت دهید که رنگشان تغییر کند. توصیه می‌کنیم که از سرخ کردن زیادی بامیه‌ها خودداری کنید تا علاوه بر حفظ طعم اصلی آن، از خواص بی‌نظیرش هم بهره‌مند شوید.
  10. پس از سه ساعت که گوشت خورش کاملاً پخت بامیه‌های تفت‌داده شده را به خورش اضافه کنید.
  11. در مرحله آخر از طرز تهیه خورش بامیه آب‌لیمو را به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه به خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورش شما روی حرارت ملایم برای یک ساعت دیگر بپزد تا به خوبی جا بیفتد.
  12. در این فاصله یک ساعته فرصت دارید تا برنج را آماده کنید. این خورش را معمولاً به همراه پلو برای وعده ناهار سرو می‌کنند.

خورش بامیه - دیجی فود

آیا می‌توان خورش بامیه را با گوشت مرغ پخت؟

بله در طرز تهیه خورش بامیه هیچ محدودیتی برای اضافه کردن گوشت به خورش وجود ندارد؛ یعنی شما می‌توانید این خورش جنوبی را با گوشت گوسفندی، گوشت مرغ و یا حتی بدون گوشت آماده کنید. دستور اصلی پخت این غذا با گوشت گوسفندی آموزش داده می‌شود اما استفاده از گوشت مرغ هم برای پخت خورش بامیه انتخاب خوشمزه‌ایست.

اگر عجله دارید و می‌خواهید خورشتان زودتر آماده شود بهتر است به جای گوشت قرمز از گوشت مرغ استفاده کنید.

دستور خورش بامیه با لپه برای کدام منطقه است؟

همان‌طور که در ابتدا گفتیم خورش بامیه یک خورش جنوبی است و در دستور اصلی آن‌هم هیچ خبری از لپه نیست؛ اما اضافه کردن لپه به دستور طرز تهیه خورش بامیه باعث خوش‌رنگ‌تر شدن این خورش می‌شود. اگر می‌خواهید این خورش را یکبار با لپه امتحان کنید کافیست  مانند دستور تهیه خورشت قیمه صد گرم لپه خیس‌خورده را به همراه گوشت به قابلمه اضافه کنید تا بپزد.

اگر می‌خواهید خورش بامیه مجلسی بپزید می‌توانید در آخر دو قاشق چای‌خوری زعفران دم‌کرده به آن اضافه کنید. یادتان نرود که معمولاً در کنار خورش بامیه سیب‌زمینی سرخ‌کرده هم می‌گذارند.

اگر این دستور در طرز تهیه خورش بامیه را امتحان کردید حتماً نتیجه را با ما به اشتراک بگذارید.

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه خورش بامیه
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات