طرز تهیه نافله خوزستانی + ترفندهای طلایی برای بهتر شدن

طرز تهیه نافله خوزستانی + ترفندهای طلایی برای بهتر شدن

نافله خوزستانی یکی از غذاهای محلی خوشمزه جنوبی است. بوی ادویه‌های تند و سبزی‌های معطر جنوبی، حس و حال شگفت‌انگیز جنوب کشور را در آدم زنده می‌کند. مواد اولیه نافله خوزستانی گوشت چرخ‌کرده و آرد نخودچی است و به کوفته تبریزی شباهت زیادی دارد. چیزی که این غذای محبوب جنوبی را از سایر غذاها متمایز می‌کند، استفاده از یک سس بسیار خوشمزه و مخصوص در هنگام پخت غذا است. اگر می‌خواهد بوی این غذای بی‌نظیر جنوبی در خانه‌تان بپیچد و یک وعده جدید به برنامه غذایی‌تان اضافه شود، طرز تهیه نافله خوزستانی را از دست ندهید. این مقاله دیجی فود به شما آموزش می‌دهد که چگونه این غذای فوق‌العاده را با رعایت ترفندهای مخصوص تهیه کنید. با ما همراه باشید. 

نافله خوزستانی - دیجی فود

مواد لازم در طرز تهیه نافله خوزستانی

  • گوشت چرخ‌کرده ۵۰۰ گرم
  • پیاز ۴ عدد
  • آرد نخودچی ۵۰۰ گرم
  • شکر ۲ فنجان
  • سرکه ۱ فنجان
  • نعنا خشک ۲ قاشق غذاخوری
  • آب ۵ پیمانه
  • کره به مقدار لازم
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم 

با استفاده از میزان مواد اولیه گفته‌شده، می‌توانید نافله خوزستانی را برای ۴ نفر طبخ کنید. این غذای محلی پرطرفدار، گزینه بسیار مناسبی برای سرو در مهمانی‌های خانوادگی یا جشن‌های محلی است. پس اگر قصد دارید نافله خوزستانی را برای تعداد افراد بیشتری تهیه کنید، کافی است میزان مواد لازم را به یک نسبت زیادتر کنید. 

طرز تهیه نافله خوزستانی به صورت مرحله به مرحله

اگر می‌خواهید در طبخ نافله خوزستانی با مشکلی مواجه نشوید و این غذای سنتی لذیذ را به راحتی در منزل بپزید، باید از یک دستورالعمل جامع و مورد اطمینان استفاده کنید. با خواندن این مطلب، می‌توانید روش تهیه نافله خوزستانی را به صورت مرحله به مرحله و با جزئیات کامل یاد بگیرید.

مرحله اول: آماده‌سازی خمیر اولیه کوفته

ابتدا ۲ عدد پیاز را با رنده ریز خرد کنید و آب آن را بگیرید. سپس گوشت چرخ‌کرده، آرد نخودچی، نمک، فلفل و زردچوبه را به پیازها اضافه کنید. در این مرحله باید مواد را به خوبی با هم مخلوط کرده و تا جایی که کاملا منسجم شوند، آن‌ها را با دست ورز دهید. 

مرحله دوم: سرخ کردن کوفته‌ها

پس از اینکه مواد را به خوبی ورز دادید، به اندازه گردو از مواد آماده شده بردارید و با دست گرد کنید. پس از اینکه کوفته‌های گردشده آماده شدند، آن‌ها را به مدت ۱۰ دقیقه در فریزر قرار دهید تا استراحت کنند و هنگام سرخ شدن از هم باز نشوند. سپس کوفته‌ها را در یک ماهیتابه به همراه کره کاملا سرخ کنید. 

مرحله سوم: تهیه سس نافله خوزستانی

در این مرحله از طرز تهیه نافله خوزستانی ، زمان آماده‌سازی سس مخصوص نافله فرا رسیده است. ۲ عدد پیاز دیگر را پوست بکنید و آن‌ها را به صورت نگینی خرد کنید. پیازها را به همراه مقداری روغن و زردچوبه در ماهیتابه تفت دهید تا رنگ آن‌ها تغییر کند و اصطلاحا سبک شوند. حال آب، سرکه، نعنا و شکر را به پیازها اضافه کنید و اجازه دهید به مدت ۲۰ دقیقه روی گاز بجوشند. 

مرحله چهارم: پخت نهایی نافله خوزستانی

زمانی که سس نافله به غلظت قابل قبولی رسید، کوفته‌های سرخ‌شده را درون آن قرار دهید. سپس حرارت گاز را کم کنید و اجازه دهید کوفته‌ها کاملا طعم سس را به خود بگیرند و غذای شما جاافتاده شود. حدود ۳۰ دقیقه بعد، نافله خوزستانی آماده است و می‌توانید آن را به همراه کته یا نان محلی سرو کنید. 

نافله خوزستانی - دیجی فود

قلق‌ها و ترفندهای مهم در طبخ نافله خوزستانی

  • اگر در مرحله ورز دادن کوفته‌ها متوجه شدید مخلوط به دست آمده به دلیل وجود آرد نخودچی به خوبی منسجم نمی‌شود، می‌توانید مقداری آب را کم کم به مواد اضافه کنید و پس از آن، ورز دادن را ادامه دهید. البته در زمان اضافه کردن آب توجه داشته باشید که مقدار آن در حدی نباشد که مواد کوفته شل شوند یا انعطاف و شکل اصلی خود را از دست دهند.
  • در مرحله آماده‌سازی خمیر اولیه کوفته، حتما باید آب پیازها را بگیرید. دقت کنید که اگر این کار را انجام ندهید، کوفته‌ها هنگام سرخ شدن وا می‌روند و شکل اصلی خود را از دست می‌دهند. 
  • در طرز تهیه نافله خوزستانی پیشنهاد می‌کنیم برای عطر و طعم بهتر غذا، از سرکه قرمز یا سرکه سیب خانگی استفاده کنید.
  • شاید حس کنید که جای بعضی ادویه‌های ایرانی در این غذا خالی است. استفاده از ادویه‌ها در طبخ غذا کاملا به سلیقه شما بستگی دارد. به عنوان مثال می‌توانید برای خوش‌طعم و خوش‌عطر شدن نافله خوزستانی، مقداری زعفران نیز به آن اضافه کنید. 
  • برخی افراد برای اینکه سس نافله خوزستانی خوش‌رنگ‌تر و لعابی‌تر شود، در دستورالعمل آن از رب گوجه فرنگی نیز استفاده می‌کنند. 
  • پیشنهاد می‌کنیم به جای استفاده از نعنای تازه، از نعنای خشک که عطر و طعم بیشتری دارد، استفاده کنید. 

اگر از علاقه‌مندان به عطر و طعم غذاهای جنوبی هستید، پیشنهاد می‌کنیم هرگز این غذای منحصربه‌فرد را از دست ندهید. نافله خوزستانی، یک وعده غذایی بسیار کامل و مقوی است که می‌توانید آن را در وعده‌های ناهار، شام و حتی افطاری و سحری نوش جان کنید. حال که با خواندن این مطلب، با طرز تهیه نافله خوزستانی و فوت‌وفن‌های طبخ آن آشنا شدید، وقت آن رسیده که این غذای لذیذ را طبخ کنید و لحظات خوشمزه و به‌یادماندنی برای خود و عزیزانتان رقم بزنید. همچنین اگر تجربه طبخ این غذای هیجان‌انگیز را دارید، حتما نظرات خودتان را با ما به اشتراک بگذارید. 

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه نافله
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات