طرز تهیه مسما کدو با مرغ با روشی ساده و سریع

مسما کدو از جمله خوراکهاییست که با ذائقه ما ایرانیها کاملا جور است و به لطف وجود کدو در آن، علاوه بر طعم لذیذ، دارای خواص متعددی برای بدن است. همچنین خوب است بدانید که پخت این غذا بسیار ساده است و گزینهای عالی برای آن دسته از افرادیست که وقت کافی برای آشپزی ندارند و درعینحال میخواهند که غذاهای متنوع و خوشطعم را امتحان کنند. ازاینرو ما در این مطلب از دیجی فود طرز تهیه مسما کدو با مرغ را به روشی بسیار ساده آموزش دادهایم. درنهایت نیز با ارائه ترفندها و نکات حرفهای برای پخت این خوراک، سعی داشتهایم تا به شما کمک کنیم که همچون یک آشپز حرفهای و کاربلد، با خوراکهای خوشعطروطعم خود، اطرافیانتان را بهوجد آورید.
مواد لازم در طرز تهیه مسما کدو با مرغ
- سینه مرغ متوسط: ۱ عدد
- کدوی متوسط: ۴ عدد
- غوره تازه یا آبغوره: ۱/۳ پیمانه
- گوجه گیلاسی: ۶ تا ۸ عدد
- پیاز متوسط: ۱ عدد
- رب گوجهفرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
- روغن: به میزان لازم
- زردچوبه: به میزان لازم
- نمک و فلفل: به میزان لازم
نکته: این مقدار مواد اولیه برای ۲ نفر درنظر گرفته شده است؛ ازاینرو شما میتوانید با توجه به تعداد افرادی که میخواهید این خورش را برایشان طبخ کنید، مقدار مواد اولیه را به یک نسبت مساوی کم یا زیاد کنید.
طرز تهیه مسما کدو با مرغ بهصورت مرحلهبهمرحله
مرحله اول
ابتدا سینه مرغ را به تکههای کوچک تقسیم کنید تا زمان لازم برای پخت آن کاهش پیدا کند. در ادامه کدوها را پوست بگیرید و باتوجه به سایز آنها، درصورت نیاز از وسط بهدرازا به دو نیم برش بزنید. سپس ماهیتابهای با سایز مناسب برداشته، به میزان لازم درون آن روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید. پس از آنکه روغن بهخوبی داغ شد، کدوها را دونهدونه به ماهیتابه اضافه کنید تا سرخ شوند.
مرحله دوم
پس از سرخ شدن کدوها، آنها از ماهیتابه خارج کنید. در ادامه پیازی متوسط را بهصورت نگینی خرد کرده و داخل ماهیتابهای که در آن کدوها را سرخ کرده بودید بریزید و تفت دهید. پس از آنکه پیازها طلاییرنگ و سبک شدند، زردچوبه، نمک و فلفل را به پیازداغها اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر ادویهجات بلند شود. در این مرحله از طرز تهیه مسما کدو با مرغ، بلافاصله مرغها را اضافه کرده و کمی تفت دهید تا رنگ مرغها تغییر کند. سپس رب گوجهفرنگی را به مواد داخل ماهیتابه بیفزایید و کمی تفت دهید تا خامی رب گرفته شود. درنهایت حدود ۱ تا لیوان آب جوش به آن اضافه کنید. سپس درب ماهیتابه را بگذارید و حرارت را کاهش دهید. حدود ۴۰ دقیقه تا ۱ ساعت زمان لازم است تا مرغها نیمپز شوند.
مرحله سوم
پس از حدود ۴۰ دقیقه، کدوهایی را که از قبل سرخ کرده بودید را به مرغها اضافه کنید. مجدد درب ماهیتابه را بگذارید و اجازه دهید کدو و مرغ باهم بپزند و کدوها طعم بگیرند. پس از حدود ۱۵ دقیقه گوجههای گیلاسی و غوره تازه یا آبغوره را به مرغ و کدو اضافه کنید. سپس اجازه دهید که خوراک شما حدود نیم ساعت دیگر نیز روی حرارت ملایم بپزد و حسابی جابیفتد.
مرحله چهارم
آب این خوراک باید کم و غلیظ باشد؛ ازاینرو در این مرحله از طرز تهیه مسما کدو با مرغ، اگر آب خوراک شما زیاد است، درب ماهیتابه را برداشته و حرارت را افزایش دهید تا آب اضافه آن بخار شود. درنهایت مسما کدو خوشرنگولعاب شما امده سرو است. امیدواریم از طعم آن لذت ببرید. نوش جان.
نکات و ترفندهای کاربردی در طرز تهیه مسما کدو با مرغ
نکات مهم:
- مسما کدو با مرغ را معمولا با برنج سرو میکنند؛ اما اگر دوست داشته باشید میتوانید آن را با نان نیز میل کنید.
- در این خوراک میتوان بهجای غوره تازه، از آبغوره استفاده کرد؛ اما توصیه میکنیم درصورت امکان حتما از غوره تازه استفاده کنید. همچنین اگر طعم غوره و آبغوره را در غذا دوست ندارید، آب لیمو تازه، لیمو عمانی یا گرد لیمو عمانی نیز میتوانند جایگزینهای مناسبی باشند.
- در طبخ مسما کدو با مرغ میتوان کدوها را با پوست سرخ کرده و به خوراک اضافه کرد؛ اما این کار کاملا وابسته به میل و سلیقه شما است.
- برخی از افراد دوست دارند تا در خوراک مسما کدو با مرغ از لپه نیز استفاده کنند. در این صورت باید لپه را از قبل خیس کرده و همراه با مرغ به خوراک اضافه کنید.
ترفندهای حرفهای:
- برای طبخ مسما کدو با مرغ، بهتر است از کدوهای ریز استفاده کنید؛ چراکه کدوهای درشت اغلب تلخ هستند و دیرتر میپزند.
- اگر کدوها را بهصورت درسته سرخ میکنید، چند برش طولی با چاقو روی آنها ایجاد کنید. این کار باعث میشود تا کدوهای شما سریعتر پخته شوند.
- بههنگام سرخ کردن کدوها، درب ماهیتابه را بگذارید تا کدوهای شما درحین سرخ شدن، بهخوبی مغزپخت شوند.
- در دستور پخت اصلی این خوراک، سیر وجود ندارد؛ اما ما براساس تجربه خود پیشنهاد میکنیم که ۱ تا ۲ حبه سیر نیز به پیازداغ این خوراک اضافه کنید تا طعمی بینظیر به آن ببخشد.
- اگر ذائقه شما با خوراکهای شیرین و ملس سازگار است، میتوانید برای شیرین یا ملس شدن مسما کدو با مرغ، یک قاشق غذاخوری (یا کمتر) شکر به آن اضافه کنید.
در این مطلب از مجله آشپزی دیجی فود سعی داشتیم تا بهترین، سادهترین و سریعترین طرز تهیه مسما کدو با مرغ را به بیانی ساده به شما آموزش دهیم. همچنین درنهایت تمامی نکات و ترفندهایی که به لذیذتر شدن خوراک شما کمک میکند را ذکر کردیم. درنتیجه هماکنون میتوانید همچون یک آشپز حرفهای خوراکی خوشطعم و متفاوت را طبخ کرده و اطرافیانتان را با دستپخت بینظیر خود شگفتزده کنید. درنهایت فراموش نکنید که اگر تاکنون این خوراک لذیذ را طبخ کرده یا چشیدهاید، نظر خود را راجعبه طعم آن با ما و مخاطبان ما به اشتراک بگذارید.
