طرز تهیه کتلت گوشت به روشی آسان و سریع

کتلت گوشت یکی از سادهترین انواع کبابهای ایرانی است که میتوان به سرعت آن را آماده کرد. طرز تهیه این غذا شباهت زیادی به دستور پخت کباب تابهای دارد و به خاطر دستور ساده و سریعش در رده غذاهای فست فودی جای میگیرد. هرچند که در کتابهای آشپزی انواع زیادی کتلت وجود دارد اما در میان تمام دستورها طرز تهیه کتلت گوشت شهرت بیشتری دارد. هر عدد کتلت گوشت حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ کالری دارد.
این کتلت با استفاده از گوشت چرخکرده گوسفندی و یا گوساله، سیب زمینی، پیاز و ادویههای مختلف تهیه میشود. احتمالاً بعد از خوردن کتلت آشپزهای مختلف متوجه شدهاید که این غذا طعم واحدی ندارد، بعضی کتلتها حسابی به دهانمان مزه میکند اما طعم بعضی دیگر در صورتی که دقیقاً همان مواد اولیه برای پختشان بکار رفته است چندان چنگی به دل نمیزند.
در طرز تهیه کتلت گوشت چند فاکتور باعث لذیذتر شدن غذای شما میشود. یکی از این فاکتورها کیفیت گوشت شماست. گوشت تازه که چربی کمی داشته باشد طعم بهتری به کتلت شما میدهد. فاکتور بعدی میزان پیازی است که در طرز تهیه کتلت گوشت بکار میبرید. مقدار کافی پیاز باعث نرم و خوشطعم شدن کتلتها میشود. فاکتور آخر که تأثیر زیادی در طعم نهایی کتلت دارد ادویهای است که در دستور تهیه کتلت از آن استفاده میکنید. ادویههای مناسب مانند فلفل سیاه، زردچوبه، ادویه کاری، پودر سیر و پودر پیاز جز مواردی هستند که به خوشطعم شدن کتلت شما کمک میکنند.
ما قصد داریم در این مطلب از دیجی فود طرز تهیه کتلت گوشت با سیب زمینی خام را به صورت مرحلهبهمرحله با بیان نکات و ترفندها به شما آموزش دهیم. کاغذ و قلمتان را آماده کنید و در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم در طرز تهیه کتلت گوشت
- گوشت چرخکرده ۳۰۰ گرم
- سیب زمینی ۴ عدد متوسط
- پیاز ۱ عدد بزرگ
- پودر سوخاری یا آرد نخودچی ۳ قاشق غذاخوری
- نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به میزان لازم
- پودر پیاز، پودر سیر، ادویه کاری به مقدار کم (استفاده از ادویهها دلخواه است)
این میزان مواد برای پخت کتلت گوشت به تعداد ۴ نفر کافی است. پس اگر تعدادتان کمتر و یا بیشتر است مواد اولیه را نصف و یا به نسبت تعداد چند برابر کنید.
دستور سریع طرز تهیه کتلت گوشت
در طرز تهیه کتلت گوشت باید ابتدا پیاز را با رنده درشت رنده کنید، سیبزمینیها را با رنده ریز رنده کنید، پیاز و سیب زمینی رنده شده را با گوشت چرخکرده مخلوطکنید. ادویهها و آرد را به مواد اضافه کنید و حسابی ورز دهید. به مدت ۲۰ دقیقه در یخچال استراحت دهید و سپس در روغن سرخکنید.
طرز تهیه کتلت برای ۴ نفر به صورت مرحلهبهمرحله با دیجی فود
- سیبزمینیها را پوست گرفته و رنده کنید. بهتر است اگر سیبزمینیهایتان بعد از رنده کردن آب انداختند به کمک یک توری آب سیبزمینیها را بگیرید.
- پیاز را پوست بگیرید و در ظرف دیگری رنده کنید. پیازها باید با رنده درشت رنده شوند و پس از رنده شدن آبشان کاملاً گرفته شود. اگر در این مرحله آب پیاز را به خوبی نگیرید هنگام سرخ کردن ممکن است کتلتهای شما به اصطلاح باز بشوند و به خوبی خودشان را نگیرند.
- سیب زمینی و پیاز را با گوشت چرخکرده که بهتر است تازه باشد، مخلوطکنید. اگر گوشت چرخکرده را از قبل خریداری و فریز کردهاید، کمی زودتر در محیط آشپزخانه قرار دهید تا گوشت یخزده باز بشود. اگر فراموش کردید و حالا برای درست کردن کتلتها عجله دارید، پیشنهاد میکنیم گوشت چرخکرده را در پلاستیک فریزر قرار داده و داخل یک کاسه آب قرار دهید تا یخ آن سریعتر باز شود. البته حواستان باشد که برای این کار از آب داغ و یا جوش استفاده نکنید. همان دمای آب معمولی شیر کفایت میکند.
- آرد و ادویهها را به سیب زمینی، پیاز و نمک اضافه کنید و مایه کتلت را حسابی ورز دهید. این مرحله از طرز تهیه کتلت گوشت بسیار مهم است. هرچه مایه کتلت را بیشتر ورز دهید شکل و شمایل نهایی کتلت شما بهتر خواهد بود.
- مایه کتلت را حداقل ۱۰ دقیقه و حداکثر به مدت ۲۰ دقیقه درون یخچال استراحت دهید.
- تابه را به همراه روغن روی شعله گاز قرار دهید تا روغن گرم شود. حواستان باشد روغن نباید در ابتدا آنقدر داغ شود که در فاصله سرخ کردن کتلتها بسوزد و بوی نامطبوعی به غذای شما بدهد.
- مایه کتلت را از یخچال خارج کنید. یک گلوله متوسط از مایه کتلت را در دستانتان به شکل دلخواه فرم دهید و درون روغن بیندازید. اجازه دهید یک طرف کتلت به خوبی سرخ شود، سپس کتلت را برگردانید. برای سرخ کردن کتلتها از شعله ملایم استفاده کنید. این غذا به خاطر گوشت خام نیاز دارد تا به خوبی مغزپخت شود، پس از سرخ کردن کتلتها با شعله زیاد خودداری کنید.
- این کار را تا تمام شدن مایه کتلتتان انجام دهید.
چند ترفند برای پختن یک کتلت حرفهای!
- در طرز تهیه کتلت گوشت چرخکرده میتوانید یک عدد تخممرغ را هم به ترکیب غذا اضافه کنید تا از باز شدن کتلتها در هنگام سرخ شدن جلوگیری کند؛ اما اگر در این مرحله اجازه دهید یک طرف کتلت به خوبی سرخ شود و اصطلاحاً خودش را بگیرد سپس آن را برگردانید به هیچ عنوان کتلت شما باز نمیشود.
- اگر میخواهید برای پذیرایی از میهمان کتلت بپزید بهتر است در طرز تهیه کتلت گوشت میزان گوشت چرخکرده را کمی بیشتر کنید؛ و به ازای آن یک سیب زمینی را از دستور پخت حذف کنید.
- بهتر است کتلتها را پس از سرخ شدن روی کاغذ روغن گیر قرار دهید تا روغن اضافی خود را پس دهند. با این کار کتلت ترد و خوشمزهتری خواهید داشت.
- گوشت استفادهشده در کتلت نباید پرچرب باشد؛ اما از طرفی استفاده از گوشت بدون چربی هم کتلت شما را خشک میکند. برای داشتن یک کتلت لذیذ باید از گوشت چرخکرده نیم چرب یا کم چربی استفاده کنید.
- میتوانید برای خوش عطر شدن کتلتها از مقداری پودر زیره هم در ترکیب ادویهها استفاده کنید. کاربرد زیره در طرز تهیه کتلت گوشت باعث میشود تا سردی گوشت و سیب زمینی از بین برود. حتماً میدانید که مصرف زیاد غذاها با مزاج سرد در طولانیمدت چه آسیبهایی به بدنتان وارد میکند!
- کتلت را میتوانید با سیب زمینی پخته هم درست کنید. طرز تهیه کتلت گوشت با سیب زمینی پخته هیچ تفاوتی با دستور بالا ندارد؛ اما خوب است بدانید که در اکثر دستورها برای پخت کتلت از سیب زمینی خام استفاده میشود. احتمالاً علت هم این است که با استفاده از سیب زمینی خام در انتها کتلتی با رویه ترد، برشته و سوخاری مانند خواهید داشت.
- اگر گیاهخوار هستید و با علاقهای به خوردن گوشت ندارید، میتوانید با حذف گوشت و اضافه کردن مواد دیگری چون قارچ، کدو، بادمجان، ذرت و … یک کتلت گیاهی درست کنید.
برای سرو کتلت چند پیشنهاد داریم!
بعد از آموزش طرز تهیه کتلت گوشت نوبت به نکات سرو غذا میرسد. وقتی کتلتها سرخ شدند روغن اضافی آنها را بگیرید و در ظرف موردنظرتان بچینید. میتوانید در کنار کتلت گوجه ورقه شده و سرخشده هم سرو کنید. همچنین استفاده از سبزیخوردن به خصوص به همراه ترخون و مرزه در کنار کتلت غوغا میکند.
اگر میخواهید نتیجه کار بیشتر به دلتان بنشیند از ترکیب پیاز و جعفری در کنار کتلت غافل نشوید. سرو کتلت به همراه پیاز و جعفری، خیار شور، گوجه سرخشده و سبزیخوردن یکی از بینظیرترین وعدههایی است که میتوانید برای پذیرایی از میهمانتان آماده کنید.
اگر تجربه شخصی شما در طرز تهیه کتلت گوشت متفاوت از دستور دیجی فود است برای ما در بخش کامنتها از این تفاوتها بنویسید.
طرز تهیه کوکو سیب زمینی +راهنمای گام به گام

[…] که با وجود تمام شباهتهای ظاهری نباید این کباب را با کتلت گوشت اشتباه گرفت. این غذای خوشمزه و محبوب جایگزین خوبی برای […]