طرز تهیه ماش پلو با گوشت چرخ کرده، طعمی جدید و حیرت انگیز

اگر شما هم از عاشقان عدس پلو هستید طرز تهیه ماش پلو را از دست ندهید، اگر امتیاز ده را برای عدس پلو در نظر بگیریم ماش پلو هم از حیث طعم و کیفیت غذای ایرانی رتبهای برابر با عدس پلو دارد که متاسفانه آنقدرها به ان توجه نشده است. طرز تهیه ماش پلو هم مانند عدس پلو بسیار متنوع است. ترکیب دلپذیر ماش و برنج ایرانی میتواند به عنوان یک غذای سالم، کامل و گیاهی بدون هیچ گوشتی سرو شود؛ میتوان آن را با گوجه و بادمجان سرخشده سرو کرد و یک غذای گیاهی متفاوت ساخت که مناسب گیاهخواران باشد، یا مانند عدس پلو با انواع پروتئین چون گوشت تهچینی، گوشت چرخکرده، مرغ یا گوشت قلقلی تدارک دید.
انتخاب با شماست. ما سعی کردهایم در خلال این مقاله از دیجی فود به روش های مختلفی در طرز تهیه ماش پلو اشاره کنیم.
مواد لازم در طرز تهیه ماش پلو با گوشت چرخکرده
- برنج: ۳ پیمانه
- ماش: یک و نیم پیمانه
- گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
- پیاز: ۱ عدد متوسط و ۱ عدد کوچک
- سیر: چند حبه در صورت تمایل
- کشمش پلویی: ۱ پیمانه
- خرما: چند عدد
- دارچین: ۲ قاشق غذاخوری
- زعفران دمکرده: ۲ قاشق غذاخوری
- نمک، روغن و زعفران آب کرده: به میزان لازم
طرز تهیه سریع
- ماش را بپزید و همزمان پلو را آبکش کنید، حواستان باشد که ماش در مقایسه با عدس به زمان پخت کوتاه تری نیاز دارد.
- پیاز متوسط و سیر را خرد کنید و در کمی روغن تفت دهید، زردچوبه و گوشت چرخکرده را اضافه کنید.
- بعد از اینکه گوشت کمی رنگ عوض کرد، نصف پیمانه آب بریزید در ظرف را بگذارید تا کاملاً بپزد.
- ته قابلمه کمی روغن بریزد و با نان یا سیبزمینی بپوشانیدش.
- برنج و ماش را لایه لایه در قابلمه بریزید و بگذارید حدود ۴۵ دقیقه دم بکشد.
- زعفران دمکرده و دارچین را به گوشت که حالا آبش کشیده شده و خوب پخته اضافه کنید.
- پیاز کوچک را خلالی کنید و وقتی سبک شد کشمشها را در آن بریزید و بگذارید کشمشها تفت بخورند و نرم شوند.
- هسته خرماها را در بیاورید، ترجیحاً پوست بگیرید و در یک قاشق غذاخوری روغن کمی تفتشان دهید.
طرز تهیه ماش پلو مرحله به مرحله
- از یکی دو ساعت پیش از شروع آشپزی برنج را خیس کنید، ماش نیاز به خیس خوردن طولانی مدت ندارد و یک ربع زمان مناسبی برای خیساندن آن است.
- دو تا قابلمه را پر از آب کنید و بگذارید روی اجاق تا جوش بیایند، یکی برای ماش و یکی برای پلو.
- پیازها و سیرها را بسته به ذائقهتان رنده یا نگینی کنید و در روغن بریزید تا سبک شوند.
- وقتی رنگ پیازها عوض شد، زردچوبه اضافه کنید و کمی تفت دهید.
- پس از آن گوشت چرخ کرده را داخل پیازداغها بریزید و هم بزنید تا همه جای گوشت به پیاز و زردچوبه آغشته شود.
- گوشت که خوب تفت خورد و تغییر رنگ داد، نصف لیوان آب به آن اضافه کنید و در ظرف را بگذارید تا گوشت مغزپخت شود.
- تا گوشت میپزد برنج را در قابلمه بریزید، بگذارید چند جوش بزند و آبکش کنید.
- در همین حین ماش را هم داخل آب جوش بریزید تا نیمپز شود. کمی هم نمک و ادویه بزنید و آبکش کنید.
- برنج و ماش را لایهلایه توی قابلمه بریزید.
- برای تهدیگ میتوانید از نان، سیبزمینی یا برنج و ماست و زعفران استفاده کنید.
- یک ته استکان آب با سه قاشق غذاخوری روغن روی پلو بدهید و بگذارید برنجتان ۴۵ دقیقه روی حرارت ملایم بماند تا دم بکشد. در همین حین گوشتتان هم میپزد.
- آب گوشت که کشیده شد در ظرف را بردارید و دارچین و زعفران دمکرده را (و در صورت تمایل یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی) به آن اضافه کنید و کمی هم بزنید تا مزهها در هم ادغام شوند.
- حالا در تابهی کوچکی کمی روغن بریزید و پیاز کوچک خلالیشده را داخل آن بریزید تا سرخ شود، سپس کشمشها را در آن بریزید و کمی تفت دهید (دقت کنید که کشمش زود میسوزد و تلخ و خشک میشود).
- کشمشها که پنج دقیقه تفت خورند و نرم شدند، از داخل روغن برشان دارید. خرماها را خوب بشویید و پوست و هستهشان را جدا کنید و به مدت ۶-۷ دقیقه در روغن تفت دهید.
نحوه سرو ماش پلو
- در سفرههای ایرانی و در کنار ماش پلو چیزهای زیادی سرو میشود. ترشی بادمجان، سالاد شیرازی و ماست و خیار از محبوبترین و دلچسبترین دورچینها برای ما پلو هستند.
- برای تزئین ماش پلو میتوانید از کشمش و زرشک و خرما استفاده کنید.
- در طرز تهیه ماش پلو با گوشت قلقلی میتوانید قلقلیهایی را که درست کردهاید روی پلو بچینید و غذایتان را وسوسهانگیزتر جلوه دهید. برای تهیه گوشت قلقلی ماش پلو یک عدد پیاز متوسط و دو حبه سیر را در حدود ۳۰۰ گرم گوشت چرخکرده رنده کنید. قلقلیهایی به قطر ۱-۲ سانتیمتر درست کنید و آنها را در روغن سرخ نمایید.
- در نهایت دیس ماش پلو رنگارنگی خواهید داشت که با کشمش، خرما، زرشک، برنج زعفرانی و قلقلی تبدیل به غذایی چشمنواز شده است.
نکات بیشتر در طرز تهیه ماش پلو
- برای ادویه ماش پلو میتوانید از فلفل سیاه، زردچوبه و خصوصاِ دارچین استفاده کنید. اگر با طعم زنجبیل مشکلی ندارید و آن را میپسندید میتوانید کمی پودر زنجبیل هم به موادتان اضافه کنید.
- در طرز تهیه ماش پلو با مرغ ، باید ابتدا سینه یا ران مرغ را (هرکدام که بیشتر دوست دارید) با یک عدد پیاز خلال شده، مقداری نمک و فلفل و زعفران آبپز کنید. پس از آن مرغ پختهشده را ریشریش کنید و به همراه پیازداغ با زعفران و ادویه فراوان تفت دهید. مرغهای تفتشده را با ماش و پیازداغ لابهلای برنج آبکششده بریزید و بگذارید دم بکشد.
- راز خوشمزه شدن ماش پلو در ادویههاییست که به آن اضافه میکنید، اگر طعم زیره و تخم گشنیز را دوست دارید میتوانید پودر آنها را به گوشت چرخکرده اضافه کنید تا بوی زحم آن را بگیرد و غذا را خوشعطرتر کند.
- به عنوان نکته آخر بد نیست اشاره کنیم که شما میتوانید برای درست کردن ماش پلو دو راه دارید: ماش پلو کته یا ماش پلو با برنج آبکش. برای تهیه ماش پلو با برنج کته، تنها کافیست به دو نکته توجه کنید: اولا وقت شستن برنج، نمک کمتری روی آن بریزید. دوما وقت جوشیدن برنج ماش را که از پیش نیمپز کردهاید، به برنج اضافه کنید.
در اینجا با انواع طرز تهیه ماش پلو آشنا شدید، شما این غذا را چطور درست میکنید ماش پلو ساده یا ماش پلویی با تمام این مخلفات؟
