طرز تهیه لوبیا پلو با مرغ + نکات کلیدی در طبخ این غذای خوشمزه

لوبیا پلو با مرغ یک غذای اصیل ایرانی است که جایگاه ویژهای در سفره ایرانیها دارد. عطر و طعم مخصوص این غذا، هوش را از سر آدم میبرد. لوبیا پلو به روشهای مختلفی طبخ میشود. برخی از افراد لوبیا پلو را با گوشت تکهای یا گوشت چرخ کرده درست میکنند. اما اگر به هر دلیلی نمیخواهید از گوشت قرمز در تهیه این غذا استفاده کنید؛ لوبیا پلو با مرغ یک گزینه عالی برای شما است. اگر میخواهید طرز تهیه لوبیا پلو با مرغ را یاد بگیرید؛ در ادامه این مطلب دیجیفود با ما همراه باشید.
مواد اولیه در طرز تهیه لوبیا پلو با مرغ
- فیله مرغ ۶ عدد
- لوبیا سبز ۲۰۰ گرم
- برنج خام ۴ پیمانه
- پیاز ۱ عدد
- رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده ۴ قاشق غذاخوری
- ادویه پلویی ۱ قاشق مرباخوری
- پودر گل سرخ و پودر دارچین ۱ قاشق چایخوری
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و روغن به مقدار لازم
این میزان از مواد اولیه در طرز تهیه لوبیا پلو با مرغ برای ۴ نفر کافی است. در صورتی که قصد پخت این غذا برای تعداد افراد کمتر یا بیشتری را دارید؛ تمامی مواد اولیه گفته شده را به یک نسبت کم یا زیاد کنید.
مراحل طرز تهیه لوبیا پلو با مرغ
مرحله اول: آمادهسازی مایه لوبیا پلو
- پیازها را به صورت نگینی خرد کنید و به همراه مقداری روغن در ماهیتابه تفت دهید.
- پس از اینکه پیازها کمی سبک شدند، زردچوبه و فلفل سیاه را به آنها اضافه کنید.
- فیلههای مرغ را به تکههای دلخواه برش بزنید و آنها را به همراه پیازها تفت دهید. تفت دادن مرغها را تا جایی ادامه دهید که مرغها کمی تغییر رنگ دهند و مزهدار شوند.
- لوبیاها را به اندازههای دلخواه خرد کنید و آنها را به همراه مقدار کمی آب جوش درون قابلمه بریزید. حدود ۵ دقیقه صبر کنید تا لوبیاها نیمپز شوند و سپس آنها را آبکش کنید.
- لوبیاها را به مرغها اضافه کنید و آنها را به خوبی با هم مخلوط کنید.
- در این مرحله، رب گوجه فرنگی را به مواد درون ماهیتابه اضافه کنید و تا جایی که ربها کاملا سرخ شوند، مواد را تفت دهید.
- در مرحله آخر آمادهسازی مایه لوبیا پلو، حدود نصف لیوان آب به مواد اضافه کنید و اجازه دهید تا مرغها و لوبیاها با حرارت ملایم پخته شوند.
- پس از اینکه آب مواد به خوبی کشیده شد، مایه لوبیا پلوی شما آماده است و میتوانید آن را از روی حرارت گاز بردارید.
مرحله دوم: پخت برنج
- درون یک قابلمه تا نصفه آب بریزید و آن را روی حرارت گاز قرار دهید.
- نمک (۱ قاشق چایخوری) و روغن مایع (۱ قاشق غذاخوری) را به آب اضافه کنید و صبر کنید تا آب به نقطه جوش خودش برسد.
- پس از این که آب درون قابلمه جوش آمد، برنج را به آن اضافه کنید.
- حدود ۷ دقیقه صبر کنید تا برنجها قد بکشند و پخت اولیه آنها انجام شود و سپس برنج را آبکش کنید.
- کف قابلمه لوبیا پلو را با ۲ قاشق روغن چرب کنید و تهدیگ سیب زمینی یا نان لواش را کف قابلمه قرار دهید.
- در این مرحله باید به صورت لایه لایه، برنج و مایه لوبیا پلو را در قابلمه بریزید تا قابلمه پر شود.
- سپس زعفران دم کرده را روی برنج بریزید و آن را به مدت ۴۵ دقیقه الی ۱ ساعت روی حرارت ملایم گاز قرار دهید تا به خوبی دم بکشد.
مرحله سوم: سرو غذا
- سرو و دیزاین لوبیا پلو کاملا به سلیقه شخصی شما بستگی دارد. پس از این که لوبیا پلوی شما به خوبی دم کشید، مواد آن را با هم مخلوط کنید و آن را داخل یک دیس سرو کنید.
- شما میتوانید این غذای خوشمزه را به همراه سالاد شیرازی، سبزی خوردن، ماست، انواع ترشیها، دوغ و سایر چاشنیها نوش جان کنید و از طعم شگفتانگیز آن لذت ببرید.
- زعفران یکی از پرکاربردترین ادویهها در آشپزی ایرانی است. برای اینکه برنج شما عطر و طعم بهتری داشته باشد، میتوانید مقداری زعفران دم کنید و روی برنج را با آن تزئین کنید. همچنین برای لذیذتر شدن این غذا میتوانید با کره یا روغن حیوانی روی آن را روغن بدهید.
نکات مهم برای پخت حرفهای لوبیا پلو با مرغ
- بهتر است مدتی قبل از پخت، برنجها را در آب ولرم و نمک خیس کنید تا بافت نرمتری پیدا کنند.
- بعد از اینکه برنج و مایه لوبیا پلو را در قابلمه با هم مخلوط کردید؛ یک سوم فنجان آب دور تا دور برنجها بریزید. این کار کمک میکند که فرایند دمکشی برنج شما بهتر انجام شود.
- هنگامی که میخواهید برنج و مایه لوبیا پلو را با هم مخلوط کنید، میتوانید از پودر گل سرخ، پودر دارچین و ادویه پلویی برای خوش عطر و خوش طعم شدن غذا استفاده کنید.
- در مرحله آبکش کردن برنج، خوب است که برنج را اصطلاحا زندهتر بردارید تا لوبیا پلوی شما شفته نشود.
- برای اینکه رنگ و عطر لوبیا پلوی شما بهتر شود، علاوه بر رب از پوره گوجه فرنگی نیز استفاده کنید.
- برای خوشرنگ شدن لوبیا پلو میتوانید در هنگام جوشیدن برنج به آن زردچوبه نیز اضافه کنید.
- در طرز تهیه لوبیا پلو با مرغ مجلسی، بهتر است برنج را آبکش کنید. اما اگر دوست دارید میتوانید این غذا را به صورت کته یا دمی نیز درست کنید. برای این کار مقداری نمک داخل برنج بریزید و آن را به صورت کته درست کنید. سپس زمانی که آب برنج به خوبی تبخیر شد، مایه لوبیا پلو را کم کم به برنج اضافه کنید و آن را به آرامی مخلوط کنید.
در متن بالا طرز تهیه لوبیا پلو با مرغ را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش دادیم. شما میتوانید با این دستور پخت، این غذای بسیار خوشمزه را به راحتی در منزل تهیه کنید و از عطر و طعم شگفتانگیز آن لذت ببرید. امیدواریم خواندن این مطلب به شما کمک کند و با استفاده از این نکات بتوانید یک لوبیا پلوی خوشمزه و بینقص بپزید. اگر از این دستور برای طبخ لوبیا پلو با مرغ استفاده کردید، حتما نتیجه را با ما به اشتراک بگذارید.





