دستور پخت کوفته تبریزی

دستور پخت کوفته تبریزی

پسوند این غذا نشان از زادگاه آن دارد. اما به قدری لذیذ است که فکر می‌کنم در حال حاضر در همه شهرها آماده شود. در واقع هر فردی که ترکیب گوشت چرخکرده و سبزی و زرشک و گردو و آلو را دوست داشته باشد، کوفته تبریزی را هم دوست دارد. حالا می‌خواهیم در این مطلب دستور پخت کوفته تبریزی را با همه نکات آن توضیح می‌دهیم.

۱ عدد کوفته تبریزی با وزن ۲۰۰ گرم می‌تواند حدود ۲۵۰ کالری داشته باشد.

مواد لازم در طرز تهیه کوفته تبریزی برای ۶ نفر

  • گوشت چرخکرده با کمی چربی: ۶۰۰ گرم
  • پیاز: ۲ عدد
  • لپه: ۷ قاشق غذا خوری
  • تخم مرغ: ۱ عدد
  • برنج: ۱۰ قاشق غذاخوری
  • رب گوجه فرنگی: ۴ قاشق غذاخوری
  • سبزی کوفته (مرزه، ترخون، گشنیز، جعفری): ۳ قاشق غذاخوری
  • زرشک: ۲ قاشق غذاخوری
  • آلو و گردو: به تعداد کوفته‌ها
  • آرد نخودچی: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و ادویه دلخواه: به میزان لازم

دستور سریع طرز تهیه کوفته ساده

  1. دستور پخت کوفته تبریزی نشان می‌دهد که آماده‌سازی آن حدود یک ساعت و نیم زمان می‌برد.
  2. لپه و برنج را نیم پز کنید. سپس آن‌ها را کمی بکوبید و کنار بگذارید.
  3. یک پیاز را رنده کنید و با کمی روغن سرخ کنید. زردچوبه و رب را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید. سپس ۴ لیوان آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید روی حرارت کم بجوشد.
  4. پیاز دیگر را رنده کرده و آب آن را دور بریزید. پیاز را به گوشت اضافه کنید و ورز دهید. نمک، فلفل و ادویه‌ها، سبزی معطر، برنج و لپه را به گوشت اضافه کرده و به خوبی برای حداقل ۵ دقیقه ورز دهید. تخم مرغ، زرشک و آرد نخودچی را هم اضافه کرده و ورز دهید.
  5. حالا از این مواد گلوله‌هایی به اندازه پرتقال درست کنید و وسط آن را گردو یا آلو بگذارید و آن را گرد کنید.
  6. کوفته‌ها را به آرامی داخل سس کوفته بگذارید و شعله را کم کنید.
  7. نیم ساعت بعد کوفته‌ها را برگردانید که به خوبی بپزند.
  8. بعد از ۱ ساعت کوفته تبریزی شما آماده است.

دستور پخت کوفته تبریزی - دیجی فود

راهنمای گام به گام برای دستور پخت کوفته تبریزی

لپه و برنج را از چند ساعت قبل از پخت کوفته، خیس کنید. آب آن را عوض کنید و هر کدام را به صورت جداگانه بپزید. زمانی که نیمه‌پز شد، آن را کمی بکوبید و کنار بگذارید تا خنک شود.

یک پیاز را رنده کنید و با روغن مایع روی حرارت بگذارید تا سرخ و طلایی شود. بعد از این که طلایی شد، زردچوبه و رب گوجه فرنگی را به پیاز اضافه کرده و در روغن تفت دهید تا رنگ آن باز شود. حالا به آن ۴ یا ۵ لیوان آب اضافه کنید و اجازه دهید به جوش آید.

دستور پخت کوفته تبریزی روش‌های مختلفی دارد. ساده‌ترین روش آن را توضیح می‌دهیم. در این مرحله، پیاز دیگری را رنده کنید و آب آن را با فشار دست بگیرید و دور بریزید. پیاز را به همراه گوشت، ادویه، آرد نخودچی، لپه، برنج و سبزی‌های معطر به خوبی ورز دهید. بهتر است بین ۵ تا ۷ دقیقه آن را ورز دهید. حالا تخم مرغ و زرشک را هم اضافه کنید و دوباره ورز دهید.

از این مخلوط گلوله‌ای به اندازه یک پرتقال بردارید و داخل آن را باز کنید. گردو یا آلو داخل هر کوفته بگذارید و آن را به خوبی گرد کنید.

حالا کوفته‌ها را درون سس در حال جوشیدن بگذارید و زیر شعله را به خوبی کم کنید.

در قابلمه را به صورت نیمه باز گذاشته و بعد از نیم ساعت کوفته‌ها را به آرامی برگردانید تا به خوبی پخته شوند. مرحله پخت کوفته‌ها حدود ۱ ساعت طول می‌کشد. بعد از پخت آن را داخل ظرف سرو بکشید و نوش جان کنید.

دستور تهیه کوفته برنجی چه تفاوتی با کوفته تبریزی دارد؟

طرز تهیه کوفته تبریزی برای ۱۰ نفر

برای آماده سازی کوفته تبریزی ۱۰ نفره باید میزان مواد اولیه را بیشتر کنید.

  • گوشت: ۱ کیلوگرم
  • لپه: ۱ لیوان
  • برنج: ۱ لیوان
  • تخم مرغ: ۱ عدد
  • آرد نخودچی: ۴ قاشق غذاخوری
  • پیاز متوسط: ۲ عدد (یک عدد را برای داخل سس کوفته رنده کنید، ۱ عدد دیگر برای داخل کوفته)
  • سبزی کوفته: ۵ قاشق غذاخوری
  • رب گوجه فرنگی: ۶ قاشق غذاخوری
  • گردو، زرشک، آلو: به میزان لازم
  • نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و ادویه دلخواه: به میزان لازم
  • برای دستور پخت کوفته تبریزی برای ۱۰ نفر، حدود ۱۰ لیوان آب برای سس در نظر بگیرید.

طرز تهیه کوفته تبریزی مجلسی

برای این که کوفته نبریزی شما شکل مجلسی و اعیانی‌تری به خودش بگیرد، مقداری زعفران در سس کوفته بریزید و زمان ورز دادن گوشت و پیاز هم به آن کمی زعفران دم کرده غلیظ اضافه کنید.

داخل هر کوفته گردو بگذارید و از آلو به میزان کمتری استفاده کنید. در آخر خلال بادام و پسته و زرشک بر روی هر کوفته بریزید و سر میز مهمانان ببرید.

طرز تهیه کوفته تبریزی شکم پر

برخی‌ها عقیده دارند که کوفته تبریزی اصل باید متفاوت‌تر از آن چیزی که درست می‌کنیم باشد. یعنی کوفته تبریزی به قسمت‌های کوچکتر تقسیم نشده و همه مواد کوفته، تبدیل به یک کوفته بزرگ می‌شود. علاوه بر این در وسط کوفته یک پروتئین هم قرار می‌گیرد. این پروتئین یا یک بلدرچین است یا تخم مرغ کامل.

دستور پخت کوفته تبریزی با بلدرچین

بلدرچین را تمیز کنید و بشویید. داخل و سطح پوست را ادویه و زعفران دم کرده بمالید. با مقداری کره، بلدرچین را سرخ کنید.

پس از سرخ شدن، داخل شکم بلدرچین را با مغزگردو خرد شده، زرشک، قیسی و پیازداغ پر کنید.

مواد کوفته را پس از این که به خوبی ورز دادید، اطراف بلدرچین بچسبانید. به طوری که یک توپ نسبتا بزرگ داشته باشید که در وسط آن بلدرچین باشد.

حالا کوفته‌ها را درون سس کوفته قرار دهید تا با حرارت کم بپزد.

دستور پخت کوفته تبریزی - دیجی فود

دستور پخت کوفته تبریزی شکم پر با تخم مرغ

مانند کوفته تبریزی شکم پر با بلدرچین مراحل را دنبال کنید، اما به جای بلدرچین باید به تعداد کوفته‌ها، تخم مرغ آب پز داخل کوفته‌ها قرار دهید. اگر نمی‌دانید که چند عدد تخم مرغ باید بپزید، قبل از این کار، کوفته‌ها را به اندازه مناسب گرد کنید و در ظرف بچینید. تعدادشان را بشمارید و سپس متناسب با آن، تخم مرغ‌ها را بپزید.

نکات مهم و ترفندها برای کوفته تبریزی بدون وا رفتن

دستور پخت کوفته تبریزی چند نکته دارد که با رعایت کردن آن، کوفته‌های شما وا نمی‌رود و علاوه بر آن طعم بهتری هم خواهد داشت.

برای پخت کوفته، درب قابلمه را به صورت نیمه باز بگذارید تا کوفته وا نرود.

حرارت شعله گاز را قبل از این که کوفته‌ها را در آن بگذارید، کم کنید و در حین پخت هم حرارت را روی شعله ملایم بگذارید.

داخل کوفته می‌توانید به دلخواه از زرشک، گردو، قیسی، آلو و … استفاده کنید.

سس کوفته را بچشید و قبل از سرو نمک آن را اندازه کنید.

یک فوت و فن نگفته برای دستور پخت کوفته تبریزی این است که در اواخر پخت کمی آب لیمو ترش یا گرده لیمو عمانی داخل سس کوفته بریزید تا طعم آن را بهتر کنید.

سعی کنید کوفته‌ها یک اندازه انتخاب شوند تا شکل ظاهر بهتری داشته باشند.

دستور پخت کوفته تبریزی - دیجی فود

سرو کوفته تبریزی اصیل و خوش طعم

برای سرو کوفته تبریزی، آن را درون ظرف لبه دار بریزید و بر روی هر کدام از کوفته‌ها را با کمی زرشک، خلال بادام و خلال پسته تزیین کنید.

برگ‌های سبز و زیبای جعفری می‌تواند رنگ بی‌نظیری برای کوفته ایجاد کند. سس کوفته به رنگ قرمز است و زمانی که کمی سبزی در کنار این غذا قرار دهید رنگ و لعاب آن را بیشتر می‌کنید. پس سبزی خوردن فراموش نشود.

کوفته را با نان سرو می‌کنند. هر نوع نانی که دوست داشته باشید می‌توانید در کنار آن قرار دهید. اما چون یک غذای سنتی است، بسیاری از افراد ترجیح می‎دهند آن را با نان سنگک یا نان بربری تازه میل کنند.

ترشی در کنار این غذا می‌تواند جذاب باشد. انتخاب نوع ترشی با خود شماست. اگر هم ترشی و سبزی خوردن در دسترس نداشتید، برش‌هایی از پیاز خام را در سر سفره قرار دهید.

شما برای آماده کردن کوفته تبریزی از چه مواد غذایی برای داخل آن استفاده می‌کنید؟ از تجربه خودتان در دستور پخت کوفته تبریزی برای ما بنویسید.



0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
2 دیدگاه ها
قدیمی ترین
جدید ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات
trackback

[…] بعد از دیدن تصاویرش خیال می‌کنید که این کوفته همان کوفته تبریزی معروف است؛ اما باید به شما بگوییم که این دو نوع کوفته […]

trackback

[…] برگ مو تبریزی معروف، اصیل و قدیمی‌تر است. درست مثل دستور تهیه کوفته تبریزی اصیل که با هیچ دستور دیگری قابل قیاس نیست. به همین دلیل […]