طرز تهیه خورشت ریواس و فوت‌وفن‌های آن

طرز تهیه خورشت ریواس و فوت‌وفن‌های آن

خورشت ریواس یکی از لذیذترین و سالم‌ترین غذاهای محلی خراسانی است که می‌توانید آن را به‌راحتی پخته و نوش جان کنید. این غذا در فصل بهار محبوبیت خاصی دارد و به‌عنوان نهار یا شام پخته می‌شود. در ماه مبارک رمضان نیز می‌توانید خورشت ریواس روی سفره سحری و افطار خراسانی‌ها بیابید. ریواس طعم ترش و ملس دل‌چسبی دارد که می‌تواند هر ذائقه‌ای را جذب خود کنید. ریواس خواص گوناگونی نظیر کاهش وزن، ضدسرطان بودن، تقویت استخوان‌ها و قلب و تنظیم قند خون نیز دارد. پس اگر شما هم برای آموختن طرز تهیه خورشت ریواس هیجان دارید، این مطلب را از دست ندهید.

مواد موردنیاز طرز تهیه خورشت ریواس

  • ریواس تازه: ۵۰۰ گرم
  • گوشت خورشتی: ۴۰۰ گرم
  • پیاز: ۲ عدد متوسط
  • نعناع: ۵۰ گرم
  • رب گوجه‌فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
  • جعفری: ۲۰۰ گرم
  • ادویه شامل زردچوبه، نمک و فلفل سیاه: به میزان دلخواه
  • روغن: به میزان کافی

خورشت ریواس - دیجی فود

 

نکته: توجه کنید که مقادیر بالا مناسب چهار نفر هستند. اگر قصد دارید برای افراد بیشتر یا کمتری آشپزی کنید، مقادیر را نیز به همان نسبت کم یا زیاد کنید.

دستورپخت طرز تهیه خورشت ریواس

  • مرحله اول

در طرز تهیه خورشت ریواس می‌توانید از ۸۰۰ گوشت بوقلمون یا مرغ به‌جای گوشت خورشتی استفاده کنید. ابتدا گوشت بشویید؛ سپس آن را روی تخته آشپزخانه بخوابانید و شروع خرد کردن آن کنید. بهتر است گوشت را به مکعب‌های ۲ سانتی‌متری تبدیل کنید. پس از آن سراغ پیازها بروید؛ آن‌ها بشویید؛ پوست بگیرید و به‌شکل نگینی ریز کنید.

  • مرحله دوم

در این مرحله قابلمه‌تان را روی گاز بگذارید و حرارت شعله گاز را کم کنید. کف قابلمه به میزان کافی روغن بریزید و صبر کنید تا داغ شود. هنگامی که روغن داغ شد، پیازها را روی آن‌ها بریزید و آن‌ها را تفت بدهید. صبر کنید تا کمی پیازها نرم و سبک شوند؛ سپس روی آن‌ها زردچوبه بریزید. مقداری دیگر که پیازها را تفت دادید، گوشت آماده شده را به قابلمه اضافه کنید.

  • مرحله سوم

در این مرحله می‌توانید کمی نفس راحتی بکشید. کافی است مواد قابلمه را تفت بدهید و زیرورو کنید. گوشت‌ها که تغییررنگ دادند، مواد قابلمه به کناره‌ها بچسباند. در وسط قابلمه که خالی شده، رب گو‌جه‌فرنگی را اضافه کنید و تفت بدهید. حداقل ۱ دقیقه تفت دادن را ادامه دهید تا رب‌ها دیگر بوی خام بودن ندهند.

  • مرحله چهارم

خامی رب‌ها که گرفته شد، آن‌ها را با مواد دیگر ترکیب کنید. ۷ یا ۸ لیوان آب جوش در قابلمه بریزید و در آن را بگذارید. ابتدا شعله گاز را زیاد کنید؛ آب قابلمه که شروع به جوشیدن کرد، شعله را کم کنید و بگذارید گوشت‌ها تماما مغزپخت شوند.

  • مرحله پنجم

در این مرحله قابلمه را به امان خود رها کنید و سراغ جعفری و نعناع بروید و آن‌ها را پاک کنید. سبزی‌ها را کاملا بشویید و حتما در آبکش بریزید تا آب اضافه‌شان گرفته شود. در این بخش باید سبزی‌ها را خرد کنید. برای این کار می‌توانید از خردکن استفاده کنید یا آن‌ها را روی تخته آشپزخانه ریز کنید.

  • مرحله ششم

ماهیتابه را روی شعله دیگر گاز بگذارید و کف آن روغن بریزید. سبزی‌های ریزشده در مرحله قبل را در تابه بریزید و به آن کمی نمک اضافه کنید. مواد تابه را هم بزنید و صبر کنید آب آن‌ها خشک شوند. سبزی‌ها که کمی سرخ شده‌اند را از تابه دربیاورید و فعلا کنار بگذارید.

  • مرحله هفتم

اکنون سراغ بخش اصلی یعنی ریواس‌ها می‌رویم. ریواس‌ها را خوب بشویید و پوست آن‌ها را بگیرید. دوباره از تخته آشپزخانه استفاده کنید و ریواس‌ها را روی آن به‌شکل مستطیل‌های متوسط ریز کنید. تابه جدیدی بردارید و داخل آن روغن اضافه کنید. صبر کنید تا روغن داغ و آماده ریختن ریواس‌ها شوند. اگر نمی‌خواهید از تابه جدیدی استفاده کنید، می‌توانید تابه‌ای که برای سبزی‌ها استفاده کردید را بشویید و کمی روی حرارت گاز قرار بدهید تا خشک شود.

  • مرحله هشتم

روغن که داغ شد، ریواس‌ها را تابه بریزید و آن‌ها کامل تفت بدهید. هنگامی که ریواس‌ها کمی نرم شدند، شعله گاز را خاموش کنید و ریواس‌ها را کنار بگذارید. قابلمه خورشت را که یادتان نرفته است؟! اگر دو ساعت گذشته سراغ خورشتتان بروید و میزان پختگی گوشت را امتحان کنید. اگر گوشت‌ها هنوز کامل پخته نشده بودند، کمی دیگر صبر کنید. اگر هم خورشتتان آماده بود، ریواس‌ها را داخل قابلمه بریزید.

  • مرحله نهم

در این مرحله کار چندانی ندارید. کافی است نمک و فلفل را اندازه دلخواه در قابلمه بریزید؛ البته بهتر است بیش از حد نمک نریزید تا از غذایی سالم لذت ببرید. نعناع‌ها و جعفری‌های تفت‌داده شده را نیز فراموش نکنید و به قابلمه اضافه کنید. کمی مواد را هم بزنید و حدود ۳۰ دقیقه صبر کنید تا خورشتتان پخته شود. دقت کنید که آب خورشت خیلی کم نباشد و درصورت نیاز در آن آب جوش بریزید.

  • مرحله دهم

اکنون باید خورشتتان جا افتاده و روغن داده باشد. در این صورت شعله گاز را خاموش کنید و از خورشت ریواس لذیذتان همراه با پلو لذت ببرید. در ضمن با توجه به ذائقه‌تان می‌توانید آب‌لیمو یا آب‌غوره در خورشتتان بریزید.

خورشت ریواس - دیجی فود

نکات پخت در طرز تهیه خورشت ریواس

اکنون که طرز تهیه خورشت ریواس را آموختید، بد نیست به چند نکته زیر نیز توجه کنید:

  • اگرچه خورشت ریواس اکثرا با گوشت قرمز پخته می‌شود؛ اما شما می‌توانید از گوشت سفید مثل مرغ نیز استفاده کنید. فقط دقت کنید که مرغ سریع‌تر پخته می‌شود.
  • خورشت ریواس در اصل بدون لپه تهیه می‌شود؛ اما اگر می‌خواهید از لپه استفاده کنید، کافی است آن را پس از گوشت قرمز به غذا اضافه کنید. بهتر است ابتدا لپه‌ها حداقل دو ساعت در یک کاسه آب قرار دهید تا نفخ آن گرفته شود.
  • بیش از حد به غذا نعنا اضافه نکنید تا تلخ نشود.

 

از یادگیری طرز تهیه خورشت ریواس با مجله آشپزی دیجی فود لذت بردید؟ اکنون که این دستورپخت جذاب را آموختید، وقت آن رسیده به بازار بروید؛ ریواس تازه تهیه کنید و این خورشت لذیذ را برای خود و عزیزانتان بپزید. شک نکنید که به‌زودی این غذای محبوب خراسانی در فهرست غذاهایتان جای خشک می‌کند و از مزه و خواص آن بهره خواهید برد. اگر شما هم نکات یا فوت‌وفن‌های یاد دارید که در این مطلب به آن‌ها اشاره نشده بود، فراموش نکنید که آن را بخش کامنت‌ها بنویسید تا مخاطبان دیگر نیز بتوانند از آن‌ها استفاده کنند.

 

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه خورشت ریواس
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات