طرز تهیه خورشت آلو به روش اصیل ایرانی را در دیجی فود بخوانید!

خورش آلو یکی از غذاهای اصیل ایرانی است. طرز تهیه خورشت آلو متنوعتر از دستوراتی است که به ذهنتان میآید. ما چند دستور پخت پر طرفدار آن را در ادامه توضیح میدهیم. اگر رژیم غذایی خاصی را دنبال میکنید، بد نیست بدانید این خورشت در هر ۱۰۰ گرم ۲۰۱ کیلوکالری دارد.
تهیه خورشت با میوهها هم طعم بینظیری دارد. مثلا گوجه سبز! گوجه سبز در غذا، ترشی، خورشت و … طرفداران زیادی دارد. حالا میخواهیم با آلو که تا بحال در غذاهایی مثل کوفته استفاده میکردیم، یک خورشت متفاوت آماده کنیم.
طرز تهیه خورشت آلو با مرغ برای ۲ نفر
مواد لازم:
- مرغ: ۲ تکه
- پیاز متوسط: ۱ عدد
- آلو: ۱۰ تا ۱۵ عدد
- رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
- نمک، زردچوبه و فلفل: به میزان لازم
- شکر: ۱ قاشق چایخوری
دستور پخت سریع
برای طرز تهیه خورشت آلو ، مرغ را به قطعات کوچکتری تقسیم کنید و بشویید.
پیاز داغ را آماده کنید، کمی زردچوبه داخل پیازها تفت دهید.
مرغها را داخل پیازها تفت دهید و نمک و فلفل را هم به آن اضافه کنید.
بعد از این که مرغها کمی تفت خوردند، رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن باز شود.
۲ لیوان آب به مرغها اضافه کنید و در ظرف را بگذارید تا بپزد.
آلوها را بشویید و زمانی که مرغها کاملا پخت، آلوها را به همراه کمی شکر داخل ظرف مرغها بریزید و اجازه دهید ۱۰ دقیقه بپزد.
راهنمای گام به گام طرز تهیه خورشت آلو
- پیازها را خیلی ریز یا رنده کنید. حالا آن را با کمی روغن مایع سرخ کنید.
- بعد از این که پیازها طلایی شدند، زردچوبه را اضافه کرده و تفت دهید.
- مرغها را به قطعات کوچکتری تقسیم کنید تا غذای شما زودتر آماده شود و مرغها به خوبی بپزند.
- حالا مرغهای شسته شده و تمیز را داخل پیازها تفت دهید.
- نمک و فلفل را در این مرحله اضافه کنید و مرغها را زیر و رو کنید تا ادویهها به خوبی به داخل آن نفوذ کند.
- رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و به همراه مرغها تفت دهید.
- زمانی که رب گوجه فرنگی کمی تغییر رنگ داد و سرخ شد، حدود ۲ لیوان آب روی مرغها بریزید و شعله را کم کنید.
- بعد از حدود ۱ ساعت که مرغها به خوبی پخت، آلوهای شسته شده را داخل مرغها بریزید و دوباره برای ۱۰ دقیقه مهلت پخت دهید.
طرز تهیه خورش قیمه آلو
شما برای طرز تهیه خورشت آلو و قیمه لازم است دقیقا مثل مراحل آماده کردن خورشت قیمه پیش بروید. اما در ۱۰ دقیقه آخر پخت خورشت، چند عدد آلو به آن اضافه کنید تا کمی بپزد. در آخر ۱ عدد سیب زمینی بزرگ هم به صورت خلالی خرد کرده و سرخ کنید و در موقع سرو بر روی خورشت تزیین کنید.
البته میتوانید مقداری زرشک هم با ۲ قاشق روغن و مقداری زعفران دم کرده تفت دهید و بر روی خورشت بریزید. طعم آن را خیلی خوشمزهتر میکند.
طرز تهیه خورشت آلو قیسی با گوشت
مواد لازم:
- گوشت خورشتی: ۳۰۰ گرم
- آلو: ۱۰ عدد
- قیسی: ۱۰ عدد
- پیاز متوسط: ۱ عدد
- نمک، زردچوبه و فلفل: به میزان لازم
- زرشک یا کشمش: ۲ قاشق غذا خوری
دستور پخت سریع و آسان:
- برای طرز تهیه خورشت آلو قیسی و گوشت، قیسی و آلوها را بشویید و درون سبد بریزید تا خشک شوند.
- پیازها را رنده کنید، به همراه گوشت به خوبی تفت دهید. ادویهها را اضافه کنید. حدود ۳ لیوان آب به گوشتها اضافه کنید و اجازه دهید به خوبی پخته شوند.
- زمانی که مطمئن شدید گوشت پخته شده، آلو و قیسی را به گوشت اضافه کنید. بعد از ۱۰ دقیقه زرشک یا کشمش را هم اضافه کرده. در آخر نمک و ادویه را اضافه کرده و مخلوط کنید. اگر ادویه آن کافی بود میتوانید مقداری هم زعفران دم کرده به خورش اضافه کنید. مطمئن شوید که خورشت آلو به خوبی جاافتاده و غلیظ باشد.
طرز تهیه خورشت آلو اسفناج
مواد لازم در طرز تهیه خورشت آلو و اسفناج
- اسفناج خرد شده: نیم کیلو
- گوشت گوسفندی: ۳۰۰ گرم
- پیاز متوسط: ۲ عدد
- سیر: ۲ حبه
- نمک، زردچوبه و فلفل: به میزان لازم
- آلو خورشتی: ۱۰ عدد
دستور پخت:
- برای درست کردن خورشت آلو اسفناج ابتدا یک پیاز را نگینی خرد کنید و درون قابلمه با مقداری روغن تفت دهید.
- بعد از اینکه پیازها نرم شدند، زردچوبه را به آن اضافه کنید و برای چند دقیقه پیاز و زردچوبه را تفت دهید.
- گوشت را به اندازه تکههای کوچک خورشتی خرد کنید و به همراه پیاز و زردچوبه تفت دهید تا تغییر رنگ دهد. برای چند دقیقه درب قابلمه را ببندید تا گوشت اصطلاحاً آب بیندازد و کمی نرم شود.
- بعد از ده دقیقه که گوشت حسابی با پیاز تفت خورد و آب انداخت ۲ تا ۳ پیمانه آب جوش به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید چنددقیقهای با شعله متوسط بجوشد. سپس شعله را کم کنید تا گوشت با حرارت ملایم بپزد.
- در قابلمهای دیگر پیاز دوم را به همراه سیر در مقدار کمی روغن تفت دهید. بعد از اینکه پیاز به خوبی طلایی و نرم شد اسفناجهای خردشده را به آنها اضافه کنید و کمی تفت دهید.
- زمانی که گوشت شما نیمپز شد سبزی تفت دادهشده را به آن اضافه کنید و اجازه دهید خورشت شما با شعله ملایم جا بیفتد.
- آلوها را حداقل به مدت نیم ساعت در آب خیس کنید و ۲۰ دقیقه مانده به آماده شدن غذا آنها را به خورشت اضافه کنید تا بپزند.
- یادتان باشد در طرز تهیه خورشت آلو اسفناج باید سبزی اسفناج را مانند سبزی قرمه خیلی ریز کنید. این کار معمولا توسط دستگاههای مخصوص انجام میشود.
نکات مهم و ترفندهایی برای طرز تهیه خورشت آلو اصیل
اگر ذائقه شما با غذاهای شیرین جور در نمیآید، شکر را حذف کنید. اما از آنجایی که آلو کمی طعم ترش دارد، با اضافه کردن شکر یک خورشت آلو ملس خواهید داشت.
برای طرز تهیه خورشت آلو با مرغ میتوانید مقداری پودر زعفران روی مرغها بپاشید. سپس مرغها را تفت دهید که طعم بینظیری به مرغ میدهد و بوی ناخوش آن را هم از بین میبرد.
زمان پخت و جا افتادن خورشت آلوی شما به سایز مرغ و میزان آبی که برای پخت آن داخل قابلمه ریختهاید بستگی دارد.
سرو
خورشتها معمولا به همراه برنج سرو میشوند. برای سرو این غذا، مقداری برنج هم دم کنید. خورش آلو را به صورت جداگانه داخل ظرف مناسبی بریزید و برنج آماده شده را با زعفران و کمی زرشک تفت داده شده تزیین کنید.
البته برای این که سنگ تمام بگذارید، برنج را به صورت تهچین آماده کنید. تهچینها به همراه خورشت طعم اعجابانگیزی برای مهمانان شما دارند.
طرز تهیه خورشت آلو چطور بود؟ شما از چه فوت و فنهای دیگری برای خوشمزهتر شدن آن استفاده میکنید؟
