طرز تهیه کشک بادمجون با چندین روش متنوع و جالب

طرز تهیه کشک بادمجون با چندین روش متنوع و جالب

کشک و بادمجان از غذاهای محبوب ایرانی است که اکثر آدم‌ها دوستش دارند. کشک و بادمجان غذایی محبوب میان گوشتخواران و گیاهخواران است. این غذا خیلی سریع آماده می‌شود و مواد اولیه‌اش معمولا در هر خانه‌ای پیدا می‌شود. طرز تهیه کشک بادمجون البته شیوه‌های مختلفی دارد که هر کدام با هم تفاوت‌هایی جزئی دارند. در ادامه این مطلب انواع دستورپخت‌های کشک و بادمجان، و نکاتی برای خوشمزه‌تر شدن این غذا را می‌خوانید.

مواد لازم در طرز تهیه کشک بادمجون

  • بادمجان: ۶ الی ۷ عدد
  • کشک: ۴ یا ۵ قاشق غذاخوری
  • پیاز: ۱ عدد
  • سیر رنده‌شده: ۴ تا ۵ قاشق مرباخوری
  • نعناخشک:‌ ۲ قاشق مرباخوری
  • ادویه (نمک، فلفل، زردچوبه): بسته به ذائقه شما، به مقدار لازم

طرز تهیه کشک بادمجون سریع و فوری

  1. بادمجان‌ها را پوست بگیرید و در روغن سرخ کنید.
  2. بادمجان‌های سرخ‌شده را با گوشتکوب بکوبید.
  3. سیر و پیاز را رنده یا خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید و ادویه را به سیر و پیازی که رنگش عوض شده اضافه کنید.
  4. بادمجان‌های کوبیده‌شده را به مخلوط سیر و پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید.
  5. در همین حین، نعنای خشک را با کمی روغن و به مدت کوتاه تفت دهید.
  6. کشک را با کمی آب رقیق کنید.
  7. همه مواد را با هم مخلوط کنید و هم بزنید.
  8. اجازه بدهید این کشک بادمجان ساده با حرارت کم روی اجاق بماند تا جا بیفتد.

نوش جان!‌ غذای شما آماده‌ست! اگر برایتان مهمان ناخوانده آمده است و عجله دارید که خیلی سریع برایشان غذایی مهیا کنید، این طرز تهیه کشک بادمجون به درد شما می‌خورد اما اگر وقت بیشتری دارید و دوست دارید غذایتان را با دقت بیشتری درست کنید، بهتر است طرز تهیه کشک بادمجان مجلسی که در ادامه آمده است را بخوانید.

طرز تهیه کشک بادمجون - دیجی فود

طرز تهیه کشک بادمجون گام به گام و با جزئیات

  • یک ساعت قبل از شروع به درست کردن غذا بهتر است بادمجان‌هایتان را پوست بگیرید و در آب‌ و نمک بگذارید تا تلخی‌ بادمجان‌ها برود.
  • بعد از نیم ساعت بادمجان‌ها را آبکش کنید و توی دستمال حوله‌ای بگذارید که رطوبتی نداشته باشند.
  • در این مرحله بهتر است اگر بادمجان‌هایتان تخم فراوانی دارند، آنها را جدا کنید و دور بریزید.
  • روغن کافی داخل تابه‌یی نچسب بریزید و بگذارید که حسابی داغ شود.
  • بادمجان‌ها را داخل تابه بچینید و شعله را کم کنید تا همانطور که بادمجان‌ها سرخ می‌شوند، مغزشان هم بپزد.
  • اگر مایلید غذایتان را با طرز تهیه کشک بادمجان رژیمی تهیه کنید، بادمجان‌هایی را که حالا به خوبی سرخ شدند از تابه بیرون بیاورید و در دستمال کاغذی یا دستمال‌های حوله‌یی تمیز بگذارید تا روغن اضافه‌شان را پس دهند (البته یادتان باشد که کشک و بادمجان از آن غذاهایی‌ست که هرچه چرب‌تر باشد، خوشمزه‌تر است).
  • بادمجان‌ها را در کاسه‌یی بریزد و با گوشتکوب و به آرامی بکوبیدشان. اصلاً نباید از میکسر، غذاساز یا گوشتکوب برقی استفاده کنید زیرا بادمجان‌ها پوره می‌شوند و بافت‌شان را از دست می‌دهند.
  • حالا نوبت درست کردن سیرداغ و پیازداغ است. توصیه می‌کنیم پیاز و سیرها را رنده کنید تا در بافت نرم کشک و بادمجان زیر دندان نیایند. با این حال اگر دوست دارید پیاز در غذایتان مشهود باشد می‌توانید آنها را خلالی یا نگینی کنید.
  • سیر و پیاز رنده‌شده را در کمی روغن تفت دهید تا کاملاً سبک شوند و تغییر رنگ دهند.
  • ادویه‌ها را شامل زردچوبه فراوان و فلفل به سیر و پیاز اضافه می‌کنیم و کمی تفت می‌دهیم.
  • بادمجان‌های کوبیده‌شده را به سیرداغ و پیازداغ اضافه کنید و آنها را خوب با هم مخلوط کنید.
  • تا بادمجان‌ها کمی تفت می‌خورند و غذا به روغن می‌افتد، باید نعناداغ را درست کنید. نعناها را در مقدار کافی روغن بریزید و تفت دهید (دقت کنید که نعنا خیلی زود می‌سوزد، و تلخ می‌شود بهتر است بالای سرش بمانید تا وقتی کمی رنگ عوض کرد، زود شعله را خاموش کنید).
  • اگر کشک‌تان غلیظ است آن را با کمی آب (دو سوم لیوان آب) رقیق کنید.
  • کشک و نعناداغ را به بادمجان‌ها اضافه کنید و خوب هم بزنید تا همه‌ بادمجان‌ها به کشک و نعناداغ آغشته شود.
  • شعله را کم کنید تا غذا به خوبی جا بیفتد و اگر آب اضافه‌یی در غذا مانده تبخیر شود.
  • در همین مرحله، می‌توانید نمک را اضافه کنید و اگر تندی غذا هم کم است بسته به ذائقه‌تان کمی به آن بیفزایید.

کشک و بادمجان شما آماده سرو است، نوش جان.

شیوه پخت کشک بادمجان رزا منتظمی

خیلی از کسانی که آشپزی می‌کنند مایل‌اند کشک و بادمجان را به شیوه‌ی رزا منتظمی طبخ کنند. مواد لازم در این نوع کشک و بادمجان تفاوتی اساسی با شیوه قبلی دارد از این جهت که در این دستورپخت گوجه فرنگی هم به مواد اضافه می‌شود. پس مواد لازم در این دستورپخت را با هم مرور می‌کنیم.

مواد لازم در طرز تهیه کشک و بادمجان به شیوه رزا منتظمی

  • بادمجان قلمی: ۱ کیلو
  • کشک:۱ پیمانه
  • پیاز متوسط: ۲ عدد
  •  گوجه فرنگی: ۳-۴  عدد
  • رب گوجه فرنگی: ۱ یا ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
  • نعنا خشک: به مقدار لازم
  • گردو: به مقدار لازم
طرز تهیه کشک بادمجون - دیجی فود

طرز تهیه کشک و بادمجون به شیوه رزا منتظمی

  1. به همان شیوه‌ی قبل تلخی بادمجان‌ها را بگیرید، آنها را ورقه‌ای خرد و سرخ کنید.
  2. بادمجان‌ها را در ظرفی ریخته و با گوشتکوب بکوبیدشان تا نرم شوند.
  3. گوجه‌ها را دو سه دقیقه در آب جوش و سپس در آب سرد بریزید تا پوست‌شان به راحتی گرفته شود.
  4. گوجه‌های پوست‌گرفته‌شده را ساطوری کنید.
  5. در تابه مقداری روغن بریزید و رب را کمی در آن تفت دهید تا رب باز شود.
  6. گوجه‌های ساطوری شده را به رب اضافه کنید و در ظرف را بگذارید تا گوجه‌ها نرم شوند.
  7. سپس پیازها و سیرها را سرخ کنید و زردچوبه فراوان بزنید.
  8. همه مواد را با هم مخلوط کنید و بگذارید به مدت نیم ساعت مزه‌ها در هم ادغام شوند.
  9. کشک رقیق‌شده و نعناداغ را سر سفره بیاورید تا هرکس به میزان دلخواه به غذایش اضافه کنید.
  10. غذایتان را با گردو‌های خردشده تزئین کنید (البته می‌توانید کمی گردو هم در خود غذا بریزید).

طرز تهیه کشک بادمجان تبریزی هم تقریباً‌ شبیه به همین دستورپخت است، با این تفاوت که تبریزی‌ها به جای گوجه تنها از رب گوجه فرنگی استفاده می‌کنند.

فوت کوزه‌گری در طرز تهیه کشک و بادمجون

درست است که کشک و بادمجان غذای ساده‌یی محسوب می‌شود اما توجه به چند نکته‌ کوچک می‌تواند آن را تبدیل به غذایی فوق‌العاده و لذیذ کند. در ادامه نکات مربوط به طبخ کشک و بادمجان را می‌خوانید که شما را تبدیل به آشپزی خبره می‌کند.

  1. حتماً‌ بادمجان‌ها را دستکم نیم ساعت در مخلوط آب و نمک بگذارید تا تلخی بادمجان کشیده شود.
  2. حتماً تخم‌های بادمجان‌ها را جدا کنید تا دهان را گس نکنند.
  3. پوست گوجه را بگیرید.
  4. برای سرخ کردن بادمجان‌ها با روغن کمتر بهتر است در تابه را بگذارید تا بادمجان‌ها بعد از سرخ شدن روغن اضافه‌ای را که به خود جذب کردند، پس دهند.
  5. گرچه کشک و بادمجان با بادمجان سرخ‌شده چیز دیگری‌ست اما اگر می‌خواهید غذایتان رژیمی‌تر باشد می‌توانید بادمجان‌ها را کبابی کنید. طرز تهیه کشک بادمجان کبابی هیچ تفاوتی با بقیه دستورپخت‌ها ندارد و تنها تفاوتش در طعم دودی‌ست که بادمجان‌های کبابی شده به غذایتان می‌دهد.
  6. اگر دوست دارید غذایتان کمی اعیانی‌تر باشد می‌توانید گوشت را به مواد اولیه اضافه کنید. در طرز تهیه کشک بادمجان با گوشت یک عدد پیاز را در حدود ۲۰۰ گرم گوشت چرخ‌کرده رنده بزنید. مخلوط را به صورت قلقلی‌های کوچک در روغن سرخ کنید و هنگام سرو غذا آنها را روی غذایتان بگذارید.
  7. بادمجان نفاخ است و ممکن است باعث دل‌درد شود، استفاده از گردو در کشک و بادمجان هم باعث می‌شود که غذا طعم بهتری پیدا کند و هم طبع سرد بادمجان را خنثی می‌کند.
  8. سبزی خوردن تازه و پیاز لذت خوردن کشک و بادمجان را دوچندان می‌کند، فراموش‌شان نکنید!
طرز تهیه کشک بادمجون - دیجی فود

سرو کشک و بادمجان

از آنجایی که کشک و بادمجان از غذاهای سنتی ایرانی به حساب می‌آید می‌توانید با سرو آن در ظرف‌های مسی یا سنتی شکل و شمایل زیبایی به سفره‌تان بدهید. برای تزئین کشک و بادمجان می‌توانید از نعناداغ، سرداغ و پیازداغ و کشک رقیق‌شده استفاده کنید. در نهایت می‌توانید کمی قلقلی و گردوی خردشده هم روی غذایتان بریزید تا چشم‌نوازتر شود.

ترکیب کشک و بادمجان، نان سنگک تازه، ریحان و پیاز ترکیبی استثنائی‌‌ است که هر آدمی را وسوسه می‌کند تا با لذت بر سر سفره غذای شما بنشیند.

طرز تهیه کشک بادمجون به دستورپخت‌هایی که با هم خواندیم محدود نمی‌شود. برای مثال طرز تهیه کشک بادمجان رشتی تفاوت‌هایی جزئی با دستورپخت‌های دیگر دارد. شما در مورد شیوه‌ها یمختلف پخت این غذا چه می‌دانید؟

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه کشک بادمجون
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات