طرز تهیه کله پاچه یک صبحانه سنگین به سبک طباخی‌ها

طرز تهیه کله پاچه یک صبحانه سنگین به سبک طباخی‌ها

کله پاچه یک غذای سنتی ایرانی است که معمولاً به عنوان وعده صبحانه مصرف می‌شود. کالری کله پاچه به ازای هر ۱۰۰ گرم حدودا ۳۵۰ کیلو کالری است، همچنین این غذا میزان چربی بسیار بالایی هم دارد در نتیجه باید در مصرف آن حسابی جانب احتیاط را رعایت کرد. اگر چربی خون و یا کلسترول دارید باید از مصرف این غذا خودداری کنید. طرز تهیه کله پاچه همان‌طور که نامش پیداست یعنی پخت کله و پاچه‌های گوسفندی اما درست کردن این غذا به همین سادگی هم نیست.

اگر هوس کردید برای صبحانه روز تعطیل همراه خانواده و یا دوستان دور هم جمع شوید کله پاچه می‌تواند گزینه مناسبی باشد به شرط آنکه اصول و نکات پخت را به سبک و سیاق طباخی‌ها رعایت کنید تا در نهایت یک کله پاچه خوشمزه و لذیذ داشته باشید.

طرز تهیه کله پاچه - دیجی فود

مواد لازم در طرز تهیه کله پاچه

  • کله پاچه ۱ دست کامل
  • پیاز ۴ عدد متوسط
  • نخود ۱۰۰ گرم
  • سیر ۴ حبه درشت
  • زردچوبه نصف قاشق چای‌خوری
  • چوب دارچین یک تکه برای عطر بهتر
  • نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

روش پخت در طرز تهیه کله پاچه به صورت گام به گام

در طرز تهیه کله پاچه قبل از هر کاری باید به سراغ تمیز کردن کله بروید، البته اگر کله و پاچه‌ها را آماده و تمیز شده از بیرون خریده باشید دیگر نیازی به این مرحله نیست و شما یک مرحله از ما جلوتر هستید.

مراحل تمیز کردن کله و پاچه‌ها

  1. برای تمیز کردن کله یک قابلمه بزرگ را پر از آب کرده و روی شعله گاز قرار دهید تا آب به جوش بیاید. کله را داخل آب جوش قرار دهید. بعد از ده دقیقه با دست یا چاقو شروع به کندن موها کنید. اگر کله قدیمی نباشد موها راحت‌تر از آن جدا می‌شوند.
  2. وقتی تمام موها را از کله جدا کردید باید آن را روی شعله مستقیم حرارت دهید تا موهای باقی‌مانده و یا ریز کله هم از بین بروند. به این کار اصطلاحاً اسموکت کردن و یا کز دادن می‌گویند.
  3. وقتی مرحله سوزاندن تمام شد روی سطح کله را با چاقو بخراشید تا اگر جایی از پوست سوخته با خراشیدن آن آثار سوختگی از بین برود.
  4. اگر در تمیز کردن و آماده کردن کله بی‌تجربه هستید از اینجا به بعد را باید از یک فرد باتجربه کمک بگیرید. بعد از سوزاندن موها نوبت به تمیز کردن مجرای نای و بینی می‌رسد. باید کله را از قسمت بینی روی سطح سختی بکوبید و بعد داخل مجرا را با فشار آب بشویید.
  5. فک بالا و پایین را جدا کنید زبان و دندان‌ها را بشویید و به سراغ تمیز کردن پاچه‌ها بروید.
  6. برای تمیز کردن پاچه‌ها هم مانند تمیز کردن کله عمل می‌کنیم؛ یعنی آب را درون قابلمه بزرگی به جوش بیاورید و پاچه‌ها را داخل آن قرار دهید. وقتی موها سست شدند به کمک چاقو آن‌ها را کنده و بعد روی حرارت مستقیم گاز روسوز کنید تا موهای باقی‌مانده هم از بین بروند.
  7. یک چاقو را درست به محل اتصال سم به پاچه وارد کنید و با یک فشار سم‌ها را از پاچه جدا کنید.

طرز تهیه کله پاچه - دیجی فود

مراحل پخت کله پاچه

حالا که کله و پاچه‌ها را تمیز کردید به مرحله پخت در طرز تهیه کله پاچه می‌رسید.

  1. باید قابلمه‌ای انتخاب کنید که اگر کله و پاچه‌ها را درون آن گذاشتید بتوانید تا روی آن‌ها آب بریزد و حدود چهار انگشت از قابلمه هم خالی بماند.
  2. شعله گاز را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید.
  3. کف‌هایی که روی سطح آب جمع می‌شود را حتماً با کف گیر بردارید و دور بریزید.
  4. نوبت اضافه کردن پیازها و سیرها رسیده است. آن‌ها را پوست گرفته و به خوبی بشویید.
  5. پیازها را نگینی خردکرده و سیرها را به چهار قسمت تقسیم کنید.
  6. در یک تابه مقداری روغن بریزید، پیاز و سیر خردشده و نخود خیس‌خورده را داخل تابه بریزید و روی حرارت ملایم تفت دهید.
  7. فلفل و زردچوبه را هم به پیاز، سیر و نخود اضافه کنید و بعد از کمی تفت دادن به آب کله پاچه اضافه کنید.
  8. حالا درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید کله پاچه برای مدت ۶ تا ۸ ساعت با حرارت ملایم بپزد. بد نیست در طول این مدت چند باری آن را هم بزنید و کله را زیرورو کنید تا تمام قسمت‌های آن به خوبی بپزد.
  9. یک ساعت مانده به پایان پخت نمک را اضافه کنید تا کله پاچه مزه بگیرد. می‌توانید همزنان با اضافه کردن نمک آب یک لیموترش تازه را هم داخلش بچکانید.
  10. در آخرین مراحل طرز تهیه کله پاچه زمانی که چنددقیقه‌ای به پایان پخت باقی‌مانده مقداری از چربی روی آب کله پاچه را بردارید و درون یک تابه کوچک با چوب دارچین و یا مقدار کمی پودر دارچین حرارت دهید تا عطروطعم دارچین به خورد آن برود. هنگام سرو کله پاچه از این سس روی آبگوشت یا کله پاچه بریزید و از طعم عطر بی‌نظیر دارچین در آن لذت ببرید.

طرز تهیه کله پاچه - دیجی فود

سرو کله پاچه

همان‌طور که گفتیم این غذای چرب و سنگین را معمولاً برای وعده صبحانه سرو می‎کنند. در کنار آن هم نان سنگک داغ، سیرترشی و آب‌لیموی تازه می‌گذارند.

راز خوشمزه شدن کله پاچه و نکاتی که باید بدانید!

  • اگر می‌خواهید یک کله پاچه خوشمزه به سبک طباخی‌ها بپزید باید مراحل تمیز کردن کله را به خوبی انجام دهید. راز خوشمزگی کله پاچه به مرحله کز دادن و دودی کردن آن روی شعله مستقیم گاز است. اگر می‌خواهید مزه کله پاچه بهتر شود نباید این مرحله را از قلم بیندازید. حتی اگر کله تمیز شده هم خریده‌اید بد نیست آن را یک دور روی شعله حرارت داده و روسوز کنید.
  • اضافه کردن نخود به کله پاچه اختیاری است، اما این کار لعاب خوبی به آبگوشت شما می‌دهد.
  • مغز گوسفند هم در حین پخت کله پاچه می‌پزد، اما احتمال وا‌رفتن آن وجود دارد. چون مغز خیلی زود پخته می‌شود. طرز پخت مغز کله پاچه سخت نیست کافی است ابتدا آن را داخل آب سرد بشوید، رگ و پیوندهایش را جدا کنید و سپس با دو لیوان آب و یک عدد پیاز خردشده روی حرارت ملایم بپزید. نیم ساعت برای پخت مغز کافی است. نمک و آب‌لیمو هم در پنج دقیقه آخر پخت به آن اضافه کنید.
  • اگر عجله دارید می‌توانید طرز تهیه کله پاچه در زودپز را امتحان کنید. به این صورت که تمام مواد را باهم داخل زودپز بریزید، زودپز را آب کنید و به مدت دو ساعت روی حرارت متوسط رو به بالا قرار دهید. حالا درب زودپز را باز کنید، نمک را اضافه کرده و اجازه دهید به مدت یک ساعت و نیم دیگر بپزد.
  • طرز تهیه کله پاچه و سیرابی هم طرفداران زیادی دارد. می‌توانید یک بسته سیرابی پاک‌شده بخرید، خردکنید و داخل آب کله پاچه بریزید تا با پختن کله و پاچه‌ها آن هم بپزد.
  • بعضی‌ها در پخت کله پاچه از رب هم استفاده می‌کنند. این کار کاملاً اختیاری است و به ذائقه شما بستگی دارد. طرز تهیه کله پاچه با رب گوجه تفاوتی با دستور بالا ندارد فقط باید یک قاشق غذاخوری رب را هم به همراه پیاز و سیر تفت دهید و به آب کله پاچه اضافه کنید.

شما طرز تهیه کله پاچه در کدام طباخی تهران را می‌پسندید؟ به نظر شما راز خوشمزه شدن کله پاچه در طباخی محبوب شما چیست؟

طرز تهیه
دستور پخت
طرز تهیه کله پاچه
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات