طرز تهیه کباب ترش اصیل گیلانی با دستوری ساده در منزل

شاید در سفر شمال نام کباب ترش را در منو رستورانهای شمالی دیده باشید. کباب ترش یا به گویش محلی “ترش کباب” همان کباب معروف و اصیل گیلانی است که در تمام شهرهای شمالی کشور پیدا میشود. طرز پخت کباب ترش شمالی تقریباً در تمام شهرهای گیلان یکسان است، اما ممکن است بعضیها آن را با کمی تفاوت در دستور اصلی بپزند. طرز تهیه کباب ترش محلی ساده است و میتوان آن را به راحتی در خانه آماده کرد فقط کافیست از قبل نکاتی را در این باره بدانید.
اگر از طعم کباب لذت میبرید و به دنبال تجربه طعمهای جدیدتری از این غذای سنتی ایرانی هستید، پیشنهاد میکنیم حتماً برای یکبار هم که شده طرز تهیه کباب ترش گیلانی را در خانه امتحان کنید. البته این نکته را هم در نظر بگیرید که طعم اصیل این غذا وابسته به عطر سبزیهای محلی است که در دستور پخت آن استفاده میشود. طبیعتاً همه به این سبزیها دسترسی ندارند به همین دلیل ما سعی کردیم با جایگزین کردن سبزیهای دیگری در این دستور تا حد امکان به همان طعم بینظیر کباب ترش گیلکی برسیم. در ادامه این آموزش با دیجی فود همراه باشید.
مواد لازم در تهیه کباب ترش
- گوشت گوسفند یا گوساله نیم کیلو
- پیاز بزرگ ۱ عدد
- رب انار ۳ قاشق سوپخوری
- گردوی آسیاب شده ۱۰۰ گرم
- سبزی معطر خردشده شامل جعفری، ترخون، گشنیز، مرزه به اندازه ۲ قاشق سوپخوری
- سیر ۲ حبه
- نمک و فلفل به مقدار لازم
دستور سریع در طرز تهیه کباب ترش
برای درست کردن این کباب باید ابتدا به سراغ تهیه مواد کباب ترش شمالی بروید. پس پیاز و سیر را رنده کنید و آنها را با گردو آسیب شده، رب انار و سبزی خردشده مخلوط کنید. میتوانید به سس مقداری آب انار هم اضافه کنید تا کمی رقیق شود. حالا گوشت را به قطعات کوچک تقسیم کنید و به مدت ۳ تا ۴ ساعت درون سس بخوابانید. طرز تهیه کباب ترش به همین سادگی است.
پس از طعم دار شدن گوشت، کبابها را به سیخ بزنید، روی آن نمک و فلفل بپاشید و روی منقل گازی یا ذغال کباب کنید. البته بد نیست بدانید کباب ترش در فر و تابه هم پخته میشود.
طرز تهیه کباب ترش مرحلهبهمرحله
- در طرز تهیه کباب ترش باید ابتدا مواد سس را برای طعم دار کردن گوشت آماده کنید. پیاز را شسته و پوست بگیرید. سیرها را پوست کنید و به همراه پیاز با قسمت درشت رنده، رنده بزنید.
- مغر گردو را درون غذاساز یا میکسر ریخته و به خوبی آسیاب کنید. البته میتوانید به رسم زنان گیلکی گردو را درون هاون بکوبید.
- سبزیها را بشویید و پس از خشک شدن ساطوری کنید. در طرز تهیه کباب ترش شمالی از سبزیهای محلی مانند چوچاق، خالواش و بینه استفاده میشود که طعم بسیار دلچسبی به کباب میدهند؛ اما متأسفانه این سبزیها تنها در شهرهای شمالی در دسترس هستند.
- تمام سختی پخت کباب ترش در همین مرحله یعنی مرحله آماده کردن سس است. تمام مواد را به همراه رب انار مخلوط کنید. اگر سس شما خیلی غلیظ بود میتوانید برای رقیق شدن آن از مقداری آب انار استفاده کنید. در این مرحله از اضافه کردن نمک خودداری کنید چراکه باعث سفت شدن گوشت شما میشود اما میتوانید در صورت تمایل مقداری فلفل به مواد اضافه کنید.
- گوشت را به قطعات کوچکتری تقسیم کنید و درون سس بخوابانید. ترکیب گوشت و سس را به خوبی هم بزنید تا تمام قسمتهای آن به سس آغشته شود.
- گوشت باید به مدت ۳ تا ۴ ساعت داخل یخچال استراحت کند تا به خوبی طعم دار شود.
- بعد از طعم دار شدن گوشت آنها را به سیخ بکشید و روی منقل گازی یا ذغالی کباب کنید. در حین پخت دائم سیخها را جا به جا کنید تا تمام قسمتها به یک اندازه حرارت ببینند و کباب شما نسوزد. میتوانید برای کاملتر شدن غذا چند عدد گوجهفرنگی را هم روی منقل کباب کنید.
- حالا میتوانید با آماده کردن یک کته شمالی طرز تهیه کباب ترش را کامل کنید. غذای شما آماده است. نوش جان
نکات بیشتر برای پخت کباب ترش گیلانی
- طعم کباب ترش بستگی به ذائقه شما دارد. میتوانید با تغییر نوع رب اناری که استفاده میکنید طعم کباب ترش را هم تغییر دهید. شما میتوانید در طرز تهیه کباب ترش از رب انار شیرین، ملس یا ترش استفاده کنید.
- بعضیها برای پخت کباب ترش به جای رب انار از رب نارنج استفاده میکنند؛ اما این نکته را در نظر بگیرید که در این صورت باید میزان استفاده از رب را نصف کنید چراکه رب نارنج طعم بسیار ترشی به غذای شما میدهد.
- اگر میخواهید کباب ترد و آبداری داشته باشید بهتر است نمک را زمانی به کباب ترش اضافه کنید که کمی روی ذغال حرارت دیده باشد. اضافه کردن نمک در اوایل پخت باعث سفت شدن بافت کباب شما میشود.
- کباب ترش را روی حرارت کم بپزید تا رب اناری که روی سطح گوشت را پوشانده در حین کباب شدن نسوزد.
- در طرز تهیه کباب ترش اصیل آن را روی ذغال میپزند، اما شما میتوانید کبابها را درون تابه با مقدار کمی روغن سرخ کنید.
- کباب ترش هرچه تندتر باشد لذیذتر است، پس اگر با طعم تندی مشکلی ندارید در استفاده از فلفل برای تهیه این غذا دست و دلباز باشید.
- توجه کنید که کباب ترش نباید خیلی خشک شود. پس بهتر است تا هنوز گوشتتان آبدار است آن را از روی حرارت بردارید.
سرو کباب ترش
در مناطق شمالی کشور کباب ترش را با برنج شمالی کته شده میخورند. شما هم میتوانید طرز تهیه کباب ترش را با آماده کردن یک کته خوش عطر و بوی شمالی کاملتر کنید. دوغ محلی نوشیدنی محبوب گیلانیها در کنار کباب ترش است. همچنین سیرترشی، زیتونپرورده و انواع ترشی شمالی از دیگر مخلفاتی هستند که در کنار کباب ترش سرو میشوند.
دستوری که در بالا به شما آموزش دادیم دستور پخت اصیل گیلکی در طرز تهیه کباب ترش است. اما خوشحال میشویم اگر شمالی هستید و یا سررشتهای در پخت غذاهای شمالی دارید دستور خودتان را برای تهیه کباب ترش در کامنتها بنویسید.