طرز تهیه سمبوسه آبادانی + ترفندهایی برای خوشمزه‌تر شدن

طرز تهیه سمبوسه آبادانی + ترفندهایی برای خوشمزه‌تر شدن

سمبوسه با نان تست یا نان لواش یک میان وعده یا عصرانه بسیار خوشمزه است که معمولا برای پذیرایی در دورهمی ها تهیه می‌شود. سمبوسه غذایی با ریشه بیشتر آبادانی است  و به همین دلیل است که معمولا آن را با طعم پرادویه و تندش می‌شناسیم و یا می‌بینیم که بیشتر از هرجایی آن را در مناطق جنوبی سرو می‌کنند. دقیقا سبیه به فلافل! طرز تهیه سمبوسه بسیار ساده است و باید آن را در خانه امتحان کنید. سمبوسه در واقع ترکیبی از سیب زمینی، پیاز، جعفری و نان لواش است که در روغن سرخ میشود و با سس قرمز سرو می‌کنند. دستور پخت ساده و سریعی دارد و به همین دلیل است که به عنوان میان وعده یا عصرانه بسیار محبوب شده است.

سمبوسه در کنار فلافل و سوسیس بندری و همبرگر در حال حاضر وعده ایی فست فودی محسوب می شود که اکثرا در بازارها به تعداد زیادی می توان مشاهده نمود و همچنین انواع مختلفی مانند سمبوسه رولی و سمبوسه جنوبی و همچ، ما در این مقاله از دیجی فود به سراغ ساده ترین روش پخت سمبوسه رفته‌ایم که دقیقا طعم سمبوسه اصیل آبادانی را دارد و پختن و خوردن آن هردو بسیار لذت بخش است.

طرز تهیه سمبوسه - دیجی فود

مواد لازم در طرز تهیه سمبوسه

  • سیب زمینی ۲ عدد بزرگ
  • گشنیز ۵۰ گرم
  • جعفری ۵۰ گرم
  • پیاز ۲ عدد متوسط
  • سیر ۲ حبه
  • نان لواش به تعداد کافی
  • نمک و فلفل سیاه   به مقدار کافی
  • روغن و زردچوبه به مقدار کافی

طرز تهیه سمبوسه - دیجی فود

طرز تهیه سمبوسه مرحله به مرحله

مرحله اول

در مرحله اول از طرز تهیه سمبوسه برای درست کردن سمبوسه می توانید سیب زمینی ها را پوست بکنید نگینی کنید و بعد آبپز کنید و یا با پوست سیب زمینی را آبپز کنید. سیب زمینی ها را به همراه آب، نمک و کمی روغن میپزیم .دلیل اینکه به آن نمک و روغن اضافه میکنیم این می باشد که در خلال پخت اگر سیب زمینی شکاف یا اینکه آب داخل آن نفوذ کرد سیب زمینی مزه دار شده باشد و مزه آب به خودش نگیرد.

مرحله دوم

در فاصله ای که سیب زمینی ها آب پز میشوند، پیازها را خرد میکنیم و در ظرف مورد نظر سرخ میکنیم اما اجازه نمی دهیم که پیاز ها خیلی خشک شود و در آخر تفت هم کمی زرد چوبه به آن اضافه میکنیم تا پیازمون خوش رنگ و طلایی شوند.

اگر بخواهید به مواد سمبوسه گوشت چرخ کرده اضافه کنید باید بعد از تفت دادن پیاز ها ، گوشت را اضافه کنید و تفت دهید.

مرحله سوم

در مرحله سوم از طرز تهیه سمبوسه بعد از اینکه سیب زمینی ها پخت و سرد شد آن را با گوشت کوب له می کنیم و مواد سمبوسه را که شامل سیب زمینی ، پیاز و همچنین سبزی های معطر که باید ساطوری شده باشند است را به همراه کمی نمک ، فلفل و زرد چوبه با هم ترکیب میکنیم و تفت می دهیم.

البته باید دقت داشته باشید که هنگام پختن سیب زمینی ها هم به آن نمک زدیم و مراقب باشید که مواد شور نشود.

مرحله چهارم

می توانید مواد سمبوسه را داخل نان های رول کرده سرخ کنید و همچنین نیز می توانید تا نان سمبوسه ها را مثلثی برش زده و سرخ کنید وقتی موادمان آماه شد باید نان های لواشمان را برش بزنیم اگر میخواهید سمبوسه های بزرگ درست کنید باید نان هارا به صورت طولی و اگر سمبوسه های کوچک آنها را به صورت عرضی برش میزنیم.

حالا برای پیچیدن سمبوسه از مواد بر می داریم و یک سمت نان قرارمی دهیم و به حالت مثلثی نان را می پیچانیم.

این مثلت چند چرخ میخورد تا تمام اضلاع آن بسته شود فقط اگر لب های نان ها خشک بود کمی مرطوبش کنید تا نان موقع کار نشکند.

مرحله پنجم

بعد از پیچاندن سمبوسه ها آنها را در روغنی که حدودا نیم سانت از سطح ظرف را پر کرده سرخ کنیم. فقط دقت کنید در این مرحله از طرز تهیه سمبوسه برای اینکه سمبوسه ها باز نشن از سمتی که پیچیده شدن ،داخل روغن قرار دهید.

به جای سرخ کردن سمبوسه،میتوانید آنها را داخل فر بپزید تا سالم ترباشند.

طرز تهیه سمبوسه - دیجی فود

مرحله آخر در طرز تهیه سمبوسه

وقتی سمبوسه ها سرخ شدن طرف دیگر آن را سرخ میکنیم و بعد از سرخ شدن روغن اضافه آن را با کاغذ خشک کن و یا قرار دادن بر روی صافی بگیرید.

ترفندهایی برای خوشمزه تر شدن سمبوسه

  • به مواد سمبوسه می‌توانید سیب زمینی نگینی شده و یا آب پز و له شده اضافه کنید.
  • برای خوشمزه تر کردن و تندتر کردن سمبوسه می توانید مقدار کمی فلفل سبز تند را به همراه بقیه مواد تفت دهید.
  • شما می‌توانید بجای نون لواش خودتان خمیر آن را با مخلوط کردن مقداری آرد و آب تهیه نمایید.
  • استفاده از نان یوفکا یا فیلو باعث می شود که سمبوسه ها روغن کمتری به خود بگیرند و سریع تر سرخ شوند.
  • در طرز تهیه سمبوسه میتوانید از سوسیس های خانگی هم استفاده کنید. که در این صورت باید فلفل را از دستور آن حذف کنید.
  • ادویه های مخصوص سمبوسه را می توانید از عطاری ها تهیه کنید.
  • سمبوسه غذایی سالم برای بچه مدرسه ای ها و دانشجویان است.
  • سمبوسه ها را با سس قرمز لذیذ تر میل کنید.

اگر پیش از این تجربه پخت سمبوسه را داشته‌اید، خوشحال می‌شویم روش شما را در طرز تهیه سمبوسه بدانیم.

 

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه سمبوسه
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات