طرز تهیه کباب کوبیده در خانه + قلق‌های سیخ زدن کوبیده

طرز تهیه کباب کوبیده در خانه + قلق‌های سیخ زدن کوبیده

همانطور که میدانید کوبیده یکی از قدیمی‌ترین کباب‌های ایرانی است که به جرئت می‌توان گفت همه ما ایرانی‌ها برای یک‌بار هم که شده طعم آن را چشیده‌ایم البته یک استثنا وجود دارد و آن هم این است که از کودکی گیاه‌خوار بوده باشید! کوبیده پای ثابت تمامی مجالس ما ایرانی‌هاست البته چندسالی‌ست که به دنبال افزایش قیمت گوشت در جوجه کباب جای کوبیده را در مجالس گرفته اما این مسئله چیزی از محبوبیت کوبیده کم نمی‌کند. به همین دلیل تصمیم گرفتیم در این مقاله از دیجی فود به سراغ طرز تهیه کباب کوبیده برویم و روش پخت خانگی این کباب را به شما آموزش دهیم.

کباب کوبیده دستور پخت ساده‌ای دارد، ترکیبی از گوشت چرخ‌کرده مخلوط، پیاز رنده شده و ادویه است که روی آتش کباب می‌شود و طعم آن بسیار دلچسب و بی‌نظیر است. با ما همراه باشید تا شما را با روش پخت و نکات مهم در تهیه این کباب پرطرفدار ایرانی آشنا کنیم.

مواد لازم برای طرز تهیه کباب کوبیده

  • گوشت چرخکرده یک کیلوگرم
  • پیاز ۵ عدد
  • زعفران دم کرده یک قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
  • سماق به مقدار لازم

دستور پخت سریع

در طرز تهیه کباب کوبیده خانگی ابتدا گوشت را ۳ بار به همراه پیاز چرخ کنید. نمک و فلفل و زعفران را به آن اضافه کنید. حالا به خوبی آن را ورز بدهید. گوشت را برای ۱ ساعت داخل یخچال بگذارید. دستتان را آب زده و مقداری از گوشت را بر روی سیخ فرم دهید. سپس آن را بر روی شعله اجاق گاز یا حرارت زغال، کباب کنید.

طرز تهیه کباب کوبیده خانگی مرحله به مرحله

  1. اولین مرحله در طرز تهیه کوبیده انتخاب گوشت مناسب است. گوشت چرخ‌کرده مخلوط که ترکیبی از گوشت گوسفندی و گوشت سردست و قلوه‌گاه گوساله باشد بهترین گزینه برای پخت کباب کوبیده است.
  2. ۵ پیاز باقیمانده از دستور طرز تهیه کباب سلطانی برای ترکیب با گوشت کباب کوبیده در نظر گرفته شده است. برای آماده کردن کوبیده پیازها را رنده کنید. آب آن را به خوبی جدا کنید و دور بریزید. این مرحله را به دقت انجام دهید چراکه کیفیت بافت و انسجام کباب کوبیده شما تا حد زیادی وابسته به این مرحله است.
  3. گوشت‌ها را حدود ۳ بار چرخ کنید تا برای ورز دادن آماده شوند. سپس ادویه‌های دلخواه، زعفران و پیاز رنده شده را به گوشت اضافه کنید و به خوبی با دست ورز دهید. هرچه بیشتر و بهتر ورز دهید کباب باکیفیت‌تری خواهید داشت.
  4. بعد از ورز دادن باید گوشت را برای دو ساعت داخل یخچال استراحت دهید تا کاملاً خنک شود.
  5. و اما آخرین بخش در طرز تهیه کباب کوبیده مربوط به سیخ زدن کباب کوبیده است. کسانی که قرار است برای اولین بار کوبیده بپزند از این بخش می‌ترسند؛ اما با کمی دقت دیگر جای ترسیدن نیست. حتماً میدانید که اگر کباب کوبیده خوب به سیخ زده نشود از آن جدا شده و روی آتش می‌ریزد و پس برای سیخ شدن آن دستتان را کمی خیس کنید و مقداری از گوشت بردارید. آن را با دقت بر روی سیخ فرم دهید. سروته کباب را چک کنید و با فشار دست به سیخ بچسبانید. در نهایت با انگشت شیارهایی بر روی آن ایجاد کنید.

مرحله پخت در طرز تهیه کباب کوبیده

بهترین حالت برای پخت کباب آتش دادن آن روی آتش زغال است؛ طرز تهیه کباب کوبیده هم با آتش کردن بر روی زغال تکمیل می‌شود. پس اگر فضای باز مناسبی دارید، زغال را آماده کنید. کباب کوبیده زغالی طعم متفاوت‌تر و دلپذیرتری به نسبت کباب کردن گوشت بر روی اجاق گاز دارد. اما اگر فضایی برای آتش کردن ندارید، می‌توانید کباب را در کباب‌پز برقی، کباب پز گازی، بر روی باربیکیو و یا در فر هم بپزید.

برای درست کردن آتش، زغال را روشن کنید و باد بزنید تا زمانی که شعله‌ زغال به رنگ آبی متمایل شود. زغال‌ها که به این حالت رسید نوبت چیدن سیخ‌ها روی آتش است. برای پختن دو طرف کباب کوبیده سرجمع ۶-۷ دقیقه زمان لازم است. حواستان باشد که هنگام کباب کردن سیخ‌ها را مدام بچرخانید تا همه طرف آن به خوبی پخته شود.

نکاتی برای سرو کباب کوبیده

حقیقتاً گزینه‌های مختلفی برای سرو کباب وجود دارد اما اگر قرار است کباب را برای وعده ناهار سرو کنید بهتر است با پخت برنج ایرانی آن را به یک پرس چلو کباب کوبیده مخصوص تبدیل کنید. چلو کره یکی از بهترین گزینه‌ها برای سرو در کنار بشقاب کباب کوبیده است.

البته این غذا با نان داغ تازه به همراه سبزی‌خوردن و دوغ محلی هم سرو می‌شود. برای سرو کباب کوبیده با برنج پیشنهاد می‌کنیم به تعداد نفرات چلو کره قالبی با ته‌دیگ زعفرانی آماده کنید. حالا کافی است برای هر نفر یک قالب برنج در بشقاب بگذارید و در کنارش یک سیخ کوبیده و یک سیخ گوجه کبابی قرار دهید. لیموترش یا نارنج، مقداری ترشی کلم، کمی ریحان تازه و ترکیب شگفت انگیز پیاز و جعفری را هم فراموش نکنید.

طرز تهیه کباب کوبیده در خانه سخت نیست، کافیست چندباری امتحان کنید و نکاتی را که در بالا به شما آموزش دادیم به دقت رعایت کنید تا یک کباب باکیفیت عالی داشته باشید. خوشحال می‌شویم تجربیات خود را در طرز تهیه کباب کوبیده با ما به اشتراک بگذارید.

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه کباب کوبیده
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات