طرز تهیه حلیم گندم ، یه صورت مرحله به مرحله

حلیم؟ یا هلیم؟ مهم نیست! اگر این ترکیب جذاب شما را یاد صبحانههای دورهمی و دلچسب روز جمعه بیندازد، کار تمام است. گذشته از این حلیم یک وعده غذای کامل و خوشمزه به عنوان صبحانه برای بدنسازان و ورزشکاران است و انرژی خوبی به بدن میدهد. همیشه که نمیشود برای خرید حلیم کلهی سحر بیدار شد و تمام شهر را گشت! چرا خودمان حلیم نپزیم؟ تا حالا به این فکر کردید که پختن این صبحانه با دستان خودتان چه طعمی دارد؟ در این مقاله طرز تهیه حلیم را به صورت کامل به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم در طرز تهیه حلیم
- گندم: ۵۰۰ گرم
- گوشت گوسفندی یا بوقلمون: ۲۵۰ گرم
- پیاز متوسط: ۱ عدد
- آب: ۶ لیوان
- نمک: نصف قاشق چای خوری
- کره یا روغن حیوانی: ۵۰ گرم
- شکر: به میزان لازم
- دارچین: به میزان لازم
- کنجد و پودر نارگیل: مقداری برای تزیین به دلخواه
دستور پخت سریع برای طرز تهیه حلیم
- گندم خیس شده را درون قابلمهای با ظرفیت مناسب بریزید و به همراه آب با شعله ملایم بپزید. بعد از این که کاملا پخته و به اصطلاح شکفته شد، آن را با گوشتکوب برقی بکوبید، میتوانید از هر دستگاهی که قدرت پوره کردن مواد غذایی را داشته باشد استفاده کنید.
- گوشت و پیاز را در قابلمه دیگری بپزید. در انتهای پخت اگر هنوز گوشت خام بود، مقداری دیگر آب به آن اضافه کنید و برای پخت بهتر به آن زمان بدهید. البته به شما پیشنهاد میکنم برای این که گوشت طعم بهتری داشته باشد، در مرحله دوم به آن آب جوشیده اضافه کنید.
- بعد از این که گوشت پخت، آن را به صورت ریش ریش کنید و کنار بگذارید.
- گوشت ریش ریش شده را به گندمهای پوره شده اضافه کنید، حالا نوبت اضافه کردن نمک است. سپس کره یا روغن حیوانی را به حلیم اضافه کنید و مدام هم بزنید تا ته نگیرد.
- بعد از جا افتادن حلیم، از کنجد و دارچین برای تزیین آن استفاده کنید.
نکته: برای طرز تهیه حلیم دقت کنید در این غذا زیاد به آب گوشت نیازی نداریم. پس بهتر است حجم آب را به میزانی بریزید که با پخت کامل، آب گوشت تا حد زیادی تبخیر شده باشد.

راهنمای گام به گام طرز تهیه حلیم با گوشت گوسفندی
گندم پوست کنده را به مدت ۲۴ ساعت در آب ولرم خیس کنید. گندمها بعد از چند ساعت، آب ظرف را جذب کرده و حجم آن بیشتر میشود. بعد از این مدت گندمها را آبکش کنید و به همراه ۶ لیوان آب بپزید.
بهتر است برای پخت حلیم از قابلمه بزرگتری استفاده کنید تا سر نرود. در حین پخت مدام به گندمها سر بزنید. لعاب گندم باعث میشود ته بگیرد.
پیاز را از وسط برش دهید و با گوشت درون قابلمه با مقداری آب بپزید. مقداری زردچوبه و چوب دارچین هم به گوشت میتوانید اضافه کنید تا بوی آن گرفته شود. زمانی که گوشت کاملا پخت، آن را ریش ریش کنید و کنار بگذارید.
بعد از این که گندمها به خوبی پخت و به غلظت مناسب رسید، زیر قابلمه را خاموش کنید تا کمی خنک شود. سپس با گوشت کوب برقی آن را بکوبید. در صورتی که گوشت کوب برقی در دسترس نداشتید، آن را درون غذاساز بریزید و تا له شدن کامل گندمها ادامه دهید. برای طرز تهیه حلیم به شکل بازاری گندم را به خوبی له کنید.
حالا شما باید گندمهای پوره شده و گوشت ریش ریش را با هم مخلوط کنید. این ترکیب را درون قابلمه روی شعله ملایم بگذارید و مدام هم بزنید.
نمک و کره را به حلیم اضافه کنید و هم بزنید. از این لحظه به بعد حلیم شما غلیظتر میشود. شاید لازم باشد ۱ تا ۲ ساعت مدام به حلیم سر بزنید. با یک قاشق چوبی به هم زدن ادامه دهید. زمانی که حسابی جا افتاد زیر آن را خاموش کنید و داخل ظرف مورد نظر بریزید.
مقداری کره یا روغن حیوانی را آب کرده (در حد یک قاشق غذا خوری)، روی حلیم بریزید و کار را با تزیین کنجد، پودر نارگیل، پودر دارچین به اتمام برسونید.
نکات مهم و ترفندها در پختن حلیم
- برای تهیه حلیم از گندم پوست کنده استفاده کنید.
- پیاز برای گرفتن بوی بد گوشت استفاده میشود. شما میتوانید مقداری پودر دارچین و زردچوبه هم در حین طبخ گوشت اضافه کنید تا عطر بهتری داشته باشد.
- اوایل پخت گندم، کفی روی آب تشکیل میشود. برای این که حلیم با کیفیتتری داشته باشید بهتر است این کف را به کمک یک قاشق بردارید و دور بریزید. کف تشکیل شده بر روی آب، رنگ حلیم شما را تیره میکند.
- اگر محدودیت زمانی برای پخت حلیم دارید، میتوانید از بلغور گندم به جای گندم پوست کنده استفاده کنید. طرز تهیه حلیم با بلغور گندم هم مانند مراحل ذکر شده است. با این تفاوت که دیگر نیازی به خیس کردن گندم و پخت بیشتر ندارید.
- هر چقدر گندم بیشتر له و پوره شود، حلیم شما با کیفیتتر است. برای این کار از یک غذاساز یا گوشتکوب برقی استفاده کنید.
- شاید بپرسید طرز تهیه حلیم کشدار چطور است؟ اگر دقت کرده باشید، در مراکز طبخ و فروش حلیم، آن را در دیگهای بزرگی با گوشتکوب میکوبند. برای این کار شما میتوانید به کمک یک قاشق چوبی در حین پخت آن را به صورت آهسته بکوبید تا کمی کشدار شود.
- یکی دیگر از فوت و فنهای کشدار شدن حلیم ، استفاده از گوشت سردست یا سرسینه است. یادتان باشد، گوشت را حتما به صورت ریش ریش آماده کنید. با این کار رشتههای گوشت در حلیم، باعث کشدار شدن آن میشود.
- در صورتی که بعد از سرو، مقداری حلیم اضافه ماند، برای گرم کردن آن مقداری آب یا شیر اضافه کنید و مدام هم بزنید تا گندمها از هم باز شوند.

اگر تشخیص گندم و جو برایتان مشکل بود به نکات زیر توجه کنید:
- دانههای گندم تپلتر از جو است.
- به رنگ آنها نگاه کنید؛ رنگ گندم، طلاییتر است.
- سر و ته گندم، شکلی گرد دارد. اما سر و ته جو، سوزنیتر است.
- برای این که از این چالش نجات پیدا کنید، همیشه دو ظرف جداگانه و مشخص برای نگهداری گندم و جو داشته باشید. بعد از خرید گندم و جو هر کدام را در ظرف مخصوص به خودش بریزید و برای اطمینان از برچسب استفاده کنید.
اگر ساکن پایتخت باشید و هوس یک صبحانه اصیل را کرده باشید، با طی کردن این مراحل میتوانید بهترین حلیم تهران را با دستان خود بپزید.
روش پخت حلیم بوقلمون
در واقع به شما بگویم که یک حلیم اصیل با گوشت بوقلمون درست میشود. برای این کار شما تمامی مراحل بالا را دنبال کنید، اما به جای گوشت گوسفندی، گوشت بوقلمون را بپزید. بوقلمون بافت لطیفتری برای حلیم دارد. به همین خاطر بهترین نوع گوشت برای حلیم انتخاب میشود.
گوشت بوقلمون را به همراه زردچوبه و چوب دارچین بپزید. بعد از پخت کامل، آن را ریش ریش کنید.
دستور پخت حلیم گندم با مرغ
شما میتوانید حلیم گندم را با گوشت مرغ هم درست کنید. مزیت این کار این است که گوشت مرغ از گوشت گوسفندی سریتر پخته میشود. بنابراین در زمانی که گوشت گوسفندی یا بوقلمون در دسترس نبود، گوشت مرغ را با یک تکه چوب دارچین و مقداری زردچوبه بپزید. سپس برای حلیم ریش ریش کنید.
نکته: شما حتی حلیم را بدون گوشت هم میتوانید آماده کنید! طرز تهیه حلیم گندم بدون گوشت به این صورت است که تمامی مراحل آماده سازی گندم را پیش میروید. بعد از پوره کردن گندم آن را با کره و نمک بر روی شعله ملایم قرار میدهید و مدام هم میزنید. سپس با پودر دارچین، کنجد، نمک یا شکر سرو میکنید.

و اما لحظه دلچسب سرو حلیم صبحانه…
ما سعی کردیم لحظه به لحظه برای آماده کردن یک حلیم جا افتاده و خوشمزه شما را همراهی کنیم. حالا که با طرز تهیه حلیم آشنا شدید، این صبحانه مقوی را آماده کنید.
تزیین و سرو هر غذا، حسن ختام آن است. به سادگی ازش نگذرید. البته تزیین حلیم چندان سخت هم نیست. اگر زیاد از حد برای تزیین آن زمان بگذارید، از دهن میافتد!
بهترین کار این است که تا لحظه آخر، حلیم را مدام هم بزنید تا ته نگیرد و زمانی که خواستید این شاهکار را بر سر سفره ببرید، آن را درون یک ظرف مناسب بریزید. میتوانید ظرف سوپخوری را انتخاب کنید.
بعد از کشیدن حلیم در ظرف، روی آن شکر نریزید! شاید با ذائقه خانواده یا مهمان شما هماهنگ نباشد. مقداری کره را به همراه پودر زعفران آب کنید و بر روی حلیم بریزید، سپس با کنجد و دارچین روی آن را تزیین کنید.
برای سرو، نمکدان و شکرپاش را فراموش نکنید. همیشه یک رقابتی بین حلیم دوستان وجود دارد. سرو با شکر یا نمک؟ وقتتان را هدر ندهید؛ حلیمتان سرد شد. این صبحانه لذیذ نوش جانتان!
طرز تهیه حلیم دیدتان را نسبت به صبحانه تغییر داد؟ راستی! شما از کدام دستهاید؟ ترجیح میدید حلیم را با نمک بخورید یا شکر؟





