طرز تهیه خورشت مرغ گلپری برای علاقه مندان به طعمی نو

طرز تهیه خورشت مرغ گلپری برای علاقه مندان به طعمی نو

خانواده‌های ایرانی عادت دارند که در پذیرایی از مهمان اگر قرار است چند مدل غذا تدارک ببینند، یکی از آن‌ها زرشک پلو با مرغ باشد. اما ایا تا به حال به این فکر کرده‌اید که اینبار خورشت مرغ را کمی متفاوت تر با طعمی جدید آماده کنید؟ امروز قرار است در این مقاله از مجله دیجی فود طرز تهیه خورشت مرغ گلپری را به شما آموزش دهیم تا ببینید تنها با اضافه کردن یک نوع ادویه طعم غذا تا چه اندازه تغییر می‌کند.

به طور معمول این یکی از نکات مهم در پخت مرغ است که بوی زهم آن را به کمک  ادویه‌ها و سس‌ها از بین ببریم. شما می‌توانید روش‌های مختلفی را برای این کار امتحان کنید اما ما امروز قرار است نحوه طعم دار کردن مرغ با گلپر را به شما آموزش دهیم. با ما همراه باشید.

طرز تهیه مرغ مجلسی - دیجی فود

مواد لازم در طرز تهیه خورشت مرغ  گلپری

  • سینه مرغ بدون استخوان۱ عدد
  • سیب زمینی ۲ عدد
  • گوجه فرنگی ۲ عدد
  • هویج ۲ عدد
  • پیاز ۱ عدد
  • رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
  • آبغوره ۲ قاشق غذاخوری
  • پودر گلپر ۱ قاشق چایخوری
  • نمک، فلفل، زرچوبه به مقدار لازم

دستور سریع در تهیه مرغ گلپری

  • ابتدا مرغ رو خورد کرده و با کمی نمک، فلفل و زرچوبه داخل روغن تفت دهید تا دو سمت آن سرخ شود.
  • پیازها را نگینی خرد کرده و سپس به همان روغن اضافه کنید تا کمی سبک شوند.
  • هویج‌‌ها را خرد کنید و به تابه اضافه کرده تا در کنار پیازها تفت بخورند.
  • رب و پوره گوجه را به مخلوط بالا اضافه کنید و تفت دهید.
  • حدود دو لیوان آب جوش به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و تکه‌های مرغ در آن قرار دهید.
  • در ظرف را بگذارید تا مرغ‌ها حدود نیم ساعت با حرارت ملایم بپزند.
  • بعد از نیم ساعت آبغوره و گلپر رو اضافه کرده و نمک خورشت را تست کنید.
  • خورشت مرغ گلپری نیم ساعت دیگر آماده سرو است. بهتر است برای کنار خورشت یک دیس زرشک پلو زعفرانی تدارک ببینید و مرغ را همراه پلو سرو کنید.

طرز تهیه مرغ مجلسی - دیجی فود

طرز تهیه خورشت مرغ گلپری به صورت مرحله به مرحله

  1. در طرز تهیه خورشت مرغ گلپری می‌توانید مرغ‌ها را با زردچوبه و نمک و فلفل سیاه مزّه‌دار کنید و چند ساعتی آن را در یک ظرف در بسته در یخچال بگذارید. یا درست پس از مزه دار کردن داخل تابه سرخ کنید.
  2. در این مرحله مرغ‌های مزه‌دار شده را در روغن داغ بگذارید تا دو طرف‌اش خوب برشته شود. دقت کنید که مرغ‌ها را در حین سرخ‌شدن زیاد جابه‌جا نکنید چرا که این کار باعث دفرمه شدن مرغ میشود. همچنین به این نکته توجه داشته باشید که در زمان سرخ شدن مرغ‌ها نباید در ظرف را بگذارید.
  3. وقتی دو طرف تکه‌های مرغ به خوبی برشته شدند، مرغ‌ها را بردارید و در همان روغنی که مرغ از خودش پس داده است پیازهایتان را هم تفت دهید. لازم نیست پیازها خیلی سرخ شوند و رنگ‌شان عوض شود، همین که کمی سبک شوند کافی است. اگر طعم سیر را دوست دارید می‌توانید یک یا دو حبه سیر را هم رنده کنید و به پیازها اضافه کنید. سیر نقش مهمی در از بین بردن بوی زحم مرغ دارد.
  4. در این مرحله از طرز تهیه خورشت مرغ گلپری هویج و در صورت تمایل کمی فلفل دلمه‌یی و کرفس‌هایی که حلقه یا خلال کرده‌اید را به پیازها اضافه کنید و بگذارید کمی تفت بخورند.
  5. بعد از آن می‌توانید وره گوجه فرنگی را به همراه یک قاشق رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید و آهسته هم بزنید تا رب باز شود.
  6. حالا باید دو لیوان آب به مخلوط بالا اضافه کنید و اجازه بدهید جوش بیاید. وقتی سس‌تان جوش آمد می‌توانید مرغ را به آن اضافه کنید و در ظرف را بگذارید تا مرغ‌ها با حرارت ملایم و ظرف یک ساعت و نیم بپزند. (اگر عجله دارید می‌توانید دو لیوان آب جوش به موادتان اضافه کنید و بلافاصله مرغ‌ها را داخل ظرف بگذارید.)
  7. بعد از نیم ساعت آبغوره و گلپر رو اضافه کرده و نمک خورشت را تست کنید.
  8. خورشت مرغ گلپری نیم ساعت دیگر آماده سرو است. بهتر است برای کنار خورشت یک دیس زرشک پلو زعفرانی تدارک ببینید و مرغ را همراه پلو سرو کنید.

روشی برای آماده کردن زرشک

  • برای درست کردن زرشک ویژه برای زرشک پلو با مرغ بهتر است از یک ساعت قبل زرشک‌ها را در آب سرد بگذارید تا زرشک‌ها حجم بگیرند و تازه شوند و در زمان پخت پفکی و نرم شوند.
  • بعد از یک ساعت، زرشک‌ها را آبکش کنید و اجازه‌دهید آب‌شان خوب برود.
  • کره را در تابه بیندازید تا آب شود و زرشک‌ها را به آن اضافه کنید و آن قدر تفت دهید تا زرشک‌ها حجیم شوند. باید بدانید که زرشک خیلی زود می‌سوزد و تلخ می‌شود پس بهتر است در مراحل پخت زرشک بالای سرش باشید و مدام هم بزنید.
  • بعد از دو سه دقیقه شکر را به زرشک‌ها اضافه کنید تا خیلی ترش نباشند. اگر دوست دارید می‌توانید به زرشک‌هایتان کمی گلاب (در حد یک یا دو قاشق چای‌‌خوری) اضافه کنید.
  • در نهایت زرشک‌ها را با کمی برنج و زعفران دم کشیده مخلوط کنید و دیس برنج‌تان را با این مخلوط تزئین کنید.

طرز تهیه مرغ مجلسی - دیجی فود

نکات سرو زرشک پلو با خورشت مرغ گلپری

بعد از آشنایی با طرز تهیه خورشت مرغ گلپری باید روش‌های مختلف سرو آن را بدانید. برای سرو این غذا دو روش وجود دارد. روش اول به این صورت است که در یک دیس پلو را می‌کشید و آن را با برنج زعفرانی و زرشک تزئیین می‌کنید. تکه‌های مرغ را نیز در کنار آن یا در یک ظرف جداگانه می‌چینید، اما سس مرغ را در کاسه‌های جداگانه می‌ریزید تا هرکس با توجه به سلیقه و ذائقه‌اش از آن بردارد.

در روش دوم سرو زرشک پلو با مرغ، پلو را مثل حالت قبل با برنج زعفرانی و زرشک توی دیس بکشید. اما مرغ را همراه با سس در یک ظرف جداگانه بکشید. اگر فکر می‌کنید سس مرغتان خیلی حرفه‌ای و خوشمزه شده است، این روش برای شما بهتر است و حتماً همه را راضی خواهد کرد.

تجربه‌ی شما در طرز تهیه خورشت مرغ گلپری چیست؟ فکر می‌کنید فوت و فن بهتری برای خوشمزه درست کردنش بلدید؟

 

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه خورشت مرغ گلپری
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات