طرز تهیه قرمه سبزی :‌ کدبانوی خانه‌ خود باشید!

طرز تهیه قرمه سبزی :‌ کدبانوی خانه‌ خود باشید!

بعد از قیمه نذری و فوت و فن‌هایش نوبت به قرمه سبزی جاافتاده و مجلسی می‌رسد. قرمه سبزی از آن غذاهایی‌ست که عیار آشپزی افراد را نشان می‌دهد. گرچه این غذا ظاهراً‌ غذای سختی به نظر نمی‌رسد اما قلق‌ها و فوت کوزه‌گری‌یی دارد که حتماً باید آنها را بدانید. مثلاً‌ گرچه می‌گویند که میزان اسفناج در این خورش باید یک سوم سایر سبزی‌ها باشد اما من به تجربه دریافته‌ام که هرچه اسفناج بیشتری در خورش‌تان بریزید، خورش لعاب‌دارتر و خوشمزه‌تر می‌شود. در ادامه این مقاله طرز تهیه قرمه سبزی را از زبان کسی که بارها در طبخ این غذا شکست خورده، اما باز ناامید نشده تا بالاخره توانسته قرمه‌سبزی‌ خوشمزه‌یی بپزد می‌خوانید.

مواد لازم در طرز تهیه قرمه سبزی

  • گوشت (گوساله یا گوسفند): ۳۰۰ گرم
  • پیاز متوسط: ۱ عدد
  • لوبیا قرمز (یا چیتی): ۲۰۰ گرم
  • سبزی قرمه: ۴۰۰ گرم
  • لیمو عمانی: ۳ عدد
  • ادویه (نمک و فلفل سیاه و زردچوبه): به مقدار کافی

این میزان از مواد اولیه برای طرز تهیه قورمه سبزی برای ۴ نفر است و اگر طرز تهیه قورمه سبزی مجلسی برای ۱۰ نفر مدنظرتان است باید این نسبت‌ها را ۲.۵ برابر کنید.

طرز تهیه قرمه سبزی -دیجی فود
طرز تهیه قرمه سبزی -دیجی فود

طرز تهیه قورمه سبزی در یک نگاه

  1. پیاز را خرد کنید و در روغن تفت دهید تا طلایی شود.
  2. گوشت را با فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه می‌کنیم و چند دقیقه‌یی تفت می‌دهیم.
  3. گوشت که کمی تغییر رنگ داد ۶ لیوان آب جوش به گوشت اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم که گوشت‌ها بپزند.
  4. لوبیاهایی را که از پیش خیس‌خورده‌اند در ظرف دیگری می‌پزیم.
  5. بعد از حدود یک ساعت لوبیای نیم‌پز را به گوشت اضافه می‌کنیم و سبزی را هم به آنها می‌افزاییم.
  6. در همین مرحله، لیموعمانی‌ها را هم به خورش اضافه کنید.
  7. در ظرف را به مدت دو ساعت بگذارید، تا خورش خوب جا بیفتد.

 قرمه‌سبزی شما آماده است. نوش جان‌تان.

طرز تهیه قرمه سبزی گام به گام و با جزئیات

  • از شب قبل لوبیاها را در آب بگذارید تا نفخ‌شان برود و زودتر پخته شوند.
  • پیاز را بهتر است رنده کنید تا در خورش دیده نشود و زیر دندان نیاید. پیاز رنده شده را در مقدار کافی روغن تفت بدهید تا سبک شود.
  • زردچوبه از ادویه‌های اصلی درطرز تهیه قورمه سبزی فوق العاده خوشمزه است. پس در استفاده از آن خست به خرج ندهید و زردچوبه فراوان بزنید. تا تمام پیازها به زردچوبه آغشته شوند.
  • حالا گوشت گوسفند یا گوساله‌یی را که به اندازه دلخواه برش زده‌اید به پیازها اضافه کنید و آنقدر تفت بدهید تا گوشت رنگ صورتی‌اش را از دست بدهد (دقت کنید که برش‌های گوشت خیلی کوچک نباشند چون در جریان پختن آب می‌شوند و از حجم‌شان کم می‌شود).
  • حالا باید آبجوش را به گوشت‌ اضافه کنید. بین ۵ تا ۶ لیوان آب کافی خواهد بود. اگر آب گوشت کم شد و هنوز گوشت‌تان خوب نپخته بود می‌توانید کم‌کم و به مقدار کافی آب اضافه کنید. (می‌توانید در این مرحله کمی زعفران دم‌کرده به گوشت اضافه کنید تا طعم بهتری بگیرد.)
  • اگر لوبیاها را از شبِ پیش خیسانده‌اید و لوبیاهایتان دیرپز نیستند، می‌توانید در همین مرحله آنها را به گوشت اضافه کنید (اما بهتر است لوبیاها را جداگانه بپزید و بعد به خورش اضافه کنید).
  • بعد از حدود یک ساعت که گوشت و لوبیا نیم‌پز شدند آنها را به هم اضافه کنید و سبزی‌ها را هم در خورش بریزید.
  • حالا نوبت لیموعمانی‌ است. بهتر است از چند ساعت قبل روی لیموعمانی‌ها را نوک چنگال سوراخ کنید و در آب بگذارید تا تلخی‌اش برود. می‌توانید پوست و تخم‌های لیموعمانی را جدا کنید و فقط پالپ‌های خشک داخل‌اش را به خورش اضافه کنید.
  • دو ساعت زمان بدهید تا قرمه‌سبزی‌تان روغن بیندازد و جا بیفتد.
طرز تهیه قرمه سبزی -دیجی فود

نکات مهم و فوت کوزه‌گری در طرز تهیه قورمه سبزی

  • از ویژگی‌های یک قرمه‌سبزی جاافتاده این است که اصطلاحاً آب و دانه‌اش از هم جدا نباشد. یعنی خورش شما در نهایت باید بافت متراکمی داشته باشد و خیلی آبدار نباشد. پس اگر گوشت و لوبیای خورش کاملاً پخته‌اند و هنوز قرمه‌سبزی‌تان آب زیادی دارد، زیر خورش را بیشتر کنید تا آب‌ اضافه آن تبخیر شود.
  • در پنج دقیقه‌ی پایانی تا سرو غذا زیر خورش را کم کنید تا سبزی‌ها و گوشت روغن‌شان پس دهند و به اصطلاح خورش به روغن بیفتد.
  • بعضی‌ها در این خورش از رب گوجه فرنگی هم استفاده می‌کنند که بستگی به ذائقه شما دارد و دلبخواهی است. اگر رب می‌زنید باید دقت کنید که حجم آن آنقدری نباشد که رنگ غذایتان عوض شود.
  • به جای لیموعمانی می‌توانید از پودر لیموعمانی هم استفاده کنید. این ادیه را هم می‌توانید در فروشگاه‌ها پیدا کنید، و هم می‌توانید خودتان در منزل درست کنید. به این صورت که مغز لیموعمانی را از پوست و تخم‌هایش جدا می‌کنید و آنها را با آسیاب خانگی خوب نرم و پودر می‌کنید.
  • نسبت سبزی‌ها در طرز تهیه قورمه سبزی با سبزی فریز شده یا در طرز تهیه قورمه سبزی با سبزی خشک به این صورت است که تره، گشنیز و جعفری باید به یک اندازه باشند و شنبلیله و اسفناج به مقدار یک سوم سایر سبزی‌ها. دقت کنید که اگر شنبلیله‌تان زیادتر باشد، طعم خورش‌تان کمی تلخ خواهد شد.
  • برای گرفتن تلخی خورش در طرز تهیه قورمه سبزی فوق العاده خوشمزه باید به چند نکته دقت کنید:‌ میزان شنبلیله سبزی‌ زیاد نباشد، سبزی‌ها را زیاد و بیش از حد تفت ندهید، لیموعمانی‌ها را از شب قبل در آب بگذارید تا تلخی‌اش گرفته شود. یا از پوره لیموعمانی استفاده کنید.
  • می‌توانید در تفت دادن سبزی‌های این خورش از کمی روغن حیوانی استفاده کنید تا خورش‌تان طعم بهتری بگیرد.
  • برای انتخاب گوشت در طرز تهیه قرمه سبزی دقت زیادی به خرج دهید. بهتر است گوشت‌تان چربی و استخوان داشته باشد تا خورش مزه  بهتری بگیرد.
  • در طرز تهیه طرز تهیه قورمه سبزی با سبزی کنسروی دیگر لازم نیست نگران نسبت سبز‌ها باشید امّا بهتر است خودتان کمی اسفناج تازه به ان اضافه کنید تا قرمه‌سبزی‌تان لعاب‌دار شود.
  • در بعضی مناطق ایران قرمه سبزی را با گوشت مرغ درست می‌کنند. طرز تهیه قورمه سبزی با مرغ هیچ فرقی با این دستورپخت که خواندید ندارد و فقط کافی‌ست به جای گوشت قرمز از گوشت مرغ استفاده کنید. اگر تصمیم داشتید از گوشت مرغ استفاده کنید توصیه می‌کنیم، مرغ را جداگانه بپزید و آب آن را داخل خورش نریزید که بوی خورش تغییر نکند. ضمناً‌ می‌توانید از عصاره‌های آماده گوشت گوساله و گوشت گوسفند هم در غذایتان استفاده کنید تا خوشمزه‌تر شود.
طرز تهیه قرمه سبزی -دیجی فود

قرمه سبزی را چطور سرو کنیم تا چشم‌نوازتر باشد؟

یکی از مهم‌ترین مراحل در پروسه تهیه هر غذایی سرو آن است. اگر غذایی که ساعت‌ها برایش زحمت کشیده‌اید را با بی‌دقتی بر سر میز یا سفره بچینید، شاید زحمات‌تان به چشم نیاید. حتماً‌ خودتان هم تجربه اش را داشته‌اید وقتی غذایی به زیبایی سرو و تزئین شده است، میل و رغبت اهل خانه را برای خوردن آن غذا چندین برابر می‌کند. قرمه‌سبزی هم از این قاعده مستثنی نیست.

بعد از پخت قرمه‌سبزی برای سرو آن خورشت‌ها را برای هر نفر در کاسه‌های کوچک یک نفره بریزید و در هر ظرف یک تکه گوشت بگذارید. بهتر است اگر در خورش‌تان لیموعمانی انداخته‌اید آن را روی ظرف خورش بگذارید که اگر کسی طعم‌اش را دوست ندارد همان اول از توی ظرف برش دارد.

قرمه سبزی معمولاً با پلو سرو می‌شود اما این به سلیقه شما بستگی دارد که پلو را به صورت آبکش درست کنید یا کته.

با این همه قرمه سبزی غذایی‌ست که تجربه زیادی می خواهد، باید چندین و چند بار بپزید تا بدانید که ذائقه‌تان دقیقاً چه را می‌طلبد. شما این غذا را چطور درست می‌کنید؟ در طرز تهیه قورمه سبزی شما آبغوره جایی دارد یا به ترشی لیموعمانی قناعت می‌کنید؟

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه قرمه سبزی
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات