طرز تهیه خورشت قیمه و نکات مهم برای خوش طعم شدن آن

طرز تهیه خورشت قیمه و نکات مهم برای خوش طعم شدن آن

خورشت قیمه یکی از غذاهای ایرانی معروف و محبوب است. برای طرز تهیه خورشت قیمه روش‌ها و مواد متفاوتی وجود دارد. مواد اصلی در در این غذا، لپه، گوشت، سیب زمینی، پیاز، رب گوجه فرنگی و لیمو عمانی است. این خورشت، همانند سایر خورشت‌ها به همراه برنج سرو می‌شود. خورشت قیمه به عنوان وعده‌های ناهار و شام و همچنین وعده سحری در ماه رمضان استفاده می‌شود. بسیاری از افراد معتقدند که نمی‌توانند به آن کیفیت مطلوب در تهیه خورشت‌ها برسند. ما به شما این اطمینان را می‌دهیم که اگر قلق‌های پخت این غذا را بدانید و در طبخ این غذای ایرانی به مهارت لازم برسید، می‌توانید حتی به کیفیتی مثل خورشت قیمه رستورانی دست یابید. توجه داشته باشید که مهم‌ترین نکته در تهیه خورشت‌ها، جاافتادگی آن‌ها است. زمان آماده کردن این خورشت حدود ۳۰ دقیقه و مدت زمان پخت آن نیز بین ۲ تا ۳ ساعت متغیر است. به دلیل این که در این غذا از گوشت استفاده می‌شود، مدت زمان پخت و جا افتادن آن، کاملا به نوع گوشتی که شما استفاده می‌کنید، بستگی دارد. در این مطلب، طرز تهیه خورشت قیمه و قلق‌های پخت آن را به طور کامل بررسی می‌کنیم. مواد اولیه که در این جا خواهیم گفت، برای طرز تهیه قیمه برای ۴ نفر است. اگر شما تعداد بیشتر یا کمتری مدنظرتان است، می‌توانید این مواد را به نسبت، کم یا زیاد کنید. 

مواد لازم در طرز تهیه خورشت قیمه

  • لپه: ۲۵۰ گرم
  • گوشت: ۴۰۰ گرم
  • پیاز: ۲ عدد
  • لیمو عمانی: ۴ عدد
  • سیب زمینی: ۲ عدد
  • رب گوجه فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
  • روغن: به میزان لازم
  • ادویه (نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، زعفران، دارچین): به میزان لازم

طرز تهیه خورشت قیمه در یک نگاه

  • لپه‌ها را ۲ ساعت در آب سرد خیس کنید.
  • پیازها را در روغن تفت بدهید و به آن زردچوبه اضافه کنید.
  • گوشت‌های خرد شده را نیز به مواد اضافه کنید و آن‌ها را کمی تفت بدهید.
  • لپه‌هایی که از قبل خیس کرده‌اید را به آن‌ها اضافه کنید و تفت دادن را تا سرخ شدن گوشت‌ها و لپه‌ها ادامه دهید.
  • رب گوجه فرنگی و فلفل سیاه را اضافه کنید و به خوبی تفت بدهید.
  • ۲ لیوان آب جوش در قابلمه بریزید و بگذارید با حرارت ملایم پخته شوند.
  • لیمو عمانی‌ها را با چنگال سوراخ کنید و ۱ ساعت در آب جوش خیس کنید.
  • بعد از پخته شدن گوشت‌ها، لیمو عمانی و نمک را نیز به آن‌ها اضافه کنید.
  • اجازه بدهید خورشت روی حرارت خیلی ملایم جا بیفتد.
  • در آخر، زعفران دم کرده و دارچین را نیز به دیگر مواد اضافه کنید.
  • سیب زمینی‌ها را به صورت خلالی یا هر شکل دلخواه دیگری ریز کنید و در روغن و به همراه نمک سرخ کنید.
  • بعد از آماده شدن خورشت، سیب زمینی‌ها را روی آن بریزید و به همراه برنج سرو کنید.
طرز تهیه خورشت قیمه - دیجی فود

از صفر تا صد طرز تهیه خورشت قیمه

  1. برای این ‌که نفخ لپه‌ها گرفته شود، حداقل ۲ ساعت قبل از استفاده، آن‌ها را در آب سرد خیس کنید و هر نیم ساعت یک بار نیز آب آن‌ها را عوض کنید.
  2. پیازها را شسته و سپس در اندازه مناسب خرد کنید. درون یک قابلمه مقداری روغن بریزید و بعد از این که روغن داغ شد، پیازها را درون قابلمه تفت دهید. بعد از این که پیازها کمی سبک شدند و رنگ آن‌ها طلایی شد، زردچوبه را به مقدار مناسب اضافه کنید و سپس خوب هم بزنید تا پیازها و زردچوبه کاملا مخلوط و یک‌دست شوند.
  3. گوشت‌ها را بشویید و آن‌ها را به صورت لقمه‌ای خرد کنید. در این مرحله گوشت‌ها و لپه‌های خیس خورده را به پیازها اضافه کنید. تفت دادن این مواد را تا زمانی که گوشت‌ها و لپه‌ها به خوبی سرخ شوند، یعنی حدود ۱۰ تا ۱۲ دقیقه ادامه دهید. 
  4. زمانی که رنگ گوشت‌ها شروع به تغییر کرد، رب گوجه فرنگی به همراه فلفل سیاه را اضافه کنید و تفت بدهید.
  5. بعد از این ‌که رب را به خوبی تفت دادید، ۲ لیوان آب جوش درون قابلمه بریزید و بگذارید تا گوشت‌ها و لپه‌ها روی حرارت ملایم به آرامی پخته شوند. 
  6. برای این که تلخی لیمو عمانی‌ها گرفته شود، آن‌ها را با چنگال سوراخ کنید و بگذارید حدود ۱ ساعت در یک ظرف آب جوش بمانند.
  7. بعد از پخت کامل گوشت‌ها، زمان اضافه کردن لیمو عمانی به همراه نمک و فلفل سیاه به خورشت است.
  8. در مرحله آخر باید بگذارید تا خورشت روی شعله ملایم جا بیفتد. وقتی که اصطلاحا خورشت روغن انداخت، قیمه شما آماده است.
  9. بعد از این که خورشت آماده شد، در ۱۰ دقیقه آخر پخت می‌توانید از زعفران دم کرده و دارچین برای عطر و طعم دادن به آن استفاده کنید.
  10. سیب زمینی‌ها به صورت خلالی ریز کنید. در یک ماهیتابه مقداری روغن بریزید و پس از آن که روغن داغ شد، سیب زمینی‌ها را به همراه نمک و زردچوبه در آن سرخ کنید.
طرز تهیه خورشت قیمه - دیجی فود

قلق‌ها و نکات مهم در طرز تهیه خورشت قیمه

  • در تهیه هر خورشتی، طرد بودن گوشت‌ها بسیار مهم است. برای این که گوشت خورشتتان این ویژگی را داشته باشد، به شما توصیه می‌کنیم که گوشت را از شب قبل با کمی فلفل و روغن مخلوط کنید و اجازه بدهید تا گوشت استراحت کند. این کار همچنین باعث می‌شود که گوشت شما سریع‌تر پخته شود و غذای شما در مدت زمان کوتاه‌تری آماده می‌شود.
  • استفاده از ادویه‌ها در خورشت کاملا اختیاری است و به سلیقه و ذائقه شما مربوط می‌شود. از دیگر ادویه‌هایی که باعث عطر و طعم بسیار عالی در خورشت می‌شود، هل است. توجه داشته باشد که قبل از استفاده کردن از هل و دارچین در غذا، ابتدا از قبل آن‌ها را بجوشانید و سپس همراه مقداری آب به خورشت اضافه کنید. اگر در مراحل اولیه پخت خورشت قیمه، از پودر دارچین استفاده کنید، باعث کدر شدن رنگ خورشت می‌شود. اما اگر می‌خواهید از چوب دارچین به جای پودر آن استفاده کنید، بهتر است در مراحل ابتدایی، آن را به خورشت اضافه کنید تا به خوبی طعم خود را پس بدهد و همچنین تاثیری در رنگ خورشت نیز نمی‌گذارد. پس حواستان به ترتیب مراحل در طرز تهیه خورشت قیمه باشد.
  • با وجود این که تلخی لیمو عمانی را در ابتدا گرفته‌اید، بهتر است برای اطمینان خاطر آن را نیز در مراحل پایانی پخت، به خورشت اضافه کنید. همچنین یادتان باشد که لیمو عمانی‌ها را بعد از یک ساعت از خورشت خارج کنید. اما اگر به هر دلیلی خورشت شما تلخ شد، زیاد نگران نباشید. زیرا می‌توانید با اضافه کردن سیب زمینی به خورشت تا حد زیادی تلخی آن را از بین ببرید. 
  • گوشت راسته، فیله گوسفند، گوشت گوساله یا مخلوطی از این‌ها گزینه مناسبی در طرز تهیه خورشت قیمه است.

طرز تهیه قیمه با گوشت چرخ کرده چگونه است؟

در تهیه خورشت قیمه، شما می‌توانید به جای گوشت تکه‌ای از گوشت چرخ کرده یا حتی گوشت مرغ نیز استفاده کنید. طرز تهیه قیمه با گوشت چرخ کرده ، تفاوت چندانی با طرز تهیه خورشت قیمه معمولی ندارد. فقط کافی است گوشت خورشتی را حذف و گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید. در طرز تهیه قیمه با مرغ نیز مراحل پخت تغییری نمی‌کنند اما بهتر است مرغ‌ها را ابتدا در یک تابه جداگانه سرخ و سپس به مواد دیگر اضافه کنید.

طرز تهیه خورشت قیمه - دیجی فود

روش سرو کردن خورشت قیمه

بعد از طی کردن مراحل طرز تهیه خورشت قیمه ، کافی است خورشت را در ظرفی بریزید و از سیب زمینی‌ها برای تزئین آن استفاده کنید و به همراه برنج سفید نوش جان کنید. سالاد یا دوغ از گزینه‌های پیش روی شما به عنوان چاشنی در کنار این غذا است. همچنین در بعضی از جاها از بادمجان و گوجه سرخ شده نیز در خورشت خود استفاده می‌کنند. برای این کار باید از طرز تهیه خورش قیمه بادمجان استفاده کنید. در این مقاله طرز تهیه خورشت قیمه را بررسی کردیم. این خورشت علاوه بر استفاده در روزهای عادی، یکی از اصلی‌ترین نذری‌ها در مناسبت‌های آیینی است. شما نیز اگر نظر یا تجربه‌ای در طبخ این غذای ایرانی دارید، آن را با ما به اشتراک بگذارید.

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه خورشت قیمه
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات