طرز تهیه قیمه نذری و هر آنچه که لازم است برای پخت این غذا بدانید

طرز تهیه قیمه نذری و هر آنچه که لازم است برای پخت این غذا بدانید

اگر قیمه نذری خورده باشید حتما متوجه تفاوت مزه آن با خورشت قیمه معمولی شده‌اید. قیمه نذری از محبوب‌ترین و لذیذترین غذاهای ایرانی است. قیمه نذری از گذشته‌های دور در مراسم مختلف  پای ثابت سفره ایرانیان بوده است. اگر می‌خواهید در آشپزی ایرانی حرفی برای گفتن داشته باشید، باید طرز تهیه قیمه نذری را یاد بگیرید و نام این غذا را به لیست غذاهای ایرانی که بلدید بیفزایید. این غذا روش‌های پخت متفاوتی دارد که یکی از آن‌ها طرز تهیه خورش قیمه با گوشت چرخ کرده است. همانطور که می‌دانید قیمه نذری معمولا برای ۵۰ یا  ۱۰۰ نفر یا بیشتر تهیه می‌شود. پخت این غذا برای تعداد افراد زیاد، با طرز تهیه قیمه برای ۴ نفر تفاوت‌هایی دارد، که باید به آن‌ها توجه کرد. ما در این مقاله سعی کرده‌ایم، دستور پخت سریع و مفصل این غذا، نکات و فوت و فن‌های آن و در نهایت، سرو قیمه را توضیح دهیم. یادگیری شیوه پخت قیمه نذری بسیار ساده و دلپذیر است. پخت این غذا برای ۸ نفر به طور متوسط، حدود ۳ ساعت طول می‌کشد. پس پیشنهاد می‌کنیم مقاله را تا پایان دنبال کنید و پس از آن دست به کار شوید تا با روش طبخ ایرانی این غذا آشنا شوید.

طرز تهیه قیمه نذری - دیجی فود

مواد لازم در طرز تهیه قیمه نذری برای ۴ نفر

  • گوشت خورشتی: ۳ تکه یا حدود ۱۵۰ گرم
  • پیاز: ۱ عدد متوسط
  • لپه: یک پیمانه
  • رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق سوپ‌خوری
  • لیمو عمانی: ۳ عدد یا بیشتر بر اساس ذائقه شخصی خودتان
  • هل: ۱ یا ۲ عدد
  • پودر گل سرخ: مقدار کمی
  • نمک، زردچوبه و فلفل: به مقدار لازم
  • زعفران دم کرده: ۳ قاشق چای‌خوری
  • پودر دارچین: نصف قاشق چای‌خوری
  • سیب زمینی خلالی: به مقدار مورد نیاز با توجه به ذائقه شخصی (به طور معمول ۴ عدد متوسط)

دستور پخت سریع طرز تهیه قیمه نذری

طرز تهیه قیمه نذری شامل دستور پخت مخصوص و ساده‌ای است. این بخش مخصوص کسانی است که می‌خواهند روش پخت این غذای ایرانی لذیذ را در نگاهی کلی بررسی کنند. البته اگر شما بلدید چطور قیمه نذری بپزید و فقط قسمتی از آن، مثل ادویه قیمه نذری را فراموش کرده‌اید نیز می‌توانید این بخش را بخوانید.

  1. در مرحله اول، پیاز را در قابلمه تفت می‌دهیم تا رنگش طلایی شود. سپس گوشت را با مقدار کافی فلفل و زردچوبه تفت می‌دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند.
  2. در این مرحله مقداری آب را به گوشت‌ها اضافه می‌کنیم و صبر می‌کنیم تا به آرامی پخته شود.
  3. لپه قیمه را که قبل از هر چیزی خیس کرده‌ایم، خالی می‌‌کنیم و اجازه می‌دهیم در ظرفی دیگر، خوب بپزد.
  4. پس از آنکه لپه و گوشت را که به صورت جداگانه پختیم، لپه را آبکش می‌کنیم و سپس آن  را به گوشت می‌افزاییم.
  5. در ابن مرحله لیمو عمانی و رب را به ظرف اضافه می‌کنیم. سپس مقداری نمک می‌ریزیم و صبر می‌کنیم به آرامی پخته شود.
  6. حالا دارچین، پودر گل سرخ، هل، و زعفران را اضافه می‌کنیم. هر وقت لیموهای عمانی نرم شدند و خورشت روغن انداخت، قیمه شما آماده است.
  7. سیب‌زمینی‌های خود را به شکل خلالی سرخ می‌کنیم و در کنار خورشت خود قرار می‌دهیم. همچنین می‌توانیم به جای آن چیپس خلالی بگذاریم.
طرز تهیه قیمه نذری - دیجی فود

دستور پخت مرحله به مرحله طرز تهیه قیمه نذری

اگر می‌خواهید طرز تهیه قیمه نذری را به شکل مفصل‌تر و کامل‌تری یاد بگیرید، این بخش را مطالعه کنید. اگر هم بار اولتان است که دست به پخت این غذا می‌زنید، حتما این بخش را کامل بخوانید.

در مرحله اول طرز تهیه قیمه نذری لپه‌ها را در کاسه‌ای بریزید و خوب شست و شو دهید. سپس، آن را در یک سبد آبکشی کنید. گوشت‌هایی که شستید را نیز، در سبدی دیگر بریزید تا آب اضافی‌اش خارج شود. همچنین، پیاز را پوست کنید و به شکل خلالی ریز کنید.

کف قابلمه خود، مقداری روغن بریزید و آن را روی شعله گاز بگذارید تا داغ شود. سپس، پیازهای خرد شده خود را در آن بریزید و تفت دهید. اجازه دهید رنگ پیازها طلایی شود. پس از آن یک قاشق چای‌خوری زردچوبه را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.

تکه‌های گوشت را به پیاز داغ‌ بیفزایید و به خوبی تفت دهید. حالا لپه را اضافه کنید و همچنان هم بزنید.

تفت دادن را حدود ۳ تا ۴ دقیقه ادامه دهید. سپس، حدود ۲ پیمانه آب جوشیده در مخلوط بریزید و اجازه دهید روی حرارت کم به خوبی بپزد. کمی که خورشتتان به جوشیدن افتاد، زعفران دم کرده را به آن اضافه کنید.

لیمو عمانی در قیمه نذری نقش کلیدی دارد. در فاصله‌ای که گوشت و لپه می‌پزد، لیمو عمانی‌ها را بشویید. سپس آن ها را به مدت ۱۰ دقیقه در کاسه‌ای آب جوش خیس کنید. پس از اینکه لیموها کمی نرم شد چند سوراخ روی آنها ایجاد کرده و ، آنها را در خورشت بیندازید. حرارت اجاق گاز خود را روی ملایم بگذارید و حدود ۲ ساعت صبر کنید تا خورشت به خوبی جا بیفتد. این فاصله، فرصت مناسبی است تا سیب‌زمینی‌ها را پوست بکنید، خلالی کرده و در روغن سرخ کنید.

در مرحله آخر طرز تهیه قیمه نذری  رب را در مقداری روغن تفت دهید و به خورشت اضافه دهید. حدود یک ربع صبر کنید تا رب رنگ باز کند و خورشت خوش رنگ شود. بعد از آن  پودر دارچین را نیز به خورشت اضافه کنید.

توجه کنید دستور پختی که خواندید، طرز تهیه قیمه نذری برای ۴ نفر بود. همانطور که گفتیم، اگر می‌خواهید این غذا را برای تعداد زیادی مثلا ۵۰ یا ۱۰۰ نفر تهیه کنید؛ تفاوت‌هایی با این دستور پخت دارد. به عنوان مثال در تهیه این غذا برای ۵۰ نفر علاوه بر مواد اولیه‌ای که گفته شد، حدود نیم کیلو دنبه نیز، لازم است. بقیه مواد اولیه نیز به نسبت تعدادی که گفتیم، زیادتر می‌شود. 

نکته‌ها و فوت و فن حرفه‌ای‌ها

  • سعی کنید زمانی که لپه را به گوشت و پیاز داغ اضافه می‌کنید، محلول زعفرانی را نیز بیفزایید. این کار باعث می‌شود لپه و گوشت رنگ بهتری بگیرند.
  • علت اینکه لپه را تفت می‌دهیم این است که آب را که اضافه کردیم، لپه له نشود و وا نرود.
  • چند عدد پیاز بزرگ را پوست کنده و در هنگام پخت در خورشت بیاندازید. پس از پختن، پیازها را خارج و میکس کنید و دوباره در خورشت بریزید. با این کار خورش غلظت خوبی خواهد گرفت.
  • می‌توانید در طرز تهیه قیمه نذری به جای گل سرخ از گلاب استفاده کنید. نیم ساعت تا یک ساعت قبل از برداشتن خورش از روی شعله، مقداری گلاب را به خورش اضافه کنید و اجازه دهید خوب جا بیفتد.
  • برای اینکه خورشتتان روغن بیندازد، به آن چند قالب یخ اضافه کنید.
  • هرگز از رب انار یا رب نارنج به عنوان طعم دهنده در خورشت قیمه استفاده نکنید. این کار باعث می‌شود رنگ خورشت  قیمه شما تیره شود.
  • بهتر است روی پوست لیموهای عمانی چند سوراخ ایجاد کنید و در آب بگذارید. این کار باعث می‌شود تلخی پوست آن خارج شود.
  • از زردچوبه، دارچین و ادویه هفت رنگ برای طعم بخشیدن به خورشت استفاده کنید.
  • پیاز داغ فراوان فراموش نشود!
  • مقدار لپه برای هر نفر در قیمه مشخص است و توجه کنید که حتما مقدار متناسبی بریزید تا بهترین و خوشمزه‌ترین نتیجه را بگیرید.
طرز تهیه قیمه نذری - دیجی فود

نکته‌های سلامت در روش پخت قیمه نذری

  1. کسانی که از بیماری قلبی رنج می‌برند، بهتر است به جای گوشت گوسفند، از گوشت مرغ استفاده کنند. لازم به ذکر است مصرف کمتر برنج و مصرف برنج کم‌چرب هم برای این افراد بسیار حیاتی است.
  2. کسانی که فشار خون دارند، تا جای ممکن نمک کمتری استفاده کنند. بهتر است با سایر ادویه‌ها و آبلیمو به غذا طعم بدهید. همچنین، مصرف سبزی تازه و آب پرتقال به شما پیشنهاد می‌شود.
  3. لپه‌های خود را از یک روز قبل خیس کنید و چندین بار آبش را عوض کنید تا نفخ آن خارج شود.

سرو قیمه نذری

خورش قیمه معمولا در وعده ناهار و شام صرف می‌شود. البته در ماه مبارک رمضان به عنوان سحری نیز، میل می‌شود. خوب است علاوه بر طرز تهیه قیمه نذری نحوه سرو آن را نیز بدانید. تزیین و سرو قیمه نذری معمولا در همه جا یکسان است و تفاوت‌های جزیی با هم دارد. همان‌طور که می‌دانید این غذای خوشمزه و محبوب اکثراً در مراسم‌ها پخته می‌شود. برای سرو این غذا معمولا برنج را در ظرف برنج‌خوری و قیمه‌ها را در ظرف خورشت‌خوری می‌کشند و سیب‌زمینی‌های خلالی را در کنار قیمه‌ها قرار می‌دهند. خوب است بدانید برنج و خورشت در برخی از انواع قیمه نذری، مانند قیمه نجفی به صورت جدا از هم سرو نمی‌شود و خورشت را روی برنج می‌ریزند. برای سرو قیمه نذری می‌توانید در ظرفی جداگانه سبزی تازه و سالاد شیرازی سرو کنید و با قیمه نوش جان کنید.

همانطور که می‌دانید طرز تهیه قیمه نذری برای تعداد زیاد مهمانان کمی متفاوت از پخت یک قیمه معمولی است. اگر شما هم در مراسم مختلف قیمه نذری می‌پزید تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید. 

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه قیمه نذری
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات