طرز تهیه گشنیز پلو با مرغ زعفرانی با دو روش سریع و مجلسی

طرز تهیه گشنیز پلو با مرغ زعفرانی با دو روش سریع و مجلسی

اگر تا به حال تجربه سرو گشنیز پلو را نداشته‌اید ممکن است آن را با سبزی پلو اشتباه بگیرید. هرچند که ظاهر این دو  پلو ایرانی بسیار شبیه به هم است اما باید بدانید عطر خاص سبزی  گشنیز مزه منحصر به فردی به پلو میدهد و تفاوت آن با سبزی پلو از نظر عطر و طعم زمین تا آسمان است. اگر تصمیم دارید این بار به جای سبزی پلو یک غذای جدید برای میزبانی از مهمانانتان تدارک ببینید پیشنهاد ما طرز تهیه گشنیز پلو با مرغ زعفرانی است.

اگر تاکنون تجربه پخت این غذای خوش عطر و طعم را نداشته‌اید باید بگوییم که خیالتان بابت کیفیت و طعم غذا راحت باشد. گشنیز پلو با مرغ زعفرانی یک غذای جدید اما قابل اعتماد برای پذیرایی از مهمان است که شما را به عنوان یک میزبان عالی و کاردرست از پذیرایی و سرو غذا در مهمانی سربلند بیرون می‌آورد. در ادامه با دیجی فود همراه باشید تا طرز تهیه این غذای دلچسب را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه گشنیز پلو - دیجی فود

مواد لازم برای گشنیز پلو با مرغ زعفرانی

  • برنج ۲ پیمانه
  • گشنیز خرد شده ۱ لیوان
  • سینه مرغ ۱ عدد
  • پیاز ۱ عدد متوسط
  • زعفران دم کرده دو یا سه قاشق غذا خوری
  • نمک و فلفل
  • دارچین
  • زردچوبه
  • رب گوجه نصف قاشق مرباخوری

دستور سریع

  • در طرز تهیه گشنیز پلو با مرغ زعفرانی برنجی را که از از شب قبل خیس کردید جوشانده و آبکش کنید.
  • گشنیز تازه خرد شده را به برنج آبکش شده اضافه کنید و ته دیگ دلخواهتان را زیر آن بگذارید. برنج باید برای ۴۰ دقیقه با شعله ملایم دم بکشد.
  • می‌توانید مرغ را به روش دیجی فود و به سبک خورشت مرغ مجلسی آماده کنید و یا برای سرعت بخشیدن به پخت گشنیز پلو یک مرغ ساده بپزید.
  • برای اینکار پیاز خرد شده را  در ماهیتابه به همراه مقداری روغن تفت دهید. سینه مرغ را به اندازه دلخواه خرد کنید و با پیاز سرخ شده بپزید. بعد از چند دقیقه ادویه ها و رب را به مرغ ها اضافه ها کنید.
  • زعفران را دم کنید و به همراه یک استکان آب به مرغ اضافه کنید و اجازه دهید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه آرام آرام بپزد.

دستور  تهیه مرحله به مرحله برای پخت گشنیز پلو

  1. در طرز تهیه گشنیز پلو با مرغ زعفرانی بهتر است برنج را از شب قبل خیس کنید. برای این کار به ازای هر نفر یک بیمانه برنج را در ظرف مناسبی ریخته و آن را بشویید. مقداری آب داخل ظرف بریزید به طوری که یک بند انگشت آب روی سطح برنج قرار گیرد. می‌توانید در همین مرحله یک قاشق غذاخوری نمک به برنج اضافه کنید.
  2. برای پخت گشنیز پلو آب را در قابلمه به جوش بیاورید، پس از جوشیدن آب برنج خیس خورده را به قابلمه اضافه کنید. سبزی گشنیز را شسته و با چاقوی تیز اشپزخانه ریز کنید، بهتر است سبزی ها را خیلی خرد نکنید، همچنین از چاقوی تیز برای اینکار استفاده کنید که سبزی ها حین خرد شدن له نشوند.
  3. در این مرحله از طرز تهیه گشنیز پلو با مرغ زعفرانی برنج را آبکش کرده و گشنیز خرد شده را به آرامی با برنج مخلوط کنید.
  4. ته دیگ موردنظرتان را کف قابلمه قرار داده و برنج را روی آن بریزید. گشنیز پلو باید به مدت ۴۰ دقیقه دم بکشد. در این فاصله مرغ زعفرانی را آماده کنید. دستور تهیه مرغ زعفرانی شبیه به دستور تهیه مرغ مجلسی است.

مواد لازم برای پخت خورش مرغ در طرز تهیه گشنیز پلو با مرغ زعفرانی

  • مرغ ۴ تا ۶ تکه
  • پیاز متوسط ۱ عدد
  • رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
  • زعفران دمکرده و غلیظ ۲ قاشق غذاخوری
  • کره ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر سیر به میزان لازم
  • آب لیمو ترش ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه شوید پلو با مرغ - دیجی فود

طرز تهیه سریع مرغ زعفرانی

  • در طرز تهیه گشنیز پلو با مرغ زعفرانی می‌توانید مرغ را به روش مجلسی بپزید، برای این کار مرغ‌ها را با ۱ قاشق آب لیمو ترش، نمک، پودر سیر، فلفل سیاه و ۱ قاشق غذاخوری زعفران دمکرده داخل ظرفی بریزید و مزه‌دار کنید.
  • روی ظرف را بپوشانید و برای حداقل ۱ ساعت داخل یخچال بگذارید.
  • مرغ‌های طعم‌دار شده را با کره داخل ماهیتابه نچسب به خوبی سرخ کنید.
  • پیازها را رنده کنید و با مقدار کمی روغن تفت دهید. بعد از این که پیازها طلایی شد، زردچوبه اضافه کنید و هم بزنید.
  • حالا رب گوجه فرنگی را به پیاز اضافه کنید و به خوبی تفت دهید. مقداری آب متناسب با تعداد مرغ‌ها اضافه کنید و اجازه دهید به جوش آید.
  • حالا مرغ‌ها را داخل این سس بچینید و اجازه دهید به مدت ۲ ساعت با حرارت پایین بپزد.
  • بعد از این زمان، ۱ قاشق دیگر از آب لیمو ترش و زعفران دمکرده را به مرغ اضافه کنید. اگر غلظت سس مرغ مناسب بود، به همراه یک پرس گشنیز پلو نوش جان کنید.

مرحله به مرحله برای پخت مرغ در طرز تهیه گشنیز پلو با مرغ زعفرانی

  1. ابتدا باید مرغ را مزه دار کنید. از هر ادویه‌ای که دلخواه و مناسب ذائقه شما و مهمان‌ها باشد، می‌توانید استفاده کنید. اما نمک، فلفل، پودر سیر و زعفران از پایه ثابت ادویه‌های ایرانی‌هاست.
  2. پوست مرغ‌ها را جدا کنید و تمیز بشویید. داخل سبد بریزید و اجازه دهید آب آن خارج شود.
  3. تمام سطح مرغ‌ها را با نمک، فلفل سیاه، پودر سیر، ۱ قاشق غذاخوری آب لیمو ترش و ۱ قاشق غذاخوری زعفران دمکرده، ماساژ دهید و مزه‌دار کنید.
  4. مرغ‌ها را داخل ظرف ترجیحا شیشه‌ای بچینید و روی آن را سلفون بکشید. حالا برای حداقل ۱ ساعت داخل یخچال بگذارید.
  5. در طرز تهیه گشنیز پلو با مرغ زعفرانی مجلسی پیاز را رنده کنید و با مقدار کمی روغن تفت دهید. بعد از این که طلایی شد مقداری زردچوبه اضافه کنید و ۱ دقیقه دیگر تفت دهید.
  6. حالا رب گوجه فرنگی را به پیاز اضافه کنید و حدود ۳ دقیقه با شعله کم تفت دهید. زمانی که رب گوجه فرنگی به خوبی رنگ باز کرد، مقدار مناسبی آب به آن اضافه کنید و هم بزنید. شعله را زیاد کنید و زمانی که به جوش آمد، شعله را کم کنید.
  7. مرغ‌های مزه‌دار شده را با کره داخل ماهیتابه نچسب سرخ کنید.
  8. حالا مرغ‌ها را داخل سسی که درست کردید بچینید. حدود ۲ ساعت زمان لازم است تا بپزد.
  9. سپس ۱ قاشق دیگر آب لیمو ترش و ۱ قاشق زعفران دمکره را روی مرغ بریزید.
  10. غلظت سس را بررسی کنید. اگر باز هم زمان برای پخت لازم بود، ۳۰ دقیقه دیگر اجازه پخت دهید.
  11. گشنیز پلو را به همان سبکی که در ابتدا توضیح دادیم آماده کنید و به همراه مرغ زعفرانی مخصوص برای مهمانانتان سرو کنید.

خوشحال می‌شوم تجربه خودتان را از طرز تهیه گشنیز پلو با مرغ زعفرانی به روش دیجی فود با ما به اشتراک بگذارید.

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه گشنیز پلو با مرغ
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات