طرز تهیه فسنجون ، دستور پخت حرفه‌ای و سریع!

طرز تهیه فسنجون ، دستور پخت حرفه‌ای و سریع!

خورشت فسنجون یک غذای گیلکی است که برخلاف دستور پخت ساده‌ای که دارد طعمش بسیار عالی و خوشمزه است. یک غذای اصیل ایرانی که طرفداران پروپاقرص زیادی دارد. البته طعم این غذا متناسب با ذائقه افراد در مناطق مختلف ایران مختلف است. در طرز تهیه فسنجون می‌توان با تغییر میزان رب انار و شکر مزه غذا را از ترش تا شیرین تغییر داد. در میان سه طعم ترش، ملس و شیرین طرفداران خورش فسنجون ملس بیشتر از دو طعم دیگر است. شما فسنجان را با چه طعمی می پسندید؟

این غذا که تقریباً یک غذای مجلسی به حساب می‌آید دست شما را در انتخاب مواد اولیه حسابی باز گذاشته است. می‌توانید فسنجان را با مرغ، گوشت قلقلی، گوشت گوسفندی، مرغ ریش ریش و حتی بدون هیچ نوع گوشتی درست کنید. همچنین در طرز تهیه فسنجون استفاده از مغز گردو هم الزامی نیست. این خورش را می‌توان با انواع مغز، مثل بادام‌زمینی پوست‌کنده، پسته و حتی فندق هم درست کنید. این اطمینان را به شما می‌دهیم که در هر حالت شما همان طعم اصیل و ناب فسنجان را خواهید داشت بدون اینکه بتوانید نوع مغز به‌کاررفته در دستور پخت را حدس بزنید! جالب است نه؟

حالا برای آموزش یک دستور ساده در طرز تهیه فسنجون مجلسی آماده‌اید؟

طرز تهیه فسنجون - دیجی فود

مواد لازم در طرز تهیه فسنجون

  • گردو ۲۰۰ گرم
  • مرغ دو تکه
  • پیاز یک عدد
  • رب انار دو قاشق غذاخوری
  • شکر یک قاشق غذاخوری
  • روغن دو قاشق غذاخوری
  • آب ولرم ۳ لیوان
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

این میزان مواد در طرز تهیه فسنجون برای دو نفر کافی است. پس اگر تعدادتان بیشتر است مواد را به همان نسبت چند برابر کنید.

دستور سریع

طرز تهیه فسنجون بسیار راحت است؛ فقط کافی است از یک رب انار مرغوب استفاده کنید و گردوها را به خوبی آسیاب کرده باشید. حالا پیاز را نگینی خرد کنید و به همراه رب انار و تکه‌های مرغ تفت دهید. ادویه‌ها را اضافه کنید و بعد از کمی تفت دادن آب را داخل قابلمه بریزید. ابتدا شعله را زیاد کنید تا خورش شروع به قل زدن کند. کمی که جوشید حرارت را کم کرده و اجازه دهید خورش فسنجان شما به مدت ۲ تا ۳ ساعت جا بیفتد. در اواخر پخت شکر را اضافه کنید.

طرز تهیه فسنجون - دیجی فود

طرز تهیه فسنجون با مرغ به صورت مرحله ‌به ‌مرحله

  1. پیاز را نگینی خرد کنید و با کمی زردچوبه در روغن تفت دهید. اگر نمی‌خواهید در آخر پیاز خرد شده درون خورش شما مشخص باشد، می‌توانید به جای خرد کردن از رنده درشت استفاده کنید.
  2. پیازها که کمی نرم شدند گردوهای آسیاب شده را اضافه کنید و آن‌قدر تفت دهید تا گردو اصطلاحاً به روغن بیفتد. یکی از مهم‌ترین مرحله در طرز تهیه فسنجون همین تفت دادن کافی گردو با پیاز است. البته باید حواستان باشد که این کار را روی حرارت کم انجام دهید تا پیاز و گردو نسوزند. ۵ تا ۶ دقیقه کافی است.
  3. حالا نوبت اضافه کردن رب انار است. پیاز و گردو تفت داده شده را به خوبی با رب انار را مخلوط کنید و سپس تکه‌های مرغ را درون قابلمه بریزید. برای دو نفر دست کم باید از یک ران کامل و یا یک تکه از سینه مرغ و نیمی از ران استفاده کنید. در این مرحله نمک و فلفل را هم به خورش اضافه کنید.
  4. سه لیوان آب در قابلمه بریزید و اجازه دهید تا آب به جوش بیاید. بعد از جوش آمدن درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید خورش با حرارت کم به مدت دو تا سه ساعت جا بیفتد.
  5. یک ربع به آخر پخت می‌توانید شکر را به خورش اضافه کنید. استفاده از شکر کاملاً سلیقه ایست و می‌توانید آن را حذف یا مقدارش را بیشتر کنید.

طرز تهیه فسنجون - دیجی فود

چند روش متفاوت برای پخت فسنجان

می‌توانید در طرز تهیه فسنجون به جای مرغ از گوشت استفاده کنید. چطور؟

طرز تهیه فسنجون با گوشت هیچ تفاوتی با دستوری که در ابتدا گفتیم ندارد. فقط کافی است گوشت گوسفند را جایگزین مرغ کنید. البته بهتر است گوشت را جداگانه با یک پیاز و مقداری آب بپزید و یک ساعت مانده به آماده شدن خورش، گوشت را هم به آن اضافه کنید. این کار را زمانی انجام دهید که گوشت شما دیرپز است و در مدت ۲ تا ۳ ساعت به همراه خورش پخته نمی‌شود.

فسنجان را بهتر است با گوشت قلقلی درست کنید. خصوصاً اگر می‌خواهید برای میزبانی از مهمانان تان فسنجان بپزید. در طرز تهیه فسنجون با گوشت قلقلی کافی است مرغ را از دستور بالا حذف کنید. تمام مراحل را انجام دهید و زمانی که خورش شما در حال جا افتادن است گوشت چرخ‌کرده را با پیاز رنده شده و ادویه‌جات ورز دهید و از آن کوفته‌هایی به اندازه یک گردو بگیرید، حالا در یک تابه مقداری روغن بریزید و کوفته قلقلی‌ها را سرخ کنید. یک ساعت مانده به جا افتادن خورش می‌توانید گوشت قلقلی را به خورش فسنجان اضافه کنید.

اگر می‌خواهید در طرز تهیه فسنجون همه اصول را برای پخت یک خورش گیلکی رعایت کنید، بهتر است به جای مرغ از گوشت اردک استفاده کنید. شمالی‌ها معمولاً فسنجان را با گوشت اردک یا مرغابی می‌پزند. در طرز تهیه فسنجان شمالی ابتدا گوشت اردک را با یک پیاز رنده شده و آب روی شعله قرار دهید تا بپزد. برای گرفتن بوی زهم این گوشت می‌توانید از مقداری دارچین کمک بگیرید. حالا مراحلی که پیش از این گفتیم را انجام دهید اما به جای اضافه کردن آب به گردو، پیاز و رب انار تفت داده شده از آبی که اردک را در آن پختید استفاده کنید. اردک پخته شده را هم به همراه آب گوشت به خورش تان اضافه کنید و اجازه دهید ۳ تا ۴ ساعت روی حرارت بسیار کم جا بیفتد.

طرز تهیه فسنجون - دیجی فود

نکات سرآشپز در طرز تهیه فسنجون جا افتاده و خوش‌رنگ و لعاب!

  • اگر می‌خواهید خورش فسنجان شما در انتها عطر بهتری داشته باشد می‌توانید از سه قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده استفاده کنید. ۵ دقیقه مانده به آماده‌شده خورش زعفران را اضافه کنید و از عطر بی‌نظیرش هنگام سرو غذا لذت ببرید.
  • خورش فسنجان نباید به هیچ عنوان آبکی و رقیق باشد. پس اگر زمان پخت کامل شد و هنوز حس کردید خورش آبکی است گوشت را از داخل قابلمه خارج کنید و اجازه دهید خورش باز هم به پخت ادامه دهد تا زمانی که کاملاً غلیظ و جا افتاده شود. در آخر گوشت را مجددا به خورش اضافه کرده و سرو کنید.
  • برای روغن دادن بهتر گردو می‌توانید در آخر پخت از یک تکه یخ کمک بگیرید. با انداختن یک تکه یخ داخل قابلمه و ایجاد یک شوک حرارتی خورش شما روغن بیشتری پس می‌دهد و ظاهرش در انتها شکیل‌تر خواهد بود.
  • در طرز تهیه فسنجون برای از بین بردن بوی زهم انواع گوشت بهتر است پیش از اضافه کردن تکه‌های گوشت به خورش آن‌ها را جداگانه با پیاز و آب بپزید.

بهترین روش سرو خورش فسنجان

خورش فسنجان آماده شده را داخل ظروف خورش‌خوری یک‌نفره بریزید و روی آن را با چند دانه قرمز انار تزئین کنید. نوش جان! اگر دستور شخصی و متفاوتی در طرز تهیه فسنجون دارید، خوشحال می‌شویم در کامنت‌ها با ما و دیگران به اشتراک بگذارید.

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه فسنجون
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات